Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Joker88

#4026 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

ja cu krenut sa hannibalom
Pitarrr82

#4027 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Ma nista dok ne snime barem 2. sezone :mrgreen:
Sanchez22

#4028 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

Zavrsi Spartak ovo ce biti dobra zamjena :D
http://www.imdb.com/title/tt0384766/
karanana

#4029 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Sanchez22 wrote:Zavrsi Spartak ovo ce biti dobra zamjena :D
i ja sam cuo da je ova dobra.
madFlava

#4030 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by madFlava »

Black swan wrote:ne znam što misliti za kalifornikaciju
gej agent pa mu sređuju pušenje gdje god se nalazio...
ćelavi medo :lol:

fakat ga nekad pretjeruju
Koliko je ta serija u nekim trenucima umobolna, to nije normalno.

Evo i ovaj Following me brine praFo. :shock:
pin-up

#4031 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pin-up »

Laza9292 wrote:Opet ja ... je li gledao ko "Justified"?
Justified je dobra.

<3 Boyd :D
irac300

#4032 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

karanana wrote:
Sanchez22 wrote:Zavrsi Spartak ovo ce biti dobra zamjena :D
i ja sam cuo da je ova dobra.
Ne da je dobra, nego je odlična. ;-) Samo što je već izgledana, ali ko nije gledao topla preporuka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4033 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

madFlava wrote:
Black swan wrote:ne znam što misliti za kalifornikaciju
gej agent pa mu sređuju pušenje gdje god se nalazio...
ćelavi medo :lol:

fakat ga nekad pretjeruju
Koliko je ta serija u nekim trenucima umobolna, to nije normalno.

Evo i ovaj Following me brine praFo. :shock:
sa naznakama pedofilije rupa je rupa su dotakli dno

ono kad pjan pogriješi kuću pa upadne komšijinom sinu u sobu i legne pa ga potplati da ne vrišti
mali uzme pare i krene vrištat :roll: :roll: :roll:
howdy

#4034 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by howdy »

omar little wrote:
kox wrote:
omar little wrote:pitanje za ljude koji su gledali sons of anarchy.
gledala sam prve dvije sezone kada su izasle i serija mi je bila beton, kombinacija kvalitete the sopranos i the shield, odlicna gluma, dramaturgija, ma sve na mjestu. onda sam pogledala trecu sezonu i digla ruke, takav pad u kvaliteti nisam ocekivala a ,ocito, ni bila voljna tolerirati.
elem, ovih dana sam je se opet sjetila i razmisljam dati cetvrtoj sezoni sansu. vi koji ste gledati, da li je cetvrta sezona ozbiljno uradjena kao prva i druga ili je jeftino sklepana kao treca? da gledam ili ne gledam?

hvala :)
Fakat, treća sezona je bila neočekivan odron.Meni je poslije nje trebalo pola godine da počnem četvrtu sezonu, ali na kraju su četvrta i peta sezona ispale relativno OK. Mislim, ima nekih nebuloza al' haj da ne spojlam. Mogu se pogledati u svakom slučaju.
pogledah 6-7 epizoda cetvrte sezone i, dok je gledljivije od trece, nisam zadovoljna. ovaj serijal se izgubio, pisac i producent apsolutno nema predstave gdje zeli da likovi idu i kako da ih do tamo dovede. tanka gradnja karaktera, oslanjanje na kojekakve sapunicarske okrete i nebulze da mu guraju radnju naprijed, jeftino odgadjanje desavanja neizbjeznog i logickog (sto za likove, sto za radnju), realizam tezi nuli...steta, na pocetku je zaista imalo potencijala razviti se u ozbiljnu dramu. da nisam bolesna i vezana za krevet, ne bi ih se ovoliko nagledala al', et', za ubiti vrijeme mogu proci.

go omar go :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4035 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by un1ted »

Sta im znaci ovo
Image
ćiribiribela

#4036 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

un1ted wrote:Sta im znaci ovo
Image

:lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4037 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

znači da su poslali disk nekom novinaru ili žiriju da ga pregleda s namjerom ocjenjivanja filma ili nekog konkursa
možda čak i za nagradu oskar... a neko ga ripovo i okačio na net
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4038 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by un1ted »

Ne ozibljno XD Mozda je slika smijesna jer je scena dvosmislena :lol: :lol: ali se tokom citavog trajanja serije na momente pojavljuje :skoljka:
Black swan wrote:znači da su poslali disk nekom novinaru ili žiriju da ga pregleda s namjerom ocjenjivanja filma ili nekog konkursa
možda čak i za nagradu oskar... a neko ga ripovo i okačio na net
Rijec je o Hannibal seriji :)
Bodkin

#4039 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

Laza9292 wrote:
irac300 wrote:Mogu samo reć' Vikinzi su prva liga. :thumbup: Za ljubitelje ScFi, sinoć je bila premijera nove serije Defiance. Nadam se da će opravdati očekivanja. http://www.imdb.com/title/tt2189221/
Julie Benz .. ovo se mora gledati :D
skinuo ja upravo. javim utiske :)
Laza9292

#4040 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

ciribiribelaa wrote:
un1ted wrote:Sta im znaci ovo
Image

:lol: :lol: :lol:
Pa, sta ja znam .. isto ima i u "The Following" Valjda upozorenje da postoje neke malo jezive scene ... ne znam :D A sto se serije tice ... ja sam odgledao "Pilot" epizodu i svidja mi se. Definitivno nastavljam da pratim ...
Laza9292

#4041 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Image
Dooobra serija. Ne znam ko je preporucio, znam da neko jeste .. a, da "Bodkin". :D Hvala puno. Svidja mi se
Pitarrr82

#4042 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Ryan Murphy, autor horor serije koja nam je utjerivala strah u kosti posljednje dvije godine otkrio je podnaslov trećeg ciklusa svog djela nastanjenog nastranostima svih mogućih vrsta. U prvom dijelu "Američke horor priče" pratili smo događaje u ukletoj kući, u drugom u ludnici, a sudeći prema novom podnaslovu – "Coven" - treći će dio biti povezan s vješticama, točnije s grupom (iliti kovenom) od njih simbolično odabranih 13. Murphy je također otkrio kako će se nadolazeća sezona snimati izvan studija, odnosno po prvi puta u toj seriji događaji će se odvijati na više lokacija (za razliku od kuće Harmon i interijera ludnice viđene u prve dvije sezone) koje zaista slove kao mjesta opsjednuta duhovima, među kojima je i New Orleans. Tko će biti na čelu kovena teško je procijeniti, ali njušimo borbu za prevlast između Jessice Lange i Kathy Bates.

:mrgreen: :dance:
travar

#4043 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by travar »

Pregledah Defiance.
Recimo da je "gledljivija" od Terra Nova-e. CGI je kao i uvijek poprilično loš, priča je....ispričana, zabranjena ljubav između tinejdžera je tu, nafurani glavni lik je tu...

Helem, onako na prvu, za ubiti vrijeme ako nema ništa drugo.
kox

#4044 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kox »

omar little wrote:
kox wrote:
omar little wrote:pitanje za ljude koji su gledali sons of anarchy.
gledala sam prve dvije sezone kada su izasle i serija mi je bila beton, kombinacija kvalitete the sopranos i the shield, odlicna gluma, dramaturgija, ma sve na mjestu. onda sam pogledala trecu sezonu i digla ruke, takav pad u kvaliteti nisam ocekivala a ,ocito, ni bila voljna tolerirati.
elem, ovih dana sam je se opet sjetila i razmisljam dati cetvrtoj sezoni sansu. vi koji ste gledati, da li je cetvrta sezona ozbiljno uradjena kao prva i druga ili je jeftino sklepana kao treca? da gledam ili ne gledam?

hvala :)
Fakat, treća sezona je bila neočekivan odron.Meni je poslije nje trebalo pola godine da počnem četvrtu sezonu, ali na kraju su četvrta i peta sezona ispale relativno OK. Mislim, ima nekih nebuloza al' haj da ne spojlam. Mogu se pogledati u svakom slučaju.
pogledah 6-7 epizoda cetvrte sezone i, dok je gledljivije od trece, nisam zadovoljna. ovaj serijal se izgubio, pisac i producent apsolutno nema predstave gdje zeli da likovi idu i kako da ih do tamo dovede. tanka gradnja karaktera, oslanjanje na kojekakve sapunicarske okrete i nebulze da mu guraju radnju naprijed, jeftino odgadjanje desavanja neizbjeznog i logickog (sto za likove, sto za radnju), realizam tezi nuli...steta, na pocetku je zaista imalo potencijala razviti se u ozbiljnu dramu. da nisam bolesna i vezana za krevet, ne bi ih se ovoliko nagledala al', et', za ubiti vrijeme mogu proci.
Žao mi je što je tako, biće valjda bolje. Ono što ti ja mogu preporučiti da ubiješ vrijeme ako nisi već gledala su Wallander (britanski, original nisam gledao a kazu da je jos bolji) i Homeland. Lie to me isto tako nije loš.
Joker88

#4045 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

ja sam prestala sa gledanjem :

arrow
community
Covert Affairs
Criminal Minds
How I Met Your Mother
The Walking Dead
the following
revenge
once upon a time
house of cards (onako mi je)
itd.

imal sta dobro tipa 2. sezone American horror story , one francuske Les Revenants, death note ?
Laza9292

#4046 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Joker88 wrote:ja sam prestala sa gledanjem :

arrow
community
Covert Affairs
Criminal Minds
How I Met Your Mother
The Walking Dead
the following
revenge
once upon a time
house of cards (onako mi je)
itd.

imal sta dobro tipa 2. sezone American horror story , one francuske Les Revenants, death note ?
Arrow - Pratim
Community - Pratim
Covert Affairs - Nikada nisam gledao
Criminal Minds - Nikada nisam gledao
How I Met Your Mother - Tek sam poceo da pratim. Na sredini sam 1 sezone
The Walking Dead - Pokusao sam, ali nije za mene
The Following - Pratio sam sve do 5-te epizode i prestao .. mng sam se iznervirao
Revenge - Pratim
Once Upon a Time - Pratim
House of Cards - Pratim
American Horror Story - Iskren da budem, isti slucaj kao sa "The Walking Dead" ...
Joker88

#4047 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

Laza9292 wrote: Arrow - Pratim
Community - Pratim
The Following - Pratio sam sve do 5-te epizode i prestao .. mng sam se iznervirao
Revenge - Pratim
House of Cards - Pratim
American Horror Story - Iskren da budem, isti slucaj kao sa "The Walking Dead" ...
probaj sa 2. sezonom AHS, ja 1. nisam gledala
a HIMYM ti je dobra do negdje 5-6 sezone :D
Laza9292

#4048 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Joker88 wrote:
Laza9292 wrote: Arrow - Pratim
Community - Pratim
Revenge - Pratim
House of Cards - Pratim
probaj sa 2. sezonom AHS, ja 1. nisam gledala
a HIMYM ti je dobra do negdje 5-6 sezone :D
Pa sad bas razmisljam sto se tice HIMYM .. da li je dobro poceti sa gledanjem serije, i stati do kao sto ti kazes 5-6 sezone? Iako kazu da su unistili seriju koja je nekada bila jedna od najboljih. A za AHS .. opet kazem ... nemam tu neku volju da pocnem da gledam ... da se tako izrazim. Imam FOX TV na kablovskoj, pa sam ponekad bacio pogled kada nisam imao sta da gledam, ali je to u poslednje vreme .... ima toliko po meni dobrih serija koje su na mom spisku, tako da .... Pogledaj par epizoda "Go On" sa M.Perry. Nisam ocekivao bas nista od serije, ali onda sam skinuo prvih 7 epizoda, i odusevljen sam. Naravno, ukusi su razliciti, ali ...
Butmiran

#4049 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Butmiran »

Ne znam gdje da napišem pa ću ovdje. Treba mi prevod za treću sezonu serije "Rookie Blue". Za prve dvije sam normalno naš'o ali za treću nema šanse, sve sam pretražio, nisam našao pa ako bi neko mogao pomoći, hvala unaprijed. :)
Laza9292

#4050 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Butmiran wrote:Ne znam gdje da napišem pa ću ovdje. Treba mi prevod za treću sezonu serije "Rookie Blue". Za prve dvije sam normalno naš'o ali za treću nema šanse, sve sam pretražio, nisam našao pa ako bi neko mogao pomoći, hvala unaprijed. :)
Ako zaista ni na jednom sajtu nema prevoda (a nema, proverio sam) to znaci da jos niko nije preveo 3 sezonu.
Post Reply