Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ultima_palabra

#4026 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by ultima_palabra »

Kad je mogao 2Pac na Coachelli, sto da ne? :skoljka:
Industrialyzer

#4027 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

CPT wrote:
Industrialyzer wrote:
CPT wrote:
pa nastupaju svakako na playback, mogli su poslati mp3-icu i zavrsiti posao za par sekundi :lol:
Saljem im poruku da otpuste Mersada, CPT je covjek od akcije, idu tri nastupa u isto vrijeme?
moze... istovremeno mogu poslati mp3 na vise lokacija, drzava ili kontinenata, playback ce uvijek biti isti :lol: :lol:

btw, name-dropping... classy?! :lol:

Pa to ti kazem, da utrostrucis zaradu :)
House

#4028 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

aman, pustite joj džeja, flaše pune džeka

jer mala pije kao da je devedeset peta 8)
CPT

#4029 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

ultima_palabra wrote:Kad je mogao 2Pac na Coachelli, sto da ne? :skoljka:
pa kad presele na onaj svijet mogu na playback, kao 2PAC :roll: kakvo poredjenje :-) i to bas sa njim :-)
Industrialyzer

#4030 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

House wrote:aman, pustite joj džeja, flaše pune džeka

Eno Dzej mu se zahvaljuje na tome, kaze da kod kcerke gori telefon od poruka :lol: :lol:

Ko je ono spominjao CCC i slicne izvodjace? Pravi hip hop, a muzika im hobi, niko ne zivi od nje :lol:
House

#4031 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

Industrialyzer wrote:
House wrote:aman, pustite joj džeja, flaše pune džeka

Eno Dzej mu se zahvaljuje na tome, kaze da kod kcerke gori telefon od poruka :lol: :lol:

Ko je ono spominjao CCC i slicne izvodjace? Pravi hip hop, a muzika im hobi, niko ne zivi od nje :lol:
:lol: :thumbup:
alipasijaner

#4032 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alipasijaner »

Danas sam poslusao par "megahitova" od ovih mumlavaca i mogu vam reci da cujem dijete da ih slusa da bih istog momenta otisao u elektroprivredu i trazio da mi iskljuce struju. Da se razumijemo ne slusam ni Hanku ni Sabana, a bogami ni Mocarta, Sopena nit' Lista..
Industrialyzer

#4033 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

alipasijaner wrote:Danas sam poslusao par "megahitova" od ovih mumlavaca i mogu vam reci da cujem dijete da ih slusa da bih istog momenta otisao u elektroprivredu i trazio da mi iskljuce struju. Da se razumijemo ne slusam ni Hanku ni Sabana, a bogami ni Mocarta, Sopena nit' Lista..
Postujem, ali mislim da je vaznije od iskljucivanja struje nauciti dijete da mu muzika ne trasira nacin zivota. Ja sam slusao Psychosocial dok sam bio klinac, minimal i techno u studentskim danima i volio otici u Dom mladih na party vise nego na more... Bio sam ucenik generacije i jako jako dobar student sa vrlo visokim prosjekom. Nikad muzika nije imala uticaj na moj nacin zivota, kao sto nema ni sad. Roditelji su uvijek imali nesto protiv izbora muzike jer oni bi da mi slusamo neke lijepe i poucne stvari :D Ono sto hocu reci jeste da ce tvoja djeca sigurno doci u dodir sa ovom muzikom i da ti to ne mozes sprijeciti. Nauci ih da ne budu bukvalci i molim te, ne budi roditelj koji kroji djecu iskljucivo po svom nahodjenju, sagledaj siru sliku i pokazi sto vise razumjevanja. Svako dobro :thumbup:
BadBoy

#4034 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

alipasijaner wrote:Danas sam poslusao par "megahitova" od ovih mumlavaca i mogu vam reci da cujem dijete da ih slusa da bih istog momenta otisao u elektroprivredu i trazio da mi iskljuce struju. Da se razumijemo ne slusam ni Hanku ni Sabana, a bogami ni Mocarta, Sopena nit' Lista..
Kako si ti samo prosvijetljen.
dzipalo

#4035 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

Znam ja dosta ljudi koji su prosli put od "Jala i Buba su mumlavci" do "tooooo bebi". Kad ljudi sazriju dovoljno da znaju cijeniti tudji uspjeh cak i ako im se to mozda ne svidja na prvu, a ako se radi o necemu sto ima pozitivnu notu i ne ugrozava nikoga tad pocnu cijeniti ovakve uspjesne mlade ljude.

I ja sam bio haman pa neki pasivni "hejter" sa pricom tipa "to je smece, ne zelim ni dati priliku" jer sam tako cuo od drugih. I onda vidis sta su ljudi napravili i vidis da se to "smece" haman pa ne razlikuje od "smeca" koje je trenutno top trend u svijetu. I kad vidis da su najpopularniji muzicari u svijetu oni koji prave slicne stvari kao ovaj dvojac onda ti bude jasno da i mi imamo svjetski kalibar muzicara pa kakav god tip muzike da je u pitanju.
drag_gost

#4036 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by drag_gost »

House wrote:kme kme
bla bla ti bolje stoji
kamberovica polje

#4037 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by kamberovica polje »

Industrialyzer wrote:
Postujem, ali mislim da je vaznije od iskljucivanja struje nauciti dijete da mu muzika ne trasira nacin zivota. Ja sam slusao Psychosocial dok sam bio klinac, minimal i techno u studentskim danima i volio otici u Dom mladih na party vise nego na more... Bio sam ucenik generacije i jako jako dobar student sa vrlo visokim prosjekom. Nikad muzika nije imala uticaj na moj nacin zivota, kao sto nema ni sad. Roditelji su uvijek imali nesto protiv izbora muzike jer oni bi da mi slusamo neke lijepe i poucne stvari :D Ono sto hocu reci jeste da ce tvoja djeca sigurno doci u dodir sa ovom muzikom i da ti to ne mozes sprijeciti. Nauci ih da ne budu bukvalci i molim te, ne budi roditelj koji kroji djecu iskljucivo po svom nahodjenju, sagledaj siru sliku i pokazi sto vise razumjevanja. Svako dobro :thumbup:
Sve zavisi o godinama i o mentalitetu djetetu.
Downloadat svoj ukus na dijete po meni je kontraproduktivno. Najčešći je slučaj da to dođe osmozom, s obzirom da je dijete okruženo muzikom koju slušaju roditelji.
Generalno govoreći, klinci se itekako poistovjećuju s muzikom i žive s njom. U najmanju ruku posjećuješ mjesta gdje se tak muzika pušta i družiš se s ljudima s kojima dijeliš muzički ukus. Ukus je takav da se mijenja s vremenom, pa kako otkirvaš nove stvari, odbaciješ stare, pa se ponovo vraćaš starim stvarima itd itd. Šta sam htio reći, osoba mora imati nešto godina u dupetu da muziku može gledati samo kao jedan od začina životu.
alipasijaner

#4038 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alipasijaner »

Izuzetno cijenim sve sto si napisao jer i sam slusam sve muzicke pravce. Prije rata, joj kako mrzim ovo razgranicenje na razdoblje prije i poslije, ali tako se nekako poklopilo s godinama nema koncerta u Sarajevu na kojem nisam bio od Lacnog Franca preko Satana Panonskog, Heavy metal festova do raznoraznih Sabana i naucio sam nekako cijeniti ukus od neukusa, dobro od loseg, zlo od goreg :D Mozda me pregazilo vrijeme pa sad to treba da zvuci ovako kako zvuci da tekstovi nemaju nikakav smisao, bit, srz, ukus, poruku i vrijednost, a o rimi da ne govorim, a onda se sjetim rezultata izbora i pocinjem shvatati zasto se svidjaju birackom tijelu. I btw. naravno da ce djeca doci u dodir s ovom muzikom isto kao sto ce im neko u drustvu doci dodir s drogom, ovim ili onim porokom i bas kao sto si rekao sve su to stvari koje ne mogu sprijeciti ali obaveza kao roditelja je da djecu usmjerim tako da znaju procijeniti sta je dobro, a sta lose, a ovo je bez obzira na sve klikove, lajkove i preglede blago reci za qrac. Ili sto bi Lysiak rekao If majority is always right - let's eat shit... millions of flies can't be wrong.

Industrialyzer wrote:
SmokingMan

#4039 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by SmokingMan »

Joj bruda po gradu šta je ono,svi sada brade i uske hlače nose. :D
beni-bu-man

#4040 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

cassius

#4041 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

beni-bu-man wrote:

Image
Magarece_godine

#4042 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Magarece_godine »

Moja djevojčica koja ima godinu i pol dana, otkida na Jalu i Bubu. Ništa Maša i Medo, Patrolne šape, baby TV .. jednostavno to joj ne privlači pažnju. Pa tako ujutro kada se spremamo, u kući nam grmi Bebi, Mafia, Balenciaga, a sada i ove nove pjesme (a o njenom petogodišnjem bratu da ne govorim...) ... Ja nemam predrasude prema bilo kojoj vrsti muzike, ali ovo sam davno prerastao (nekada sam slušao Puff Dady, 2 Pac...Eminem), međutim evo nekoliko jutara uhvatim sebe kako u autu pustam ove nove pjesme ... Ne razumijem ni riječ, ali mi je super ložiona za put od kuće do posla ...

Ne bih otišao na njihov koncert, poštujem to što rade ... Ne treba pljuvati momke, jer evidentno, ima nešto u tome što prave .. Možda ne nama starijima, koji smo odrasli na drugačijem konceptu i teško nam je mijnjati ukus, ali djeca su iskrena i ne može ih se prevariti .. Moji klinci na prve taktove njihov pjesama plešu i oduševe se ... Ima nečeg ...
bunk

#4043 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

New Teletubbies , ni njih niko osim djece nije konto.. :lol: :lol:
BadBoy

#4044 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Magarece_godine wrote:Moja djevojčica koja ima godinu i pol dana, otkida na Jalu i Bubu. Ništa Maša i Medo, Patrolne šape, baby TV .. jednostavno to joj ne privlači pažnju. Pa tako ujutro kada se spremamo, u kući nam grmi Bebi, Mafia, Balenciaga, a sada i ove nove pjesme (a o njenom petogodišnjem bratu da ne govorim...) ... Ja nemam predrasude prema bilo kojoj vrsti muzike, ali ovo sam davno prerastao (nekada sam slušao Puff Dady, 2 Pac...Eminem), međutim evo nekoliko jutara uhvatim sebe kako u autu pustam ove nove pjesme ... Ne razumijem ni riječ, ali mi je super ložiona za put od kuće do posla ...

Ne bih otišao na njihov koncert, poštujem to što rade ... Ne treba pljuvati momke, jer evidentno, ima nešto u tome što prave .. Možda ne nama starijima, koji smo odrasli na drugačijem konceptu i teško nam je mijnjati ukus, ali djeca su iskrena i ne može ih se prevariti .. Moji klinci na prve taktove njihov pjesama plešu i oduševe se ... Ima nečeg ...
:thumbup: :thumbup:

Ovo je zreo čovjek.

Ljudi dragi da muzika tako utiče na razvoj djece (think of the children) ja bih sada trebao biti 35-godišnji crnac zatvoren u Supermax-u u Georgiji, osuđen na doživotnu robiju zbog oružanih pljački, rasturanja droge, trgovine oružjem i navođenja na prostituciju zato što slušam hip-hop od osnovne škole.

Ti ako odgojiš svoje dijete kako treba (a čini se da za sada radiš dobar posao) nema te muzike koja ga može navesti na krivi put. Želim ti puno sreće i što manje problema, pogotovo kad, ako Bog da, dođu u te magareće godine :D
zomri

#4045 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Poznato je da djeca otkidaju na najveće hitove pop muzike i o tome se upravo ovdje i radi.

Drvim od početka teme da je ovo što oni rade vrhunska, ali vrhunska pop muzika, najbolja koja se kod "nas" pravila od kraja osamdesetih naovamo. Trebamo samo uživati u tome dok traje.
BadBoy

#4046 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

I ako išta, Jalina muzika ne da nije navela djecu na loše nego je cijelu jednu ekipu izvukla iz crnjaka i okrenula im živote na drugu stranu. Cijela ta ekipa oko Jale sada radi i pošteno zarađuje svoje pare. A bili su u jednom trenutku na ivici i da odu na "mračnu stranu".
kamberovica polje

#4047 Re: Jala Brat & Buba Corelli

BadBoy wrote:I ako išta, Jalina muzika ne da nije navela djecu na loše nego je cijelu jednu ekipu izvukla iz crnjaka i okrenula im živote na drugu stranu. Cijela ta ekipa oko Jale sada radi i pošteno zarađuje svoje pare. A bili su u jednom trenutku na ivici i da odu na "mračnu stranu".
To se vidi po čemu tačno?
Industrialyzer

#4048 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

kamberovica polje wrote:
BadBoy wrote:I ako išta, Jalina muzika ne da nije navela djecu na loše nego je cijelu jednu ekipu izvukla iz crnjaka i okrenula im živote na drugu stranu. Cijela ta ekipa oko Jale sada radi i pošteno zarađuje svoje pare. A bili su u jednom trenutku na ivici i da odu na "mračnu stranu".
Po tome sto licno znam 90% te ekipe i znam kakve su zivote vodili, a kakve vode sad
kamberovica polje

#4049 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Industrialyzer wrote:
kamberovica polje wrote:
Po tome sto licno znam 90% te ekipe i znam kakve su zivote vodili, a kakve vode sad
I Jala i Buba su ih preobratili na pravi put svojim stihovima i milozvucima?
Ovo više nije fanboy priča, nego sektaštvo.
Industrialyzer

#4050 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Ne stihovima, nego je Jalin i Bubin uspjeh povukao za sobom tu raju koja sada na razlicite nacine doprinosi Imperiji, nema vise bleje na ulici itd.
Post Reply