no_sekirli wrote: ↑26/03/2021 22:00 Ne znam kad sam prebolovao, niti jesam li je uopce prebolovao. Prema seroloskom jesam, a simptom nisam imao niti jedan. Pusim, pijem, jedem masnu hranu, sve normala![]()
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- Edin H.
#4026 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Pincic
#4027 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni je skoro mjesec dana od završetka liječenja. Još me to prokleto znojenje muči. Svaku noć barem tri presvlačenja! Ponekad i duplo više. Da mi je naspavati se k'o čovjek. U međuvremenu otkrili smo neke promjene na srcu. Na prvom RTG u Covid ambulanti nije tog bilo. Tri sedmice kasnije vide se te promjene. Dr. kaže znojenje moze biti posljedica tih promjena. Vidjet ćemo za 14 dana šta se dešava sa srcem, kada završim sa terapijom koju su mi dali. Zatim, druga posljedica je abnormalno visok krvni prtisak. Još uvijek umaram se užasno. E ima i pozitivnih stvar, kratkoća daha je nestala! Skoro da punim plućima mogu disati. Vjerovatno će mi ostati trajnih posljedica, ali sam siguran da će se dosta tog i oporaviti. Treba vremena, strpljenja i discipline. Ja radim isključivo po ljekarskim.uputama ( uz malo alternative... med, propolis, čajevi i neki preparat za dizanje imuniteta). Čini mi se da za sada sve ide ok. IgG mi je 41.50, a IgM 9.19, pozitivan i pozitivan. Moja supruga se skoro totalno oporavila.Samo polako i pozitivno, opravićemo se. Barem za sada ne moramo ići u Beograd po vakcinushine_on wrote: ↑16/03/2021 10:07 26. dan od pojave prvih simptoma, kada su prošli i temperatura i upala i svi ostali problemi, koža me boli na svaki dodir, od vrata pa do koljena. Očigledno su se nervni završeci upalili, neka borba u organizmu jos traje (svaku noć se moram, zbog znojenja, bar 3 puta presvući, ali nemam povišenu temperaturu)... jel imao neko slično iskustvo?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4028 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kolegica danas radila D-dimer, pozitivna je na kovid, rezultat 280,3.
Može li neko reći je li to normalno ili povišeno/rizično
Može li neko reći je li to normalno ili povišeno/rizično
- shine_on
#4029 Re: Iskustva sa koronavirusom
koliko sam skontao IgG i IgM nisu mjerodavni kod utvrdjivanja da li je osoba zarazna. Veca sam stavio link ranije o preporukama koje su siroko prihvacene, a radi se o periodu od 10 dana od pojave prvih simptoma. Nakon toga, ako nije bilo povisene temperature iza 10. dana i ako se stanje popravlja...osoba nije zarazna.NEOPLAN wrote: ↑26/03/2021 14:07 Moze li mi neko pomoci, prelezao sam COVID, tj u zavrsnoj fazi, trebam izaci iz izolacije. Odem u jednu privatnu polikliniku da uradim seroloski i dobijem rezultat IgG - 30,22 pozitivan i IgM - 5,73 pozitivan. Dole u tumacenju pise ako su oba pozitivna da sam jos uvijek zarazan i da se preporucuje samoizolacija. I sve bi to bilo ok da mi drug nije poslao svoj nalaz iz druge privatne klinike gdje su mu vrijednosti slicne mojima, ali u tumacenju pise da ako su oba pozitivna ali IgG veci od IgM, vise nije zarazan i nije potrebna samoizolacija.
Ko je tu lud, ja poludih od izolacije, ne bih da izadjem pa da zarazim nekog, a opet nemam taj luksuz da lezim bezveze. Koji nalaz se moze smatrati relevantnim?
CDC preporuka je:
This is in line with the CDC’s guidelinesTrusted Source, which state people with COVID-19 can be around others when:
it’s been 10 days since their symptoms first appeared
they haven’t had a fever in 24 hours (without using a fever reducer)
other symptoms — like cough or fatigue — are improving
- shine_on
#4030 Re: Iskustva sa koronavirusom
pojedine laboratorije imaju maksimalnu referentnu vrijednost od 200, dok sam kod drugih susretao 500...u svakom slucaju, mislim da se ne radi o visoko d-dimmeru, ali ga treba s vremena na vrijeme provjeriti.
- shine_on
#4031 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da, taj IgM ti je jos uvijek visok, obzirom da je proslo skoro mjesec dana od zavrsetka lijecenja. Meni je, po zavrsetku lijecenja, pao ispod 2 , a i znojenje je sad sve slabije... evenutalno jednom da se malo preznojim u toku noci. Bol kože je prestala nakon 2-3 dana. Nadam se da ces se brzo rijesiti tih zaostalih posljedica...sretnoPincic wrote: ↑27/03/2021 15:07Meni je skoro mjesec dana od završetka liječenja. Još me to prokleto znojenje muči. Svaku noć barem tri presvlačenja! Ponekad i duplo više. Da mi je naspavati se k'o čovjek. U međuvremenu otkrili smo neke promjene na srcu. Na prvom RTG u Covid ambulanti nije tog bilo. Tri sedmice kasnije vide se te promjene. Dr. kaže znojenje moze biti posljedica tih promjena. Vidjet ćemo za 14 dana šta se dešava sa srcem, kada završim sa terapijom koju su mi dali. Zatim, druga posljedica je abnormalno visok krvni prtisak. Još uvijek umaram se užasno. E ima i pozitivnih stvar, kratkoća daha je nestala! Skoro da punim plućima mogu disati. Vjerovatno će mi ostati trajnih posljedica, ali sam siguran da će se dosta tog i oporaviti. Treba vremena, strpljenja i discipline. Ja radim isključivo po ljekarskim.uputama ( uz malo alternative... med, propolis, čajevi i neki preparat za dizanje imuniteta). Čini mi se da za sada sve ide ok. IgG mi je 41.50, a IgM 9.19, pozitivan i pozitivan. Moja supruga se skoro totalno oporavila.Samo polako i pozitivno, opravićemo se. Barem za sada ne moramo ići u Beograd po vakcinushine_on wrote: ↑16/03/2021 10:07 26. dan od pojave prvih simptoma, kada su prošli i temperatura i upala i svi ostali problemi, koža me boli na svaki dodir, od vrata pa do koljena. Očigledno su se nervni završeci upalili, neka borba u organizmu jos traje (svaku noć se moram, zbog znojenja, bar 3 puta presvući, ali nemam povišenu temperaturu)... jel imao neko slično iskustvo?![]()
i da dodam, radio sam i druge nalaze sad u periodu oporavka, da provjerim da covid nije ostavio neke druge posljedice (pojava dijabetisa je npr. moguca) ... sve mi je ok osim povisenog holesterola. Mozda sam pretjerao sa jarcetinom i kozjim mlijekom
Last edited by shine_on on 27/03/2021 16:59, edited 1 time in total.
- shine_on
#4032 Re: Iskustva sa koronavirusom
prva dva-tri dana, isla je do 38.5, pa se povukla 2-3 dana i onda se vratila (u tom periodu je krenula upala pluca), i isla je do 38. To je trajalo 3-4 dana dok nisam poceo piti deksametazon, primio infuziju (NaCl otopina) i poceo piti Sumamed/Pancef. dan nakon uzimanja ove terapije, temperatura je nestala.Miki73 wrote: ↑27/03/2021 13:03A koliko dana te držala tmp?shine_on wrote: ↑16/03/2021 10:07 26. dan od pojave prvih simptoma, kada su prošli i temperatura i upala i svi ostali problemi, koža me boli na svaki dodir, od vrata pa do koljena. Očigledno su se nervni završeci upalili, neka borba u organizmu jos traje (svaku noć se moram, zbog znojenja, bar 3 puta presvući, ali nemam povišenu temperaturu)... jel imao neko slično iskustvo?
-
nadezdakov
#4033 Re: Iskustva sa koronavirusom
Imam ja iskustvo s bolom u tijelu, svaka točkica na koži me boljela, od tjemena do nožnog zgloba.shine_on wrote: ↑27/03/2021 16:55prva dva-tri dana, isla je do 38.5, pa se povukla 2-3 dana i onda se vratila (u tom periodu je krenula upala pluca), i isla je do 38. To je trajalo 3-4 dana dok nisam poceo piti deksametazon, primio infuziju (NaCl otopina) i poceo piti Sumamed/Pancef. dan nakon uzimanja ove terapije, temperatura je nestala.Miki73 wrote: ↑27/03/2021 13:03A koliko dana te držala tmp?shine_on wrote: ↑16/03/2021 10:07 26. dan od pojave prvih simptoma, kada su prošli i temperatura i upala i svi ostali problemi, koža me boli na svaki dodir, od vrata pa do koljena. Očigledno su se nervni završeci upalili, neka borba u organizmu jos traje (svaku noć se moram, zbog znojenja, bar 3 puta presvući, ali nemam povišenu temperaturu)... jel imao neko slično iskustvo?
Jeste, to je upala nervnih završetaka, meni je prošlo nakon 14 dana, polagano popušta, kako koji dan, to će proći samo od sebe. Najgore mi je bilo ispod pazuha, nisam mogla staviti ruke uz tijelo koliko me je boljelo. Odjeća koju sam nosila kao da me je ubijala.
Brz oporavak želim.
- shine_on
#4034 Re: Iskustva sa koronavirusom
hvala, vec sam skoro 100% oporavljen... znam da su jos neki prijavljivali bolove na dodir. Meni je samo bilo cudno da mi se to javilo kada je sve proslo , tj. 26. dan od pojave prvih simptoma, ali evo, i to je proslo.nadezdakov wrote: ↑27/03/2021 16:59shine_on wrote: ↑27/03/2021 16:55prva dva-tri dana, isla je do 38.5, pa se povukla 2-3 dana i onda se vratila (u tom periodu je krenula upala pluca), i isla je do 38. To je trajalo 3-4 dana dok nisam poceo piti deksametazon, primio infuziju (NaCl otopina) i poceo piti Sumamed/Pancef. dan nakon uzimanja ove terapije, temperatura je nestala.
Imam ja iskustvo s bolom u tijelu, svaka točkica na koži me boljela, od tjemena do nožnog zgloba.![]()
Jeste, to je upala nervnih završetaka, meni je prošlo nakon 14 dana, polagano popušta, kako koji dan, to će proći samo od sebe. Najgore mi je bilo ispod pazuha, nisam mogla staviti ruke uz tijelo koliko me je boljelo. Odjeća koju sam nosila kao da me je ubijala.![]()
Brz oporavak želim.
-
nadezdakov
#4035 Re: Iskustva sa koronavirusom
Odlično!
Zaboravila sam reći, ali, molim te, nemoj se preplašiti zbog ovoga. Ta bol u koži vraćat će se povremeno. Je li to zbog toga što dođemo ponovno u dodir s virusom, ili je to neki post-covid, ne znam, ali i nakon nekoliko mjeseci ponekad ujutro znam osjetiti tu bol po rukama ili u donjem dijelu leđa. Tijekom dana prođe sama od sebe.
- Lalena
#4036 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni su se također simptomi vratili nakon izvjesnog vremena...
Pisala sam vec, obostrana upala pluca i pozitivan test polovinom novembra... Tek tamo početkom januara mogu reći da sam bila bolje.
Da bi se onda polovinom februara vratili jaki bolovi ispod rebara i u leđima, blago povisena temperatura, otezano disanje, ne onoliko kao prvi put, ali ipak... plus grlobolja...
Doslo mi je da poludim
Ne znam jesam li se opet bila zarazila, ili nikada nije bilo ni proslo...
A onda, odjednom, opet se sve povuklo, hvala Bogu... Prvo se povukla groznica, temperatura... Zadnjih 4 -5 dana nema jakih bolova, mogu leći na leđa, mogu se i kretati...
Tako da znate, nemojte panicariti, kao sto sam ja
Pisala sam vec, obostrana upala pluca i pozitivan test polovinom novembra... Tek tamo početkom januara mogu reći da sam bila bolje.
Da bi se onda polovinom februara vratili jaki bolovi ispod rebara i u leđima, blago povisena temperatura, otezano disanje, ne onoliko kao prvi put, ali ipak... plus grlobolja...
Doslo mi je da poludim
Ne znam jesam li se opet bila zarazila, ili nikada nije bilo ni proslo...
A onda, odjednom, opet se sve povuklo, hvala Bogu... Prvo se povukla groznica, temperatura... Zadnjih 4 -5 dana nema jakih bolova, mogu leći na leđa, mogu se i kretati...
Tako da znate, nemojte panicariti, kao sto sam ja
- Reglan
#4037 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ljudi, nemojte psihicki potonuti, ja sam prosao bez problema, zarazio sam nanu koja ima 72 godine i koja je par dana prije nego cu je zaraziti lezala 10 dana u bolnici zbog problema sa secerom. Nije imala neke vece probleme sem malaksavosti i gubitka mirisa. Ali zena nije klonula duhom i cekala sta ce piti. Pila vitamine, ukljucili joj orthomol. Zena po vikendici radila u basti... Ima dosta pozitivnih primjera ali raja se uhvati crnjaka i potone psihicki.
- zigubigule
#4038 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ljudi fakat, post iznad bravo.
Danas 18ti dan nakon svega. Pivo ima odlican ukus.
Bice dobro i proci ce. Dobro je shvatiti ozbiljno covid. Jos bolje je imati pozitivan duh i stav u svemu.
Zajebi teskare forume i N1.
Bice dobro.
Zelim vam sve najbolje
Danas 18ti dan nakon svega. Pivo ima odlican ukus.
Bice dobro i proci ce. Dobro je shvatiti ozbiljno covid. Jos bolje je imati pozitivan duh i stav u svemu.
Zajebi teskare forume i N1.
Bice dobro.
Zelim vam sve najbolje
-
Pincic
#4039 Re: Iskustva sa koronavirusom
Čekaj, da razjasnimo... Sada ti pivo ima odličan ukus?! Vrlo je bitno za oporavak od Covida, je li taj ukus odličan sa ili bez roštilja?!? Molim te budi precizan, to je vrlo bitan podatak za oporavak
- shine_on
#4040 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Pincic
#4041 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nisam ni ja... Nakon 8,5 kila antibiotika... A nije mi ni vrijeme odgovaralo. Evo najavljuju proljeće.... Vala red bi bio za jedan postcovid dijetalni roštilj... I jednu, dvije pive 'nako, reda radi.
- zigubigule
#4042 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nisam jos sa rostiljcicem probao. Kucna varijanta, par komada, gosn Halid na ekranu. Ide.
Bice dobro ljudi. Samo pozitiva. Ne budite Poljska.
Voli brat <3
-
Miki73
#4043 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni je tmp od 21 03,hajde po danu i nekako,ali nocu je kataofa.Najgore od svega sto nemam apetit,iscrpljen e mognadezdakov wrote: ↑27/03/2021 16:59Imam ja iskustvo s bolom u tijelu, svaka točkica na koži me boljela, od tjemena do nožnog zgloba.shine_on wrote: ↑27/03/2021 16:55prva dva-tri dana, isla je do 38.5, pa se povukla 2-3 dana i onda se vratila (u tom periodu je krenula upala pluca), i isla je do 38. To je trajalo 3-4 dana dok nisam poceo piti deksametazon, primio infuziju (NaCl otopina) i poceo piti Sumamed/Pancef. dan nakon uzimanja ove terapije, temperatura je nestala.![]()
Jeste, to je upala nervnih završetaka, meni je prošlo nakon 14 dana, polagano popušta, kako koji dan, to će proći samo od sebe. Najgore mi je bilo ispod pazuha, nisam mogla staviti ruke uz tijelo koliko me je boljelo. Odjeća koju sam nosila kao da me je ubijala.![]()
Brz oporavak želim.
-
Pincic
#4044 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni je jednu noć temp. bila 40.1° Nije pomagao Paracetamol, u stvari jeste, ali vrlo malo i vrlo kratko. Tada sam koristio čepiće (Voltaren 50 mg) Temperatura je pala na 38°. Kada bi počela ponovo rasti, popio bih po dva Paracetamola. Ova ekstremno visoka temperatura jje bila samo jedanu noć, a 38-39° temperature bile su ukupno 4 dana. Moraš što više unositi tekućine. Bilo.kakve, bilo šta (osim vještačkih šećera i gaziranog... ) Samo.piti i piti i piti! Sretno, biće to aBd dobro.
-
hurmasica
#4045 Re: Iskustva sa koronavirusom
Tecnosti puno, litrima i nema lezanja ni radi pluca ni radi zgrusavanja krvi
-
Pincic
-
Miki73
#4047 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pincic wrote: ↑28/03/2021 12:30
Tako je. Zaboravio sam napomenuti ležanje. Što manje ležati. Doduše, mene je i kašalj tjerao da po cijeli dan hodam po stanu.Ja malo kasljem,ponekad samo..ali imam neku iritaciju cim dublje uzdahne.Inace pijem tecnosti puno,jer drugo nista i ne mogu.Nervira me sto evo vec 10 dana apetita nemam
-
Pincic
#4048 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam imao apetit. Ne onaj normalni, ali sam znao osjetiti glad. Nista to nije vrijedilo, jer skoro da nisam mogao ni disati od kašlja. Mislio sam da mi rebra probijaju pluća kada se nakašljem. Nisam mogao vjerovati da kašalj boli!. Bukvalno! Kupio sam neki sirup protiv kašlja.. Dr. je rekla da nikakav sirup ne koristim, samo mlaku vodu, u kratkim gutljajima piti i vrlo često. Boga mi, čini mi se da mi je voda ublažila taj prokleti kašalj. Kolika ti je temperatura? Koja ti je terapija?
-
Miki73
#4049 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pa evo vec dva dana,temperature nemam do predvece,negde oko 19 pocinje oko 37,8.A inace sam testiranPincic wrote: ↑28/03/2021 13:25 Ja sam imao apetit. Ne onaj normalni, ali sam znao osjetiti glad. Nista to nije vrijedilo, jer skoro da nisam mogao ni disati od kašlja. Mislio sam da mi rebra probijaju pluća kada se nakašljem. Nisam mogao vjerovati da kašalj boli!. Bukvalno! Kupio sam neki sirup protiv kašlja.. Dr. je rekla da nikakav sirup ne koristim, samo mlaku vodu, u kratkim gutljajima piti i vrlo često. Boga mi, čini mi se da mi je voda ublažila taj prokleti kašalj. Kolika ti je temperatura? Koja ti je terapija?
u proslu nedjelju i dobio sam doksicilin i pio sam ga do petka.A Isao sam i 2 na infuziju.Pluca su mi ok,dr je slušala ne
koliko puta.Sutra idem vaditi krv
- tataćusak
#4050 Re: Iskustva sa koronavirusom
Miki73 wrote: ↑28/03/2021 13:32Pa evo vec dva dana,temperature nemam do predvece,negde oko 19 pocinje oko 37,8.A inace sam testiranPincic wrote: ↑28/03/2021 13:25 Ja sam imao apetit. Ne onaj normalni, ali sam znao osjetiti glad. Nista to nije vrijedilo, jer skoro da nisam mogao ni disati od kašlja. Mislio sam da mi rebra probijaju pluća kada se nakašljem. Nisam mogao vjerovati da kašalj boli!. Bukvalno! Kupio sam neki sirup protiv kašlja.. Dr. je rekla da nikakav sirup ne koristim, samo mlaku vodu, u kratkim gutljajima piti i vrlo često. Boga mi, čini mi se da mi je voda ublažila taj prokleti kašalj. Kolika ti je temperatura? Koja ti je terapija?
u proslu nedjelju i dobio sam doksicilin i pio sam ga do petka.A Isao sam i 2 na infuziju.Pluca su mi ok,dr je slušala ne
koliko puta.Sutra idem vaditi krv
Ma kakvo crno slusanje napravi snimak pluca