BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- Kiki_Musampa
#4026 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ovdje se već neko vrijeme ništa ne dešava:)
Imal kakvih novosti za Ultraše-mada male su šanse:)
Koristi li ko od komercijalista haloo,kakav je prijem po tk i ze-do?
-
doff
#4027 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moj ti je savjet da kupiš start paket i testiraš koji dan. Iz ličnog iskustva ti je najbolje da izvučeš zaključak. Ja sam tako uradio i evo u završnoj sam fazi prijenosa broja na haloo.Kiki_Musampa wrote:Ovdje se već neko vrijeme ništa ne dešava:)
- Maharadza
#4028 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jel' to stvarno kmeči i optužuje RAK kao glavnog krivca što ne mogu (više) derati ovce kao ranije?!XiaomiFun wrote:ima za ultraše i dalje vas šiša bhtelekom sa 13 KM za 1 GB
i kukaju i plaču kako im je RAK sjebo prihode prošlogodišnjom odlukom
evo šta debil direktor kaže
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mir ... ook+statusMirsad Zaimović za Klix.ba: Dobit BH Telecoma u 2016. iznosi 76 miliona KM
"Ova razlika od desetak miliona kada su u pitanju veći troškovi dovela je do nešto manje dobiti, ali su veći troškovi išli isključivo u korist korisnika", kaže Zaimović koji dodaje da su na pola godine imali situaciju koju nisu mogli planirati - mjere Regulatorne agencije za komunikacije koje su BH Telecomu smanjile prihode za oko 7,5 miliona KM. Ukupni prihodi su na nivou od 545 miliona KM što je za 0,4 posto manje nego u 2015.
Vala da sam na tvome mjestu za 4KM, koliko košta haloo start paket a gdje dobiješ 2 broja i na svakome 2KM kredita na 15 dana, ne bih se patio pitajući bilo koga nego isprobao odmah lično i znao na čemu sam!Kiki_Musampa wrote:Ovdje se već neko vrijeme ništa ne dešava:)
-
rizibizi
#4029 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na BHT sam ali njihova ultra definitivno k.... ne valja. Cijene interneta bruka i sramota, nikakvih akcija (osim povremeno onih dnevnih), nista da korisnicima izadju u susret a najvise je mladja raja koristi i pored svega toga oni opet kukaju kako im je dobit pala, past ce vam svima kad ste samo navikli da muzete i sabirate profit preko ledja radnicke klase i poletaraca. Pogledas komsiluk, pogledas ponudu kod nas i sve ti bude jasno u kakvoj pripizdini zivimo ( i to ne samo u tehnicko-tehnoloskom smislu).
- Kiki_Musampa
#4030 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uzeo sam broj,pa ću vidjeti:)
-
Naslovnica
#4031 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
XiaomiFun wrote:pa upravo ti i takvi ste najveći krivci, pa se eto taj debil direktor i hvali kako nikad nisu imali veće učešće na tržištu, preko 47%rizibizi wrote:Na BHT sam ali njihova ultra definitivno k.... ne valja. Cijene interneta bruka i sramota, nikakvih akcija (osim povremeno onih dnevnih), nista da korisnicima izadju u susret a najvise je mladja raja koristi i pored svega toga oni opet kukaju kako im je dobit pala, past ce vam svima kad ste samo navikli da muzete i sabirate profit preko ledja radnicke klase i poletaraca. Pogledas komsiluk, pogledas ponudu kod nas i sve ti bude jasno u kakvoj pripizdini zivimo ( i to ne samo u tehnicko-tehnoloskom smislu).
da li ti ostali prenesete broj i napustite govnare a konkurencija u vidu haloo ili GoFree je daleko bolja od ultre (a ona im je glavna krava muzara jer od 1,5 miiiona korisnika, ultraša je1,3 miliona) došli bi oni pameti, ali vi i dalje debilima plaćate preskupe usluge da bi njih 3.500 zaposlenih partijskih jarana i njihovih žena, zetova, dajđića, amiđića, švalerki... imalo prosječnu NETO platu od 1700 KM
i nek vas deru i treba vas
- Sanjarko
#4032 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta je ovo u halu u vezi dopuna, jel greska neka ili sta.
Dopunim danas kredit dvaput po 1 km bon zaredom i samo mi produzi trajanje kredita za 4 dana a ne za 8 dana.
Jel neka greska il sta.
Dopunim danas kredit dvaput po 1 km bon zaredom i samo mi produzi trajanje kredita za 4 dana a ne za 8 dana.
Jel neka greska il sta.
- kloniran
#4033 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa toliko ti i vrijedi nikakva greska nije u pitanjuVizionar 1985 wrote:Sta je ovo u halu u vezi dopuna, jel greska neka ili sta.
Jel neka greska il sta.
da si dopunio 100KM po marku vazilo bi ti samo 4 dana
- radiša
#4034 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
znaci mtel sa ovom ponudom poceo konkurisat haloo mrezi sa internetom.
- Sanjarko
#4035 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne nisi shvatio ili ja ne shvacam.kloniran wrote:pa toliko ti i vrijedi nikakva greska nije u pitanjuVizionar 1985 wrote:Sta je ovo u halu u vezi dopuna, jel greska neka ili sta.
Jel neka greska il sta.
Znaci prvo dopunio sa jednim bonom od 1 km i produzilo kredit za 4 dana, pa jos dopunio sa drugim bonom od 1 km i nije produzilo kredit za jos 4 dana, na 8 dana.
U telekomu je produzivalo kako ja znam, kako se sjecam, kad god dopunis sa novim bonom produzi trajanje kredita za toliko. Nisam siguran za ovo, mislim da jest.
Sta da sam sa dva bona u iznosu od 10 km zasebno dopunio. Ne bi mi po ovome produzilo vazenje kredita za 6 mjeseci nego samo za 3 mjeseca.
Ispade bolje da sam cekao 4 dana da istekne prva dopuna od 1 km pa da sam dopunio sa novom dopunom od 1 km.
Da bi im onda produzilo za 8 dana kredit.
- radiša
#4036 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mense cini da si ti malo pobrko.svugdje je isto pa i na telekomu.Bolje da si ceko da istekne pa onda.
-
doff
#4037 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vrijeme trajanja se produžava od dana dopune a ne od dana isteka kredita. Tako je kod svih operateraVizionar 1985 wrote:
Ne nisi shvatio ili ja ne shvacam.
Znaci prvo dopunio sa jednim bonom od 1 km i produzilo kredit za 4 dana, pa jos dopunio sa drugim bonom od 1 km i nije produzilo kredit za jos 4 dana, na 8 dana.
U telekomu je produzivalo kako ja znam, kako se sjecam, kad god dopunis sa novim bonom produzi trajanje kredita za toliko. Nisam siguran za ovo, mislim da jest.
Sta da sam sa dva bona u iznosu od 10 km zasebno dopunio. Ne bi mi po ovome produzilo vazenje kredita za 6 mjeseci nego samo za 3 mjeseca.
Ispade bolje da sam cekao 4 dana da istekne prva dopuna od 1 km pa da sam dopunio sa novom dopunom od 1 km.
- Sanjarko
#4038 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa to i pitam, hvala na odgovoru. Znaci da ubuduce cekam da istekne trajanje kredita pa da dopunim dodatno, ponovo.radiša wrote:Mense cini da si ti malo pobrko.svugdje je isto pa i na telekomu.Bolje da si ceko da istekne pa onda.
Rekao sam da nisam siguran za bh telekom, ne sjecam se, jos nisam telefon koristio godinu dana uopste.
Zaboravio jbg.
Hvala svima na odgovorima.
- kloniran
#4039 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nije ni na telekomu nikad produzivalo, produzi ti dan ako npr sutradan dopunisVizionar 1985 wrote:Ne nisi shvatio ili ja ne shvacam.kloniran wrote:pa toliko ti i vrijedi nikakva greska nije u pitanjuVizionar 1985 wrote:Sta je ovo u halu u vezi dopuna, jel greska neka ili sta.
Jel neka greska il sta.
dopuna vazi onoliko dana koliko pise i ako taj dan npr dopunis 10 puta po 5 maraka kredit ce ti vaziti mjesec, nema dodavanja vremena nego se uzima vrijeme koje najduze traje na dopunama
npr dopunis sad 5 maraka i za 5 minuta jos 10
kredit ti nece vaziti 120 dana ( 30 za 5 km i 90 za 10 km) nego ce ti vaziti 90 dana tj trajanje vece dopune
- kloniran
#4040 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ma ako ti ne treba dopunjavas kad istekne ili dopunis cenera i miran 3 mjesecaVizionar 1985 wrote:Pa to i pitam, hvala na odgovoru. Znaci da ubuduce cekam da istekne trajanje kredita pa da dopunim dodatno, ponovo.radiša wrote:Mense cini da si ti malo pobrko.svugdje je isto pa i na telekomu.Bolje da si ceko da istekne pa onda.
Rekao sam da nisam siguran za bh telekom, ne sjecam se, jos nisam telefon koristio godinu dana uopste.
Zaboravio jbg.
Hvala svima na odgovorima.
21 maraku 6 mjeseci
- Sanjarko
#4041 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Stvarno hvala vam na odgovorima, nisam fakat znao. Jer sam uvijek po 5 stalno dopunjavao svaki mjesec tacno.kloniran wrote:
ma ako ti ne treba dopunjavas kad istekne ili dopunis cenera i miran 3 mjeseca
21 maraku 6 mjeseci
Ma nije mi trebalo ali kontam da se mtela rijesim da samo haloo koristim, pa zbog toga.
-
rizibizi
#4042 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To ko viknu ga ti meniXiaomiFun wrote:pa upravo ti i takvi ste najveći krivci, pa se eto taj debil direktor i hvali kako nikad nisu imali veće učešće na tržištu, preko 47%rizibizi wrote:Na BHT sam ali njihova ultra definitivno k.... ne valja. Cijene interneta bruka i sramota, nikakvih akcija (osim povremeno onih dnevnih), nista da korisnicima izadju u susret a najvise je mladja raja koristi i pored svega toga oni opet kukaju kako im je dobit pala, past ce vam svima kad ste samo navikli da muzete i sabirate profit preko ledja radnicke klase i poletaraca. Pogledas komsiluk, pogledas ponudu kod nas i sve ti bude jasno u kakvoj pripizdini zivimo ( i to ne samo u tehnicko-tehnoloskom smislu).
da li ti ostali prenesete broj i napustite govnare a konkurencija u vidu haloo ili GoFree je daleko bolja od ultre (a ona im je glavna krava muzara jer od 1,5 miiiona korisnika, ultraša je1,3 miliona) došli bi oni pameti, ali vi i dalje debilima plaćate preskupe usluge da bi njih 3.500 zaposlenih partijskih jarana i njihovih žena, zetova, dajđića, amiđića, švalerki... imalo prosječnu NETO platu od 1700 KM
i nek vas deru i treba vas
-
febo_acm
#4043 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A sta je bilo sa ADSL? Oni ostali na 5, a ovi na 50 do 100.
- avaks
#4044 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja Ultru koristio od 2001 do 2012te nekada i nikad ne dođoše ti povoljniji dani 
Prešao na Eronet onda i evo još ih koristim, nije da su nešto povoljni ali puno su povoljniji od BHT pogotovo postpaid
Prešao na Eronet onda i evo još ih koristim, nije da su nešto povoljni ali puno su povoljniji od BHT pogotovo postpaid
- kloniran
#4045 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja jos uvijek imam jedan broj na ultri i nikako da dođu bolji dani, samo gori dolazeavaks wrote:Ja Ultru koristio od 2001 do 2012te nekada i nikad ne dođoše ti povoljniji dani
- Kiki_Musampa
#4046 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Testirao sam 2 dana hallo,tj i eronet mrezu...ni blizu BH Telekoma 
- kloniran
#4047 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Svaka cast za haloo sto su uveli poruke i za bonus internet 
- Sanjarko
#4048 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jest, fakat. Samo bila ona jedna zbunjujuca pravo, nije samo mene zbunila.kloniran wrote:Svaka cast za haloo sto su uveli poruke i za bonus internet
Ovo za brzine, uredu su, ne znam naspram telekoma al kod mene 6-8 D, 0,75-2 U.
Ne znam za mtel, nemam mjerac, ali mislim da sam zapazio slucajno da ne ide vise od 5-8.
Ovo u mtelu je onaj preko stika internet.
- avaks
#4049 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zato smo ti i preporučili da sam istestiraš na području kuda se krećeš i odmah znaš na čemu si.Kiki_Musampa wrote:Testirao sam 2 dana hallo,tj i eronet mrezu...ni blizu BH Telekoma
Znači ne preostaje ti nego patiti se sa BHT jbg
-
kakavdanakneiskustvu
#4050 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
moze li se raskinuti ugovor u bh telecomu,za osobu koja ima pretplatnicki racun,i otplacuje mobitel preko racuna do septembra?