Izrael je opet pocinio zlocin!
-
greys
#4026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Znaci ti opravdavas Izrael da smiju kontrolisati brodove koji putuju u Gazu jer su jaci od Palestinaca? Bas si neki dobar covjek.
- Jazz_Junkie
#4027 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nekako sumnjam da su prevozili oruzje. Mislim da nisu mogli biti toliko glupi da izazivaju jednu silu sa par camaca.osa wrote:znači hajdemo precizirati onu biblijsku" tko tebe sjekirom ti njega galilom...", konvoji kogu ući u gazu kopnenim putem, ali tim putem je nemoguće u gazu unositi oružje i druge materijale koji bi mogli loše utjecati na izraelsku sigurnost, doduše treba precizirati da je taj postupak sporiji, skuplji.......Jazz_Junkie wrote:Izraelski zvanicnici tvrde da su ih clanovi posade napali sikirama. Ne znam koliko je tu istine, ali je ovaj napad uglavnom naisao na ostru kritiku na Zapadu. Sa izraelske strane se takodjer tvrdi da flota nije imala mirne namjere odnosno da su transportovali naoruzanje. Otkud onda recimo poznati svedski autor Henning Mankell ili clanice njemackog parlamenta Annette Groth i Inge Höger sa aktivistima? Izrael je upozorio da nijedan brod nece proci, da ce tko to ipak proba biti uhapsen, a brodovi preuzeti i roba proslijedjena do Gaze izraelskim kanalima. Dakle, nije da nisu bili upozoreni. Medjutim, izgleda da nisu ocekivali ovaj napad posto je Izrael takodjer naglasio da bi svaka akcija prosla bez nasilja.
- Erzsebet
- haqqlberry
#4029 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Čitav svijet je zgranut akcijom fašističkog Izraela.
http://search.twitter.com/search?q=%23freedomflotilla
http://search.twitter.com/search?q=%23freedomflotilla
-
Desert Wind
#4030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
osa wrote: s pozicije jačeg, zar je to tako teško shvatiti, kad ne bude na toj poziciji na bliskom istoku, netko će si drugi takve stvari uzimati za pravo....

-
udrch
#4031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Turska nikad ne bi bila članica NATO-a da nije straha Izraela da Turska bude na suprotnoj strani..ipak je Turska uz vječiti Iran najveća prijetnja opstanku Izraela..Turci prema Izraelu ne misle ono što njihove vlade godinama misle..a Erdoan je od opsade Gaze stao uz narod Turske..
Palestinska država je najveći interes Izraela..trebaju se okrenuti sebi, a Palestince pustiti da žive kako znaju i umiju..
Neće se još dugo moći sve parama i lobijima maskirati..
Palestinska država je najveći interes Izraela..trebaju se okrenuti sebi, a Palestince pustiti da žive kako znaju i umiju..
Neće se još dugo moći sve parama i lobijima maskirati..
- BSn
#4032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
osa wrote:teško , da bi izrael mogao biti svjetski policajac, snaga židovske sržave nije te veličine, ali policajac u svom okružju je odavno....BSn wrote:Za Osu: Također je izrazio zabrinutost zbog naznaka da se izraelski napad na humanitarni konvoj desio u međunarodnim vodama, što predstavlja flagrantno kršenje Konvencije UN-a o pravu mora.
Izraelci polako preuzimaju od SAD-a ulogu svjestkog policajca koji radi po svojim pravilima i niko mu ne smije ni zucnut.
Dovoljno su snazni da niko ne smije poduzeti nikakve kontra-mjere ili makar zaprijetiti sankcijama.
Amerika vec odavno igra na onu: "Israel crossed the line, but Israel is our friend.", a svi ostali se prave slijepi. Pravili su se tako i spram Hitlerove Njemacke, pa ne znam sto sad ocekuju da im se nece obiti o glavu takvo ponasanje.
Mislim, Izraelcima svaka cast. Napravili su zemlju ni od cega, uspjeli napraviti fasisticki rezim kojeg niko ne osudjuje, prave nove berlinske zidove i nove konc-logore od palestinskih naselja, ali ni to niko ne osudjuje. Ocito je da su dovoljno jaki i pametni da mogu raditi sto zele, bez ikakvih posljedica.
- Cyrax
#4033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Brodova koji su nosili humanitarnu pomoc ali tebe to ne zanima jer samo trolas.Neko ti je gore napisao da opravdavanjem ovoga opravdavas sve sto je "nebeski narod" radio po Vukovaru i drugim mjestima.Ipak su oni tada bili "jaci" pa su mogli raditi sta hoceosa wrote:ne nego nekontrolirani ulazak brodova u gazu( procjenjujem da je to ono što izrael svakako želi izbjeći)...Cyrax wrote:Dostavljanje humanitarne pomoci dovodi u pitanje sudbinu zidovske drzave?osa wrote:kakav zločin, nisu li upozorili da se na ovakav način ne može dostavljati "humanitarna pomoć", zar neki još nisu naučili da se izrael ne šali kad je sudbina židovske države u pitanju....
- Bosanac sa dna kace
#4034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
u akciji dostave pomoci su ucesnici iz preko 40 zemalja
dakle ne radi se o nekom ''islamistickom'' brodu kako neki pokusavaju naglasiti, na bordu se izmedju ostalog nalazi 11 Svedjana, 33 Grka, biskup iz Vatikana, uglavnom intelektualci i humanitarni radnici
i usput budi receno Izrael po medjunarodnom pravu nema suverenitet nad Gazom
evo visa na b92
http://blog.b92.net/text/15217/Flotila-Slobode/
dakle ne radi se o nekom ''islamistickom'' brodu kako neki pokusavaju naglasiti, na bordu se izmedju ostalog nalazi 11 Svedjana, 33 Grka, biskup iz Vatikana, uglavnom intelektualci i humanitarni radnici
i usput budi receno Izrael po medjunarodnom pravu nema suverenitet nad Gazom
evo visa na b92
http://blog.b92.net/text/15217/Flotila-Slobode/
-
theTruePath
#4035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
U Sarajevu bile demonstracije neke protiv Izraela danas??

-
michio
#4036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nije li već vrijeme da se uvedu sankcije Izraelu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Po meni za ovkvo kontinuirano i agresivno ponasanje Izraela su najodgovorniji ,i najvise krive, arapske drzave u okruzenju. Ne misli na palestince,sta oni da rade u polozaju u kojem su sada,ruke su im fakticki vezane.
Mislim da ove rezime iz susjednih drzava ,koji se busaju u prsa i hvale kako su veliki arapi i veliki muslimani,a kupe ih za saku dolara i nekih sitnih privilegija.
Jadno.
A za palestinski narod,neznam sta da kazem,samo se mogu suosjecati sa njima i uplatiti novac na humanitarne racune i sl. (mada je i to diskutabilno gdje ode taj novac,imamo mi iskustva sa tim stvarima na nasoj kozi,na zalost)
Mislim da ove rezime iz susjednih drzava ,koji se busaju u prsa i hvale kako su veliki arapi i veliki muslimani,a kupe ih za saku dolara i nekih sitnih privilegija.
Jadno.
A za palestinski narod,neznam sta da kazem,samo se mogu suosjecati sa njima i uplatiti novac na humanitarne racune i sl. (mada je i to diskutabilno gdje ode taj novac,imamo mi iskustva sa tim stvarima na nasoj kozi,na zalost)
-
Desert Wind
#4038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jaser Arafat je imao 6mlrd $ na raznim racunima kada je umro - slovima i brojem 6 000 000 000 $ - tako da su tu isle donacije prije - sumnjam da je i sa Hamasom drugacije...-LIBERO- wrote:Po meni za ovkvo kontinuirano i agresivno ponasanje Izraela su najodgovorniji ,i najvise krive, arapske drzave u okruzenju. Ne misli na palestince,sta oni da rade u polozaju u kojem su sada,ruke su im fakticki vezane.
Jadno.![]()
Za rezime - potpuno tacno - samo su marionetske instalacije koje "demokratski" vladaju decenijama - Gadafi, Mubarak, Al-Asad i slicni hohstapleri.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
stvar je u tome što su režimi tu radi sebe. da bi pomogli Palestincima, prvo bi morali pomoći svojoj državi i svom narodu. a dotad, pupa hava, dam pare i boli me uvo...-LIBERO- wrote:Po meni za ovkvo kontinuirano i agresivno ponasanje Izraela su najodgovorniji ,i najvise krive, arapske drzave u okruzenju. Ne misli na palestince,sta oni da rade u polozaju u kojem su sada,ruke su im fakticki vezane.
Jadno.![]()
-
theTruePath
#4040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
hocel se u BIH organizovati neki protesti? ovaj organizator na sa-x kaze hoce.Nadam se da ce biti nesto od toga,,evo po evropi vec protesti,neplanirano narod ide pred ambasadu Izraela i skuplja se
-
Desert Wind
#4041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Grijesis - ti rezimi i slicni su redovne instalacije cionisticko-amero-anglosaksonskih interesa i kad njima odgovara (njihovo ponasanje) oni su i partneri i demokrate i vodje - kad im ne odgovara eliminisu ih (Bus senior se ljubio sa Sadamom, Bus junior ga kokn'o). Indikativno je da su takvi rezimi toliko uobicajeni - kralj Ali Saud, Mubarak, Gadafi, Al-Asad, kralj Husein itd itd.Chmoljo wrote:stvar je u tome što su režimi tu radi sebe. da bi pomogli Palestincima, prvo bi morali pomoći svojoj državi i svom narodu. a dotad, pupa hava, dam pare i boli me uvo...-LIBERO- wrote:Po meni za ovkvo kontinuirano i agresivno ponasanje Izraela su najodgovorniji ,i najvise krive, arapske drzave u okruzenju. Ne misli na palestince,sta oni da rade u polozaju u kojem su sada,ruke su im fakticki vezane.
Jadno.![]()
-
greys
#4042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
u novinama citam da je na brodu bilo drzavljana BiH.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ma znam ja sve to. Ali cijeli taj region je bure baruta ali bukvalno. Svima je poznato da velika vecina obicnog naroda ima dijametračno razlicite stavove u slucaju Palestine u odnosu na njihove korumpirane i impotentne vlasti. Nije cak ni nemoguca varijanta nekih sveopcih pobuna i svrgavanja tih vladajucih struktura,jer kao sot neko rece,ni njihovom narodu nije puno bolje nego palestincima.
Ma to je klasican primjer zacaranog kruga u kojem se cijeli region vrti. A Amerika i saveznici idu logikom ,podrzimo korumpirane i nespoobne rezime jer ce jedino oni efikasno( uz brutalnosti i silu) drzati svoje narode na pravcu politike Americkih interesa.
Hebeno i tuzno....a najgore sto neznas ni sam sta je rjesenje svega toga.
A sto se tice uplata koje sam do sada uplatio za Palestinu,to sam radio preko moga druga arapskog porijekla i preko ambasade Palestine u Sarajevu(jer imamo dogovor da svaki mjesec,ili svaka dva mjeseca mi iz raje uplatimo koliko ko moze ,i to traje vec dosta dugo).Pa eto nadam se da je barem nesto od toga doslo u prave ruke (hrana i lijekove i slicno.)
Neznam ni sam vise.
Ma to je klasican primjer zacaranog kruga u kojem se cijeli region vrti. A Amerika i saveznici idu logikom ,podrzimo korumpirane i nespoobne rezime jer ce jedino oni efikasno( uz brutalnosti i silu) drzati svoje narode na pravcu politike Americkih interesa.
Hebeno i tuzno....a najgore sto neznas ni sam sta je rjesenje svega toga.
A sto se tice uplata koje sam do sada uplatio za Palestinu,to sam radio preko moga druga arapskog porijekla i preko ambasade Palestine u Sarajevu(jer imamo dogovor da svaki mjesec,ili svaka dva mjeseca mi iz raje uplatimo koliko ko moze ,i to traje vec dosta dugo).Pa eto nadam se da je barem nesto od toga doslo u prave ruke (hrana i lijekove i slicno.)
Neznam ni sam vise.
Last edited by -LIBERO- on 31/05/2010 13:50, edited 1 time in total.
- Edin H.
#4044 Izraelski komandosi napali brod za humanitarnu pomoc Gazi
Vise od 19 mrtvih humanitarnih radnika je bilans napada izraeskih komandosa na brod koji je prevozio humanitarnu pomoc za Gazu.
Navodno 6 povrijedjenih izraelskih komandosa koji su bili naoruzani sa nekoliko nozeva i dva pistolja.
Izrael kaze da blokada Gaze je neophodna da bi se izolovao Hamas.
Dokle vise
Evo i snimaka sa broda
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle ... 195838.stm
Navodno 6 povrijedjenih izraelskih komandosa koji su bili naoruzani sa nekoliko nozeva i dva pistolja.
Izrael kaze da blokada Gaze je neophodna da bi se izolovao Hamas.
Dokle vise
Evo i snimaka sa broda
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle ... 195838.stm
-
sumirprimus
#4045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovo nam je najbolja lekcija, al na tudji racun..
Kad si jak,niko se ne zaje.ava s tobom,isto tako kad si slab,mogu da ti rade sta god hoce...
Kad si jak,niko se ne zaje.ava s tobom,isto tako kad si slab,mogu da ti rade sta god hoce...
-
Desert Wind
#4046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Dakle obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje - pa onda organizovanje....sumirprimus wrote:Ovo nam je najbolja lekcija, al na tudji racun..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4047 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
kako rekoh, tu su radi sebe, nisu iz nekog višeg cilja. nema te sile koja bi mogla skinuti Huseina da nije bio idiot koji je ubijao i vlastiti narod. čim su Ameri ušli u Bagdad, masa Iračana ih je dočekala kao oslobodioce. zato kažem, da kada bi pomogli sebi i svojim zemljama, onda bi mogli pomoći i Palestincima.Desert Wind wrote:
Grijesis - ti rezimi i slicni su redovne instalacije cionisticko-amero-anglosaksonskih interesa i kad njima odgovara (njihovo ponasanje) oni su i partneri i demokrate i vodje - kad im ne odgovara eliminisu ih (Bus senior se ljubio sa Sadamom, Bus junior ga kokn'o). Indikativno je da su takvi rezimi toliko uobicajeni - kralj Ali Saud, Mubarak, Gadafi, Al-Asad, kralj Husein itd itd.
-
sumirprimus
#4048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
O tom ja trubim,al niko ne slusa trubaca...Desert Wind wrote:Dakle obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje - pa onda organizovanje....sumirprimus wrote:Ovo nam je najbolja lekcija, al na tudji racun..
kod izraelaca nema skupooo skolovanje,nemam para,jadan sam,sve mi se pomesalo,o maj gad...amin...
nego ima da budes ljekar,pravnik,ekonomsit,inzenjer i zdraaaao.nema drzave?nema problema bice iduce godine.. i tako 1000 god dok ne docekase...spremni..
-
theTruePath
#4049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
greys wrote:u novinama citam da je na brodu bilo drzavljana BiH.
nije bilo drzavljana BIH,ali je bilo drzavljana Srbije
- kiky
#4050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pa bio je neki predstavnik bih i viorila se bosanska zastava na brodu ...