Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
agim.

#4026 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

"Helikopter"

Code: Select all

ma jok, đe će to...isto kao što nije nilo bitke na gazimestanu.
Mislim da bi i Albanci trebali poceti ozbiljno da razmisljaju da naprave/izgrade svoj Albanski gazimestan kao i druga vjerska i historijska sveta mjesta po cijeloj Srbiji i da ta njihova sveta mjesta stalno obiljezavaju, svojataju, obilaze i prave raznorazne manifestacije. Nekada su na teritoriji cijele danasnje Srbije zivjeli Iliri albanski pradjedovi koji su protjerani sa svojih prostora od jednog bivseg srpskog plemena slavena koji je silom okupirao te ilirske teritorije, od tada pa sve do danas traje srpsko svojatanje svih albanskih teritorija. Da nepricamo o tome koliko je nakon povlacenja otomanskog carstva Albanaca i Bosnjaka protjerano od Srba iz njihove domovine Srbije u druge drzave svijeta, oteti njihovi posjedi, dijelovi teritorija a sve bogomolje Dzamije njih nekoliko hiljada poruseno do temelja i gdje im vise nema nikakvog traga. Znaci iz samo ovih navedenih razloga Albanci imaju potpuno historijsko i svako drugo pravo da traze i zahtjevaju otvaranje albanskog gazimestana i drugih svetih mjesta i teritorija sirim drzave Srbije. Tako kad vec srbi prave srpski bal neka onda bude i povratni svealbanski maskenbal! 
Za historijsko pravo neka , mi smo se odrekli od toga samo sta mi nije jasno jedno .
-Kad srpski velikani dokazu , argumentiraju , pisu ,znaci sami Srbi , da Albanci do prije 100 godina su bili do grada NIS prisutni , a danas nema nijeda jedini Albanac tamo , onda zasto nije im to dovoljno , zasto hoce jos Kosovo ?
Ovo mi nije jasno .

Zaista sta hoce od Albanaca vise ?
agim.

#4027 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Sta imam ja ocijenivati neciji kulturni i civilizacijski nivo. Ima formula : Broj pismenih,broj biblioteka ,broj kulturnoumjetnickih drustava,broj znanstvenih institucija,broj bolnica ,broj akademski obrazovanih gradzana,nivo industrijalizacije ,itd.
Pa vidi gdje je Kosovo bilo po tim pokazateljima 1912 ,kada je usla srpska vojska,1941,1990 i gdje je po tim pokazateljima Bosna tada bila. Srbi,Bosnjaci,Hrvati ,Romi niko nije ugrozen na Kosovu i to po onoj formuli : Nema covjeka,nema problema.
Da , vidim ovdje :

Pokolji Albanaca 1912.-1913. od strane srpske vojske , Brank Horvat !

Na Kosovu, Metohiji iu zapadnoj Makedoniji muslimani su bili ponajvise Albanci. Oni su bili podvrgnuti teroru i istrebljivanju. Progresivni srpski ustav, po naredbi vlade, nije vazio u oslobodjenoj Staroj Srbiji, tj. na Kosovu i u Makedoniji. Tu je vazio zakon, tj, bezakonje okupatora. O tim dogadjajima izvjestavala je evropska stampa. Buduci da za austrijske i talijanske novinare moze pretpostaviti pristranost, navest cu samo neke izvjestaje is ostalih evropskih novina.

Daily Cronicle javlja 12. novembra 1912. da je blizu Skoplja poklano 2000, a blizu Prizrena 5000 Albanaca. Vise je sela popaljeno, a stanovnici pobijeni. Cini e da je to bilo u vezi akcijom skupljanja oruzja od stanovnistva.

Pariski Humanite javlja o pljackanjima, masakrima i razaranju 31 naselja.

Dopisnik danskog casopisa Riget javlja:>>...vojska vodi uzasan rat istrebljenja. Prema iskazima oficira i vojnika, ubijeno je izmedju Kumanova i Skoplja 3000, a kod Pristine 5000 Albanaca. Albanska su sela opkoljavana i paljena,stanovnici su istjerivani iz kuca i zatim kao stakori pobijeni<<.

Specijalni dopisnik Daily Telegraph-a pise da su u prolazu kroz Albaniju trupe generala Jankovica >>prevazisle sve uzasne svjetske istorije<<, ubijajuci starce, zene i djecu, pa cak i dojencad. Dopisnik nastavlja:>>Srpski oficiri u svojoj opijenosti pobjedom izbacili su parolu da je najdjelotvorniji nacin da se Albanija pacifira - potpuno istrenljenje Albanaca<<.

Nisu postedjeni ni katolicki Albanci. Oni su bili podvrgnuti represalijama zbog navodnog proaustrijskog raspolozenja. U Peci i Djakovici mitropolit Dozic provodi nasilno pokrstavanje. L. Freundlich, iz cije sam knjige prevodio ove izvjestaje evropske stampe, citira i ovu naredbu koju je pukovnik A. Petrovic izdao u Kruji 5. januara 1913.: >> Ako se u buduce desi da neki napad ili bude ubijen ma i jedan srpski vojnik... mesto ce biti spaljeno i razoreno, a svi muskarci od 15 godina dalje ubijeni<<.

Nisam navedene izvjestaje mogao provjeriti jer te dogadjaje nasa (gradjanska) historiografija , iz nekih razloga, nije obradila. Poklonio sam, stoga, vjeru trojici socijalista, Lavu Trockom, Dimitriju Tucovicu i Kosti Novakovicu. Oni potvrdjuju da se to balkansko klanje u ime oslobadjanja krscanske brace zaista dogadjalo> Jedino brojke ostaju da se provjere. Procenjuje se da je u kosovskom vilajetu ubijeno izmedju 12.000 (H. Hoxha u Stanic, s.170) i 25.000 (Freundlich,s.16) Albanaca.

Trocki je, kao dopisnik lista Kievskaja misl, bio na licu mjesta i razgovarao je s ucesnicima dogadjaja. On dopisuje kako je postojala odredjena podjela rada. Ako se radilo o Kacacima (hajducima), njihove bi kuce prvo razorila regularna armija. Zatim su dolazili rezervisti, oji su izvrsili svoj dio posla. Posle njih dolazila je milicija i na kraju komite. Komite su se ponasali onako kako ih znamo iz nese skorasnje cetnicke historije. U Skoplju su ispod glavnog mosta Vardarom plutala trupla Albanaca
Helikopter

#4028 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

agim. wrote:"Helikopter"

Code: Select all

ma jok, đe će to...isto kao što nije nilo bitke na gazimestanu.
Mislim da bi i Albanci trebali poceti ozbiljno da razmisljaju da naprave/izgrade svoj Albanski gazimestan kao i druga vjerska i historijska sveta mjesta po cijeloj Srbiji i da ta njihova sveta mjesta stalno obiljezavaju, svojataju, obilaze i prave raznorazne manifestacije. Nekada su na teritoriji cijele danasnje Srbije zivjeli Iliri albanski pradjedovi koji su protjerani sa svojih prostora od jednog bivseg srpskog plemena slavena koji je silom okupirao te ilirske teritorije, od tada pa sve do danas traje srpsko svojatanje svih albanskih teritorija. Da nepricamo o tome koliko je nakon povlacenja otomanskog carstva Albanaca i Bosnjaka protjerano od Srba iz njihove domovine Srbije u druge drzave svijeta, oteti njihovi posjedi, dijelovi teritorija a sve bogomolje Dzamije njih nekoliko hiljada poruseno do temelja i gdje im vise nema nikakvog traga. Znaci iz samo ovih navedenih razloga Albanci imaju potpuno historijsko i svako drugo pravo da traze i zahtjevaju otvaranje albanskog gazimestana i drugih svetih mjesta i teritorija sirim drzave Srbije. Tako kad vec srbi prave srpski bal neka onda bude i povratni svealbanski maskenbal! 
Za historijsko pravo neka , mi smo se odrekli od toga samo sta mi nije jasno jedno .
-Kad srpski velikani dokazu , argumentiraju , pisu ,znaci sami Srbi , da Albanci do prije 100 godina su bili do grada NIS prisutni , a danas nema nijeda jedini Albanac tamo , onda zasto nije im to dovoljno , zasto hoce jos Kosovo ?
Ovo mi nije jasno .

Zaista sta hoce od Albanaca vise ?
Pa hoce Srbija da im pokrade ako moze jos vise teritorije isto kao sto su pokrali 1/2 teritorije Bosnjacima u Bosni i Hercegovini i Srbiji (Sandzak) putem rata, domacih izdajnika i drugih marifetluka, vide Srbi i Srbija zadnjih par stotina godina proslo im, ukrali i okupirali tudje teritorije pa hoce jos, gladni. Kao sto mozes iz istorije vidjeti nikada Srbi i Srbija nisu smjeli napasti i mogli uzeti nesto jacem od sebe nego stalno napadaju manje i slabije od sebe kao sto su nekada bili Bosnjaci i Albanci i po mogucnosti nenaoruzane civile.
Last edited by Helikopter on 29/06/2012 16:18, edited 1 time in total.
laneni10

#4029 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by laneni10 »

Srpska dryava se zacela an Kosovu pocetkom 12 vijek,u u doba nemanjica...

A da nisu Nista osvajali ...pa jesi li ti ikada cuo za dusanovo carstvo, I dusanov zakonik, prvi evropski ustav...
agim.

#4030 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

laneni10 wrote:Srpska dryava se zacela an Kosovu pocetkom 12 vijek,u u doba nemanjica...

A da nisu Nista osvajali ...pa jesi li ti ikada cuo za dusanovo carstvo, I dusanov zakonik, prvi evropski ustav...
Prvo za te tvrdnje trebas dokaziti .
Drugo , Car Dusan ljepo ti pise da je bio i Car Arbanasa , i poslije toga , za Cara Dusana nije niti ama bas niti jedna bitka dokazana do danas ..
I za njega se postavlja pitanje sta je vrlo sumnjivo , (mada za nas Albance je pozitivno jer prisutnost Albanaca na ovim prostorima dokazuje upravo i on )NEMA ORIGINALA OD CARA DUSANA .
Helikopter

#4031 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

laneni10 wrote:Srpska dryava se zacela an Kosovu pocetkom 12 vijek,u u doba nemanjica...

Ma ja, sve su ti to Srbi ispricali svoju verziju a oni ih imaju izmisljenih hiljadu samo da ostvare svoje strateski zapisane ciljeve. Nisi ni zivio u to vrijeme i prisustvovao dogadjaima o kojima talasas nego najveci ti je argument rekla-kazala. Na kraju krajeva i da je tako kao sto pises a nije Albanci i Bosnjaci su na tim teritorijama zivjeli prije dolaska srpskog slavenskog plemena na podrucje Balkana. Tako da ti tu svoju izmisljenu mitsku pricu ali samo za lokalne potrebe medju Srbima mozes okaciti macku o rep. Ko se bavi izmisljanjem stvari i lazima mora se ozbiljno zabrinuti za svoje zdravlje i pod hitno posjetiti psihijatre i psihologe.
Helikopter

#4032 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

agim. wrote:

Prvo za te tvrdnje trebas dokaziti .
Drugo , Car Dusan ljepo ti pise da je bio i Car Arbanasa , i poslije toga , za Cara Dusana nije niti ama bas niti jedna bitka dokazana do danas ..
I za njega se postavlja pitanje sta je vrlo sumnjivo , (mada za nas Albance je pozitivno jer prisutnost Albanaca na ovim prostorima dokazuje upravo i on )NEMA ORIGINALA OD CARA DUSANA .
Sta ce ti ono bolan Agime dokazati, pa on i vecina kao ni ja nemozemo da dokazemo svoje familjarno porijeklo 100 godina a kamoli 1000 godina unazad ni ko je ni sta je ni odakle potice ni iz koje etnicke grupe (a svi su mijesani sa drugim etnickim narodima). Evo neka on i svako od njih donese papir i pokaze odakle vodi svoje porijeklo 100%, 200, 300 i vise godina unazad?
agim.

#4033 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

Nova zakletva Žandarmerije: Bez Kosova i ja ne postojim...
Video : http://www.youtube.com/watch?v=_za2Qo2q ... r_embedded
Blic
Pripadnici Žandarmerije, specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, dobili su novu zakletvu. Najveći deo teksta posvećen je Kosovu bez kojeg, kako se navodi, "ne postoji srpski narod i Srbija".

Srpska žandarmerija ima novu zakletvu koja je juče zvanično predstavljena, a kako javlja B92, autor teksta je Bratislav Dikić, prvi čovek Žandarmerije.

U Žandarmeriji kažu da ta jedinica MUP-a od ove godine slavi Vidovdan kao svoju slavu, pa je zbog toga Kosovo u fokusu zakletve.

- U pitanju je čista metafora. Želeli smo da u duhu Vidovdana prikažemo da se povratimo u istoriju i setimo starih kosovskih junaka i uopšte tog dana kao dana kosovskih junaka i shodno tome rečeno je pobedićemo ili poginuti - izjavila je portparolka Žandarmerije Stanica Puzović.

Ona ističe da zakletva i simbolika povezivanja Kosova nemaju nikakve veze sa promenom vlasti u Srbiji.

- Kosovo je oduvek bilo važno ovoj jedinici, od njenog formiranja do danas - rekla je Puzovićeva.

Pripadnici Žandarmerije juče su obeležitli 152 godinu postojanja.

Žandarmerija u svom sastavu ima Komandu, koja je smeštena u Beogradu, i četiri odreda - u Beogradu, Nišu, Kraljevu i Novom Sadu. Ti odredi imaju svoju oblast odgovornosti, ali se po potrebi mogu angažovati na teritoriji cele države.

Uz suzbijanja terorizma i preventivnih antiterorističkih delatnosti u zadatke te jedinice spada i obezbeđivanje javnog reda i mira u svim situacijama visokog rizika kao i pružanja pomoći civilima u vanrednim situacijama.

B92 napominje da je više od 3.000 pripadnika Žandarmerije pod teškim naoružanjem, po nedavno usvojenoj sistematizaciji, praktično pod komandom jednog čoveka. Po istoj sistematizaciji, oko 600 pripada specijalnom odredu, po strukturi sličnijem vojsci nego policiji.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/33082 ... e-postojim
CSKA

#4034 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

U eventualnom fajtu ROSU i Zandarmerije ko bi pobijedio ?
agim.

#4035 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

CSKA wrote:U eventualnom fajtu ROSU i Zandarmerije ko bi pobijedio ?
Neznam :)
Ali ako misle da nas uplase u danasnje vrijeme , lagali su se ..Ne da smo mi neka sila , ali ni oni danas nisu nista jaci.
Ne odnosi se na sve Srbe ovaj odgovor sta si me puvukao za jezik jer primecujem po srpskim novinama da ima i od Srba sta drugacije razmisljaju ..
emigrazione

#4036 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by emigrazione »

Iskustvo nas uci da su protiv zena i djece nesavladivi, a kad su isti ti ''rambo'' ratnici napadali na Kobilju Glavu, prije nego se i razvila akcija devetorica poginula :lol:
agim.

#4037 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

emigrazione wrote:
Iskustvo nas uci da su protiv zena i djece nesavladivi, a kad su isti ti ''rambo'' ratnici napadali na Kobilju Glavu, prije nego se i razvila akcija devetorica poginula :lol:
Ovako su napisali : http://www.hercegovina.info/mediji/24sa ... e-bih-1935
Ali ovo je vec davno potvrdjeno :) http://dalje.com/hr-svijet/bush-naoruzava-kosovo/133483

Tako da .................
CSKA

#4038 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Znaci nema sumnje,dobile bi ROSU.Otresli bi Zandameriju kao Rosol Nadala.

Nego zasto jos Kosovo nema vojsku ? Kome je Bus slao oruzje,ako Kosovo nema vojsku.Kako to ide ? Ili Kosovo ima vojsku,zaboravio sam ?
CungaLunga

#4039 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Zakletva srbijanskih zandara :D

Kosovo je moja majka. Moje poreklo je na Kosovu. Moji preci su sa Kosova. Moja istorija je na Kosovu. Moj srpski narod rođen je na Kosovu. Moja Srbija nastala je na Kosovu. Bez Kosova nemam majku. Bez Kosova nemamo poreklo. Bez Kosova nemam pretke :lol: . Bez Kosova nemam istoriju. Bez Kosova ne postoji moj srpski narod :lol: :lol: . Bez Kosova ne postoji moja Srbija. Bez Kosova i ja ne postojim :lol: :lol: :lol: . Narode srpski, braćo i sestre. Zaklinjem se pred bogom, pobediću ili časno poginuti :lol: :lol: :lol: :lol: , za moju čast, za moje poreklo, za moju porodicu, za moju Srbiju. S verom u boga, za krst časni :evil: i majku Srbiju. Živela Srbija!”

Zasto se nisu ovako zaklinjali devedeset i devete :?
Kakve li patetike, moguce samo u Srbiji* :D
Helikopter

#4040 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

CungaLunga wrote:Zakletva srbijanskih zandara :D
Kosovo je moja majka. Moje poreklo je na Kosovu. Moji preci su sa Kosova. Moja istorija je na Kosovu. Moj srpski narod rođen je na Kosovu. Moja Srbija nastala je na Kosovu. Bez Kosova nemam majku. Bez Kosova nemamo poreklo. Bez Kosova nemam pretke :lol: . Bez Kosova nemam istoriju. Bez Kosova ne postoji moj srpski narod :lol: :lol: . Bez Kosova ne postoji moja Srbija. Bez Kosova i ja ne postojim :lol: :lol: :lol: . Narode srpski, braćo i sestre. Zaklinjem se pred bogom, pobediću ili časno poginuti :lol: :lol: :lol: :lol: , za moju čast, za moje poreklo, za moju porodicu, za moju Srbiju. S verom u boga, za krst časni :evil: i majku Srbiju. Živela Srbija!”

Zasto se nisu ovako zaklinjali devedeset i devete :?
Kakve li patetike, moguce samo u Srbiji* :D
Nije ovo nista bezazleno, tako su velikosrbi trovali i truju i dalje obicne srbe godinama pripremajuci ih na mrznju, osvetu koja im je bila potrebna za pokretanja ratova u bivsoj YU ili u buducnosti. Ispirali su tako mozak godinama obicnim srbima o vjekovnim vanjskim neprijatelijma turcima pa onada gurnuli u rat obicne srbe da ubijaju bosnjake govoreci im da se svete turcima a u stvari iza svega je stajala politika da na osnovi toga kradu i okupiraju bosanskohercegovacke teritorije sa prirodnim resursima.

Pa su tako okretali obicne Srbe protiv Hrvata ispirajuci im mozak godinama da su fasisti i ubice srpskog naroda pa im se kao takvim Srbi trebaju ponovo kad tada osvetiti a uz to zauzimati hrvatske teritorije govoreci srbima da ustvari oni ratuju za vracanje srpskih teritorija koje su im Hrvati na silu oteli.

Pa onda imaju tako mitove, pjesme i zakletve protiv Madzara u vezi Vojvodine. Pa zatim mitove, pjesme, zakletve za Crnu Goru. Pa za Bugarsku. I sve ovo samo zbog svojatanja tudjih teritorija do kojih zele doci po svaku cijenu na ovaj ili onaj nacin.

Pa onda imaju mitove, pjesme, zakletve i slicno za Kosovo i albance trovajuci obicne Srbe i huskajuci ih protiv Albanaca da su im albanci kao oteli njihove teritorije koje kao treba vratiti nazad i osvetiti se albanskom narodu.

Tako ce velikosrbi i dalje trovati obicne Srbe u Bosni i Hercegovini odnosno entitetu Republika Srpska sa mitovima, pjesmama i raznoraznim zakletvama da bi je zadrzali proglasavajuci je kao svoju vjekovnu srpsku teritoriju koju treba jednog dana kada za to dodje vrijeme pripojiti drzavi Srbiji.

Da bi velikosrbi mogli svojatati tudje teritorije sa znacajnim prirodno/ekonomskim resursima i bogatstvima i slijedecih 1000 godina kao svoje a obicni srpski narod drzati u strogoj pripravnosti za odrzavane mrznje i guranje u nove ratove za to im je potrebno odrzavanje ideja i mitova unutar obicnog srpskog naroda, a onda u odredenom momentu kada se ukaze prilika gurnuti obicni srpski narod ponovo u izmisljenje mitske ratove jer im je u ideologiji i politici izmedju ostalog potreban cijelo vrijeme vanjski neprijatelj a izmedju ostalog i skretanje paznje obicnim Srbima od konstantnih ekonomskih i drugih problema unutar same drzave Srbije. Tako kada se obicni Srbi trebaju fokusirati na rjesavanje svojih ekonomskih i drugih problema i eventualno skidanje sa vlasti njihovih politicara i stranki koji su ih doveli u tu situaciju onda velikosrbi promjene obicnim srbima fokus rjesavanja unutrasnjih problema sa skretenjem na izmisljene probleme i izmisljenim vanjskim neprijateljima.
Skijaš

#4041 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

Nema scenarija u kojem bi se to moglo tačno utvrditi direktnim okršajem jer svaki scenario pomjera skalu u korist jednih ili drugih (ko napada, kakav je teren, itd). Jedini način da se utvrdi "ko je bolji" jeste da im daš da izvrše par identičnih zadataka. Prvo jedni, pa drugi, onda uporediš vrijeme, žrtve, i sl. To su situacije u kojim presudnu ulogu ima prethodno potrošeno vrijeme na poligonima i vježbama. Ili što bi rekli kolege Amerikanci, "there is no such thing as tough. There is trained and untrained".
laneni10

#4042 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by laneni10 »

Helikopter wrote:

Ma ja, sve su ti to Srbi ispricali svoju verziju a oni ih imaju izmisljenih hiljadu samo da ostvare svoje strateski zapisane ciljeve. Nisi ni zivio u to vrijeme i prisustvovao dogadjaima o kojima talasas nego najveci ti je argument rekla-kazala. Na kraju krajeva i da je tako kao sto pises a nije Albanci i Bosnjaci su na tim teritorijama zivjeli prije dolaska srpskog slavenskog plemena na podrucje Balkana. Tako da ti tu svoju izmisljenu mitsku pricu ali samo za lokalne potrebe medju Srbima mozes okaciti macku o rep. Ko se bavi izmisljanjem stvari i lazima mora se ozbiljno zabrinuti za svoje zdravlje i pod hitno posjetiti psihijatre i psihologe.
-___
Dušanovo carstvo

1346–1371

Kraljevina Srbija pod carem Dušanom 1355.
Glavni grad Skopje & Prizren
Religija † Pravoslavlje
Vlast Monarhija

Dušanovo carstvo, poznato i kao Srpsko carstvo ili Srpsko-grčko carstvo, je bilo kratkotrajna Balkanska država koja je postojala u srednjem vijeku, od 1346. do 1371. godine.

Dušanova država je stvorena na temelju srednjovjekovne Srpske kraljevine. Dušanovo carstvo je bilo samoproglašena država, i kao takvo nije imalo međunarodno priznanje. Na starim kartama, Dušanova država se naziva "Kraljevina Srbija".

Dušanovo carstvo, u skladu sa srednjovekovnim shvatanjima države, nikada nije bila nacionalna država u današnjem smislu reči, jer su u njoj živeli kao priznati narodi Srbi, Grci, Bugari i Albanci.[1].....

ovo su fakti jarne
agim.

#4043 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

CSKA wrote:Znaci nema sumnje,dobile bi ROSU.Otresli bi Zandameriju kao Rosol Nadala.

Nego zasto jos Kosovo nema vojsku ? Kome je Bus slao oruzje,ako Kosovo nema vojsku.Kako to ide ? Ili Kosovo ima vojsku,zaboravio sam ?
Kako nema sumnje , nije Srbija slaba u tom smjeru sta se naoruzanja tice ..
Ali nije Srbija vise neka super sila Balkana kako sto je bila 90-ih .
Nije Srbija u prednosti sa Albanijom danas , ni o kom smjeru .
Nema Srbija danas vecu populaciju od Albanaca .
Prosecna starost u Srbiji je 42 godina dok kod Albanaca je 22-24 godina .
Albanci nisu pristali na taj rezim i u vrijeme Jugoslavije kada su bili manjina sa golim rukama a kamo li danas .
Nije Bush saljio slike samo , nego oruzje a vojska je tu : http://www.google.com/search?um=1&hl=en ... ihqmxHNE4A
Vojnici se obucuvaju u USA , itd..
Last edited by agim. on 30/06/2012 16:11, edited 2 times in total.
radostan dan

#4044 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

ma rosu bi dobio, da se ne raspravljamo... :zoka:
laneni10

#4045 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by laneni10 »

radostan dan wrote:ma rosu bi dobio, da se ne raspravljamo... :zoka:
ma ja slabi su srbi borci... sjebali s ih turci, austrougari, bugari, svabe i izgubili su sve ratovedevedesetih..ali opet nisu nestali kao narod..???. cudna neka sorta ljudi...hebeni skroz...:)
agim.

#4046 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

laneni10 wrote:
Helikopter wrote:

-___
Dušanovo carstvo

1346–1371

Kraljevina Srbija pod carem Dušanom 1355.
Glavni grad Skopje & Prizren
Religija † Pravoslavlje
Vlast Monarhija

Dušanovo carstvo, u skladu sa srednjovekovnim shvatanjima države, nikada nije bila nacionalna država u današnjem smislu reči, jer su u njoj živeli kao priznati narodi Srbi, Grci, Bugari i Albanci.[1].....

ovo su fakti jarne
Ti sam sebe odgovaras , jendom kazes Albanci nisu bili tu poslije dole pise u zakonu Cara Dusana , da je bio i Car Albancima :D
A ono sa car Dusanom su samo bajke vjeruje mi :)
On je bio Feudalac i nije on ratovao za nekakvu veliku Srbiiju ili za srpstvo , a najstariji je dokumenat je ovaj od XIX vjeka od njega http://www.google.com/search?sugexp=chr ... 80&bih=709 razlika je mozda 500 godina , dakle niko normalan ne bi vjerovao danas na te bajke,sve dok nema u originalu od njega .
radostan dan

#4047 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

a šta misliš agime, da se zaroviš u dubrovačke arhive, ako ti je usput...
Last edited by radostan dan on 30/06/2012 16:25, edited 1 time in total.
radostan dan

#4048 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

laneni10 wrote:
radostan dan wrote:ma rosu bi dobio, da se ne raspravljamo... :zoka:
ma ja slabi su srbi borci... sjebali s ih turci, austrougari, bugari, svabe i izgubili su sve ratovedevedesetih..ali opet nisu nestali kao narod..???. cudna neka sorta ljudi...hebeni skroz...:)
ma rosu, kraće se piše, brže ide, ko će lomiti prste... :)
CSKA

#4049 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

agim. wrote:
CSKA wrote:Znaci nema sumnje,dobile bi ROSU.Otresli bi Zandameriju kao Rosol Nadala.

Ali nije Srbija vise neka super sila Balkan kako sto je bila 90-ih .
Prosecna starost u Srbiji je 42 godina dok kod Albanaca je 24 godina .
Albanci nisu pristali na taj rezim i u vrijeme Jugoslavije kada su bili manjina sa golim rukama a kamo li danas .
Nije Bush saljio slike samo , nego oruzje a vojska je tu : http://www.google.com/search?um=1&hl=en ... ihqmxHNE4A

Pa to me zanimalo,znaci i dalje su Kosovske bezbjednosne snage,nije jos vojska. Znam da je Kosovu bilo zabranjeno da ima regularnu vojsku,pa me je interesovalo da li se nesto promijenilo.

Nova invazija na Kosovo,1500 huligana krenulo,Rosu da se spreme;

Bajkeri krenuli u rok misiju na KiM
Izvor: Beta

Beograd -- Humanitarni karavan od 1.500 motociklista krenuo u "Bajk rok misiju 2012" ka Kosovskoj Mitorovici gde će u 20 časova za žitelje Kosova biti organizovan koncert.

Organizator karavana, predsednik Kluba Harlej Dejvidson Srbija, Milić Radević rekao je da je ka Kosovu krenulo nekoliko stotona motociklista iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, da je cilj i ove šeste Bajk rok misije da muzikom i pozitivnom energijom obraduje sve u pokrajini.

Karavanu, koji krenuo iz Beograda, pridružiće se i grupe motociklista iz Niša, Čačka i Kragujevca među kojima su i bajkeri iz Crne Gore, Makedonije i Hercegovine, dodao je Radević.

"Na Kosovo idemo sa gitarama na leđima, borićemo se do poslednje kapi benzina. Idemo da pevamo, sviramo i obradujemo naš narod", kazao je on.

Novinarima se obratio i glavni učesnik koncerta Nenad Milosavljević koji će sa grupom Galija napstupiti večeras, izrazivši zadovljstvo što se priključio tom humanitarnom projektu.

Osim Galije, prema rečima Radevića, koncert će održati i nekoliko mladih bendova u želji da žitelji Kosova čuju i njihove gitare.

Jedan od učesnika ranijih misija Žika Jelić iz YU grupe rekao je da je posebno zadovoljstvo učestovati u Bajk rok misiji, jer tako učesnici pokazuju srpskom narodu da su uz njih.

"To je posebno slavlje za naš narod. Veliki broj bajkera dolaskom na Kosovo pokazuje da je nemoguće da se ostvari to što mnogi na sve načine žele da otmu i otcepe naše Kosovo", kazao je Jelić.

Prema rečima Radevića, prelazak administrativne linije kod Rudnice je ugovoren i ne očekuju se nikakvi problemi jer su motocilisti dokazali da na Kosovo ne dolaze da prave probleme već da pomognu srpskom narodu.

On je podsetio da su bajkeri ranijih godina u kosovskomitrovačkom zdravstvenom centru davali krvi, i najavio da će ove godine poslati lekove u srpske enklave.

NIS već treću godinu za redom podržava karavan i u tom cilju je, prema rečima predstavnice NIS-a Nadežde Korobejnikove, kompanija za sve učesnike ozbededila besplatno gorivo na dve pumpe NIS petrola, u Beogradu i Kragujevcu, na putu ka Kosovskoj Mitrovici.

Stize Galija,YU grupa,danger,danger...
agim.

#4050 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by agim. »

CSKA wrote:
agim. wrote:

Ali nije Srbija vise neka super sila Balkan kako sto je bila 90-ih .
Prosecna starost u Srbiji je 42 godina dok kod Albanaca je 24 godina .

Pa to me zanimalo,znaci i dalje su Kosovske bjezbednosne snage,nije jos vojska. Znam da je Kosovu bilo zabranjeno da ima regularnu vojsku,pa me je interesovalo da li se nesto promijenilo.

Nova invazija na Kosovo,1500 huligana krenulo,Rosu da se spreme;

Bajkeri krenuli u rok misiju na KiM
Izvor: Beta

Beograd -- Humanitarni karavan od 1.500 motociklista krenuo u "Bajk rok misiju 2012" ka Kosovskoj Mitorovici gde će u 20 časova za žitelje Kosova biti organizovan koncert.

Organizator karavana, predsednik Kluba Harlej Dejvidson Srbija, Milić Radević rekao je da je ka Kosovu krenulo nekoliko stotona motociklista iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, da je cilj i ove šeste Bajk rok misije da muzikom i pozitivnom energijom obraduje sve u pokrajini.

Karavanu, koji krenuo iz Beograda, pridružiće se i grupe motociklista iz Niša, Čačka i Kragujevca među kojima su i bajkeri iz Crne Gore, Makedonije i Hercegovine, dodao je Radević.

"Na Kosovo idemo sa gitarama na leđima, borićemo se do poslednje kapi benzina. Idemo da pevamo, sviramo i obradujemo naš narod", kazao je on.

Novinarima se obratio i glavni učesnik koncerta Nenad Milosavljević koji će sa grupom Galija napstupiti večeras, izrazivši zadovljstvo što se priključio tom humanitarnom projektu.

Osim Galije, prema rečima Radevića, koncert će održati i nekoliko mladih bendova u želji da žitelji Kosova čuju i njihove gitare.

Jedan od učesnika ranijih misija Žika Jelić iz YU grupe rekao je da je posebno zadovoljstvo učestovati u Bajk rok misiji, jer tako učesnici pokazuju srpskom narodu da su uz njih.

"To je posebno slavlje za naš narod. Veliki broj bajkera dolaskom na Kosovo pokazuje da je nemoguće da se ostvari to što mnogi na sve načine žele da otmu i otcepe naše Kosovo", kazao je Jelić.

Prema rečima Radevića, prelazak administrativne linije kod Rudnice je ugovoren i ne očekuju se nikakvi problemi jer su motocilisti dokazali da na Kosovo ne dolaze da prave probleme već da pomognu srpskom narodu.

On je podsetio da su bajkeri ranijih godina u kosovskomitrovačkom zdravstvenom centru davali krvi, i najavio da će ove godine poslati lekove u srpske enklave.

NIS već treću godinu za redom podržava karavan i u tom cilju je, prema rečima predstavnice NIS-a Nadežde Korobejnikove, kompanija za sve učesnike ozbededila besplatno gorivo na dve pumpe NIS petrola, u Beogradu i Kragujevcu, na putu ka Kosovskoj Mitrovici.

Stize Galija,YU grupa,danger,danger...
Najbolji odgovor imas dole , izdvajao sam od jednog komentatora (Srbin ) tvoj link :
Da su makar pokusali da u ovo ukljuce i Albance, bajkere, rokere, omladinu, koga god. Pa ako oni odbiju, molim lepo. Ovako, samo jos jedna promocija stidljivog ali sustinskog rasizma...
(Zivojin Karamarkovic Pirocanac, 30. jun 2012 15:23)
Post Reply