Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#4026 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote:
MarlboroGold wrote: @trico - jaranski soulmates? :D
Kakav soulmates to ti je previse obaveza, more bit eto da smo jarani koji se ne razlikuju dosta u razmisljanju. :lol: :thumbup:
Nemoj tako. Ljubav je u zraku.
arzuhal

#4027 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

Da imamo ikakog morala držali bismo se teme a ne raspravljali o laganju, moralu i sl. A vidi nas. Đe smo mi a đe je Japan.
Hakiz

#4028 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Misliš, po broju samoubistava?
triconja

#4029 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote:
MarlboroGold wrote: @trico - jaranski soulmates? :D
Kakav soulmates to ti je previse obaveza, more bit eto da smo jarani koji se ne razlikuju dosta u razmisljanju. :lol: :thumbup:
Nemoj tako. Ljubav je u zraku.
Rece neko ko ne vidi moral u odnosu musko zensko, ma hajte molim vas :D
MarlboroGold

#4030 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

arzuhal wrote:Da imamo ikakog morala držali bismo se teme a ne raspravljali o laganju, moralu i sl. A vidi nas. Đe smo mi a đe je Japan.
Ti si uveliko skrenuo sa teme, a sad bacaš dimne :D
arzuhal

#4031 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

MarlboroGold wrote:
arzuhal wrote:Da imamo ikakog morala držali bismo se teme a ne raspravljali o laganju, moralu i sl. A vidi nas. Đe smo mi a đe je Japan.
Ti si uveliko skrenuo sa teme, a sad bacaš dimne :D
Image

#shameonme
Hakiz

#4032 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote: Rece neko ko ne vidi moral u odnosu musko zensko, ma hajte molim vas :D
Pogrešno, Nisam rekao da ne vidim moral. Rekao sam da moral tu nema šta da traži.
MarlboroGold

#4033 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote: Ima tu svega. Pritisak porodice i "odbrana časti". Pritisak religijskih zajenica koje žele kontrolisati sve aspekte života pa i seksualnost. Svea tu ima.

Jedino su tu nebitni samo direktni akteri.

Pa će dvoje otići u pakao jer su se seksali van braka, pa će otac ubiti kćer zbog seksa van braka itd. Sve u ime morala i odbrane časti. A niko ne obraća pažnju šta sami učesnici seksualnog čina koji nikome ne čine zlo o tome misle. Oni su nebitni, oni su samo predmeti preko kojih religije ili porodice ili društva itd pokazuju svoj sistem vrijednosti. Oni su potrošna roba koju treba sažvakati i pljunuti.

Izem ti takav moral.
Tačno je da moral u tom smislu historijski vuče korjene iz religija, a i danas je uveliko prisutan čak i u društvima koja nisu toliko religiozna, ali su nažalost ostali ti naučeni obrasci ponašanja kao što si i naveo poput seksa van braka i svega što iz toga proizilazi.
Međutim mene lično takav moral ne interesuje i ne dotiče i sa njime sam raskrstio davnih dana. Možda sam se uspio lakše riješiti tih lanaca jer sam muškarac. Ženama je puno teže. Bitan mi je samo onaj moral koji se tiče samo i isključivo mene i druge osobe.
Connaisseur Karlin

#4034 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

jos samo treba netko da ( me) uvjeri da je broj partnera indikator povecanog seksulanog apetita :D
triconja

#4035 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:jos samo treba netko da ( me) uvjeri da je broj partnera indikator povecanog seksulanog apetita :D
Nije, ali je zato veca vjerovatnoca da ce usljed neslaganja ta jedinka otici dalje ko od sale. To je neko moje vidjenje.
cendlerbing

#4036 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Bloo wrote:Bio bi interesantan socijalni eksperiment kada bi odlučili 5 dana da govorimo istinu, samo istinu i ništa osim istine, so help me God... :-D
Jesi li gledala "The invention of lying"? Ako nisi, trkom u
videoteku po kasetu.
Connaisseur Karlin

#4037 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:jos samo treba netko da ( me) uvjeri da je broj partnera indikator povecanog seksulanog apetita :D
Nije, ali je zato veca vjerovatnoca da ce usljed neslaganja ta jedinka otici dalje ko od sale. To je neko moje vidjenje.
ma nije uzrok neslaganje, vec nemanje licne potreba za emocionlanom povezanosti sa osobm, kao i izbjegvanje odgovornosti specificne za duze veze :)
triconja

#4038 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

cendlerbing wrote:
Bloo wrote:Bio bi interesantan socijalni eksperiment kada bi odlučili 5 dana da govorimo istinu, samo istinu i ništa osim istine, so help me God... :-D
videoteku po kasetu.
Sta je bilo na kraju, jel isto ono ko u saut parku kad su se ljudi poceli ubijat kad su im historije pretrazivanja "iscurile" u javnost? :lol: :lol: :lol:
cendlerbing

#4039 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Nije, trico, neću da spoilam kraj, idi gledaj. Super je film. :-D
triconja

#4040 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

cendlerbing wrote:Nije, trico, neću da spoilam kraj, idi gledaj. Super je film. :-D
Daj ti meni opisi sta se zdogadja da ne gledam dzaba, u mom rjecniku ne postoji rijec spojl za filmove i knjige, samo za hranu :lol:

Edit: film je meh, ne svidja mi se. Smjesnije mi je ovo
http://www.youtube.com/watch?v=c-WO73Dh7rY

:lol: :lol: :lol:
Last edited by triconja on 20/06/2018 23:13, edited 1 time in total.
cendlerbing

#4041 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

E, jesi gotovan, mati mila. :lol:

https://youtu.be/RhRnmyBjOLs
triconja

#4042 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

cendlerbing wrote:E, jesi gotovan, mati mila. :lol:

https://youtu.be/RhRnmyBjOLs
Ustvari, film i nije los kad se gleda u drustvu, jer eto moze se nasalit i nekako se moze progledat kroz prste :lol:
MarlboroGold

#4043 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Može i ovaj proći

:D
belfy

#4044 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

arzuhal wrote:
belfy wrote:
arzuhal wrote: Ciljano slagati?
zar postoji slucajno laganje?
Pa na tome i radimo, na objašnjenju pojma "modifikacije istine", mene je to zainteresovalo (žena će, da bi održala vezu tako što neće povrijediti ego partnera, modificirati istinu o broju muškaraca s kojima je imala odnos). Razumijem i podržavam onu "sve što govorimo mora biti istina, ali ne moramo kazati svu istinu". Ali bilo kakvo izvrtanje istine, ako to podrazumijeva ta "modifikacija", odbacujem, i to ne "čak i kada se radi o malom djetetu" (šta znaju djeca), nego baš tada ili najviše tada, biću koje beskrajno vjeruje svojoj majci ili ocu.
Čovjek, koji je za mene moralni uzor, vidio je ženu kako doziva dijete da dođe kuću govoreći mu:"Hodi da ti nešto dadnem!", ali se dijete zaigralo i nije htjelo kući. Pitao ju je:"Da ti je došlo, šta bi mu dala?". "Hurmu", rekla je. "Dobro je onda, jer da si ga time samo namamila u kuću a ne bi mu dala što si rekla, to bi ti bilo upisano kao laž."
A opet, prihvatit ću laž u tri slučaja: da se sačuva mir između bračnih partnera (dakle dvoje koje su već u braku pa neka "manja" laž bude sredstvo da se izbjegne veće zlo, a ne dvoje koji su eventualno pripremaju za brak pa da bi ga ostvarili lažu jedno drugome bilo šta), da bi se pomirili dvoje zavađenih prijatelja i da se prevari neprijatelj u ratu.
Ali ja svakako putujem drukčijom orbitom pa ovo moje javljanje nema nekog efekta, osim kontraefekta... :mrgreen:
ne znam. meni sve ovo sto si iznad napisao je da odobravas laz, samo biras nivo do koje je odobravas. samim time joj sam dajes drugo ime, bas kao sto rade i drugi na cije upise pravis osvrt.

svako ko me zna - zna da ne lazem nikada, osim onda kada moram lagati. najbolja je stvar ako nisu sposobni raspoznati kada lazem. zato cu da lazem samo kada oni to ne mogu da raspoznaju od istine da bi se oni bolje osjecali i mislili bolje o meni. lagacu za bolje moje sutra, mojih prijatelja, njihovih supruznika i svojih protivnika. ko ti onda ostaje da ga ne lazes?

ako mozes da lazes najblize prijatelje da bi ih pomirio, ako mozes da lazes rodbinu ili prijatelje da bi ostali u braku i na kraju lazes neprijatelje, ko je ostao da mu ne lazes? relativizacija lazi laz nece napraviti manjom. laz je laz. samo posljedice mogu imati gradaciju. a ti recenim samo govoris da cilj opravdava sredstvo. jos jedan oksimoron sa kojim se necu sloziti - "lazi da bi nam bilo bolje".

posto se ovdje svi oko ove teme vole hvatati filozofije, pomenucu Kanta i njegov imperativ. u njemu nema greske, a posto ti volis price, onda da pomenem onu da li trebas reci istinu Njemcima ako skrivas Zidove u kuci. naravno da trebas, jer da su ti isti ljudi postupili toliko pravedno i istinoljubivo bez laganja, ne bi do toga nikada ni doslo. zelis li da budes bolji od njih? mozda nekome postanes primjer. a ako to postanes onda se to siri dalje jako brzo...

odoh u sirinu malo, ali vjerujem da je dovoljno jasno sta zelim da kazem.
Hakiz wrote: .
mozda sam u onaj svoj post trebao dodati smajlija, ali nisam ljubitelj istih, pa je mozda pogresno protumacen. a i ti u zadnje vrijeme malo teze "citas" sto je razumljivo iz onoga sto pricas da ti se desava. :kakoste:
Treba biti iskren.
Bloo
Globalna šefica

#4045 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

cendlerbing wrote:
videoteku po kasetu.
Nisam.
Fantasy/romance :|
Hos da se zbodem... :mrgreen:
KIseljak12

#4046 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KIseljak12 »

Studija sa univerziteta New Wiltshire na Novom Zelandu je pokazala da smanjena seksualna aktivnost povecava ucestalost tipfelera na forumu.
Bloo
Globalna šefica

#4047 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

*ukljucuje spellcheck*
franceska

#4048 Re: Danasnji "feminizam"

Post by franceska »

Mene baš nervira ovoliko upiranje za "izjednačavanjem" muškaraca i žena :roll:
Brate dragi, prije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Žene su bile hanume :-D
Kakav feminizam i gluposti :P
Aoida

#4049 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Hakiz wrote: Kako je histerija dobila naziv po starogrčkoj riječi histeros koja znači materica, to muškarci ne mogu biti histerični. Ali, to smo već apsolvirali.
Jesmo li?
Da li to tvrdis da muskarac ne moze biti histerican jer nema maternicu i samim time zene polazu eksluzivno pravo na histeriju?

Poenta je u pitanju čemu potreba žene da se povinuje ili društvenim normama ili da laže partnera ako je samosvjesna itd. Valjda takva žena ima snage da se nosi sa tim stvarima. Ili će biti da nema, pa kada dođe vrijeme, zaboravi i feminizam i sve ostalo, valja živjeti u mahali i naći muža. A to znači da pored svih feminizama i borbi, na kraju balade sve dođe na svoje. Opet žena, sama od sebe, preuzme tradicionalno žensku ulogu a muškarac mušku.

Drugim riječima, džaba si prala veš.
Ne mogu se oteti dojmu da generalizujes.
Ako se vodim tvojim primjerom onda isto tako mozemo reci da se muskarci povinuju drustvenim normama u pogledu kako "pravi" muskarac treba da se ponasa. Pa ce...npr...umjesto na balet otici na obligatornu utakmicu lokalnog tima i ko smuk napit se.
Valjda jak muskarac ima snage da se nosi sa izrugivanjem koje mu slijedi. Ili ce biti da nema, pa kad dodje vrijeme ode sa "jaranima" jer valja zivjeti u mahali.
hadzinicasa

#4050 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

a Japanci dolazili poslije Drugog svjetskog rata kod nas da gledaju kako se polaze pruga i Koje vozove imamo....

eh....
Post Reply