REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
spreca

#4026 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

A prica se da ce nova odlazeca administracija Amerike Dodigu poslati cestitku za dan jedne i jedine njegove BiH
House

#4027 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

Image
512MB

#4028 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

Jebote ako ste normalni :mrgreen:

Bake penicilin! :bih:
bh.tornjak

#4029 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

512MB wrote:Jebote ako ste normalni :mrgreen:

Bake penicilin! :bih:

Bake moj glas nece nikad dobit.....niti je ikad dobio...niti on ...niti stranka mu...

al...ovo sto ih ovih dana :izet: ....za to mu (i drugima koji iza svega ovoga stoje) skidam kapu
Sara03

#4030 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

spreca wrote:Ja mislim da su onim pismima cestitke za 1 Mart dan BiH...poslali sve troici da se ne otimaju
:thumbup: :bih:
spreca

#4031 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

House wrote:Image
nepravilno napisano nece mu pomoci..trebo je napisati.......Pоссия помоги :lol:
Sara03

#4032 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

House wrote:Image
Mader Raša heljp, heljp ... noo dženosajd noo ... heljp as pliiiiz ... stjupid islamists ...
hAZNADAR

#4033 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

bh.tornjak wrote:
arzuhal wrote:Cijelo vrijeme dok su govorili samo protiv Bakira (Dodik, Cvijanović, Govedarica, Bosić, Stevandić, Borenović, ona Spomenka iz DNS-a...), sve ok, a sad kad Mihajlica poče govorit kako nije samo Bakir tu kriv nego su svi bošnjački politički subjekti podržali pokretanje revizije - RTRS prekide prenos i pustiše reklame! Banda CRVENA!!!
republicko sumski politicari nemaju vise niti jedne sarene laze u rukavu koju bi izvukli i narodu zamazali oci...
mogu prezivjeti jos dva max. tri mjeseca....onda ponor....sunovrat u ambis beznadja...
ovo je zadnji i ocajnicki potez......zategnuti sto vise...."nahajcati" narod....za ono sto je neizbjezno...
Ocekujte uskoro balvane i barikade... :wink:
Bez obzira na sve i iako se neslazem sa njihovom politikom - mora se priznati da Srbi zasluzuju respekt.

Slozno svi u istom stroju, cak i kriticki novinari,.... tako se ponasa nacija koja zna sta hoce i sta nece.

Za nas se to ne moze reci. Citajuci ovu temu - sve me vise obeshrabruje.
muha_sa

#4035 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

hAZNADAR wrote:
bh.tornjak wrote:
arzuhal wrote:Cijelo vrijeme dok su govorili samo protiv Bakira (Dodik, Cvijanović, Govedarica, Bosić, Stevandić, Borenović, ona Spomenka iz DNS-a...), sve ok, a sad kad Mihajlica poče govorit kako nije samo Bakir tu kriv nego su svi bošnjački politički subjekti podržali pokretanje revizije - RTRS prekide prenos i pustiše reklame! Banda CRVENA!!!
republicko sumski politicari nemaju vise niti jedne sarene laze u rukavu koju bi izvukli i narodu zamazali oci...
mogu prezivjeti jos dva max. tri mjeseca....onda ponor....sunovrat u ambis beznadja...
ovo je zadnji i ocajnicki potez......zategnuti sto vise...."nahajcati" narod....za ono sto je neizbjezno...
Ocekujte uskoro balvane i barikade... :wink:
Bez obzira na sve i iako se neslazem sa njihovom politikom - mora se priznati da Srbi zasluzuju respekt.

Slozno svi u istom stroju, cak i kriticki novinari,.... tako se ponasa nacija koja zna sta hoce i sta nece.

Za nas se to ne moze reci. Citajuci ovu temu - sve me vise obeshrabruje.
:thumbup:
sinuhe

#4036 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Da znaju sta hoce do danas bi imali deset velikih Srbija :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#4037 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da, upravo sam pročitao to pismo. U pismu se traži pojašnjenje vezano za legitimaciju agenta Softića prema Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine. Razlog zbog kojeg se traži pojašnjenje je to što su zabunu stvorila privatna pisma g. Mladena Ivanića i g. Igora Crnatka, koja su oni uputili Sudu 13. jula 2016. i 3. februara 2017. godine, a u kojima pokušavaju osporiti legitimaciju agenta Softića.
Ostaje nejasno da li se traži kolektivno pojašnjenje ili pojedinačno članova Predsjedništva BiH. :?
channel10

#4038 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Eto stiglo pismo. Trebalo bi ga procitati na NSRS pa da vidimo reakcije :mrgreen:

Ja mislim da su se i Covketu usta iskrivila :mrgreen: .
dogtag

#4039 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Da, upravo sam pročitao to pismo. U pismu se traži pojašnjenje vezano za legitimaciju agenta Softića prema Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine. Razlog zbog kojeg se traži pojašnjenje je to što su zabunu stvorila privatna pisma g. Mladena Ivanića i g. Igora Crnatka, koja su oni uputili Sudu 13. jula 2016. i 3. februara 2017. godine, a u kojima pokušavaju osporiti legitimaciju agenta Softića.
Ostaje nejasno da li se traži kolektivno pojašnjenje ili pojedinačno članova Predsjedništva BiH. :?
Nemaju se šta izjašnjavati, ima validnu dokumentaciju da predstavlja i zastupa BiH odlukom predsjedništva i vodi proces od 2002 godine. Niko mu tu legtimiciju nije poništio jer za to treba odluka predsjedništva koncenzusom. Ovi u Haagu su malo zbunjeni jer su Ivanić 2016 A Crnadak 2017 pokušali antiustavno osporiti njegovu legitimnoast van institucija!!! :izet: :izet: :izet:
muha_sa

#4040 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

jbg drvosjeca :-)

predsjedništvo mu dalo mandat da zastupa BiH pred sugom u Hagu----valjda mu jedino prdsjedništvo može ukinut il oduzet te ovlasti

e pa bujrum--nek ga razriješe
palermo

#4041 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

sinuhe wrote:Da znaju sta hoce do danas bi imali deset velikih Srbija :-)
ne znam koliko je to tačno, ali me prilično nervira bošnjačko divljenje spram srpske i albanske politike.

Meni s uvijek činilo da bi obadvije ove nacije prije trebale da se dive Bošnjacima
Ajatolah_

#4042 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ajatolah_ »

Pojedinačno. To je već naglašeno ranije da je zanimljivo da se Sud obraća njima trojici individualno kao članovima, a ne Predsjedništvu kao instituciji. Traže pojašnjenje, a sad će opet dobiti tri različita odgovora... :D
muha_sa

#4043 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

channel10 wrote:Eto stiglo pismo. Trebalo bi ga procitati na NSRS pa da vidimo reakcije :mrgreen:

vec sinoc su ga pojedini forumaši otvorili i prije neg je došlo u ruke clanovima presjedništva, znamo komentare--citali smo :-)

necemo ih imenovat :lol:
House

#4044 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

ivanić i ćiriličar na aparatima :lol:
Lakat Jebić

#4045 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lakat Jebić »

zamisli da sjednu sva trojica i napisu

to sto se mi sami sa sobom zajebajemo i sprdamo, ne daje vama za pravo da to isto radite sa ova tri pisma.... i onda napisu bakir misli vako, mladjo vako, covica boli kurac.

u potpisu
predsjednistvo bih
Drvosjeca iz Dejcica

#4046 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ajatolah_ wrote:
Pojedinačno. To je već naglašeno ranije da je zanimljivo da se Sud obraća njima trojici individualno kao članovima, a ne Predsjedništvu kao instituciji. Traže pojašnjenje, a sad će opet dobiti tri različita odgovora... :D
Da i ja tako na prvu shvatam ovo pismo tako da se ja ne bih radovao unaprijed.
muha_sa

#4047 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

palermo wrote:
sinuhe wrote:Da znaju sta hoce do danas bi imali deset velikih Srbija :-)
ne znam koliko je to tačno, ali me prilično nervira bošnjačko divljenje spram srpske i albanske politike.

Meni s uvijek činilo da bi obadvije ove nacije prije trebale da se dive Bošnjacima
"divimo" se njihovom jedinstvu---haman svi u istu pušu
Romanija

#4048 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Romanija »

Bogami on odlucio reci popu pop a bobu bob. :) Sada jel' neko stoji iza njega ili ne....otresa ih onako nediplomatski, a na sta ce sve izaci bog te pit'o.
channel10

#4049 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

muha_sa wrote:
channel10 wrote:Eto stiglo pismo. Trebalo bi ga procitati na NSRS pa da vidimo reakcije :mrgreen:

vec sinoc su ga pojedini forumaši otvorili i prije neg je došlo u ruke clanovima presjedništva, znamo komentare--citali smo :-)

necemo ih imenovat :lol:
:mrgreen:

To je ono o čemu sam i pisao neki dan. Djikane boli to sto vrlo dobro znaju da je sve do njih, a ne do Bakira.
Prošle tolike godine, a da nisu osporili legitimitet Softica i vrlo dobro znaju da su sami krivi za sve ovo.

A pojedinim dragim forumasima bih preporučio da dobro pročitaju ovu izjavu Bakira gdje se navodi datum kad je onaj sto je krmku ukro glavu, poslao pismo u Ag,pa neka se zapitaju kako on to nije nikog obavijestio kad je to radio. Veza- kako Bakir nije nikoga obavijestio da se radi na reviziji presude.
Last edited by channel10 on 27/02/2017 18:06, edited 1 time in total.
dogtag

#4050 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

Hoće li se Predsjedništvo izjašnjavati o ovom pismu Međunarodnog suda pravde?

"Predsjedništvo BiH treba da kaže da su gore navedene činjenice vezano za status i legitimaciju agenta Softića neupitne. Kolega Ivanić ne želi da na dnevni red Predsjedništva BiH staviti osporavanje legitimacije agenta Softića, jer zna da Predsjedništvo BiH ne bi usvojilo odluku o razrješenju agenta, budući da se odluke donose konsenzusom, i da bi time i Ivanić, u formalnom smislu, potvrdio ono što je bjelodana činjenica: da Sakib Softić ima legitimaciju po Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine".

Izetbegović je ocijenio da Ivanić koristi političke ocjene i stavove kojim pokušava osporiti legitimitet Softića.

U razgovoru za Slobodnu Bosnu Izetbegović je kazao: "Pravno je neutemeljena teza Mladena Ivanića da je neophodno da Predsjedništvo BiH donese odluku o pokretanju postupka revizije Presude od 26. februara 2007. godine, i da u odsustvu te odluke g. Softić nema legitimaciju da u ime BiH podnese aplikaciju za pokretanje postupka revizije te Presude. Predsjedništvo BiH je već jednom donijelo sve potrebne odluke vezano za tužbu BiH, uključujući i Odluku od 4. oktobra 2002. kojom je imenovalo i ovlastilo g Softića da zastupa BiH pred Sudom po ovoj tužbi BiH. Sviđala se ta odluka Predsjedništva BiH g. Ivaniću ili ne, ona je na snazi, i sve dok je na snazi Predsjedništvo ne može ponovo odlučivati o istoj stvari".

Izetbegović kaže da se od Predsjedništva BiH ne traži da se izjašnjava i glasa o zahtjevu za reviziju, nego se traži da pojasne status agenta Softića. I sam je kazao da bi volio da se to uradi u skladu sa činjenicama, te da je to ranije predlagao Mladenu Ivaniću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

"Agent Softić ima mandat da zastupa BiH pred Sudom, taj mandat mu je dalo Predsjedništvio BiH i mandat mu samo može svojom odlukom oduzeti Predsjedništvo BiH. Dakle, ja mislim da je situacija kristalno jasna: agent Softić ima mandat Predsjedništva BiH koji mu nikada nije oduzet".

Izetbegović je istakao da pismo Međunarodnog suda pravde nije doživio kao šamar BiH, nego kao potvrdu svega onoga što je ranije isticao, da je revizija pravno pitanje.
:bih:
Post Reply