Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
free_too

#4026 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:Evo i ja sam presao s UC na RF, ode sutra samo da pokupim code pa da je verifikujem. Fazon je sto u medjuvremenu nisam mogao primit nikakav novac, jer sam disconnecto UC karticu koja je istekla i nisam imao nikakvu karticu dodanu. Valjda ako nemas 100% verifikovanu karticu (ne mogu ni sad primit novac sve dok ne ukucam onaj 4 digit code), ne moze ti niko poslati novac. Bar je meni trenutno tako, nadam se kad verifikujem da nece biti problema.

Btw, imam osjecaj da ovaj njihov support putem maila je bas u banani teskoj, ako bas imas problem ne gine nazvati i pricati s normalnim ljudima a ne s nekim indicima tamo :S

Ima vec 5-6 dana ja prijatelju napravio Paypal, i dodali njegovu karticu (Intesa ista kao i kod mene) i verifkovali email i sve ostalo podesili i kod iz banke dodali i ne moze primati uplate, moze placati samo...vec par puta poslali poruke PayPal i pitali sto ne moze primati novac i nikakav odgovor nismo dobili.

javicu sutra bude li moglo, nema logike da ne mogu primit novac jer je star account par godina i radilo sve s UC karticom ali znas kako je zbugano sve kod njih tj za nase podrucje uvijek neke tehnicke greske u Pm. Moras ih zvati, nema druge. Ja slao 2 tiketa prosli mjesec , pitao neke stvari informativno u vezi accounta i kartica, nisam nikad dobio odgovor... pukli su skroz

BTW kakav je error, je li neki generic error tipa: We can't sent your payment right now. If you keep running into this issue, please contact paypal.
SanskiBiser

#4027 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:
free_too wrote:Evo i ja sam presao s UC na RF, ode sutra samo da pokupim code pa da je verifikujem. Fazon je sto u medjuvremenu nisam mogao primit nikakav novac, jer sam disconnecto UC karticu koja je istekla i nisam imao nikakvu karticu dodanu. Valjda ako nemas 100% verifikovanu karticu (ne mogu ni sad primit novac sve dok ne ukucam onaj 4 digit code), ne moze ti niko poslati novac. Bar je meni trenutno tako, nadam se kad verifikujem da nece biti problema.

Btw, imam osjecaj da ovaj njihov support putem maila je bas u banani teskoj, ako bas imas problem ne gine nazvati i pricati s normalnim ljudima a ne s nekim indicima tamo :S

Ima vec 5-6 dana ja prijatelju napravio Paypal, i dodali njegovu karticu (Intesa ista kao i kod mene) i verifkovali email i sve ostalo podesili i kod iz banke dodali i ne moze primati uplate, moze placati samo...vec par puta poslali poruke PayPal i pitali sto ne moze primati novac i nikakav odgovor nismo dobili.

javicu sutra bude li moglo, nema logike da ne mogu primit novac jer je star account par godina i radilo sve s UC karticom ali znas kako je zbugano sve kod njih tj za nase podrucje uvijek neke tehnicke greske u Pm. Moras ih zvati, nema druge. Ja slao 2 tiketa prosli mjesec , pitao neke stvari informativno u vezi accounta i kartica, nisam nikad dobio odgovor... pukli su skroz

BTW kakav je error, je li neki generic error tipa: We can't sent your payment right now. If you keep running into this issue, please contact paypal.
ma da javlja to kad pokusam slati na njegov racun, "We can't send your payments right now. If the problem continues please contact Customer Support.", a kad saljem sa starog user interface dobijem poruku "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds." a mogu na drugi PayPal slati probao sam tako da nije do mog account.
free_too

#4028 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote: ma da javlja to kad pokusam slati na njegov racun, "We can't send your payments right now. If the problem continues please contact Customer Support.", a kad saljem sa starog user interface dobijem poruku "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds." a mogu na drugi PayPal slati probao sam tako da nije do mog account.

BTW evo nasao sam na nekom drugom forumu:

"a da moramo prvo podesiti nesto, a u pm ova nova pravila na PP bas bezveze, mislim da cemo opet morati u banku po kod jer sam nasao sta treba podesiti.
Treba kliknut na send and request--->create and manage invoices----> onda izbaci Your Account May Only Be Used to Send Money tu se mora ici na set up your account... i onda visa i onda vjerovatno opet po kod u banku neka dodatna provjera :/"

I nakon ovoga kao moze primati novac, probaj ovo, i ja cu sutra probati kad potvrdim karticu.
free_too

#4029 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

@Sanski evo confirm sam svoju karticu, i jos uvijek ne mogu primati novac dok ne namjestim ovo gore navedeno. Fazon je sto sad hoce jos jednom da confirmaju moju karticu, nidje veze. Zovem ih danas kasnije da vidim sta je problem. Kakvi su to idioti u Pm

Edit: Rijesio sam, nazvao ih, morali samo enablati account jer mi je potvrdila da je account confirman etc do njih, nekih tehnicki bug
SanskiBiser

#4030 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:@Sanski evo confirm sam svoju karticu, i jos uvijek ne mogu primati novac dok ne namjestim ovo gore navedeno. Fazon je sto sad hoce jos jednom da confirmaju moju karticu, nidje veze. Zovem ih danas kasnije da vidim sta je problem. Kakvi su to idioti u Pm

Edit: Rijesio sam, nazvao ih, morali samo enablati account jer mi je potvrdila da je account confirman etc do njih, nekih tehnicki bug
ma nema druge nego zvati, na poruke vise ne odgovaraju izgleda, otpustili Indijce jamda :lol:
SanskiBiser

#4031 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:@Sanski evo confirm sam svoju karticu, i jos uvijek ne mogu primati novac dok ne namjestim ovo gore navedeno. Fazon je sto sad hoce jos jednom da confirmaju moju karticu, nidje veze. Zovem ih danas kasnije da vidim sta je problem. Kakvi su to idioti u Pm

vidi odgovora sto sam dobio, koji broj si ti zvao da ne trazim, je li ovaj iz poruke, cini mi se da ima vise brojeva po regijama ? :lol:
Thank you for contacting PayPal.

For security reasons, we are unable to answer all enquiries we receive by email. In those circumstances, in order to maintain the integrity of an account, we need to make sure we are speaking directly to the account holder. To assist you with your issue, we recommend contacting us by telephone and we will be more than happy to help you.

Our customer support telephone line (00353 1 436 9111) is open from 8.00am to 4.30pm GMT Monday to Friday. Rates from overseas landlines and mobile phones will vary. If you are calling from Ireland, please ring 1800 948 510

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Yours sincerely,
Serkan Tuzel
PayPal
EDIT: ah nasao sam dobije se onaj Pass code sto traje 1 sat i zove se Irska...
quarterback

#4032 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

veceg i vaznijeg internet servisa a sa losijim supportom jos vidio nisam
free_too

#4033 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:

vidi odgovora sto sam dobio, koji broj si ti zvao da ne trazim, je li ovaj iz poruke, cini mi se da ima vise brojeva po regijama ? :lol:

For security reasons, we are unable to answer all enquiries we receive by email. In those circumstances, in order to maintain the integrity of an account, we need to make sure we are speaking directly to the account holder. To assist you with your issue, we recommend contacting us by telephone and we will be more than happy to help you.

Our customer support telephone line (00353 1 436 9111) is open from 8.00am to 4.30pm GMT Monday to Friday. Rates from overseas landlines and mobile phones will vary. If you are calling from Ireland, please ring 1800 948 510

Yours sincerely,
Serkan Tuzel
PayPal
da da to, ja uplatio na skype 5 eura i potrosio 17 centi dok sam to rijesio s njima, uglavnom do njih je, jer sam confirmo karticu, i onda otisao ono send recive manage invoces *sto sam naveo u prethodnom postu* i opet trazilo verifikaciju, bili su jako ljubazni i odma aktivirali. Ev cekam Ameriku da mi poslaju pare da vidim radil :D

EDIT: evo mogu primati novac
free_too

#4034 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

quarterback wrote:
butterfly991 wrote:Zdravo, kada budem aplicirala za Visa Electron karticu (pokusat cu u Raiffeisen banci) da li trebam naglasiti da mi treba za povezivanje sa paypal-om?
nisam nista naglasavao, normalno radi
Kolega, koliko vremenski treba da ti stignu pare, kod UC bilo je par dana npr, nisam siguran da li u RF ima Visa Fast Funds opcija ugradjena vec il>?
Last edited by free_too on 12/05/2016 18:41, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#4035 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:

Yours sincerely,
Serkan Tuzel
PayPal
da da to, ja uplatio na skype 5 eura i potrosio 17 centi dok sam to rijesio s njima, uglavnom do njih je, jer sam confirmo karticu, i onda otisao ono send recive manage invoces *sto sam naveo u prethodnom postu* i opet trazilo verifikaciju, bili su jako ljubazni i odma aktivirali. Ev cekam Ameriku da mi poslaju pare da vidim radil :D

EDIT: evo mogu primati novac
eh to Skype dragi, sad kad im se navadim nece im pasti na um vise da ne radi sve kako treba :D :lol:
SanskiBiser

#4036 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
quarterback wrote:
butterfly991 wrote:Zdravo, kada budem aplicirala za Visa Electron karticu (pokusat cu u Raiffeisen banci) da li trebam naglasiti da mi treba za povezivanje sa paypal-om?
nisam nista naglasavao, normalno radi

Image
Kolega, koliko vremenski treba da ti stignu pare, kod UC bilo je par dana npr, nisam siguran da li u RF ima Visa Fast Funds opcija ugradjena vec il>?

Kod poznanika je RF Visa kartica, vezana za tekuci racun, i bio mu je do prije mjesec dana skoro pa trenutan transfer i onda sad opet vratilo ono da ceka po 3-4 radna dana. Isao je u banku nisu mu nista znali objasniti zasto se mora ponovo dugo cekati a on nije navikao cekati, poceo je koristiti Paypal kad je vec bio uveliko pusten ovaj brzi transfer pa kad mu ja kazem da je normalno cekati par dana on ne moze da se pomiri s tim :-) . Kod mene je Intesina kartica i prakticno je trenutan transfer za sad.
free_too

#4037 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Kod poznanika je RF Visa kartica, vezana za tekuci racun, i bio mu je do prije mjesec dana skoro pa trenutan transfer i onda sad opet vratilo ono da ceka po 3-4 radna dana. Isao je u banku nisu mu nista znali objasniti zasto se mora ponovo dugo cekati a on nije navikao cekati, poceo je koristiti Paypal kad je vec bio uveliko pusten ovaj brzi transfer pa kad mu ja kazem da je normalno cekati par dana on ne moze da se pomiri s tim :-) . Kod mene je Intesina kartica i prakticno je trenutan transfer za sad.
Bas sad nasli ukinuti fast funds dok sam ja pobjegao od UC :run: Evo poslao sam si $20 da vidim kako sljaka, ali vec par sati mi stoji u Pendingu withdrawal. Prije inace odma bude completed i cekam par dana i to je okey. Kontam se je li sad opet neko sranje da ih moram ponov zvati :izet:
SanskiBiser

#4038 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
Bas sad nasli ukinuti fast funds dok sam ja pobjegao od UC :run: Evo poslao sam si $20 da vidim kako sljaka, ali vec par sati mi stoji u Pendingu withdrawal. Prije inace odma bude completed i cekam par dana i to je okey. Kontam se je li sad opet neko sranje da ih moram ponov zvati :izet:
ako ne bude radio brzi transfer , raspitaj se mislim da usluga mobilnog bankarstva u RF ima po default uslugu brzog transfera, sjecam se da je neko pisao davno, ima godina, da je u RF sa mobilnim bankarstvom VFFunds radio i prije nego je pusteno svima.
free_too

#4039 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:ako ne bude radio brzi transfer , raspitaj se mislim da usluga mobilnog bankarstva u RF ima po default uslugu brzog transfera, sjecam se da je neko pisao davno, ima godina, da je u RF sa mobilnim bankarstvom VFFunds radio i prije nego je pusteno svima.
e hvala, bas sam danas raspitivao se za mobilno bankarstvo i fast funds i ova me gleda kao da nikad nije cula nista vezano fast funds, isto pisao njihovoj podrsci online, nemaju pojma o tome lol, pokusacu jos nazvati sutra glavni support centar mozda neko nesto tamo zna :D, Vjerovatno cu svakako uzeti mobilno bankarstvo, bude 3.99 mjescno ukupno s naknadno, svakako je ova naknada 1.99
tnt-tunja

#4040 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tnt-tunja »

Ljudi ima li neko da uspijeva placati na ebay-u ili nekim online shopovima preko PayPal balance-a? Kod mene ne ide ni pod razno, samo mi nudi opciju da placam preko kartice koju sam dodao...

Inace PayPal koristim preko 7godina, ali sad mi je eto potreba da placam preko balance-a, jer sam daobio neki novac na balance. Znam da neki ljudi tvrde da je moguce, medjutim ja ne uspijevam.
Javio sam im se na face-u i na twitteru, no jos uvijek cekam odgovor, mada sumnjam da cu i dobiti odgovor koji ce rijesiti problem.
SanskiBiser

#4041 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:ako ne bude radio brzi transfer , raspitaj se mislim da usluga mobilnog bankarstva u RF ima po default uslugu brzog transfera, sjecam se da je neko pisao davno, ima godina, da je u RF sa mobilnim bankarstvom VFFunds radio i prije nego je pusteno svima.
e hvala, bas sam danas raspitivao se za mobilno bankarstvo i fast funds i ova me gleda kao da nikad nije cula nista vezano fast funds, isto pisao njihovoj podrsci online, nemaju pojma o tome lol, pokusacu jos nazvati sutra glavni support centar mozda neko nesto tamo zna :D, Vjerovatno cu svakako uzeti mobilno bankarstvo, bude 3.99 mjescno ukupno s naknadno, svakako je ova naknada 1.99

proradilo primanje i kod druga, nazvao ih sredili odmah sve... :thumbup:
free_too

#4042 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:

proradilo primanje i kod druga, nazvao ih sredili odmah sve... :thumbup:

Ma puno bugova imaju a ocito to je jedan od tih :D ja confirmo karticu a ono trazi da opet confirmam, ko je tu lud :D

BTW javi mi samo kad bude povukao hoce li mu preci u pending ili odmah postati completed. Kontam ih zvati sutra ako ovaj withdraw ne predje u completed do sutra. Bog zna kakvih oni jos bugova imaju
SanskiBiser

#4043 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:

Ma puno bugova imaju a ocito to je jedan od tih :D ja confirmo karticu a ono trazi da opet confirmam, ko je tu lud :D

BTW javi mi samo kad bude povukao hoce li mu preci u pending ili odmah postati completed. Kontam ih zvati sutra ako ovaj withdraw ne predje u completed do sutra. Bog zna kakvih oni jos bugova imaju
ma nece on nista jos povlaciti, tj. nema sta :D , ja mu probe radi poslao samo 1 Euro da vidim radi li i proslo je bez problema...
Ja koliko se sjecam kad nije bilo brzog transfera i onda bi se completed pojavio nakon najvise par minuta a onda se normalno cekalo par dana da legne na racun i da se ima na raspolaganju, a mozda grijesim. :-? . Ima li ikakvog objasnjenja uz pending mislim je li ti Pending plavi hyperlink pa da mozes neke detalje vidjeti vezane za taj status?
free_too

#4044 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:

ma nece on nista jos povlaciti, tj. nema sta :D , ja mu probe radi poslao samo 1 Euro da vidim radi li i proslo je bez problema...
Ja koliko se sjecam kad nije bilo brzog transfera i onda bi se completed pojavio nakon najvise par minuta a onda se normalno cekalo par dana da legne na racun i da se ima na raspolaganju, a mozda grijesim. :-? . Ima li ikakvog objasnjenja uz pending mislim je li ti Pending plavi hyperlink pa da mozes neke detalje vidjeti vezane za taj status?

Sjecam se da mi je jos jednom ovako bilo da sam 2 puta transferisao novac kad je bio limit $500, pa je jedna transakcija bila u pendingu 24h a druga normalno prosla, javim kad vidim u cemu je kvaka
free_too

#4045 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:

BTW , po kojem kursu tebi racuna se konverzija kad ti dodje. Ne znam sad u kojoj valuti primas $ ili E, vidio sam negdje na temi da mozes birati da ti PP promjeni ili tvoja banka, ja to nikad nista nisam birao sve mi je "default", ne znam sta bi bilo bolje hmm
SanskiBiser

#4046 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:
free_too wrote:

BTW , po kojem kursu tebi racuna se konverzija kad ti dodje. Ne znam sad u kojoj valuti primas $ ili E, vidio sam negdje na temi da mozes birati da ti PP promjeni ili tvoja banka, ja to nikad nista nisam birao sve mi je "default", ne znam sta bi bilo bolje hmm
Ja sam podesio da mi je primarna valuta Euro i da mi banka radi konverzije a ne paypal, jer paypal kurs je po pravilu uvijek gori od onog od banke a banka uzima 1% provizije koliko znam za uslugu konverzije. Kurs dolara je ko roller coaster znao je skakati i padati u par mjeseci od 1.44 do 1.80, kupovni kurs, ovako sa Euro uvijek znam koliko cu imati na racunu kad povucem, ne moram preracunavati i gledati trenutni kurs dolara.
SanskiBiser

#4047 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

hmm, izgleda da se vise ne moze podesiti kao prije da banka radi konverziju valute (nikako naci i doci do onog Set Available Funding sources/Conversion Options na novom UI...) :roll:

EDIT:

Nasao :thumbup:
Ide se na :
Payments > My Preapproved Payments> Set Available Funding sources > Conversion options

a Prije se islo na My money > My Preapproved payments > update ...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4048 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Ma pametni su u paypalu :) Promijeni, zavuci i neka se ufati 100.000 na njihovu konverziju, njima super.
free_too

#4049 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:hmm, izgleda da se vise ne moze podesiti kao prije da banka radi konverziju valute (nikako naci i doci do onog Set Available Funding sources/Conversion Options na novom UI...) :roll:

EDIT:

Nasao :thumbup:
Ide se na :
Payments > My Preapproved Payments> Set Available Funding sources > Conversion options

a Prije se islo na My money > My Preapproved payments > update ...
cek je li ovo samo za placanje jer po ovome sto pise ovo se odnosi kad ti kupujes robu putem paypala. Mene vise interesuje da li se moze kad primas ti u banku ali cisto sumnjam zar ne, oni salju stranu valutu a banka prema efektivnoj kupovnoj stopi vrsi konverziju i -1% od pristiglog iznosa. Prevedeno, uzimaju nas lopatom :D
Saka

#4050 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

To samo Raiffeisen uzima još 1%, Unicredit recimo to ne radi.
Ako je primanje u Eurima dobiješ tačno toliko u KM po kursu 1,95583.
Post Reply