Biciklom kroz Sarajevo
- cappy_tempo
#4026 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa ko kaze da nece otici? naravno oni koji mogu sa posla izaci otici ce gore
- gtitdi
#4027 Re: Biciklom kroz Sarajevo
imam jedno pitanje
dobio sam gt al je vlicina XL
E problem je u tome sto sam ja visok oko 181cm
da li postoji mogucnost da neki nacin smanjim bajk
i jel veliki problem sto je malo veci bajk za moju velicinu?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4028 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mozda da spustis sicgtitdi wrote:imam jedno pitanje
- dadoka84
#4029 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Spustis sjediste i ma sinama ga pomjeris malo naprijed dok ne nadjes bolju poziciju. Imas krace lulice za upravljac ili lulicu sa podesavanjem nagiba. Podignes malo tu podesivu lulicu tako da ti je upravljac malo blize.Ako imas spejsere ispod upravljaca mozes lulicu staviti na dno a spejsere iznad do kapice tako da ti upravljac ne bude previsoko.
-
quarterback
#4030 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja sam mozda malo visi od 184, GT kojeg sam prije vozio je bio L, specialized koji sada vozim je XL, ubjedjivali su me svi redom da mi je XL ram prevelik medjutim meni je legao kao budali samar, kada sam prvi put sjeo i provozao se znao sam da je to moj buduci bajk jer mi je bio upravo odlicangtitdi wrote:imam jedno pitanje
ima tu i do tvog osjecaja, kako ti lezi, da li ti je upravljiv i sl. a drugi su ti vec dali savjete sta mozes uraditi
sa srecom drug !
-
donja_crtica
#4031 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zna li neko gdje se mogu kupiti ona celicna parking mjesta za bicikle?
Postavili bi pred firmu 10tak komada, ali ne mogu da nadjem nigdje, gdje da kupimo.
Postavili bi pred firmu 10tak komada, ali ne mogu da nadjem nigdje, gdje da kupimo.
- bpsang
#4032 Re: Biciklom kroz Sarajevo
*EBILI ONI SVOJE ZAKONE a sjebaše sve sto je od prirode ostalo na Bjelašnici i na IGMANU,A SVOJE ŠTALE OD VIKENDICA SU SPOJILI SA SARAJEVO-GASOM, JEDINO STO I DALJE SERU I Bacaju niz Igman i Bjelašnicu .dadoka84 wrote:U pitanju je samo nacrt (glupog) zakona. Ukoliko se usvoji svima nam je tapija. Ako se to provede unistit ce i ono malo šanse za turizam koju imamo. Svi smo svjesno koliko se koriste zimski potencijali, a mtb je poseban jer nije potrebno previše infrastrukture. Sve je to džaba kad imamo nesposobne ljude kojima je cilj strpati platu u džep i najesti se o državnom trošku.
F U J e LITO
- Lady Saray
#4033 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nek vam neko napravi to, zavari par sipki i to je todonja_crtica wrote:Zna li neko gdje se mogu kupiti ona celicna parking mjesta za bicikle?
@quarterback zar specialized ne ide po incima? moj je 15"
-
quarterback
#4034 Re: Biciklom kroz Sarajevo
u pravu si, mogao sam se zakleti da pise XL (ostalo urezano u sjecanje od GTa) a u stvari je 23

- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#4035 Re: Biciklom kroz Sarajevo
dali je tebi neugodno kad voziš GT over size bicikl ???gtitdi wrote:imam jedno pitanje
- adnandus
#4036 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Čisto sumnjam da ce neko ostaviti tu bicikl u ovom gradu okreneš se dvije minute i on nestane kao nekom magijomdonja_crtica wrote:Zna li neko gdje se mogu kupiti ona celicna parking mjesta za bicikle?
- holowey
#4037 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mozda firma ima svoje dvoriste... svaka cast za rukovodstvo firme ako podrzava tu ideju...adnandus wrote:Čisto sumnjam da ce neko ostaviti tu bicikl u ovom gradu okreneš se dvije minute i on nestane kao nekom magijomdonja_crtica wrote:Zna li neko gdje se mogu kupiti ona celicna parking mjesta za bicikle?
- gtitdi
#4038 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja sam tek ove godine poceo da vozam bajktrimi68 wrote:dali je tebi neugodno kad voziš GT over size bicikl ???gtitdi wrote:imam jedno pitanje
tako da ti se ja bas i ne razumijem u to
-
quarterback
#4039 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa da li ti je ok kada vozis, mozes li lijepo upravljati, da li ti je polozaj tijela takav da ti je neugodno, neprirodno...
- gtitdi
#4040 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa meni je ok. samo gledam po netu da bi za moju velicinu trebao da bude L pa me sada to buniquarterback wrote:pa da li ti je ok kada vozis, mozes li lijepo upravljati, da li ti je polozaj tijela takav da ti je neugodno, neprirodno...
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#4041 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Samo ti nastavi gledat po net-u i vozi se sa/na biciklu koji ti godigtitdi wrote:pa meni je ok. samo gledam po netu da bi za moju velicinu trebao da bude L pa me sada to buniquarterback wrote:pa da li ti je ok kada vozis, mozes li lijepo upravljati, da li ti je polozaj tijela takav da ti je neugodno, neprirodno...
-
quarterback
#4042 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa ako ti je ok onda ti je ok, ne mogu te tabele biti precizne, neko ima duze ruke / noge a krace tijelo itd, svi se razlikujemo, gledaj da tebi odgovara, ako mozes kada se vrijeme malo proljepsa otidji malo na duzu voznju pa vidi da si se ukocio, da li te bole ruke, ledja i slgtitdi wrote:pa meni je ok. samo gledam po netu da bi za moju velicinu trebao da bude L pa me sada to buniquarterback wrote:pa da li ti je ok kada vozis, mozes li lijepo upravljati, da li ti je polozaj tijela takav da ti je neugodno, neprirodno...
- gtitdi
#4043 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ah sta da ti kazem meni je ok za sadaquarterback wrote:pa ako ti je ok onda ti je ok, ne mogu te tabele biti precizne, neko ima duze ruke / noge a krace tijelo itd, svi se razlikujemo, gledaj da tebi odgovara, ako mozes kada se vrijeme malo proljepsa otidji malo na duzu voznju pa vidi da si se ukocio, da li te bole ruke, ledja i slgtitdi wrote:pa meni je ok. samo gledam po netu da bi za moju velicinu trebao da bude L pa me sada to buniquarterback wrote:pa da li ti je ok kada vozis, mozes li lijepo upravljati, da li ti je polozaj tijela takav da ti je neugodno, neprirodno...
a da te pitam sta meni sem bajka treba jos od opreme da mogu sa rajom otici na neke male ture po okolini grada ( sarajeva) i mozda po kakavim planinam ?
- hamalalija
#4044 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Stavis bic izmedju nogu, i razdaljina izmedju stange i damu (da prostis) neka bude pedalj ( 10 do 15 cm)gtitdi wrote:pa meni je ok. samo gledam po netu da bi za moju velicinu trebao da bude L pa me sada to buniquarterback wrote:pa da li ti je ok kada vozis, mozes li lijepo upravljati, da li ti je polozaj tijela takav da ti je neugodno, neprirodno...
Od opreme, gel sjediste ili sortz sa uloskom ovo obavezno, ako ne mislis da pucas corke ako mislis uskoro praviti djecu, one klima majce, vode, malo alata, koji flaster ili zavoj
e sad ako ides dalje uzmes i pumpu, rezervni slauf...
Naranvo kaciga
Sve zavisi, mozes ti i po gradu nabrati 60Km, a da ti nista ne treba, a mozes i na planinu napravis 5Km i pukne lula ko meni i onda bic guraj pored sebe.
- gtitdi
#4045 Re: Biciklom kroz Sarajevo
a gdje se moze to uzeti osim u ciklocentar
ja Vas malo peglam al sta cu pocetnik sam pa me sve zanima
ja Vas malo peglam al sta cu pocetnik sam pa me sve zanima
- cappy_tempo
#4046 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gir kod vanni-a, trek na otoci,capriolo,haso na grbavici zna imati opreme
-
quarterback
#4047 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ne bih ja u pocetku pretjerivao sa opremom jer ne znas hoces li se ozbiljno baviti time ili neces, ja sam godinama vozio samo sa osnovnim stvarima pa kada sam skontao da me to zanima i da cu se ozbiljno paviti onda sam kupovao redom sta mi je trebalo
za pocetak, i krace ture po izletistima oko sarajeva bice ti dovoljno
- 2 nosaca za vodu + 2 boce (oko 20 KM za najjeftinije modele)
- kaciga (35+ KM)
- pumpa (10+ KM)
- osnovni alat (set imbusa+ sarafciger, neka mala klijesta - ne moras kupovati one skupe biciklisticke setove, ja sam godinama nosio set iz robota od 3 KM)
- rezervna unutrasnja guma (6+ KM)
- posto ide ljeto onda i naocale (15+ KM)
ruksak da poneses hranu i dodatnu vodu ako vozis ljeti a ides malo dalje, postoje biciklisticki ruksaci koji imaju prostor za hidropak, bocne dzepove, navlaku za kisu, nosac za kacigu bla bla ali u pocetku mozes koristiti bilo kakav ruksak...
mozes voziti i u obicnom sorcu i majici (ja sam vozio 4 godine prije nego sam krenuo sa kupovinom biciklistickih dresova) s tim da ne zaboravis ponijeti kremu da ne izgoris
pametno je uvijek nositi rezervne majice te tanku jaknu kako bi se presvukao nakon uspona a prije spusta nazad...
mislim da nisam nista zaboravio
za pocetak, i krace ture po izletistima oko sarajeva bice ti dovoljno
- 2 nosaca za vodu + 2 boce (oko 20 KM za najjeftinije modele)
- kaciga (35+ KM)
- pumpa (10+ KM)
- osnovni alat (set imbusa+ sarafciger, neka mala klijesta - ne moras kupovati one skupe biciklisticke setove, ja sam godinama nosio set iz robota od 3 KM)
- rezervna unutrasnja guma (6+ KM)
- posto ide ljeto onda i naocale (15+ KM)
ruksak da poneses hranu i dodatnu vodu ako vozis ljeti a ides malo dalje, postoje biciklisticki ruksaci koji imaju prostor za hidropak, bocne dzepove, navlaku za kisu, nosac za kacigu bla bla ali u pocetku mozes koristiti bilo kakav ruksak...
mozes voziti i u obicnom sorcu i majici (ja sam vozio 4 godine prije nego sam krenuo sa kupovinom biciklistickih dresova) s tim da ne zaboravis ponijeti kremu da ne izgoris
pametno je uvijek nositi rezervne majice te tanku jaknu kako bi se presvukao nakon uspona a prije spusta nazad...
mislim da nisam nista zaboravio
Last edited by quarterback on 23/05/2012 15:14, edited 2 times in total.
-
quarterback
#4048 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ovo se odnosi na profesionalce koji su na biciklistickim sjedistima satima svaki dan, ako si obican rekreativac nema nikakve potrebe zalijetati se sa ovim, dovoljno je svakih desetak minuta kod bajkanja podici se na pedale i voziti tako dvadesetak sekundi da krv procirkulisehamalalija wrote: Od opreme, gel sjediste ili sortz sa uloskom ovo obavezno, ako ne mislis da pucas corke ako mislis uskoro praviti djecu,
jeste ugodnije voziti sa takvim sjedistem ili sa donjim dijelom dresa koji ima umetke medjutim da ima tako fatalne posljedice po plodnost u slucaju rekreativnog bavljenja biciklizmom - nema.
- cappy_tempo
#4049 Re: Biciklom kroz Sarajevo
http://www.mtb.ba/sta-ponijeti-na-voznju/
evo ovdje su napisali od A do Z sa cijenama
http://www.mtb.ba/kategorije/korisno/sa ... cetnicima/
i jos nekih savjeta
evo ovdje su napisali od A do Z sa cijenama
http://www.mtb.ba/kategorije/korisno/sa ... cetnicima/
i jos nekih savjeta
-
quarterback
#4050 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja ovo sto je Emir nabrojao nosim kada idem na Bjelasnicu ili dalje...