Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bach

#4026 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Otvorit ću privatni azil za cuke, zemlje po okolini Sarajeva ionako imam dosta, i pozvati seke - cukoljupke da se družimo, raspravljamo o pravima životinja i da se družimo, družimo, pazimo i možda mazimo...

Image
Radar71

#4027 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

bas se pitam sto je tema aktivna :lol:
madridist

#4028 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Ovo ce dovesti do kljucanja teme sto ce opet indirektno reci da su ovi sto vole da kerovi ganjaju i ujedaju gradjanje svih uzrasta lagano ali sigurno pobjedjuju.
Gdje je mod sad da pobrise ove slike jer je tema kerovi na cesti a ne neke osrednje sisulje...
bach

#4029 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

madridist wrote:Ovo ce dovesti do kljucanja teme sto ce opet indirektno reci da su ovi sto vole da kerovi ganjaju i ujedaju gradjanje svih uzrasta lagano ali sigurno pobjedjuju.
Gdje je mod sad da pobrise ove slike jer je tema kerovi na cesti a ne neke osrednje sisulje...
I moderatori su ljudi od krvi i mesa...

I mi ovdje nikoga ne vrijeđamao...Čak podržavamo ove cure i njihovu plemenitu borbu za prava "tužnih okica"...Čak smo spremi i pomoći im...

Kažemo ovdje. "Maknuti cuke sa ulica, makar silom i eutanazijom i obračunati se sa lujkma- vječitim djevicama - kripto - lezbama", pa ne valjamao...

Kažemo "Neka cuka, a cure koje ih zastupaju su lijepe, zgodne, seksipilne, šarmantne i privlačne i mi forumski kennji bi bi rado da se s njima družimo i pomognemo ih u njihovoj plemenitoj misiji",

Pa opet ne valjamo...
L u c i f e r

#4030 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Bogme Nata nije osrednja, pojo bi joj govno ko sarmu... :oops:
l33t

#4031 NATA ILI DADA

Post by l33t »

quick pool : Nata ili Dada ??? :run:
Internetowska

#4032 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

madridist wrote:Ovo ce dovesti do kljucanja teme sto ce opet indirektno reci da su ovi sto vole da kerovi ganjaju i ujedaju gradjanje svih uzrasta lagano ali sigurno pobjedjuju.
Moderatori su zauzeti zakljucavanjem LGBT tema i onih u kojima se pomene svinjski rostilj. Na svim drugim temama, mozes kako hoces. Off topic, ma nema veze. Prilicno sam sigurna da je ovo zloubotreba fotografija cura koje meni osobno zestoko idu na jetru, ali sa ovim sto se ovdje desava apsolutno se ne slazem.
L u c i f e r

#4033 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

http://imgur.com/gallery/qyY8O

Image

Majke vam ga prosjačke... :izet:
drug_profi

#4034 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

PA oce li ko spasit covjeka iz ovog zvjerinjaka... vidis da se pravi da je kip, ne smije ni da mrdne ni da progovori. Zapisan sav po nogama.... da zovemo nekog jbg.
L u c i f e r

#4035 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

drugi profil wrote:PA oce li ko spasit covjeka iz ovog zvjerinjaka... vidis da se pravi da je kip, ne smije ni da mrdne ni da progovori. Zapisan sav po nogama.... da zovemo nekog jbg.
:lol: :thumbup:
l33t

#4036 Re: Problem pasa lutalica

Post by l33t »

drugi profil wrote:PA oce li ko spasit covjeka iz ovog zvjerinjaka... vidis da se pravi da je kip, ne smije ni da mrdne ni da progovori. Zapisan sav po nogama.... da zovemo nekog jbg.
:thumbup:
L u c i f e r

#4037 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Neformalna grupa aktivista za zaštitu pasa lutalica iz Sarajeva nedavno je pokrenula Facebook stranicu“ Happy puppy Sarajevo“ putem koje prodaju keksiće i torte za pse, a dio :izet: prihoda ide za liječenje povrijeđenih životinja i njihov smještaj.
http://www.avaz.ba/clanak/153917/prodaj ... a-lutalica
Zastozato

#4039 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogs-tru ... /141223081

Ovi su rijesili da bar jos jedno dvadeset godina drze pse na ulicama. Kofol kastriraju, sterilisu, a pasa sve vise na ulicama. U mojoj mahali dvije nove kuje sa kucicima, a dvije su na putu da budu.
simonese

#4040 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

ide nova godina,petarde su legle
madtv

#4041 Re: Problem pasa lutalica

Post by madtv »

L u c i f e r wrote:http://imgur.com/gallery/qyY8O

Image

Majke vam ga prosjačke... :izet:

:D :D
Oligarh

#4042 Re: Problem pasa lutalica

Post by Oligarh »

"Po narudzbi pravimo i torte jestive za pse.
SASTAV:girice, heljdino brasno, lan mljeveni, mrkva, med, neslani kravlji sir i kajmak.
Cijena 30km."

"Polako gradimo mrezu volontera i volonterki, dobili smo donaciju mesa (junetina i teletina)."

Happy puppy Sarajevo

Ovo 75% građana nemaju dnevno na svom jelovniku! U kakvom jebenom društvu mi živimo kada ima ovakvih likova u zemlji u kojoj imamo preko pola miliona gladnih ljudi, ove sociopate imaju obraza izbaciti ovakve idiotluke.
Zastozato

#4043 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Oligarh wrote:"Po narudzbi pravimo i torte jestive za pse.
SASTAV:girice, heljdino brasno, lan mljeveni, mrkva, med, neslani kravlji sir i kajmak.
Cijena 30km."

"Polako gradimo mrezu volontera i volonterki, dobili smo donaciju mesa (junetina i teletina)."

Happy puppy Sarajevo

Ovo 75% građana nemaju dnevno na svom jelovniku! U kakvom jebenom društvu mi živimo kada ima ovakvih likova u zemlji u kojoj imamo preko pola miliona gladnih ljudi, ove sociopate imaju obraza izbaciti ovakve idiotluke.
Nista se nece promijeniti sve dok narod ne pocne protestovati, ili mozda jos bolje, da skole obustave nastavu dok se psi ne sklone sa ulica zauvijek. U pravnoj zemlji za ovakvo stanje neko bi morao krivicno odgovarati.
LINQ

#4044 Re: Problem pasa lutalica

Post by LINQ »

http://www.pik.ba/artikal/14982741/hran ... -sarajevo/

100 kg = 35 KM....fakat nije puno

a "začinjena" trajno riješeva problem pasa lutalica

pa neka dogs trust ide u VB doživotno toviti zvijeri, što tamo "ne provode zakon", već ih uspavljuju nakon 7 dana u azilu.

Jeste li ikad gledali koliki su godišnji prilivi sredstava u dogs trust? Pogledajte pa će vam biti jasno odakle im tolika "ljubav" prema psima.
Rizvan

#4045 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Čiji je ovo grad?

Ujutro 24.12.2014.godine oko pola sedam, dok sam išao šetalištem niz Babinu rijeku, ujeo me je jedan od pasa koji su išli pored žene koju viđam svako jutro kako šeta svog psa. Uz nju i njenog malog psa, išla su dva psa koji su, kad su me ugledali na nekih dvadesetak metara, potrčali prema meni.

Budući da nisu lajali mislio sam da se tu igraju i da će samo proći. Bili su neke srednje veličine, tamno smeđe boje, a nisam siguran da pripadaju nekoj rasi - najvjerovatnije mješanci. Međutim, jedan od pasa prolazeći pored mene se okrenuo i ujeo me za butinu lijeve noge. U prvom momentu nisam ni shvatio šta se dešava dok nisam vidio da su se odmakli na dva metra od mene i da reže. Uspio sam da ih otjeram vičući na njih. Žena koja je bila tu u blizini uopće nije reagovala, nego je samo nastavila šetnju govoreći mi kako to nije njen pas. Najvjerovatnije nije, ali nije ni moj. Čiji je onda?!

Budući da svako jutro idem sa kolegama na posao u Sarajevo, nisam imao vremena da prijavim odmah ovaj događaj policiji, niti da se javim u hitnu. Po dolasku na posao javio sam se u internu ambulantu firme gdje su mi očistili ranu i previli je. Ranu sam slikao odmah po dolasku na posao. Po povratku sa posla obratio sam se u ambulantu Crkvice gdje su me pregledali i dali uputnicu da u Hitnoj pomoći primim Ana-Te vakcinu i propisali antibiotike. Nakon što sam to obavio prijavao sam slučaj u policiju.

Jutro je 25.12.2014.godine. Spremam se na posao. Malo me i strah. Supruga me savjetuje da ne idem više istim putem zbog lične sigurnosti. Zašto?! Zašto da ne idem?! Zašto da se sklanjam?! Kome da se sklanjam?! Nisam se sklanjao ni '92-e, pa neću ni sad! Ovo je moje naselje! Ovo je moj grad!

H.G.

zenicablog.com

Šta nam rade. :(

Ima li ovome kraja?
Zastozato

#4046 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Rizvan wrote:
Čiji je ovo grad?

Ujutro 24.12.2014.godine oko pola sedam, dok sam išao šetalištem niz Babinu rijeku, ujeo me je jedan od pasa koji su išli pored žene koju viđam svako jutro kako šeta svog psa. Uz nju i njenog malog psa, išla su dva psa koji su, kad su me ugledali na nekih dvadesetak metara, potrčali prema meni.

Budući da nisu lajali mislio sam da se tu igraju i da će samo proći. Bili su neke srednje veličine, tamno smeđe boje, a nisam siguran da pripadaju nekoj rasi - najvjerovatnije mješanci. Međutim, jedan od pasa prolazeći pored mene se okrenuo i ujeo me za butinu lijeve noge. U prvom momentu nisam ni shvatio šta se dešava dok nisam vidio da su se odmakli na dva metra od mene i da reže. Uspio sam da ih otjeram vičući na njih. Žena koja je bila tu u blizini uopće nije reagovala, nego je samo nastavila šetnju govoreći mi kako to nije njen pas. Najvjerovatnije nije, ali nije ni moj. Čiji je onda?!

Budući da svako jutro idem sa kolegama na posao u Sarajevo, nisam imao vremena da prijavim odmah ovaj događaj policiji, niti da se javim u hitnu. Po dolasku na posao javio sam se u internu ambulantu firme gdje su mi očistili ranu i previli je. Ranu sam slikao odmah po dolasku na posao. Po povratku sa posla obratio sam se u ambulantu Crkvice gdje su me pregledali i dali uputnicu da u Hitnoj pomoći primim Ana-Te vakcinu i propisali antibiotike. Nakon što sam to obavio prijavao sam slučaj u policiju.

Jutro je 25.12.2014.godine. Spremam se na posao. Malo me i strah. Supruga me savjetuje da ne idem više istim putem zbog lične sigurnosti. Zašto?! Zašto da ne idem?! Zašto da se sklanjam?! Kome da se sklanjam?! Nisam se sklanjao ni '92-e, pa neću ni sad! Ovo je moje naselje! Ovo je moj grad!

H.G.

zenicablog.com

Ima li ovome kraja?
Ovo nam rade slicni onima koji su nas napali 92. Ponovo ista reakcija. Ovo nije nas rat, ovo nije nas problem. Jednostavno smo pasivan narod i ja stvarno ne znam da li nam ima lijeka. Na svaki problem reagujemo isto, a to je da nista ne cinimo. Da postoji volje, ovaj problem kao i svaki drugi be se rijesio sad pa sad. Ali mi smo bezvoljan narod, a u isto vrijeme kao da se bojimo svoje sjenke. Nasa se reakcije uglavnom svodi na zezanciju, lafo mi duhoviti, sprdamo se sa svakim problemom jer uglavnom oni ne doticu direktno nas, nema veze sto je neko drugi nastradao ili zivi u konstatnom strahu. Znaci, sta bi falilo da skolske ustanove daju ultimatum i rok gradskim vlastima ovdje u Sarajevu ili u Zenici da se rijesi ovaj problem. One imaju tu moc, a u ovom slucaju postoji stvarna opasnost da neko od djece strada od lutalice. Ne mora cak da bude ujeda. Moze da se desi da dijete, kao sto je vec bio slucaj u Sarajevu, dobije dijabetis zbog pretrpljenog straha. Zasto ne dati ultimatum sad kad bude zimski raspust da skole prestanu sa radom dok se psi ne sklone sa ulica, tj da ne dodje do pocetka nastave poslije raspusta. To je samo jedan nacin da se rijesi ovaj konkretan problem. Bilo koji drugi problem, nerad odredjenih ustanova koji treba da stiti gradjane, sitni i krupni kriminal, korupcija, sve se moze rijesiti ali mora postojati volja ili mozda jos vaznije, solidarnost medju ljudima. Pasivni i sebicni smo, zato nam se desava ovo sto se desava.
razonoda

#4047 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

Zastozato wrote:
Rizvan wrote:
Čiji je ovo grad?

H.G.

zenicablog.com

Ima li ovome kraja?
Ovo nam rade slicni onima koji su nas napali 92. Ponovo ista reakcija. Ovo nije nas rat, ovo nije nas problem. Jednostavno smo pasivan narod i ja stvarno ne znam da li nam ima lijeka. Na svaki problem reagujemo isto, a to je da nista ne cinimo. Da postoji volje, ovaj problem kao i svaki drugi be se rijesio sad pa sad. Ali mi smo bezvoljan narod, a u isto vrijeme kao da se bojimo svoje sjenke. Nasa se reakcije uglavnom svodi na zezanciju, lafo mi duhoviti, sprdamo se sa svakim problemom jer uglavnom oni ne doticu direktno nas, nema veze sto je neko drugi nastradao ili zivi u konstatnom strahu. Znaci, sta bi falilo da skolske ustanove daju ultimatum i rok gradskim vlastima ovdje u Sarajevu ili u Zenici da se rijesi ovaj problem. One imaju tu moc, a u ovom slucaju postoji stvarna opasnost da neko od djece strada od lutalice. Ne mora cak da bude ujeda. Moze da se desi da dijete, kao sto je vec bio slucaj u Sarajevu, dobije dijabetis zbog pretrpljenog straha. Zasto ne dati ultimatum sad kad bude zimski raspust da skole prestanu sa radom dok se psi ne sklone sa ulica, tj da ne dodje do pocetka nastave poslije raspusta. To je samo jedan nacin da se rijesi ovaj konkretan problem. Bilo koji drugi problem, nerad odredjenih ustanova koji treba da stiti gradjane, sitni i krupni kriminal, korupcija, sve se moze rijesiti ali mora postojati volja ili mozda jos vaznije, solidarnost medju ljudima. Pasivni i sebicni smo, zato nam se desava ovo sto se desava.
Tacno kako si opisao. 92 su svi bili obavjesteni a bosanci NE. Neko ce DRUGI doci da rijesi njihov problem. Pokitiku-nastranu, osnovni uslovi zivota je neka -sigurnost, dakle rijesiti se -djukaca, lopova na ulicama, sigurnja voznja grd.prevozom za sve gradjane, redovno snadbjevanje vodom. Zar je to tako tesko imati?
forest gump

#4048 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Daj ba ne kukajte ko zadnje p..ke.

Utoku u ruke i porokaj sve.
bach

#4049 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Evo min. Zlatko Petrović kaže na Skupštini KS da su godišnje obaveze KS prema Azila u Prači

MILION i 600.000 KM.

Mnogo para brate,

Mnogo...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4050 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

bach wrote:Evo min. Zlatko Petrović kaže na Skupštini KS da su godišnje obaveze KS prema Azila u Prači

MILION i 600.000 KM.

Mnogo para brate,

Mnogo...
Locked