Pariz

Post Reply
beniciodeltoro

#4026 Re: Pariz

Post by beniciodeltoro »

insomnia78 wrote:
beniciodeltoro wrote: Jesi li ti ona(j) koji/a je u pola rasprave na temi da li su francuske žrtve važnije od drugih žrtava hladno stavio/la sliku krepanog paščeta što je poginuo u napadima sa smajlijem :( ?
Sad sam tek skont'o sta me pitas, jesam
To nema nikakve veze sa zrtvama
Pas je ubijen na zadatku

PS: Tog pasceta mi je vise zao nego ove sto su joj glava i kicma izletile kroz prozor
Nisam upratio, jer onoj ISILovkoj izletila glava i kičma kroz prozor?
Ako jest i ja se slažem sa tobom :thumbup: ali je ipak bezukusno u diskusiji o temi da li su svi ljudi isti na svijetu jer se Parižanima predaje više pažnje staviti još i sliku pariškog psa
statixx

#4027 Re: Pariz

Post by statixx »

Sinoc je bila solidna emisija na tv1. Ovaj Kovacevic, pametan neki lik. Kad su razgovarali o slaboj kordinaciji u BiH, i saradnji sa Srbijom u vezi Enesa Omeragica, kaze "problem je u parlamentu, najveci terorista je nasa drzava, to je zlocinacko udruzenje nacionalista...", nesto u tom fazonu. :lol:

statixx

#4028 Re: Pariz

Post by statixx »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:
Pa pazi, kozojebi su u osvajackom ratu. Eto onda dozvole
Dozvole za ubijanje koga?
Žena, djece, nedužnih civila, starih osoba, invalidnih osoba, ili vojnika protiv kojih ratuju?

I još da nadovežem, očito je da ih se mora vojno poraziti.
Sto se njih tice vecina danasnjih muslimana je u stanju predislamske paganske ignorancije, imaju rijec za ovaj izraz, ne sjecam se, i to su im najveci neprijatelji.
baxul

#4029 Re: Pariz

Post by baxul »

statixx wrote: Sto se njih tice vecina danasnjih muslimana je u stanju predislamske paganske ignorancije, imaju rijec za ovaj izraz, ne sjecam se, i to su im najveci neprijatelji.
džahilija...
Putnik ali stvarno

#4030 Re: Pariz

Post by Putnik ali stvarno »

Alfons Kauders wrote:
Black swan wrote:znači apostaza
ovoga puta u oba pravca

hm sumnjam da će proći

ali evo ja kao fakultetski obrazovan lik :D i okružen akademicima :D u zemlji gdje su muslimani pola pučanstva
odgovorno tvrdim da su nemuslimanima svi muslimani isti :D s obzirom na te sljedbe tako da to ništa barem na marketinškom nivou neće značiti
Zato ovo i predlazem. Kada bi milijarda i po muslimana rekla "Hej, ovo nisu muslimani vec pripadnici psihopatske sekte koja nema nista s nasom religijom", malo bi se promijenila i retorika. Prosjecni Amerikanac npr. nema nista sa budaletinama poput Davida Koresha. Muslimani se moraju pobrinuti da se jasno razgranici ko je vjernik a ko je sektas.
a da ni sami muslimani ne znaju gdje je ta granica apostazije između svih tih skupina... taman naučiš određene pojmove iskoči novi... niti ima jednog autoriteta kojeg će svi slijediti ako odluči da određena skupina nije ispravna
postoji problem u "posredniku" u vjeri, ali kako vidimo ima problem kad "posrednika" nema

znači samo rezati novčane transakcije i gasiti užarena mjesta gdje se okupljaju
Ovo je po meni puno veci problem. Islam nema pape, nema Franje, a ima masu samoproglasenih "posrednika" koji rade sta hoce. Ne treba biti pretjerano pametan da se 1500-5000 godina stari spisi protumace na neki lijevi nacin. Ovo sto oni rade, mogli bi raditi sa svakom abrahamskom svetom knjigom - ali to je malo teze kada se zna ko je autoritet a ko budala.
Papa Francisko je unikatan, kao I Katolicizam u tom "jedinstvu".

Pravoslavni su slicni ali nemaju taj "centralizam".

Protestanti - najefikasniji - imaju stotine grana ali nemaj taj problem fanatizma.

Islam je takodje razudjen.

Mislim da je neki istorijski razvoj naroda tih vera doveo do ovakve "centralisticke" organizacije ili pak totalno de centralizovanog razvoja.

Verujem da su ljudi islamske religije radikalizovani iz prostog razloga jer trpe neverovatan pritisak zapada vec duze od 2 veka.

Taj radikalni islam je tuzan ali nije radosnije ni gledati sta se radi po zemljama Bliskog I Srednjeg istoka od strane anglosaksonskog iga,

oholog i sada vec sasvim ogoljenog imperijalizma u krajnjoj liniji.

Zapravo jedino ovi radikalizovani islamisti I teze nekom ujednacavanju islama, naravno na pogresnoj osnovi. Jedino oni teze "katolickom"

centralizmu, sa "Papom", Kalifom.....
Last edited by Putnik ali stvarno on 20/11/2015 13:29, edited 3 times in total.
Bodkin

#4031 Re: Pariz

Post by Bodkin »

baxul wrote:
statixx wrote: Sto se njih tice vecina danasnjih muslimana je u stanju predislamske paganske ignorancije, imaju rijec za ovaj izraz, ne sjecam se, i to su im najveci neprijatelji.
džahilija...
Eto dozvole za ubijanje..
Bodkin

#4032 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Svaki put kad neko protiv zapada i inoerijalizma pise ekavicom meni je u glavi da je to zbog 99, a ne iskreno zaljenje ljudi dole. Jebiga..
daddy-kool

#4033 Re: Pariz

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote:

Pa kazes ako su u osvajackom ratu mogu nametati. Dakle dovoljno je da ovo tumace kao osvajacki rat. Isto i za ubijanje. Ko su vojnici za njih? Samo muskarci?
Svaka država pobjednik nameće svoj sistem uređenja, to je tako.

Drugo, ukoliko ovo želiš da gledaš sa teološke pozicije i aludiraš da im religija daje za pravo da se ovako ponašaju - to jednostavno nije tačno, jedan osnovni, opšti link sam već postavio.

Ukoliko kažeš da su to ludaci koji nemaju veze ni sa čim osim sami sa sobom i svojim samobmanama (i onim koji ih finansiraju) - tu se slažem.
uglavnomja

#4034 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

zanimljiv tekst, odnosi se na 2014., za ovu nema podataka

"Broj osoba ubijenih u terorističkim napadima u svijetu porastao je za 80 posto prošle godine, na najvišu razinu ikada zabilježenu, navodi se u istraživanju Instituta za ekonomiju i mir "Globalni indeks terorizma za 2015." objavljenom u utorak.

Po podacima o terorizmu u svijetu, 32.658 osoba ubijeno je u terorističkim napadima 2014. Godine 2013. život je izgubilo 18.111 osoba.

Oružana islamistička skupina Boko Haram, sa sjedištem u Nigeriji, te džihadistička skupina Islamska država (IS) odgovorni su za više od polovice smrtnih slučajeva, po tom istraživanju koje uzima u obzir napade kao i mrtve i štetu koja iz toga proizlazi u 162 zemlje.

Istraživanje definira terorizam kao "prijetnju ili efektivno korištenje ilegalne sile ili nasilje od strane nedržavnog čimbenika u postizanju političkog, ekonomskog, vjerskog ili društvenog cilja putem straha, prisile ili zastrašivanja".

- Terorizam jača neviđenim ritmom, tvrdi Steve Killelea, izvršnih predsjednik Instituta.

Porast broja mrtvih iznosio je 61 posto 2013. godine.

Istraživanje pokazuje da je terorizam lako lokalizirati s obzirom da pet zemalja - Afganistan, Irak, Nigerija, Pakistan i Sirija bilježi 78 posto mrtvih u 2014."

...

"Istraživanje procjenjuje da su ekonomski troškovi terorizma iznosili 52,9 milijardi dolara 2014., što je najviša razina ikada dosegnuta, deset puta veća nego 2000. godine."

http://www.glasistre.hr/vijesti/svijet/ ... etu-514558
daddy-kool

#4035 Re: Pariz

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote:
baxul wrote:
džahilija...
Ista kao što je i dozvola bila u glavi one budale u Norveškoj.
Mogu ljudi sebi svašta umisliti, ali to ne znači da su upravu.
Bodkin

#4036 Re: Pariz

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:

Pa kazes ako su u osvajackom ratu mogu nametati. Dakle dovoljno je da ovo tumace kao osvajacki rat. Isto i za ubijanje. Ko su vojnici za njih? Samo muskarci?

Drugo, ukoliko ovo želiš da gledaš sa teološke pozicije i aludiraš da im religija daje za pravo da se ovako ponašaju - to jednostavno nije tačno, jedan osnovni, opšti link sam već postavio.

Ukoliko kažeš da su to ludaci koji nemaju veze ni sa čim osim sami sa sobom i svojim samobmanama (i onim koji ih finansiraju) - tu se slažem.
Ai ne kontas o cemu pricam. Ako dodje barcic ili neki drugo samoprozvani doktor ili seik ili koji vec kurac i kaze da je u redu, onda je u redu. Ako je u redu ubijati vojnike u ratu, dovoljno je da sve u bih peoglasis vojnicima protiv prave vjere i eto ti prava da sve pobijes. Isto tako ako kazes da vodis osvajacki rat protiv demokratije i liberalizma u bih ili francuskoj ili bilo gdje, eto ti oprqvdanja da nameces svoje uredjenje
Bodkin

#4037 Re: Pariz

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:
baxul wrote:
džahilija...
Ista kao što je i dozvola bila u glavi one budale u Norveškoj.
Mogu ljudi sebi svašta umisliti, ali to ne znači da su upravu.
Pa niko ne kaze da su kozojebi stvarno u pravu...nego da su to stvari koje su podlozne tumacenju i to ih tumace svakakvi idioti
daddy-kool

#4038 Re: Pariz

Post by daddy-kool »

Pročitaj link koji sam postavio, zaista nije dug članak na wikipediji, vidjećeš da to nema veze sa Islamom.
Ako će ljudi dozvoliti da ih neka budala zavede, a nisu ni prvi ni posljednji koji to rade, trebaju se suočiti sa odgovarajućim odgovorom svijeta.
daddy-kool

#4039 Re: Pariz

Post by daddy-kool »

[quote="Bodkin" ]

Pa niko ne kaze da su kozojebi stvarno u pravu...nego da su to stvari koje su podlozne tumacenju i to ih tumace svakakvi idioti[/quote]

I generalno je premalo razum uključen u tumačenje.
To je problem.
statixx

#4040 Re: Pariz

Post by statixx »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:

Ali ideologije nastaju u necijim glavama, finansiranje je druga prica. Na BI imas na stotine ucenjaka koji aminuju tekfirenje dzahilija, apostaziju, kamenovanje i sl.. Ne znam kako da ukratko objasnim, ali njima je ocajnicki potreban jedan arapski "John Locke". Neophodno je osloboditi se diktature samoprozvane uleme koja je pod patronatom arapskih monarha.
arzuhal

#4041 Re: Pariz

Post by arzuhal »

Nemojte mi, vako ide priča, govorit kako ti teroristi nisu muslimani niti da ne mogu to činiti u ime islama, JEEESUUUU MUSLIMAAAANIIIIII :mrgreen:

Pa dobro, možda i jesu, al' sve go narkoman, niđe veze...Pajz ovo:

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... ore/337554
Bodkin

#4042 Re: Pariz

Post by Bodkin »

statixx wrote:
daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:

Ali ideologije nastaju u necijim glavama, finansiranje je druga prica. Na BI imas na stotine ucenjaka koji aminuju tekfirenje dzahilija, apostaziju, kamenovanje i sl.. Ne znam kako da ukratko objasnim, ali njima je ocajnicki potreban jedan arapski "John Locke". Neophodno je osloboditi se diktature samoprozvane uleme koja je pod patronatom arapskih monarha.
Pa upravo to ja pokusavam da kazem. I svi ti doktori, ucenjaci i ostali kurci nekako imaju uporiste u islamu. I svi imaju strasan uticaj prvo u lokalnim zajednicama, a onda i na globalnom nivou. Pa gledaj koliko klikova youtube klipovi imaju. Cak se i u bosni gledaju. Ja jos nisam vidio da neki pravoslavci ili katolici gledaju klipovi stranih svecenika...
zagortenej

#4043 Re: Pariz

Post by zagortenej »

arzuhal wrote:Nemojte mi, vako ide priča, govorit kako ti teroristi nisu muslimani niti da ne mogu to činiti u ime islama, JEEESUUUU MUSLIMAAAANIIIIII :mrgreen:

a šta misliš kakav je bio background (nekih) ashaba prije islama? jesu li neki pijani poginuli u nekoj bici?
ili jeli ljudsku dzigericu, pa poslije postali uzoriti?

kako (i zašto) su muslimani osvojili pola svijeta? sa cvijećem u rukama?
arzuhal

#4044 Re: Pariz

Post by arzuhal »

zagortenej wrote:
arzuhal wrote:Nemojte mi, vako ide priča, govorit kako ti teroristi nisu muslimani niti da ne mogu to činiti u ime islama, JEEESUUUU MUSLIMAAAANIIIIII :mrgreen:

a šta misliš kakav je bio background (nekih) ashaba prije islama? jesu li neki pijani poginuli u nekoj bici?

..ili umjesto ovog si mogao kratko viknuti: JEEEESUUUU MUUUSLIMAAAAANIIIIII!!!!

:lol:
zagortenej

#4045 Re: Pariz

Post by zagortenej »

arzuhal wrote:
zagortenej wrote:

..ili umjesto ovog si mogao kratko viknuti: JEEEESUUUU MUUUSLIMAAAAANIIIIII!!!!

:lol:
slobodno me opovrgni ako nije tačno, najlakše se smijati, kao mekanski mušrici :wink:
madner

#4046 Re: Pariz

Post by madner »

Dakle muslimani su samo ljudi koji nisu teroristi. Bez obzira na zivotni stil. :D
HAVANA

#4047 Re: Pariz

Post by HAVANA »

A moj arzo,i ja sam ti volio i popit i nagudrirat se,do zore,pa i po 3 dana,nekad...Al ja pjevo,i smijo se,nisam se raznosio...Tenkre je tenkre,bio na gudri,il vjeri,nista njega ne izvadi...Glup,poglup,podlozan uticaju drugih ljudi...sto bi doktor arsla reko,nema on njegovo ja.
arzuhal

#4048 Re: Pariz

Post by arzuhal »

Ne d'o, dakle (kaže priča u nastavku), dragi Allah da se pravi, islamski, kur'anski, muhammedanski lik i postupak terorista pokuša ukaljati i ocrniti kakvim činjenicima o njihovoj konkretnoj vezi sa svijetom droge i kriminalom i sl. odmah skaču ljudi da ti oči izvade što se usuđuješ tako gibetit, ogovarat pa čak, usudili bismo se reći, i pretjerivat u vezi s tim ljudima koji ginu u ime islamskih vrijednosti tek slijedeći proroka Muhameda a za zadovoljstvo Gospodnje :lol: :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#4049 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne očekujte da se raznose i da ubijaju neki šejhovi, vjerni sljedbenici ideologije, visokorangirane persone u vehabijsko-terorističkoj mreži. To su vam ljudi poput tzv. "Bilala" Bosnića koji vazove drže sa slabina jedne od svoje četiri žene, o tome kako nema većeg uspjeha od pogibije na Allahovom putu. On naravno svoju mladunčad (nisu djeca kriva ko ih je napravio) čuva i ne pomišlja na to da, umjesto tuđe, svoju pošalje u smrt.

Oni love ovakve poput ovog Omeragića ili ovih u Parizu - psihički labilne, rekovalecente u narkomaniju, sitne kriminalce koji nikad nisu učili o vjeri i koji su, defacto, tabula rasa na koju se mogu napisati najstrašniji zločinački naumi.
Dozer

#4050 Re: Pariz

Post by Dozer »

Zvijezda tjera Mjeseeecaaaaa....Zagoru ga zatjeeeeraaaa :D

Haj'te, ba, ljudi... Sve vec apsolvirano.
Zapad, s Amerima na celu, je sve ovo zakuhao, kreirao, podstice i brani, istovremeno "ratuju" protiv svojih tvorevina, a u pozadini se zgrcu milijarde na oruzju, nafti, i ko zna cemu sve jos.

Sve inicirano isceniranim "napadima" na svojoj zemlji, i - ojhaaaaaaa! Zavadi blecke, pa onda udri i poklopi blecke, sacuvaj Izrael, klepi blečcima sve sto mozes, i to je to.
Last edited by Dozer on 20/11/2015 14:17, edited 1 time in total.
Post Reply