Novi rat

Locked
Martinez_

#4026 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Providna velikosrpska taktika. Jedan stvara probleme a drugi kao spašava situaciju.

:izet:
Bakir naseo.
seln

#4027 Re: Novi rat

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
seln wrote:
Ali Kemal wrote: Ko je zrtvovao zivot za drzavu u proslom ratu?
Kad su nas cetnici napali, nit je bilo drzave ni zastev, ni kojeg patriotskog kurca.
Jednostavno, bilo je bori se ili budi zaklan.
Da ne trunimo o proslom ratu, tema je novi rat.
Dakle ako si za novi rat, onda bi valjda zrtvovao svoj zivot 'ladno :oops:
Vi srbi ste fakat majstori izvrtanja cinjenica...
Ko je za rat? Koji Bosnjak zeli rat radi samog rata?
Ali niko ne zeli ni evropsku Palestinu, koja bi ovisila o milosti zadriglih gedza.
Naravno, i meni je jasno da rata nece biti... bar dok srbi ne budu imali odnos snaga 5:1 :wink:
Last edited by seln on 21/07/2015 22:12, edited 1 time in total.
Martinez_

#4028 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

seln wrote: Vi srbi ste fakat majstori izvrtanja cinjenica...
Ali niko ne zeli ni evropsku Palestinu, koja bi ovisila o milosti zadriglih gedza.
Naravno, i meni je jasnoda rata nece biti... bar dok srbi ne budu imali odnos snaga 5:1 :wink:
Sam si sebi uskočio u usta.

Čitava ova tema je potvrda da bi se pola foruma žrtvovalo za državu. Jer bi ratovali momentalno po objavljivanju referenduma.
Martinez_

#4029 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

seln wrote:
talijum2 wrote:Srbi su povili rep kada su iz Bosne proterali Turke..Austrougare..Njemce..dokle su muslimani se borili na strani istih supersila i opet izgubili rat...imali koji moderator da me banuje..stomak me zabolio od balija i njihovog fasizma...postade gori cetnik od Draze na ovom forumu
Ti nisi cetnik, vec mali srpski mis, koji cijuce "iz mjestasca sigurnog, iz rupine tame".
Vi nekoga protjerali? :lol: :lol: :lol:
Gomila hijena koja se okupljala na lesinu lava kojeg je ubio drugi lav.

Srbi su prvi digli nacionalni ustanak u Osmanlijskom carstvu.

Za tvoju informaciju.
seln

#4030 Re: Novi rat

Post by seln »

Martinez_ wrote:
seln wrote:
talijum2 wrote:Srbi su povili rep kada su iz Bosne proterali Turke..Austrougare..Njemce..dokle su muslimani se borili na strani istih supersila i opet izgubili rat...imali koji moderator da me banuje..stomak me zabolio od balija i njihovog fasizma...postade gori cetnik od Draze na ovom forumu
Ti nisi cetnik, vec mali srpski mis, koji cijuce "iz mjestasca sigurnog, iz rupine tame".
Vi nekoga protjerali? :lol: :lol: :lol:
Gomila hijena koja se okupljala na lesinu lava kojeg je ubio drugi lav.

Srbi su prvi digli nacionalni ustanak u Osmanlijskom carstvu.

Za tvoju informaciju.
Bra'o, bra'o... jedva da im je za to trebalo 450 godina, dok Turska nije pala kurcu za usi, iscrpljena ratovima sa Austrijom i Rusijom.
Martinez_

#4031 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

seln wrote: Bra'o, bra'o... jedva da im je za to trebalo 450 godina, dok Turska nije pala kurcu za usi, iscrpljena ratovima sa Austrijom i Rusijom.

Svejedno, preduhitrili su: Grke, Bugare, Rumune, Jermene, Arape, Albance i mnoge druge...uključujući i Bošnjake.
seln

#4032 Re: Novi rat

Post by seln »

Martinez_ wrote:
seln wrote: Vi srbi ste fakat majstori izvrtanja cinjenica...
Naravno, i meni je jasnoda rata nece biti... bar dok srbi ne budu imali odnos snaga 5:1 :wink:
Sam si sebi uskočio u usta.

Čitava ova tema je potvrda da bi se pola foruma žrtvovalo za državu. Jer bi ratovali momentalno po objavljivanju referenduma.
Ne bi...ratovali bi ako
a) MZ ne bi reagovala na postcetnicku provokaciju
b) po odluci drzavne vlasti
Zaboravljas jednu cinjenicu: BiH je drzava. Svako ko pokusa narusiti drzavno uredjenje je pobunjenik, koji je legitimni vojni cilj.
Pa bujrum.
Inace, niko ne uskace sebi u usta kao srbi.
Koliko su do sada progutali vlastitog kurcenja, moze im biti do sudnjeg dana.
Last edited by seln on 22/07/2015 08:05, edited 1 time in total.
seln

#4033 Re: Novi rat

Post by seln »

Martinez_ wrote:
seln wrote: Bra'o, bra'o... jedva da im je za to trebalo 450 godina, dok Turska nije pala kurcu za usi, iscrpljena ratovima sa Austrijom i Rusijom.

Svejedno, preduhitrili su: Grke, Bugare, Rumune, Jermene, Arape, Albance i mnoge druge...uključujući i Bošnjake.
I fasovali samo takve batine. Pa im je drzavu obezbijedio Milos pregovorima... nakon sto je kumu otfikario glavu ko horozu.
prog321

#4034 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Poznati srpski recept. Nanjusili da je žrtva ranjena pa pozurili prvi da je dokrajče. :-D
Martinez_

#4035 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

Da da isto su nanjušili i 1914 i 1941. :D

Mislim, kad već mrzite nekoga, tj neki narod nema razloga širiti besmislice i potcenjivati istoriju istih. Naučite razdvajati žito od kukolja
prog321

#4036 Re: Novi rat

Post by prog321 »

1914 pobjegli glavom bez obzira. Vratili se kad su saveznici odnijeli pobjedu.
1941 - isto.
simonese

#4037 Re: Novi rat

Post by simonese »

prog321 wrote:Poznati srpski recept. Nanjusili da je žrtva ranjena pa pozurili prvi da je dokrajče. :-D
slaviti poraze
Ali Kemal

#4038 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

seln wrote:Vi srbi ste fakat majstori izvrtanja cinjenica...
Naravno, i meni je jasno da rata nece biti... bar dok srbi ne budu imali odnos snaga 5:1 :wink:
Pitanje je bilo konkretno, upuceno pojedincu, bez sakrivanja iza suknje nacije. :oops:
Ja tebe pitam konkretno, da li bi ti dao svoj zivot i nestao sa ovoga svijeta zbog drzave,
a ti meni vi Srbi, mi Bosnjaci i ostalu demagogiju, (i ako se zna da se ja izjasnjavam kao Bosanac, ali nema veze),
sto znaci prosto da ti ne bi svoj zivot dao za drzavu, sto je sasvim normalno, ali nije normalno, a jos manje moralno da i pored toga palis druge ljude na tako nesto.
Itakoto

#4039 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

@Martinez

Je li bio genocid u Srebrenici? Vidim, napisao si da negiranje genocida nikad nije bio povod za rat. Je li mogu iz ovoga zakljuciti da Srbi trebaju da nastave sa negiranjem jer se svakako nece nista desiti?
Itakoto

#4040 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

Ali Kemal wrote:
Pitanje je bilo konkretno, upuceno pojedincu, bez sakrivanja iza suknje nacije. :oops:
Ja tebe pitam konkretno, da li bi ti dao svojivot i nestao sa ovoga svijeta zbog drzave,
a ti meni vi Srbi, mi Bosnjaci i ostalu demagogiju, (i ako se zna da se ja izjasnjavam kao Bosanac, ali nema veze),
sto znaci prosto da ti ne bi svoj zivot dao za drzavu, sto je sasvim normalno, ali nije normalno, a jos manje moralno da i pored toga palis druge ljude na tako nesto.
Ako si ti Bosanac, ja sam Albanac. :zzzz:
Duka Dizel

#4041 Re: Novi rat

Post by Duka Dizel »

prog321 wrote:1914 pobjegli glavom bez obzira. Vratili se kad su saveznici odnijeli pobjedu.
1941 - isto.
A opet, Bošnjaci koji su bili sa druge strane u ta dva rata...imaju na čega biti ponosni.
Martinez_

#4042 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

Kakve silne zamene teza, haha.

Ekipa, tvrdili ste da ''Srbi udaraju samo na slabije'', kad ih je 5:1 i slično, izvučene su vam 1804., 1914. i 1941., kuraž kakvom se nema niko pohvaliti na Balkanu.

Činjenica, jbga.

Sad menjate tezu i govorite ne o hrabrosti već pobedama. Btw ni tu Srbi ne stoje tako loše naročito kad dođe do velikih svetskih previranja. Ako je istorija učiteljica, kad veliki zagužvaju, Srbbi znaju odabrati stranu. Uz veliku žrtvu, ali su na strani pobednika.

Opet, činjenice
Itakoto

#4043 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

Duka Dizel wrote:
prog321 wrote:1914 pobjegli glavom bez obzira. Vratili se kad su saveznici odnijeli pobjedu.
1941 - isto.
A opet, Bošnjaci koji su bili sa druge strane u ta dva rata...imaju na čega biti ponosni.
:thumbup: Inace Srbi su bili pristalice iskljucivo antifasistickih pokreta. Kako vam samo ne dosadi i jednim i drugim?
prog321

#4044 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Bosnjaci su shvatili da su mali nebitan narod u ratu koji njima nije imao smisla. Parola je bila spasi se.
Dok su Srbi glumatali bitne igrače i svaki put dobili po picki. Nije slava biti gubitnik ali hajde ti to narodu objasni koji slavi Kosovsku Bitku. :-D
Martinez_

#4045 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

Itakoto wrote:@Martinez

Je li bio genocid u Srebrenici? Vidim, napisao si da negiranje genocida nikad nije bio povod za rat. Je li mogu iz ovoga zakljuciti da Srbi trebaju da nastave sa negiranjem jer se svakako nece nista desiti?

Bio je genocid i Srbi ne trebaju nastaviti sa negiranjem. Ali negiranje ne može presudno uticati na politički i svaki drugi proces o tome je reč.
seln

#4046 Re: Novi rat

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
Ja tebe pitam konkretno, da li bi ti dao svoj zivot i nestao sa ovoga svijeta zbog drzave,
Tvoja trolovska egzistencija nije opravdanje nizasto,a pogotovo ne za srpke insinuacije.
Mozes se ti smatrati i apostolom, ipak si samo srpski trol
Sjecas se "timocke bune", kad lik kaze " zao mi ovo malo glave, ali ako je uz ljude..."?
I opet, za srbe na jeftinijim sjedistima: Bosna je drzava koja ima ministarstvo odbrane i regrutne urede.
Ne vjerujem da se sjecas, "Bosanac", ali svako od nas je vojni obaveznik do 55.
Dakle, ako se ne uskurcite u sljedecih desetak godina, necu dati zivot za drzavu.
Do tada, imam mogucnost
a)odazvati se pozivu
b)dezertirati
Nego da se ovako naredimo: neka se srbi uskurce, pa cemo vidjeti kako dalje. Jel valja?
I mani me jeftinih srpskih fora.
Itakoto

#4047 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

hvala. Ne dijelim misljenje ali Boze moj.
seln

#4048 Re: Novi rat

Post by seln »

Martinez_ wrote:
Itakoto wrote:@Martinez

Bio je genocid i Srbi ne trebaju nastaviti sa negiranjem. Ali negiranje ne može presudno uticati na politički i svaki drugi proces o tome je reč.
Dakle, prevod na jezik normalnih naroda: klali smo nemocne, ali ipak ne odustajemo od velikosrpskih ciljeva.
Duka Dizel

#4049 Re: Novi rat

Post by Duka Dizel »

dupli
Last edited by Duka Dizel on 21/07/2015 22:42, edited 1 time in total.
Itakoto

#4050 Re: Novi rat

Post by Itakoto »

Ok brale. Odmori sada malo.
Locked