Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#4026 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Radi li vam dodavanje mobitela? Meni neće da se poveže. Trebao bi valjda neki popup na mobitelu da se pojavi za odobrenje ali nema ništa

Image
Last edited by shiljak on 18/12/2018 23:08, edited 1 time in total.
typeOnegative

#4027 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

diablobih wrote:
aditon wrote:
diablobih wrote:Je li ja ovo moram soundbar povezati direktno sa laptopom ili racunarom? Ne pronalazi mi spatial kurcic, samo neki windows sonic for headphones. A trebalo da je soundbar kompatibilan sa dolbyem :S
pored opcije windows sonic for headphones trebala bi da bude opcija i za dolby atmos. A soundbar ako nema drugu opciju osim povezevianja kablom, onda naravno da mora fizički biti spojen s kompom. Poenta software i jeste da hardwarski dio ne mora biti neki high end, upravo software taj dio ispravlja i čini da sve to izgleda na nekom drugom levelu.
A gluposti, ne moze da prepozna da je u tvu soundbar :S Ne vrijedi mi ga gurati u laptop :S
mora biti fizički spojen HDMI konekcijom da bi ga "vidio" .spoji laptop HDMIem sa TVom .laptop procesira zvuk koji bi išao na TV i dalje na soundbar. Znači,uopće nije važno jel soundbar ima Dolby jer se zvuk dekodira na laptopu tj kroz taj softver .
vatrogasac

#4028 Re: Windows 10

Post by vatrogasac »

shiljak wrote:Radi li vam dodavanje mobitela? Meni neće da se poveže. Trebao bi valjda neki popup na mobitelu da se pojavi za odobrenje ali nema ništa

https://filestore.community.support.mic ... pload=true
Kod mene to radi. Koristim samo za prebacivanje slika sa mobitela na kompjuter i manje koristim OTG. Tražilo mi je na mobitelu da prihvatim povezivanje. Sjećam se da mi je tražilo da unesem broj telefona kod onaoga next...next.
shiljak

#4029 Re: Windows 10

Post by shiljak »

vatrogasac wrote:
shiljak wrote:Radi li vam dodavanje mobitela? Meni neće da se poveže. Trebao bi valjda neki popup na mobitelu da se pojavi za odobrenje ali nema ništa

Kod mene to radi. Koristim samo za prebacivanje slika sa mobitela na kompjuter i manje koristim OTG. Tražilo mi je na mobitelu da prihvatim povezivanje. Sjećam se da mi je tražilo da unesem broj telefona kod onaoga next...next.
Aha i ja to očekujem ali ništa mi ne dolazi, još sam sve premisije odobrio što u android aplikaciji :-?
typeOnegative

#4030 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

Meni je poslao link sms-om za neki launcher na mobitel i tek kad sam to instalirao tj potvrdio proradila je opcija.
Izgleda nikome nije isto i da se razlikuje od branda do branda telefona.
shiljak

#4031 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Misliš da moram instalirati launcher da bi radilo.. no thanks :D
shiljak

#4032 Re: Windows 10

Post by shiljak »

shiljak wrote:
vatrogasac wrote:

Aha i ja to očekujem ali ništa mi ne dolazi, još sam sve premisije odobrio što u android aplikaciji :-?
treba laptop biti prikopčan na wifi na istu mrežu, a ne na lan kabal :thumbup:
typeOnegative

#4033 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

To ti ne znam, meni je za šljamsung tražio br telefona i poslao sms sa tim linkom launchera njihovog sa google playstorea (microsoft launcher) .Instalirao i još brže obrisao jer mi se nije svidio :-D
Nisam više probavao
Last edited by typeOnegative on 18/12/2018 23:55, edited 3 times in total.
shiljak

#4034 Re: Windows 10

Post by shiljak »

aha, a eto skonto sam. Znači laptop mi bio prikopčan na lan kabal, a kad sam ga na wifi povezao onda sam dobio popup na mobitelu da odobrim. Iako se radi o istom routeru, izgleda laptop mora biti na wifi
typeOnegative

#4035 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

Eto extra ne treba launcher :-D :-D
shiljak

#4036 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Launcher uvaljuju ko bingo pretraživač i edge :D
diablobih

#4037 Re: Windows 10

Post by diablobih »

typeOnegative wrote:
mora biti fizički spojen HDMI konekcijom da bi ga "vidio" .spoji laptop HDMIem sa TVom .laptop procesira zvuk koji bi išao na TV i dalje na soundbar. Znači,uopće nije važno jel soundbar ima Dolby jer se zvuk dekodira na laptopu tj kroz taj softver .
Pa tako mi je spojen naravno. Znaci HDMI sa tv-om, a soundbar na tv optickim. Jednostavno u opcijama samo stoji windows sonic for headphones, nema ovog dolby. Gledao sam i karakteristike soundbara, i pise da podrzava dolby audio. Stvarno ne razumijem sta bi mogao biti problem.
Maharadza

#4038 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

Evo i nešto pozitivno od Win10 - nisam morao uraditi reinstall sistema nakon što sam promijenio matičnu, a što je u ranijim verzijama win-a bilo obavezno koliko se sjećam?! :thumbup:
CPT

#4039 Re: Windows 10

Post by CPT »

Maharadza wrote:Evo i nešto pozitivno od Win10 - nisam morao uraditi reinstall sistema nakon što sam promijenio matičnu, a što je u ranijim verzijama win-a bilo obavezno koliko se sjećam?! :thumbup:
Nije. Ostalo je isto. Nova ista ili slicna (chipset) maticna i stvar je radila bp dalje. Kad je nova maticna bitno odstupala od stare onda je u najgorem slucaju bio potreban repair zbog BSOD.
typeOnegative

#4040 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

diablobih wrote:
typeOnegative wrote:
Pa tako mi je spojen naravno. Znaci HDMI sa tv-om, a soundbar na tv optickim. Jednostavno u opcijama samo stoji windows sonic for headphones, nema ovog dolby. Gledao sam i karakteristike soundbara, i pise da podrzava dolby audio. Stvarno ne razumijem sta bi mogao biti problem.
Jel ti instaliran Dolby Access?
diablobih

#4041 Re: Windows 10

Post by diablobih »

typeOnegative wrote:
diablobih wrote:
typeOnegative wrote:
Jel ti instaliran Dolby Access?
Pa da, preko njega i pokusavam. Kada uradim skip for now, onda se nista ne desi, jer pise opet da nisam set up ovo ono :S Ne znam sta je problem, mozda do drivera?
typeOnegative

#4042 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

Mora se završiti setup da bi bilo dostupno . Fkt ne znam što bi moglo bit problem. Očito neka nekompatibilnost ili što već.
Laptop stariji, noviji?
diablobih

#4043 Re: Windows 10

Post by diablobih »

typeOnegative wrote:Mora se završiti setup da bi bilo dostupno . Fkt ne znam što bi moglo bit problem. Očito neka nekompatibilnost ili što već.
Laptop stariji, noviji?
Noviji, najnoviji update windowsa. Ne razumijem ni ja nikako.
TAFKAP

#4044 Re: Windows 10

Post by TAFKAP »

Image
aditon

#4045 Re: Windows 10

Post by aditon »

u toku je akcija koja traje još 7 dana za Dolby Atmos software, te sada umjesto 15 dolara košta nešto više od 11 dolara.
zippoo87

#4046 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

aditon wrote:u toku je akcija koja traje još 7 dana za Dolby Atmos software, te sada umjesto 15 dolara košta nešto više od 11 dolara.
je li ovaj atmos software popravlja zvuk na bilo kakvoj konfiguraciji zvucnika ?
znam ja sta je atmos,kada imas setup za atmos,pa i sa plafona zvuk dopire...ali ako imas 5.1 ili 2.1 ...koliko popravlja zvuk ?
diablobih

#4047 Re: Windows 10

Post by diablobih »

zippoo87 wrote:
aditon wrote:u toku je akcija koja traje još 7 dana za Dolby Atmos software, te sada umjesto 15 dolara košta nešto više od 11 dolara.
je li ovaj atmos software popravlja zvuk na bilo kakvoj konfiguraciji zvucnika ?
znam ja sta je atmos,kada imas setup za atmos,pa i sa plafona zvuk dopire...ali ako imas 5.1 ili 2.1 ...koliko popravlja zvuk ?
Pokreni trial i vidi :D
aditon

#4048 Re: Windows 10

Post by aditon »

zippoo87 wrote:
drug ja imam slušalice koje sam platio 29 maraka a sad mi zvuk 7.1 kao na slušalicama od 300 dolara ...pokreni free trial za headphones i sam se uvjeri..također imaš i za kućno kino software
zippoo87

#4049 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

aditon wrote:
zippoo87 wrote:
drug ja imam slušalice koje sam platio 29 maraka a sad mi zvuk 7.1 kao na slušalicama od 300 dolara ...pokreni free trial za headphones i sam se uvjeri..također imaš i za kućno kino software
pokrenuo trial i imam samo opciju za slusalice...nemam za kucno kino ,tacnije nece da je skine
na slusalicama kada pustim ove demo snimke,zvuk je vrhunski...nemam pojma je li 7.1. ...ono dopire zvuk sa svih strana i grmi u usima sve
valjda je to to o cemu vi pricate
aditon

#4050 Re: Windows 10

Post by aditon »

zippoo87 wrote: pokrenuo trial i imam samo opciju za slusalice...nemam za kucno kino ,tacnije nece da je skine
na slusalicama kada pustim ove demo snimke,zvuk je vrhunski...nemam pojma je li 7.1. ...ono dopire zvuk sa svih strana i grmi u usima sve
valjda je to to o cemu vi pricate
pa da, čak slušalice i vibriraju na pojedine zvukove (tj stvori se takav dojam). Zvuk je 7.1 a negdje sam pročitao da može virtuelno reprodukovati i 9.1. Imaš na YT dosta demo testova za Atmos. MIslim da je software vrhunski i kad bi imao još bolje slušalice od ovih da bi to sve izgledalo još spektakularnije. Na kraju krajeva, isključi atmos i ponovo poslušaj te iste zvukove pa uporedi
Post Reply