Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
House

#4026 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel neko maloprije gledao ovu specijalnu emisiju na RTRS o terorizmu. Prvo su pričali 20 minuta o opasnosti od terorizma u Srpskoj, i onda se uživo u program iz Pariza javila neka reporterka Zorana dok je iza nje stojao učesnik marša jedinstva sa zastavom BiH i proukom Je suis Charlie !

Voditeljima ne bi dobro. Pustili je da priča dvije minute i "Hvala Zorana. Moramo dalje s razgovorom"

:lol: :lol: :bih: :thumbup:
animals

#4027 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel neko maloprije gledao ovu specijalnu emisiju na RTRS o terorizmu. Prvo su pričali 20 minuta o opasnosti od terorizma u Srpskoj, i onda se uživo u program iz Pariza javila neka reporterka Zorana dok je iza nje stojao učesnik marša jedinstva sa zastavom BiH i proukom Je suis Charlie !

Voditeljima ne bi dobro. Pustili je da priča dvije minute i "Hvala Zorana. Moramo dalje s razgovorom"
A oni bi se trebali pozabaviti svojim braniocima koji su isli braniti pravoslavlje u Rusiju..
nikakva razlika izmedju ti i ovi islamista..
shibonja

#4028 Re: Terorizam u Parizu!

Post by shibonja »

Ponekad pogledam ,tek da vidim sta dushmani rade,nego jel vec na tubetu? :D
Pjanic15

#4029 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Challenger__ wrote:
Nema tog mainstream medija, ni na zapadu ni na istoku koji može, sve i da želi, da da potpunu sliku. Ako si zasta zainteresiran za istinu, onda ne preostaje ništa drugo do komparacija mainstream (zapadnih i nezapadnih) i "alternativnih" medija i drugih izvora.

Samo komparacija i provjereni/dokazani autori.
Znači glavni izvor si ti sam u kojem ti zapad uvijek nešto laže, podmeće i pokreće, a ko biva na istoku med i mlijeko, jadnici sve poštenjačina do poštenjačine :lol: i koji su to "provjereni/dokazani autori" ?
It_is_a_Leclerc

#4030 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

shibonja wrote:

Bit će vjerovatno na njihovom sajtu. Inače, gosti klasični islamofobi. Razvezli nadugo i naširoko o prijetnji, Maoči, bh. muslimanima, kad - evo ti nekog kralja u pozadini. Maše čovjek trokutovima k'o u inat.

Kaže voditeljica poslije toga : "Vidjeli smo u pozadini zastavu BIH. Simbolično, zar ne ?"
uglavnomja

#4031 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

stavio je kolega na pocetku stranice klip, valjda citava emisija, nemam zivaca slusati sve :run:
uglavnomja

#4032 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:
shibonja wrote:

Bit će vjerovatno na njihovom sajtu. Inače, gosti klasični islamofobi. Razvezli nadugo i naširoko o prijetnji, Maoči, bh. muslimanima, kad - evo ti nekog kralja u pozadini. Maše čovjek trokutovima k'o u inat.

Kaže voditeljica poslije toga : "Vidjeli smo u pozadini zastavu BIH. Simbolično, zar ne ?"
zamisli da je bila sa ljiljanima :D
dpjokala26

#4033 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

uglavnomja wrote:
dpjokala26 wrote:
uglavnomja wrote:

recimo ovako, taj napad su izveli ceceni. rusija je napadala ceceniju, ratno stanje.
francuska nije ni sa kim u ratu.
kako nam je pamcenje selektivno. :-)
oki, sta je promaklo mom selektivnom pamcenju, sa kim je francuska bila u ratu 9.1.2015. godine??????
sa alzirom?
sa jemenom?
sa irakom?
francuza nema u nato snagama? oni nikoga ne bombarduju? vole arape samo tako.
Challenger__

#4034 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

Pjanic15 wrote:Znači glavni izvor si ti sam u kojem ti zapad uvijek nešto laže, podmeće i pokreće, a ko biva na istoku med i mlijeko, jadnici sve poštenjačina do poštenjačine :lol: i koji su to "provjereni/dokazani autori" ?
Od naših ljudi, a za Bliski istok, Zlatko Dizdarević.

Daleko od toga da su istočnjaci poštenjačine, ali priča bez neokolonijalne politike zapada je nepotpuna, to je naracija za debile.
pirpa

#4035 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

diskriminacija, ekstremizam, šovinizam - dupli standardi- idemo dalje.

Pjanic15

#4036 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Challenger__ wrote:
Pjanic15 wrote:Znači glavni izvor si ti sam u kojem ti zapad uvijek nešto laže, podmeće i pokreće, a ko biva na istoku med i mlijeko, jadnici sve poštenjačina do poštenjačine :lol: i koji su to "provjereni/dokazani autori" ?
Od naših ljudi, a za Bliski istok, Zlatko Dizdarević.

Daleko od toga da su istočnjaci poštenjačine, ali priča bez neokolonijalne politike zapada je nepotpuna, to je naracija za debile.
Nego jel napravio kakav izvještaj, bio na licu mjesta, nego ko ti izigrava "relevantni medij" sa sci-fi "novi-svjetski-poredak.com" zavjeraškim pričama iz fotelje. :lol: Pa reko ja, tipično "ALI", i još pored svega nekoga časti sa opisom "debila". :lol:
uglavnomja

#4037 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

dpjokala26 wrote:
uglavnomja wrote:
dpjokala26 wrote: kako nam je pamcenje selektivno. :-)
oki, sta je promaklo mom selektivnom pamcenju, sa kim je francuska bila u ratu 9.1.2015. godine??????
sa alzirom?
sa jemenom?
sa irakom?
izvini, nato snage su nato snage, sjediste im je, menscini, u briselu :-) i nema ih ni u iraku ni u alziru, a mislim ni u jemenu ...

i napad nije bio zbog nato snaga nego zbog zvrljotine.

a znas li ti koliko ima arapa u francuskim nato snagama :-) :-) :-)

ocito ne znas :run:
điđi

#4038 Re: Terorizam u Parizu!

Post by điđi »

Ubio se inspektor zaduzen za istragu o napadu na charlie hebdo
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... rlie-hebdo
stvarno nesto nije ok
nigor

#4039 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

Heheh evo ga, počelo je, ipak će prva žrtva odbrane slobode biti sloboda, kreće demoliranje Šengena...
I ne samo to:
"I svi smo saglasni da se uvedu temeljite kontrole određenih putnika, na osnovu objektivnih mjerila, naravno uz poštivanje temeljnih sloboda, zahtjeva bezbjednosti, kao i uz riješenost da se jamči protok putnika preko granica", rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernar Kaznev.
Znači, "temeljite kontrole određenih putnika, na osnovu objektivnih mjerila" dalje je bla bla bla.
Poznavajući europejce, ja ovo čitam i vidim na slijedeći, da ko ima pogrešnu put i pogrešno ime, taj je naebo na granici i na pasoškoj kontroli, jer kako drugačije protumačiti pojam "određeni putnici na osnovu objektivnih mjerila", svakome je jasno o čemu se tu radi, ili da zabijemo glavu u pijesak i mislimo kako to nije to.
dpjokala26

#4040 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

uglavnomja wrote:
dpjokala26 wrote:
uglavnomja wrote:
sa alzirom?
sa jemenom?
sa irakom?
izvini, nato snage su nato snage, sjediste im je, menscini, u briselu :-) i nema ih ni u iraku ni u alziru, a mislim ni u jemenu ...

kakve veze ima gdje im je sjediste? koga to briga? zna se sastav nato snage.
dal to mislis da arap nece na arapa,musliman na muslimana? malo sutra. :-)
dpjokala26

#4041 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

nigor wrote:Heheh evo ga, počelo je, ipak će prva žrtva odbrane slobode biti sloboda, kreće demoliranje Šengena...
I ne samo to:
"I svi smo saglasni da se uvedu temeljite kontrole određenih putnika, na osnovu objektivnih mjerila, naravno uz poštivanje temeljnih sloboda, zahtjeva bezbjednosti, kao i uz riješenost da se jamči protok putnika preko granica", rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernar Kaznev.
Znači, "temeljite kontrole određenih putnika, na osnovu objektivnih mjerila" dalje je bla bla bla.
Poznavajući europejce, ja ovo čitam i vidim na slijedeći, da ko ima pogrešnu put i pogrešno ime, taj je naebo na granici i na pasoškoj kontroli, jer kako drugačije protumačiti pojam "određeni putnici na osnovu objektivnih mjerila", svakome je jasno o čemu se tu radi, ili da zabijemo glavu u pijesak i mislimo kako to nije to.
tacno,nedavno isla u london.ja sa hrvatskom putovnicom prolazim a moja kolegica sa bosanskom putovnicoma morala na posebn ulaz i imala dodatnu konrolu.
nigor

#4042 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

điđi wrote:Ubio se inspektor zaduzen za istragu o napadu na charlie hebdo
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... rlie-hebdo
stvarno nesto nije ok
Da, da li se stvarno ubio, ili je ubiVen, možda je nešto otkrio, a možda nije htio da igra po nečijim pravilima, u svakom slučaju, mrtva usta ne govore, nikada nećemo saznati.
A možda se stvarno ubio :run:
uglavnomja

#4043 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

dpjokala26 wrote:
uglavnomja wrote:
dpjokala26 wrote:

kakve veze ima gdje im je sjediste? koga to briga? zna se sastav nato snage.
zna se sastav nato snaga, ima i vojnika bih :-) afganistan, irak
York Light 100`s

#4044 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

Pjanic15 wrote:
York Light 100`s wrote: Ja niti direktno niti indirektno opravdavam zloćin i ubistva, ako mislim da su te karikature pogane to ne znači da odobravam ubistvo autora.
Ipak mislim da je društvo kao cijelo na jednom samodestruktivnom putu, gdje su pogane emisije poput South Park definicija slobode govora i moralo je se kad tad naletiti na jednu budalu koja će to rješiti na jedan agresivan pogrešan način, u ovom slučaju to je bio vjerski fanatik.
To se dešava kada si se godinama fokusirao na "humor" koji ne služi nićemu drugom nego vrijeđanje i omaložavanje. Muka mi je samo da će jedan toalet papir kao Charlie biti sinonim za slobodu govora.

Kao što rekoh ovo društvo je na jednom samodestruktivnom putu i treba mu jedna jaka cenzura, ne samo u vezi Islama nego za sve vjere, rase i nacije.
Za ove kojima je Charlie sloboda govora i satira vrsta humora za njih je najvjerovatnije okupiti se u disku ili u hodniku škole pa napadati slabijeg pojam demokratije ili su sami prije 10 godina u školi imali svoje Charlie sveskice gdje su crtali svoje učenike Rome ili djecu povratnike na jedan vrlo satiričan način
Ovo što si napisao samo dokazuje što sam govorio nekoliko puta, veća količina privrženosti vlastitoj pripadnosti religijskoj i sl., radi različitih mentaliteta, načela, morala, dovodi do nerazumjevanja i kuršlusa. Ti misliš da je potrebna cenzura, konzervativnost u Zapadu, ali nije, govoriš samo iz gledišta vlastitih načela morala, mentaliteta ovih prostora i religije. Ti misliš da je Zapadno društvo radi slobode govora, South Parka, u krizi te na rubu samodestrukcije, ali nije jer je destrukcija u ovom slučaju došla od onih koji nisu Zapadnog mentaliteta, nego su ekstremno protiv istog radi različitosti i nerazumjevanja, toliko da ih je navelo na (ne)djela, čak to bilo i pogrešno i neosnovano po načelima i moralu religije koje se smatraju pripadnicima. Tako da, možeš ti reći da si protiv tih zločina i ubistva, ali ne možeš negirati da ih indirektno ne opravdavaš (sa unutrašnjim stavom -eto im sada- kojeg ne ispoljavaš), kada se više fokusiraš na verbalno/pismeno izražavanje, nego na ubistvo koje se već desilo i na osim kojeg je nefokusiranje na isto, samo opravdavanje istog, te nakon kojeg kao što reče onaj, ne postoji nikakvo "ali", jer nakon tog "ali" se navodi samo ovo što sam u početku govorio, problematika sukoba i nerazumjevanja radi različitih mentaliteta, morala, načela koja su relativna, te opravdavanje zločina koji je bio sa ciljem nasilnog nadmetanja jednog mentaliteta, morala, načela naspram drugog.
Da, privržen sam vlastitoj religijskoj pripadnosti ali to ne mora značiti da je moj odgovor na provokacije isti kao odgovor ovih terorista. Jedino šta imam zajedničko sa njima jeste da nam se gadi kako karikature ismijavaju poslanika ali to ne znači da bi ja uradio isto.
Tebe tvoja žena nekada nervira. Ima i u Teksasu jedan čovjek kojeg žena nervira pa je on zbog toga usmrti lopatom. Ako ti i taj čovjek imate nešto zajedničko a to da vas obadvojicu supruge nerviraju to ne mora značiti da si i ti u stanju ubiti svoju suprugu lopatom

Druga stvar koju si naveo i koja se često pominje na ovoj temi a to je "ne postoji nikako "ali""
Kako ne postoji? Ne sviđa mi se karikatura ali ja ne bih nikada ubio autora zbog toga. Zašto je ta rečenica nemoguća? Imamo milion primjera
"Ja mrzim naše političare ali ja ne bi nikada pomislio da ih ubijem"
"Osuđujem vic od Ivana Ivanovića ali isto osuđujem prijetnje da će mu neko dijete silovati"
"Arkan je ratni zločinac ali ja mu se ne bi nikada na njegovoj djeci osvetio"
"Deen mi je antipatičan ali osuđujem kada bi ga neko prebio samo zato što drugčije izgleda"

Uvjek ima ono "ali"
"Ja sam protiv toga ali osuđujem ekstremne nasilne i radikalne mjere protiv toga"

Zašto se u ovom slučaju ne može upotrijebiti "ali" je vrlo jednostavno, većini ne paše jednostavno jedan razuman miroljubiv musliman hladne glave. Reći "Ja sam protiv karikatura ali osuđujem da se neko ubije zbog toga. Ja ću te karikature ignorisati, okrenuti glavu ili možda tužiti autora i nastaviti ću mirnim putem protestovati" jednostavno ne paše u trenutnu medijsku sliku
Ako se neki musliman raduje ubistvu novinara onda je dobro došao da se prikažu muslimani u negativnom svjetlu ali ako kaže "karikature su fuj ali osuđujem terorizam" onda se vrši spin
"ako su ti karikature fuj to znači da nisi Čarli i to znači da si uz teroriste jer čim koristiš "ali" to znači da misliš da su dobili zasluženu kaznu" i onda opet ispadaš terorista a to je ono što je sada u medijima najpoželjnije. To je pritisak koji se vrši sada na muslimanima. Ili si spreman pljunuti svoju vjeru ili si terorista
York Light 100`s

#4045 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

hrasno38 wrote:Ne bih ja to bas tako okarekterisao. Postoje ljudi koji jednostavno imaju neku vrstu griznje savjesti radi ljudi koje cine strasne stvari u ime onoga sto im je zajednicko. Isto kao sto je i bilo primjera u nasim ratovima gdje su ljudi iz Srbije govorili da se zlocini u BiH ne rade u njihovo ime jer nisu zeljeli da ih iko poistovjecije sa zlocincima tako i @lecrec pokusava jednostavno kroz pisanja na ovom forumu zadrzi distancu od ljudi ili bolje rijeci zvijeri koji pripadaju njegovoj vjeri ali ne i njegovom poimanju te vjere. Ne samo on nego sasvim sigurno ovih dana svaki normalni musliman u Evropi ima ovakav stav i poskusava na razne nacine pokaze i dokaze da se sa svim ovim ne slaze. Nije sa ovim nista imao ni cijenjeni reis Kavazovic ali upravo svojom izjavom je pokazao da nismo svi isti i da postoje ljudi koji vjeru tumace na onaj lijepi i ispravan nacin. Ja sam napisao da mislim da nema potrebu da se za ovo izvinjava bilo koji BH musliman ali i razumijem svakoga koji osjeca da to treba. Tu je jednostavno u pitanju svijest i distanciranje od necega sto ne valja.
To ne mjenja činjenicu da je ono što je napisao glupost, poredi srpski narod i Srebrenicu sa bošnjačkim narodom u vezi Pariza.
Agresija i genocid u BiH u periodu 92-95 dovelo je do toga da Europa i čitav svijet nagrade Srbe sa RS-om, jednom državicom u državi. Jedan kompletan narod danas uživa u privilegiji da ima svoj entitet, svoju državicu i preko 90% Srba u BiH je ponosno na svoju državicu za koju su mnogi Srbi život dali da je očuvaju od zlih moslemana

U Parizu su se desili jednostavno napadi par budala koji se ne bore u moje ime niti ja imam kakve koristi od toga, to su jednostavno individualci za razliku od politike velike Srbije.
Nisu u u periodu 92-95 svakih 6 mjeseci 2-3 momčića Srbina ubijali po 1-2 Bošnjaka i Hrvata nego je to bila cijela armija sa planom, ciljem, ideologijom koja je sebe imala čak državnu armiju sa predsjednikom Srbije.
Da je umjesto agresije i rata bila samo jedna šaka incidenata gdje par srpskih mladića ubijaju Bošnjake i Hrvate bez podrške države njima bi se sudilo kao pojedincima.

Kao što rekoh to bi bilo isto das se sve arapske i muslimanske zemlje moraju izviniti zbog Mevlida Jašarevića. Ograditi se od terorizma i ponoviti da djela ovih terorista nemaju ni I od Islama i samim tim ništa sa islamskim svijetom ali izviniti se? Kako? "Izvinjavamo se što smo Muslimani jer su ovi teroristi bili Muslimani?"
insomnia78

#4046 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

dpjokala26 wrote:
nigor wrote:Heheh evo ga, počelo je, ipak će prva žrtva odbrane slobode biti sloboda, kreće demoliranje Šengena...
I ne samo to:
tacno,nedavno isla u london.ja sa hrvatskom putovnicom prolazim a moja kolegica sa bosanskom putovnicoma morala na posebn ulaz i imala dodatnu konrolu.
To je tako oduvijek
Jos plus sad kad je Hrvatska u EU
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4047 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

uglavnomja wrote:
dpjokala26 wrote: kakve veze ima gdje im je sjediste? koga to briga? zna se sastav nato snage.
zna se sastav nato snaga, ima i vojnika bih :-) afganistan, irak
Joj, a ovi nasi tamo su glavni i u akcijama i podrsi. :-) Sve Rambo do Ramba. :lol:

Zna se i tamo ko kosi, a ko vodu nosi. :P

Hbga, mora se slika malo uljepsati sa vise boja. :wink:
tandmand

#4048 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tandmand »

Ministri EU: Promene u Šengenu da se zaustave teroristi
Evropska unija će pooštriti nadzor "zone Šengena" i snažno ojačati saradnju da bi se sprečilo kretanje terorista i njihova propaganda preko interneta, dogovor je koji su ministri unutrašnjih poslova 11 zemalja Evropske unije danas u Parizu postigli s ciljem da se onemoguće pokolji kakav su počinili islamski teroristi u francuskoj prestonici.
Takođe će sve biti učinjeno da se onemogući finansiranje i pomoć koju teroristima daju jataci, a biće uveden i jedinstven mehanizam podataka za sve putnike koji avionom putuju u i iz Evrope, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev posle sastanka s kolegama iz zemalja najteže pogođenim delovanjem terorista - Nemačke, Velike Britanije, Italije, Belgije, Danske, Španije, Austrije, Švedske i Poljske.
"Najpre u najkraćem roku", objasnio je Kaznev, "moramo ojačati nadzor prelaska evropskih građana preko spoljnih granica Unije".

"I svi smo saglasni da se uvedu temeljite kontrole određenih putnika, na osnovu objektivnih merila, naravno uz poštovanje temeljnih sloboda, zahteva bezbednosti, kao i uz rešenost da se jamči protok putnika preko granica", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova.
"Mi zatim", dodao je Kaznev, "moramo pristupiti preinačenju pravila Kodeksa granica Šengena, da bismo omogućili da se šengenski sistem informacija sveobuhvatnije proverava prilikom prelazaka preko spoljnih granica (EU) lica koja uživaju pravo slobodnog kretanja".

Kaznev je podvukao da su svi ministri EU na sastanku bili odlučni da se hitno uvede jedinstven evropski registar popisa putnika - Passenger Notification Register (PNR), što bi omogućilo razmenu informacija o avionskim putnicima između država EU, uz jamčenje zaštite ličnih podataka.

Francuski ministar je naglasio da su ministri EU "uvereni u nezamenljivu korisnost korišćenja ovog oruđa, u ravni Evrope, da bi se ušlo u trag onima koji idu na poprišta terorističkih operacija da se bore, odande se vraćaju, kao i da se uhvatimo u koštac sa svim organizovanim terorističkim mrežama".

Evropski komesar za migracije i unutrašnju politiku Dimitris Avramopulos izjavio je uoči konferencije u Parizu da je Evropa spremna da preduzme konkretne korake u suzbijanju terorizma i militantnog islamizma.
“Šarli nije mrtav. Evropa je Šarli”, rekao je Avramopulos osvrćući se na članove redakcije satiričnog časopisa ‘Šarli Ebdo’” koji su ubijeni u napadu islamističkih terorista ove nedelje.

Avramopulos je najavio uspostavljanje evropske baze podataka o putnicima u avionskom saobraćaju i strože mere u cilju sprečavanja pranja novca, finansiranja terorizma, prevencije terorističkih napada.

“Kao što je rekao predsednik (Evropke komisije Žan-Klod) Junker, mi se nećemo rukovoditi strahom, nego razumom, ali moramo da unapredimo razmenu informacija i koordinaciju na evrospkom nivou”, kazao je komesar.

Holder je za 18. novembar zakazao međunarodni samit o borbi terorizma u Vašingtonu, dok je domaćin današnjeg skupa, francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio da postoji "hitna i ključna potreba" za razmenom informacija o evropskim avioputnicima i jačanju spoljnih granica EU.
filosofman

#4049 Re: Terorizam u Parizu!

Post by filosofman »

Koliko mi je poznato osnovno načelo krivičnog prava je individualizacija krivice i vezivanje krivice za počinitelja krivičnog djela, u slučaju da mu se krivica dokaže u sudskom/pravosudnom postupku pravosnažnom presudom (uz eventualnu mogućnost revizije takve presude, ili ponavljanja sudskog/pravosudnog postupka u određenim zakonom propisanim uslovima).Zašto onda kada je to tako uporna intencija da se određeni kolektiviteti nastoje "okriviti" ili dovesti u vezu sa počiniocem krivičnog djela , da se osjećaju krivim ili im se nameće osjećaj krivice (a da nisu sami podvrgnuti pravosudnom postupku) što je neki kriminalac počinio krivično djelo (kako po pitanju krivičnih djela iz oblasti ratnih zločina, krivičnih djela iz oblast organizovanog kriminala,krivičnih djela protiv dostojanstva ličnosti i morala,krivičnoh djela protiv države i ustavnog poretka, krivičnih djela služenja u stranoj vojsci, krivičnih djela iz raznoraznih oblasti, pa između ostalog i onog što se u krivičnom pravu kvalifikuje kao terorizam?).
nigor

#4050 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

To važi samo za velike bijele koji se zovu Andreas ili John :D
Post Reply