Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarajevo1946 wrote:Dita govori o ljubavi kao emociji, voliš nekoga bez obzira na to da li uzvraća ili ne.
Uh, otkad me neko nije branio Hvala!
Pa da, govorim o emociji, a ne o odnosu izmedju dvoje ljudi...opet kazem, ako je ljubav jednostrana, ne valja da joj bude dugi vijek trajanja, barem ne tako intenzivno...ali ne treba je ni odbacivati na silu, ako je vec tu.
Slažem se sa Zoyom.
Ljubav se osjeti.Samo pratiš djela i sve ti bude jasno.Kad nema ljubavi,obično bude neki nesklad između priče i djela,što nikome ne može donijeti sreću i nikakva borba tu ne pomaže.
Za mene recimo ne vrijedi u ljubavi koliko posiješ, toliko ćeš i požnjeti, nekom možda vrijedi.
Pa prema nekom ne možeš razviti emocije ma koliko se trudio.To je tako.To ne sporim.Govorim o tome da se ljubav osjeti u djelima.Osoba koja te voli to i pokaže.Osoba koja te ne voli pokaže da te ne voli,samo ne direktno.Dalje je sve stvar poštovanja i samopoštovanja.Tako to ja vidim.
sour cherry wrote:Ja nekako više vjerujem da je to opsesija, a ne ljubav.Ono voliš nekog,a njega baš briga Ne znam.Nekako ne vjerujem da to može biti ljubav.
Nije opsesija...jer takva ljubav koja se ne hrani, vremenom se i sama od sebe ugasi...ali je ne treba cupati iz sebe.
@Sarajevo1946 pa ne vrijedi. Ako si uradio nesto racunajuci da ce ti se to vratiti, to je vec kalkulisanje.
A da me pogresno ne shvatite, naravno da se okruzujem odnosima u kojima se osjecam prijatno i lijepo, ali to sto sam spremna uciniti ili osjetiti za drugog...nemam pravo traziti nazad.
A ako nisam zadovoljna svojim statusom u odnosu, necu ni biti u tom odnosu, to je jasno.
sour cherry wrote:Ja nekako više vjerujem da je to opsesija, a ne ljubav.Ono voliš nekog,a njega baš briga Ne znam.Nekako ne vjerujem da to može biti ljubav.
Nije opsesija...jer takva ljubav koja se ne hrani, vremenom se i sama od sebe ugasi...ali je ne treba cupati iz sebe.
@Sarajevo1946 pa ne vrijedi. Ako si uradio nesto racunajuci da ce ti se to vratiti, to je vec kalkulisanje.
A da me pogresno ne shvatite, naravno da se okruzujem odnosima u kojima se osjecam prijatno i lijepo, ali to sto sam spremna uciniti ili osjetiti za drugog...nemam pravo traziti nazad.
A ako nisam zadovoljna svojim statusom u odnosu, necu ni biti u tom odnosu, to je jasno.
Ili ja ne znam objasniti ili vi pogresno citate. Slazem se sa tobom @sarajevo kad kazes da ne smijes ocekivati da ti se vrati onoliko koliko si ti ocekivao, i slazem se sa @ ditom da je to kalkulisanje, kad se veza zavrsi halalite se i vozdra, bez vracanja na to ko sta kome i koliko duguje, ja sam se samo slozila oko toga sto je @zelena napisala, da je ljubav ljubav onda kada se ne trebamo boriti za nju da je zadrzimo, kada nije teret nego radost. @ vezo kada se borimo za ljubav tada moze biti teret za jednu ili obje strane.
Zoya wrote:Ili ja ne znam objasniti ili vi pogresno citate. Slazem se sa tobom @sarajevo kad kazes da ne smijes ocekivati da ti se vrati onoliko koliko si ti ocekivao, i slazem se sa @ ditom da je to kalkulisanje, kad se veza zavrsi halalite se i vozdra, bez vracanja na to ko sta kome i koliko duguje, ja sam se samo slozila oko toga sto je @zelena napisala, da je ljubav ljubav onda kada se ne trebamo boriti za nju da je zadrzimo, kada nije teret nego radost. @ vezo kada se borimo za ljubav tada moze biti teret za jednu ili obje strane.
Definisemo ljubav drugacije, barem kako ja to citam. Za mene je ljubav osjecaj koji dolazi iz mene, za tebe osjecaj koji proizlazi iz kvalitete odnosa. Sto je isto tako super.