Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
shmizlica

#4026 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ooo yahel, al nas opra, brate.......al i trebaš valjda, nemam nekog pametnog opravdanja...desilo se....ali evo, idem dalje :D
saale

#4027 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by saale »

Poz svim nepusacima, danas 23 dan kako nepusim ali nekako kako dani odmicu pocinje me hvatati neki strah da nezapalim onu jednu i da sve ode u helac :lol: ali kao sto neko iz mase rece nema jedne i zato bjezim od te pomisli ko djavo od krsta :lol:
PS. Za one koje zanima trovao sam se ravno 10 godina
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4028 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

shmizlica wrote:ooo yahel, al nas opra, brate.......al i trebaš valjda, nemam nekog pametnog opravdanja...desilo se....ali evo, idem dalje :D
Pa da kazem da je uredu sto ste po jednu zapalile, lagao bi. Znate odlicno da to vodi ka kutiji i ponovnoj ovisnosti :(
Ako si uspjela stati na toj jednoj onda imas veliki RESPECT :-D

Tako je sale krajlju :D nema jedne!! Prosao si najgore, mani se mahnitih misli :D
ka0406

#4029 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Yahel wrote:
shmizlica wrote:ooo yahel, al nas opra, brate.......al i trebaš valjda, nemam nekog pametnog opravdanja...desilo se....ali evo, idem dalje :D
Pa da kazem da je uredu sto ste po jednu zapalile, lagao bi. Znate odlicno da to vodi ka kutiji i ponovnoj ovisnosti :(
Ako si uspjela stati na toj jednoj onda imas veliki RESPECT :-D
Heheheh, Smizlica odgovori za sve nas :D
Ali... opet se mi nedamo ... I thanks za ovaj Respect ;-) !
ka0406

#4030 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

saale wrote:Poz svim nepusacima, danas 23 dan kako nepusim ali nekako kako dani odmicu pocinje me hvatati neki strah da nezapalim onu jednu i da sve ode u helac :lol: ali kao sto neko iz mase rece nema jedne i zato bjezim od te pomisli ko djavo od krsta :lol:
Sretno Saale !!!!
I am Happy

#4031 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Pa koliko si onda "cista" nakon sto si ugasila tu jednu ka0406 :)
ka0406

#4032 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Pola, pola Yahel ... i to one male Marlboro touch :D
Pa otprilike jedan mjesec .. i stvarno nemam osjecaj da sam je pusila... valjda sam bila u takvom "behutu" da nisam ni skontala....
I am Happy

#4033 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

haha Svaka cast :thumbup: to se onda moze oprositit :D
Ne znam kako si uspjela :-?
saale

#4034 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by saale »

ka0406 wrote:
saale wrote:Poz svim nepusacima, danas 23 dan kako nepusim ali nekako kako dani odmicu pocinje me hvatati neki strah da nezapalim onu jednu i da sve ode u helac :lol: ali kao sto neko iz mase rece nema jedne i zato bjezim od te pomisli ko djavo od krsta :lol:
Sretno Saale !!!!
Hvala :)
Chloe
Photo mod

#4035 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Chloe »

U ovo mjeseci kako sam nepušač je bilo raznih situacija u kojima bih kao pušač dvije jednu za drugom ispušila i meni nije to palo na pamet, ali kako je Ramazan nastupio, poslije iftara se već nekoliko puta pojavila želja, ne mala, ogromnaaa. Nisam joj poklekla i ne planiram. :D

Meni se čini kad bih zapalila jednu da bih još jednu, postala bih pušač i mrzila bih samu sebe zbog toga.

Sretno novim nepušačima. :thumbup:
I am Happy

#4036 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

kladusanka wrote: Meni se čini kad bih zapalila jednu da bih još jednu, postala bih pušač i mrzila bih samu sebe zbog toga.
Tacno tako, samo naprijed :thumbup:

Ne znam za vas, ali ja sam primjetio da se puno manje nerviram ( skoro pa nikako )... dok sam pusio za najobicniju sitnicu bi povisio ton i vodio veliku raspravu :lol:
ka0406

#4037 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Yahel wrote:haha Svaka cast :thumbup: to se onda moze oprositit :D
Ne znam kako si uspjela :-?
Cvrsta volja :trema:
Yahel wrote: Ne znam za vas, ali ja sam primjetio da se puno manje nerviram ( skoro pa nikako )... dok sam pusio za najobicniju sitnicu bi povisio ton i vodio veliku raspravu :lol:
Ovo sam najvise primjetila na putovanjima i super mi je bilo ... koja ljepota kada nemoram misliti gdje mogu zapaliti, trcati iz aerodroma van ko bez glave, hoteli, firme, ima li ili nema smisla reci da moram uzeti cigaru ... ma sve super, opusteno skroz. Sada mi je svejedno da li su sa mnom pusaci ili nepusaci ...
Ali zato kuci .. tu jos uvijek imam problem one neke praznine. Ali puno je lakse nego na pocetku.
Aethaercyn

#4038 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Aethaercyn »

Pušač sam nekih 11 ili možda i više godina. Pušio sam max 25 cigara na dan ( a kada se pije, odu i po 2-3 kutije, i ujutro kad ustanem kao da sam sav žar sa logorske vatre pojeo). U zadnje vrijeme, ujutro zapalim cigaru, okreće mi se sve oko mene nekih 1-2 minuta. Odlučim,ali jake volje da prestane da pušim. Evo treći mjesec sam bez cigareta. Lijep osjećaj a pogotovo ujutro kada ustaneš. Rekao sam sam sebi da ono goFno više ne ide u moja usta. Mnogi su mi govorili kupi sebi električnu cigaru, zapali po nekada, ne valja naglo prestati bla bla.... Sam sam sebi rekao:"Počeo si lako, lako ćeš i prestati". Jedino što sebi sada moram kupiti jesu žvake... Jbga naviko sam se sada na njih, ali bolje i to nego cigare. Imao sam 'ajde da nazovemo "krize" ali čim bi mi to došlo, ušao bi u garažu (ako sam kod kuće) i počeo bi nešto raditi. Samo da smetem misli sa cigare. Lijep je osjećaj baciti cigare. Ne zbog para (mada ima i to), nego više zbog zdravlja. Iš'o sam doktoru, koji mi je propisao neke lijekove za lakše iskašljavanje, pošto sad imam kašalj sa puno šljama.

Jaka volja i ništa više Vam nije potrebno. manite se tih preparata tipa: Flasteri, Nikotinske žvake, E-cigare i sl. Džaba pare dajete. Kod mene amidža kad se prolazio, kupovao je sebi te E-Cigare, flastere i opet mu ništa nije pomoglo. Trebate samo imati jaku volju, međutim moj amidža to nije imao i eno ga i dan danas dipli ko turčin (40-50 komada na dan).

:thumbup:
Image
newera86

#4039 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by newera86 »

samo da prijavim da sam zadnju zapalio sinoc oko ponoci :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4040 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sabina1 »

Aethaercyn wrote:Pušač sam nekih 11 ili možda i više godina. Pušio sam max 25 cigara na dan ( a kada se pije, odu i po 2-3 kutije, i ujutro kad ustanem kao da sam sav žar sa logorske vatre pojeo). U zadnje vrijeme, ujutro zapalim cigaru, okreće mi se sve oko mene nekih 1-2 minuta. Odlučim,ali jake volje da prestane da pušim. Evo treći mjesec sam bez cigareta. Lijep osjećaj a pogotovo ujutro kada ustaneš. Rekao sam sam sebi da ono goFno više ne ide u moja usta. Mnogi su mi govorili kupi sebi električnu cigaru, zapali po nekada, ne valja naglo prestati bla bla.... Sam sam sebi rekao:"Počeo si lako, lako ćeš i prestati". Jedino što sebi sada moram kupiti jesu žvake... Jbga naviko sam se sada na njih, ali bolje i to nego cigare. Imao sam 'ajde da nazovemo "krize" ali čim bi mi to došlo, ušao bi u garažu (ako sam kod kuće) i počeo bi nešto raditi. Samo da smetem misli sa cigare. Lijep je osjećaj baciti cigare. Ne zbog para (mada ima i to), nego više zbog zdravlja. Iš'o sam doktoru, koji mi je propisao neke lijekove za lakše iskašljavanje, pošto sad imam kašalj sa puno šljama.

Jaka volja i ništa više Vam nije potrebno. manite se tih preparata tipa: Flasteri, Nikotinske žvake, E-cigare i sl. Džaba pare dajete. Kod mene amidža kad se prolazio, kupovao je sebi te E-Cigare, flastere i opet mu ništa nije pomoglo. Trebate samo imati jaku volju, međutim moj amidža to nije imao i eno ga i dan danas dipli ko turčin (40-50 komada na dan).

:thumbup:
Image
Ne želim osporavati vaš način ostavljanja cigareta (bacili ste cigare - bravo) ali mislim da postoji bolji način.
Važno je silno ŽELJETI baciti cigare. Nakon toga cigara se samo -ugasi a nikotin max 21 dan od dana gašenja napusti tijelo.
I to je to. Bez kriza , žvaka , flastera i volje...vrlo lako....sretno sa Vašom metodom :-D :thumbup: :thumbup:
shmizlica

#4041 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

nakon 15 dana budalesanja startam ispočetka :-?

dan 1.................opet :facepalm:
Psn

#4042 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

:) ajd, ajd..
(kada nisi imala drugog posla :))
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#4043 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by crysis »

newera86 wrote:samo da prijavim da sam zadnju zapalio sinoc oko ponoci :D

pu , pu , nedo bog da je zadnja
hali gali halid

#4044 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

Još niste prestali?
I am Happy

#4045 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

shmizlica wrote:nakon 15 dana budalesanja startam ispočetka :-?

:fight:

:smrca: :smrca:

Ako nista priznajes gresku :-D :-D sretno opet :krofna:
hali gali halid wrote:Još niste prestali?
Ma kakvi prestali :D vidis da ih je stid da otvore temu :oops: lijepo vrijeme pa narod "uziva" u duhanu...
Neka..sad ce zima pa imaju dvije opcije:
1 - Pusi na -20
2 - Zadimi citavu kucu

tvsabina wrote:Ne želim osporavati vaš način ostavljanja cigareta (bacili ste cigare - bravo) ali mislim da postoji bolji način.
Važno je silno ŽELJETI baciti cigare. Nakon toga cigara se samo -ugasi a nikotin max 21 dan od dana gašenja napusti tijelo.
I to je to. Bez kriza , žvaka , flastera i volje...vrlo lako....sretno sa Vašom metodom :-D :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup:

To je definitivno tajna uspjeha :-D ako ti neces da prestanes niko ti ne moze pomoci
shmizlica

#4046 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Yahel wrote:
shmizlica wrote:nakon 15 dana budalesanja startam ispočetka :-?

:fight:

:smrca: :smrca:

Ako nista priznajes gresku :-D :-D sretno opet :krofna:
:lol:

samo čekam štaš mi reći :D

dan 2 startao ;-)

i da.......hvala na podršci yahel :kiss:
I am Happy

#4047 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Ovaj put ides do kraja :thumbup:
Izgubila si bitku, ali ne i rat!!

Naoruzaj se grickalicama i bombonama :lol: prvih par dana je pakao ( mada ti si vec veteran pa nema svrhe savjetovati te ) :trepp:
shmizlica

#4048 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:lol:

pa da se poslije borim s kilama :D ....ma laganini.....dobra volja i vozi dalje ;-)

ja to mogu, ja to hoću :P :lol:

evo me ko vivace :skoljka: borim se s demonima :D
I am Happy

#4049 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Ne mozes vala kao vivace :D Dugo je nema, mozda je dobila bitku protiv internet demona ? :lol:

Joj pa sta fali i da dobijes koju kilu :run:
Brkooo

#4050 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Brkooo »

Podrska smizi ev i jOd mene ... !!! :D

dobrodosla u klub nepusaca :oops:
Post Reply