@AP: BREAKING: US officials: Military weighs plan to send a small number of additional troops to Iraq.
Irak
- insomnia78
#4026 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Rampage
#4027 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da, muslimani izmislili oružje za masovno uništenje u Iraku i počeli krvoproliče prije desetak godina koje ni dan danas nije stalo? Muslimani pokrenuli skidanje "diktatora" po arapskim zemljama koji su znali držati pod kontrolom sva ta čudovišta?insomnia78 wrote:Ma ja CIA snajkaRampage wrote:
Apsolutno nikako, isto kao što nije zaslužio ni onaj jadni Sirijac kojem odrubi glavu ono čudovište s Kosova, kao ni onih par jadnika u videu od prije par dana, kao ni onih gotovo 2.000 jadnika koje onako brutalno pobiše čudovišta na samom početku ovog projekta... ali kao ni pola miliona ostalih žrtava u tom podneblju u posljednjih desetak godina... Apsolutna većina njih ostade bez glave, ni kriva ni dužna, a sve zbog JEDNE politike... a svi znamo koja je to politika...
Ili ćemo se praviti naivni i prozivati one koji to spomenu da su šarlatani, ljubitelji "teorije zavjere"?
Nemoj slucajno da su krivi "muslimani", samo CIA i Izrael
Isto ko i za nas rat, CIA i Vatikan, jel de?
Što se tiče "našeg" rata, to nije tema ovdje... Ne, ovdje je bar jasno sve kao dan, ko i kako je počeo rat.
- insomnia78
#4028 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kakve to veze ima sa ovim ISIL-ovcima od kojih kamara uopste nisu iz Sirije, Iraka, Afganistana niti uopste nemaju arapske korjene?Rampage wrote:Da, muslimani izmislili oružje za masovno uništenje u Iraku i počeli krvoproliče prije desetak godina koje ni dan danas nije stalo? Muslimani pokrenuli skidanje "diktatora" po arapskim zemljama koji su znali držati pod kontrolom sva ta čudovišta?insomnia78 wrote:Ma ja CIA snajkaRampage wrote:
Apsolutno nikako, isto kao što nije zaslužio ni onaj jadni Sirijac kojem odrubi glavu ono čudovište s Kosova, kao ni onih par jadnika u videu od prije par dana, kao ni onih gotovo 2.000 jadnika koje onako brutalno pobiše čudovišta na samom početku ovog projekta... ali kao ni pola miliona ostalih žrtava u tom podneblju u posljednjih desetak godina... Apsolutna većina njih ostade bez glave, ni kriva ni dužna, a sve zbog JEDNE politike... a svi znamo koja je to politika...
Ili ćemo se praviti naivni i prozivati one koji to spomenu da su šarlatani, ljubitelji "teorije zavjere"?
Nemoj slucajno da su krivi "muslimani", samo CIA i Izrael
Isto ko i za nas rat, CIA i Vatikan, jel de?
Što se tiče "našeg" rata, to nije tema ovdje... Ne, ovdje je bar jasno sve kao dan, ko i kako je počeo rat.
Jel po tebi ovo nacin vodjenja borbe protiv bilo koga?
Kakve veze ima klanje zarobljenika, civila, dojucerasnjih saveznika, drugih vjera, svih koji nisu na njihovom putu sa borbom protiv Amerike?
Svako ko na bilo koji nacin opravdava ovo se dobro treba zapitati o svom dinu jer da se ne lazemo podrzava ih se samo zbog toga sto su "muslimani"
- Rampage
#4029 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da li je ovo čudovište, tzv. "Islamska država", moglo postojati dok Ameri nisu donijeli "demokratiju" i "Arapska proljeća" među Arape? Da li su (to sam već naveo) ova čudovišta mogla postojati pod tzv. arapskim "diktatorima"? Ko je sve to uništio i stvorio plodno tlo da se napravi ta tzv. "Islamska država"?
A što se tiče ostatka tvog posta - podrške bradatim čudovištima i MENE LIČNO - samo ću ti postaviti link na post koji sam postavio prije desetak dana na temi o Siriji:
http://www.klix.ba/forum/sirija-p104103 ... #p10410354
a evo citirat ću se i ovdje:
"Pljuc na sve spodobe koje pričaju našim jezikom a koji NA BILO KAKAV NAČIN podržavaju ova bradata čudovišta te traže opravdanja za ono što oni čine a za šta ne postoji adekvatna riječ u ljudskom riječniku!
Pljuc još jednom!"
A što se tiče ostatka tvog posta - podrške bradatim čudovištima i MENE LIČNO - samo ću ti postaviti link na post koji sam postavio prije desetak dana na temi o Siriji:
http://www.klix.ba/forum/sirija-p104103 ... #p10410354
a evo citirat ću se i ovdje:
"Pljuc na sve spodobe koje pričaju našim jezikom a koji NA BILO KAKAV NAČIN podržavaju ova bradata čudovišta te traže opravdanja za ono što oni čine a za šta ne postoji adekvatna riječ u ljudskom riječniku!
Pljuc još jednom!"
- Klavikula
#4030 Re: ISIS zauzeo Mosul
a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.Avetinho wrote:Pa gdje su ti Rusi, ti Kinezi, ti Venecuelanci, da ustanu u odbranu napacenog naroda?
jbg, koliko god pokusavali opravdati SAD i dalje ostaje cinjenica da su dobro okrvavili ruke na BI.
- insomnia78
#4031 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta cemo za Ukrajinu, Gruziju, Čečeniju, J. Osetiju, Tibet, TajvanKlavikula wrote:a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.Avetinho wrote:Pa gdje su ti Rusi, ti Kinezi, ti Venecuelanci, da ustanu u odbranu napacenog naroda?
jbg, koliko god pokusavali opravdati SAD i dalje ostaje cinjenica da su dobro okrvavili ruke na BI.
-
Avetinho
#4032 Re: ISIS zauzeo Mosul
Vazi li isto za Iran i Hezbolah, ili oni ipak imaju pravo ucestvovati u regionalnom sukobu koji ih se ne tice? Ako imaju, onda s nestrpljenjem ocekujem ucesce slobodarske Venecuele.Klavikula wrote:a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.Avetinho wrote:Pa gdje su ti Rusi, ti Kinezi, ti Venecuelanci, da ustanu u odbranu napacenog naroda?
-
L u c i f e r
#4033 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul
Tako ti je jaran Rašo govorio: svi pucaju...Rampage wrote:Apsolutno nikako, isto kao što nije zaslužio ni onaj jadni Sirijac kojem odrubi glavu ono čudovište s Kosova, kao ni onih par jadnika u videu od prije par dana, kao ni onih gotovo 2.000 jadnika koje onako brutalno pobiše čudovišta na samom početku ovog projekta... ali kao ni pola miliona ostalih žrtava u tom podneblju u posljednjih desetak godina... Apsolutna većina njih ostade bez glave, ni kriva ni dužna, a sve zbog JEDNE politike... a svi znamo koja je to politika...L u c i f e r wrote:Kako je ovaj jadnik zasluzio da mu odrube glavu?Rampage wrote:Kakvim "drugim riječima"?
Nema tu bilo kakvih "drugih riječi", jasno k'o dan - što se posijao to ćeš i požnjeti... A Zapad je posijao to što se dešava sada diljem arapskog svijeta.
Relativizacija zlocina drugim zlocinima je odlika losih ljudi.
Sto se tice teorija zavjera, kazu da pomazu kape od aluminijumske folije, mada kontam da je to tajni plan iluminata kako bi prodali sto vise folije.
- Klavikula
#4034 Re: ISIS zauzeo Mosul
ne znam zasto mislis da iz toga izuzimam Rusiju i Kinu, ali treba biti posten pa reci, vecina gore nabrojanog je posljedica agresivne americke politike, a stradanje tih drzava i naroda je kolateralna steta iste.insomnia78 wrote:Sta cemo za Ukrajinu, Gruziju, Čečeniju, J. Osetiju, Tibet, TajvanKlavikula wrote:a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.Avetinho wrote:Pa gdje su ti Rusi, ti Kinezi, ti Venecuelanci, da ustanu u odbranu napacenog naroda?
- Klavikula
#4035 Re: ISIS zauzeo Mosul
uopste ne sporim da Iran u dobroj mjeri kontrolise Hezbollah, ali Hezbollah je u Siriji na poziv legalne sirijske vlade.Avetinho wrote:Vazi li isto za Iran i Hezbolah, ili oni ipak imaju pravo ucestvovati u regionalnom sukobu koji ih se ne tice? Ako imaju, onda s nestrpljenjem ocekujem ucesce slobodarske Venecuele.Klavikula wrote:a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.Avetinho wrote:Pa gdje su ti Rusi, ti Kinezi, ti Venecuelanci, da ustanu u odbranu napacenog naroda?
- Rampage
#4036 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul
L u c i f e r wrote:Tako ti je jaran Rašo govorio: svi pucaju...Rampage wrote:Apsolutno nikako, isto kao što nije zaslužio ni onaj jadni Sirijac kojem odrubi glavu ono čudovište s Kosova, kao ni onih par jadnika u videu od prije par dana, kao ni onih gotovo 2.000 jadnika koje onako brutalno pobiše čudovišta na samom početku ovog projekta... ali kao ni pola miliona ostalih žrtava u tom podneblju u posljednjih desetak godina... Apsolutna većina njih ostade bez glave, ni kriva ni dužna, a sve zbog JEDNE politike... a svi znamo koja je to politika...L u c i f e r wrote:
Kako je ovaj jadnik zasluzio da mu odrube glavu?
Relativizacija zlocina drugim zlocinima je odlika losih ljudi.
Sto se tice teorija zavjera, kazu da pomazu kape od aluminijumske folije, mada kontam da je to tajni plan iluminata kako bi prodali sto vise folije.
Optužuješ me da mi je Rašo jaran i da ja relativiziram zločine drugim zločinima, jel' da:)?
Hajd malo pričaj jezikom koji i JA razumijem, molim te:)
Ja se očito ne mogu uzdignuti na tvoj intelektualni nivo da bi vodili dijalog, zato te molim da se ti spustiš na moj (nivo) i da razgovaramo kao ljudi, može;)?
-
L u c i f e r
#4037 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pokusavam, ali ocito ne uspijevam, prenisko jbg...
- Rampage
#4038 Re: ISIS zauzeo Mosul
ebga, vidiš, ti imaš jednu jako, jako lošu odliku - u nedostatku argumenata počinješ vrijeđati ljude na LIČNOJ osnovi, a to je veoma nekulturno, zar ne:)?
Ili je i to teško priznati:)?
- Grover
#4039 Re: ISIS zauzeo Mosul
Po čemu su ovi majmuni iz ISIS-a veći majmuni od američkih?
Nipočemu. Mogu samo da budu manji.
-
L u c i f e r
#4040 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul
Ne vrijedjam brate, za nivo si sam naletio na volej, a rale je stvarno onako govorio...Rampage wrote:ebga, vidiš, ti imaš jednu jako, jako lošu odliku - u nedostatku argumenata počinješ vrijeđati ljude na LIČNOJ osnovi, a to je veoma nekulturno, zar ne:)?
Budi insan, osudi odsijecanje glave i ne stavljaj ALI na kraju...
A ja cu vrlo rado osuditi imperijalizam velesila.
Ne nalazimo opravdanje za zlocince samo zato sto su "nasi"...
-
L u c i f e r
#4041 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul
Samo losi ljudi prevdaju zlocine drugim zlocinima.Grover wrote:Po čemu su ovi majmuni iz ISIS-a veći majmuni od američkih?
-
Avetinho
#4042 Re: ISIS zauzeo Mosul
Grover nesto rekao! Da li sanjam? I to jos pokusava da bude mudar i duhovit.Grover wrote:Po čemu su ovi majmuni iz ISIS-a veći majmuni od američkih?
Hajde sad opet, red slika. Bolje ti to ide.
-
L u c i f e r
#4043 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul
Osim toga ne vidja se bas cesto danas da neko nekom odsijeca glavu, to rade samo muslimanski extremisti...L u c i f e r wrote:Samo losi ljudi prevdaju zlocine drugim zlocinima.Grover wrote:Po čemu su ovi majmuni iz ISIS-a veći majmuni od američkih?
Prije nego zaustis ALI procitaj prethodnu recenicu.
-
Avetinho
#4045 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovaj komentar je u najmanju ruku bezobrazan. Rusija pobije hiljade, ali za to je kriv neko drugi. Kinu cu ovaj put preskociti.Klavikula wrote:ne znam zasto mislis da iz toga izuzimam Rusiju i Kinu, ali treba biti posten pa reci, vecina gore nabrojanog je posljedica agresivne americke politike, a stradanje tih drzava i naroda je kolateralna steta iste.insomnia78 wrote:Sta cemo za Ukrajinu, Gruziju, Čečeniju, J. Osetiju, Tibet, TajvanKlavikula wrote: a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.
- insomnia78
#4046 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zasto preskociti, pa dok mi pisemo ovo odigrava se progon i ubijanje Ujgura i okupacija TibetaAvetinho wrote:Ovaj komentar je u najmanju ruku bezobrazan. Rusija pobije hiljade, ali za to je kriv neko drugi. Kinu cu ovaj put preskociti.Klavikula wrote:ne znam zasto mislis da iz toga izuzimam Rusiju i Kinu, ali treba biti posten pa reci, vecina gore nabrojanog je posljedica agresivne americke politike, a stradanje tih drzava i naroda je kolateralna steta iste.insomnia78 wrote: Sta cemo za Ukrajinu, Gruziju, Čečeniju, J. Osetiju, Tibet, Tajvan
-
Avetinho
#4047 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zar sam te pitao ko je koga pozivao. Predlazem ti da svoje stavove usaglasis sa samim sobom. Pocetna tacka bi bila -- tvoje neslaganje s mjesanjem Irana u unutrasnje stvari druge drzave. A zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? Da se toga i ostali (Iran i Rusija, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.Klavikula wrote:uopste ne sporim da Iran u dobroj mjeri kontrolise Hezbollah, ali Hezbollah je u Siriji na poziv legalne sirijske vlade.Avetinho wrote:Vazi li isto za Iran i Hezbolah, ili oni ipak imaju pravo ucestvovati u regionalnom sukobu koji ih se ne tice? Ako imaju, onda s nestrpljenjem ocekujem ucesce slobodarske Venecuele.Klavikula wrote: a zasto bi se mijesali u poslove drugih drzava? da se toga i ostali (SAD i Izrael, prije svega) drze ne bi bilo ISIS-a, Nusre i slicnih govana.
- Rampage
#4048 Re: ISIS zauzeo Mosul
@Lucifer - vidiš, za "nivo" sam svjesno naletio, jednostavno želja da "stanem na loptu", nemam namjeru se ovdje prepirati s bilo kime o bilo čemu, posebno ne s nekim čije mišljenje dijelim po pitanju neke teme (a na ovoj temi ljude mogu dijeliti samo na one koji osuđuju i one koji podržavaju ova čudovišta)...
Ja odavno ovdje osuđujem sva nedjela koja čine ove spodobe... ali se bojim da nema neke koristi od toga (eto ipak moram upotrijebiti "ali":))
A što se tiče rečenice u kojoj sam rekao da vrijeđaš na ličnoj osnovi - to je bilo zbog "jarana Raše"...
Izvinjenje primam (unaprijed) zato što znam da čovjek svašta otipka u revoltu:)
Živ ti meni i zdrav bio, a lako ćemo mi za "imperijalizam velesila":)
Ja odavno ovdje osuđujem sva nedjela koja čine ove spodobe... ali se bojim da nema neke koristi od toga (eto ipak moram upotrijebiti "ali":))
A što se tiče rečenice u kojoj sam rekao da vrijeđaš na ličnoj osnovi - to je bilo zbog "jarana Raše"...
Živ ti meni i zdrav bio, a lako ćemo mi za "imperijalizam velesila":)
-
Avetinho
#4049 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nemam sad vremena za sve zlikovacke drzave na planeti.insomnia78 wrote:Zasto preskociti, pa dok mi pisemo ovo odigrava se progon i ubijanje Ujgura i okupacija TibetaAvetinho wrote:Kinu cu ovaj put preskociti.
- zlokruhovic