Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- shmizlica
#4026 Re: Cigarete, odvikavanje
ooo yahel, al nas opra, brate.......al i trebaš valjda, nemam nekog pametnog opravdanja...desilo se....ali evo, idem dalje 
-
saale
#4027 Re: Cigarete, odvikavanje
Poz svim nepusacima, danas 23 dan kako nepusim ali nekako kako dani odmicu pocinje me hvatati neki strah da nezapalim onu jednu i da sve ode u helac
ali kao sto neko iz mase rece nema jedne i zato bjezim od te pomisli ko djavo od krsta
PS. Za one koje zanima trovao sam se ravno 10 godina
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4028 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa da kazem da je uredu sto ste po jednu zapalile, lagao bi. Znate odlicno da to vodi ka kutiji i ponovnoj ovisnostishmizlica wrote:ooo yahel, al nas opra, brate.......al i trebaš valjda, nemam nekog pametnog opravdanja...desilo se....ali evo, idem dalje
Ako si uspjela stati na toj jednoj onda imas veliki RESPECT
Tako je sale krajlju
- ka0406
#4029 Re: Cigarete, odvikavanje
Heheheh, Smizlica odgovori za sve nasYahel wrote:Pa da kazem da je uredu sto ste po jednu zapalile, lagao bi. Znate odlicno da to vodi ka kutiji i ponovnoj ovisnostishmizlica wrote:ooo yahel, al nas opra, brate.......al i trebaš valjda, nemam nekog pametnog opravdanja...desilo se....ali evo, idem dalje![]()
Ako si uspjela stati na toj jednoj onda imas veliki RESPECT![]()
Ali... opet se mi nedamo ... I thanks za ovaj Respect
- ka0406
#4030 Re: Cigarete, odvikavanje
Sretno Saale !!!!saale wrote:Poz svim nepusacima, danas 23 dan kako nepusim ali nekako kako dani odmicu pocinje me hvatati neki strah da nezapalim onu jednu i da sve ode u helacali kao sto neko iz mase rece nema jedne i zato bjezim od te pomisli ko djavo od krsta
![]()
- I am Happy
#4031 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa koliko si onda "cista" nakon sto si ugasila tu jednu ka0406 
- ka0406
#4032 Re: Cigarete, odvikavanje
Pola, pola Yahel ... i to one male Marlboro touch
Pa otprilike jedan mjesec .. i stvarno nemam osjecaj da sam je pusila... valjda sam bila u takvom "behutu" da nisam ni skontala....
Pa otprilike jedan mjesec .. i stvarno nemam osjecaj da sam je pusila... valjda sam bila u takvom "behutu" da nisam ni skontala....
- I am Happy
#4033 Re: Cigarete, odvikavanje
haha Svaka cast
to se onda moze oprositit 
Ne znam kako si uspjela
Ne znam kako si uspjela
-
saale
#4034 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvalaka0406 wrote:Sretno Saale !!!!saale wrote:Poz svim nepusacima, danas 23 dan kako nepusim ali nekako kako dani odmicu pocinje me hvatati neki strah da nezapalim onu jednu i da sve ode u helacali kao sto neko iz mase rece nema jedne i zato bjezim od te pomisli ko djavo od krsta
![]()
- Chloe
- Photo mod
#4035 Re: Cigarete, odvikavanje
U ovo mjeseci kako sam nepušač je bilo raznih situacija u kojima bih kao pušač dvije jednu za drugom ispušila i meni nije to palo na pamet, ali kako je Ramazan nastupio, poslije iftara se već nekoliko puta pojavila želja, ne mala, ogromnaaa. Nisam joj poklekla i ne planiram. 
Meni se čini kad bih zapalila jednu da bih još jednu, postala bih pušač i mrzila bih samu sebe zbog toga.
Sretno novim nepušačima.
Meni se čini kad bih zapalila jednu da bih još jednu, postala bih pušač i mrzila bih samu sebe zbog toga.
Sretno novim nepušačima.
- I am Happy
#4036 Re: Cigarete, odvikavanje
Tacno tako, samo naprijedkladusanka wrote: Meni se čini kad bih zapalila jednu da bih još jednu, postala bih pušač i mrzila bih samu sebe zbog toga.
Ne znam za vas, ali ja sam primjetio da se puno manje nerviram ( skoro pa nikako )... dok sam pusio za najobicniju sitnicu bi povisio ton i vodio veliku raspravu
- ka0406
#4037 Re: Cigarete, odvikavanje
Cvrsta voljaYahel wrote:haha Svaka castto se onda moze oprositit
Ne znam kako si uspjela
Ovo sam najvise primjetila na putovanjima i super mi je bilo ... koja ljepota kada nemoram misliti gdje mogu zapaliti, trcati iz aerodroma van ko bez glave, hoteli, firme, ima li ili nema smisla reci da moram uzeti cigaru ... ma sve super, opusteno skroz. Sada mi je svejedno da li su sa mnom pusaci ili nepusaci ...Yahel wrote: Ne znam za vas, ali ja sam primjetio da se puno manje nerviram ( skoro pa nikako )... dok sam pusio za najobicniju sitnicu bi povisio ton i vodio veliku raspravu
Ali zato kuci .. tu jos uvijek imam problem one neke praznine. Ali puno je lakse nego na pocetku.
- Aethaercyn
#4038 Re: Cigarete, odvikavanje
Pušač sam nekih 11 ili možda i više godina. Pušio sam max 25 cigara na dan ( a kada se pije, odu i po 2-3 kutije, i ujutro kad ustanem kao da sam sav žar sa logorske vatre pojeo). U zadnje vrijeme, ujutro zapalim cigaru, okreće mi se sve oko mene nekih 1-2 minuta. Odlučim,ali jake volje da prestane da pušim. Evo treći mjesec sam bez cigareta. Lijep osjećaj a pogotovo ujutro kada ustaneš. Rekao sam sam sebi da ono goFno više ne ide u moja usta. Mnogi su mi govorili kupi sebi električnu cigaru, zapali po nekada, ne valja naglo prestati bla bla.... Sam sam sebi rekao:"Počeo si lako, lako ćeš i prestati". Jedino što sebi sada moram kupiti jesu žvake... Jbga naviko sam se sada na njih, ali bolje i to nego cigare. Imao sam 'ajde da nazovemo "krize" ali čim bi mi to došlo, ušao bi u garažu (ako sam kod kuće) i počeo bi nešto raditi. Samo da smetem misli sa cigare. Lijep je osjećaj baciti cigare. Ne zbog para (mada ima i to), nego više zbog zdravlja. Iš'o sam doktoru, koji mi je propisao neke lijekove za lakše iskašljavanje, pošto sad imam kašalj sa puno šljama.
Jaka volja i ništa više Vam nije potrebno. manite se tih preparata tipa: Flasteri, Nikotinske žvake, E-cigare i sl. Džaba pare dajete. Kod mene amidža kad se prolazio, kupovao je sebi te E-Cigare, flastere i opet mu ništa nije pomoglo. Trebate samo imati jaku volju, međutim moj amidža to nije imao i eno ga i dan danas dipli ko turčin (40-50 komada na dan).

Jaka volja i ništa više Vam nije potrebno. manite se tih preparata tipa: Flasteri, Nikotinske žvake, E-cigare i sl. Džaba pare dajete. Kod mene amidža kad se prolazio, kupovao je sebi te E-Cigare, flastere i opet mu ništa nije pomoglo. Trebate samo imati jaku volju, međutim moj amidža to nije imao i eno ga i dan danas dipli ko turčin (40-50 komada na dan).

-
newera86
#4039 Re: Cigarete, odvikavanje
samo da prijavim da sam zadnju zapalio sinoc oko ponoci 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4040 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne želim osporavati vaš način ostavljanja cigareta (bacili ste cigare - bravo) ali mislim da postoji bolji način.Aethaercyn wrote:Pušač sam nekih 11 ili možda i više godina. Pušio sam max 25 cigara na dan ( a kada se pije, odu i po 2-3 kutije, i ujutro kad ustanem kao da sam sav žar sa logorske vatre pojeo). U zadnje vrijeme, ujutro zapalim cigaru, okreće mi se sve oko mene nekih 1-2 minuta. Odlučim,ali jake volje da prestane da pušim. Evo treći mjesec sam bez cigareta. Lijep osjećaj a pogotovo ujutro kada ustaneš. Rekao sam sam sebi da ono goFno više ne ide u moja usta. Mnogi su mi govorili kupi sebi električnu cigaru, zapali po nekada, ne valja naglo prestati bla bla.... Sam sam sebi rekao:"Počeo si lako, lako ćeš i prestati". Jedino što sebi sada moram kupiti jesu žvake... Jbga naviko sam se sada na njih, ali bolje i to nego cigare. Imao sam 'ajde da nazovemo "krize" ali čim bi mi to došlo, ušao bi u garažu (ako sam kod kuće) i počeo bi nešto raditi. Samo da smetem misli sa cigare. Lijep je osjećaj baciti cigare. Ne zbog para (mada ima i to), nego više zbog zdravlja. Iš'o sam doktoru, koji mi je propisao neke lijekove za lakše iskašljavanje, pošto sad imam kašalj sa puno šljama.
![]()
Važno je silno ŽELJETI baciti cigare. Nakon toga cigara se samo -ugasi a nikotin max 21 dan od dana gašenja napusti tijelo.
I to je to. Bez kriza , žvaka , flastera i volje...vrlo lako....sretno sa Vašom metodom
- shmizlica
#4041 Re: Cigarete, odvikavanje
nakon 15 dana budalesanja startam ispočetka
dan 1.................opet
- Psn
#4042 Re: Cigarete, odvikavanje
(kada nisi imala drugog posla
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#4043 Re: Cigarete, odvikavanje
newera86 wrote:samo da prijavim da sam zadnju zapalio sinoc oko ponoci
pu , pu , nedo bog da je zadnja
-
hali gali halid
#4044 Re: Cigarete, odvikavanje
Još niste prestali?
- I am Happy
#4045 Re: Cigarete, odvikavanje
shmizlica wrote:nakon 15 dana budalesanja startam ispočetka![]()
Ako nista priznajes gresku
Ma kakvi prestalihali gali halid wrote:Još niste prestali?
Neka..sad ce zima pa imaju dvije opcije:
1 - Pusi na -20
2 - Zadimi citavu kucu
tvsabina wrote:Ne želim osporavati vaš način ostavljanja cigareta (bacili ste cigare - bravo) ali mislim da postoji bolji način.
Važno je silno ŽELJETI baciti cigare. Nakon toga cigara se samo -ugasi a nikotin max 21 dan od dana gašenja napusti tijelo.
I to je to. Bez kriza , žvaka , flastera i volje...vrlo lako....sretno sa Vašom metodom![]()
![]()
To je definitivno tajna uspjeha
- shmizlica
#4046 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:shmizlica wrote:nakon 15 dana budalesanja startam ispočetka![]()
dan 1.................opet![]()
![]()
Ako nista priznajes gresku![]()
sretno opet
samo čekam štaš mi reći
dan 2 startao
i da.......hvala na podršci yahel
- I am Happy
#4047 Re: Cigarete, odvikavanje
Ovaj put ides do kraja
Izgubila si bitku, ali ne i rat!!
Naoruzaj se grickalicama i bombonama
prvih par dana je pakao ( mada ti si vec veteran pa nema svrhe savjetovati te ) 
Izgubila si bitku, ali ne i rat!!
Naoruzaj se grickalicama i bombonama
- shmizlica
#4048 Re: Cigarete, odvikavanje
pa da se poslije borim s kilama
ja to mogu, ja to hoću
evo me ko vivace
- I am Happy
#4049 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne mozes vala kao vivace
Dugo je nema, mozda je dobila bitku protiv internet demona ? 
Joj pa sta fali i da dobijes koju kilu
Joj pa sta fali i da dobijes koju kilu
- Brkooo
#4050 Re: Cigarete, odvikavanje
Podrska smizi ev i jOd mene ... !!!
dobrodosla u klub nepusaca
dobrodosla u klub nepusaca