Sirija

Locked
caco_sarajevo

#4026 Re: Sirija

Post by caco_sarajevo »

antonija wrote::zid:
:kiss:
udrch

#4027 Re: Sirija

Post by udrch »

asurbanipal wrote:8-)

Image
:per:

jel ovo afrički lav?
Alfons Kauders

#4028 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

kekec wrote: Procitaj tekst i nadji laz, neistinu, podvalu, ... Ostavi se komentarisanja portala :P

"Ruski ekspertski izveštaj pokazuje da je improvizovano oružje korišćeno u hemijskom napadu blizu sirijskog grada Alepo u martu slično onom koje prave pobunjenici, saopštilo je u sredu rusko Ministarstvo spoljnih poslova."
http://www.slobodnaevropa.org/archive/n ... d=25095967

Evo ti jos:
"Kad cenzori marširaju"
http://www.bhdani.com/arhiva/240/t24017.shtml

P r ogledaj !
Zbog sebe samog ;-)
Da analiziramo advance.hr? Tesko gubljenje vremena, ali evo ipak da vidimo ima li "lazi, neistina i podvala" kako ti to slikovito kazes.

Preostalo je još nekoliko dana do glasanja u američkom Kongresu u kojem bi 535 zastupnika na sebe trebalo preuzeti odgovornost za davanje zelenog svjetla za agresiju na Siriju. John Kerry je u međuvremenu otišao tako daleko da je sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada usporedio s Adolfom Hitlerom i Sadamom Husseinom.

'Bashar Al-Assad se sada pridružio Adolfu Hitleru i Sadamu Husseinu, koji su se u ratovima služili kemijskim oružjem', izjavio je za NBC američki državni tajnik John Kerry.

Tacno.

Sjedinjene Američke Države, Izrael i Turska godinama koriste bojne otrove i međunarodnim konvencijama zabranjeno oružje

Laz

Ukoliko bi se i trebala proširivati lista, na njoj bi se uz Adolfa Hitlera i Sadama Husseina trebali naći svi američki dužnosnici koji su dali zeleno svjetlo za trovanje Vijetnamaca sa 76 milijuna litara visokotoksične smjese, takozvani "Dugin herbicid" ili 'Agent Orange', a sigurno ne Bashar Al-Assad za kojega ne postoje nikakvi dokazi da je odgovoran za napad u predgrađu Damaska 21. 08. 2013.

Podvala, jer Agent Orange nije bojni otrov. Laz, tvrde da za Asada ne postoje nikavi dokazi - postoje dokazi koje oni odbacuju.

Procjenjuje se da je u vijetnamskom ratu u operaciji pod kodnim imenom 'Ranch Hand' od posljedica trovanja otrovnim kemikalijama, kojima su Vijetnamce 'blagoslivljale' američke trupe, umrlo oko 400 000 ljudi, a pola milijuna djece je kasnije rođeno s teškim malformacijama.

Podvala - ne postoje precizne informacije. Jeste pomrlo metar ljudi, ali ne samo od Agent Orangea.

O suradnji američke administracije i Sadama Husseina, koji je za američkog državnog tajnika 'zločinac jednako kao Hitler i Assad', bilo je riječi prije nekoliko dana, a i sama CIA je potvrdila kako je Hussein imao prešutnu podršku State Departmenta u korištenju bojnih otrova protiv Irana. (CIA dokumenti potvrđuju: SAD je podržavao Saddamov kemijski napad protiv Irana)

Tacno, imali su presutnu podrsku.

John Kerry je zaboravio kako je Izrael u sukobu s Palestincima iz Pojasa Gaze u studenom prošle godine u gusto naseljenom područjima koristio "bijeli fosfor", što je Konvencijom o konvencionalnom naoružanju iz 1980. strogo zabranjeno.

To naravno nije prvi put kako izraelska vojska koristi nedozvoljena sredstva u obračunu s 'palestinskim militantima'. Human Rights Watch je još 2009. akcije izraelske vojske okarakterizirao kao ratni zločin, međutim do sada se još nije otvorilo pitanje odgovonosti za stradanja Palestinaca u tim napadima. Sve patnje palestinskog naroda će ostati zapamćene isključivo u obliku publikacije HRW 'Rain of Fire', a američka administracija se nikada nije usudila osuditi ratni zločin izraelske vojske.

Uporaba 'bijelog fosfora' izraelske vojske nad Pojasom Gaze u gusto naseljenim područjima, što je po međunarodnom pravu ratni zločin
Naravno da John Kerry, niti bilo tko drugi u Americi, to ne može učiniti budući da SAD nije potpisnik Konvencije iz 1980., a pogotovo jer su sami koristili 'bijeli fosfor' u ofenzivi protiv pobunjenika u iračkom gradu Falluji 2004. godine.

'Mi kategorički opovrgavamo kako su stradali civili. To je dio našeg konvencionalnog naoružanja i koristimo ga kao i svako drugo konvencionalno oružje', tada je izjavio glasnogovornik Pentagona, pukovnik Barry Venable, ne obazirući se na spaljene leševe muškaraca, žena i djece u Falluji koji nisu sudjelovali u pobuni.

Democracy Now: "Falluja - Skriveni masakr":

Podvala, ni bijeli fosfor nije bojni otrov.

Osim američke vojske i Izraela, kemijsko oružje je koristio i zagovornik 'svrgavanja režima u Damasku u roku od 24 sata', turski premijer Recep Tayyip Erdoğan. Udruga za ljudska prava IHD iz Diyarbakira godinama bezuspješno upozorava međunarodne institucije i posjeduje izvješće u kojem su dokazi o smrti 437 boraca PKK, koji su u 39 odvojenih operacija usmrćeni kemijskim oružjem.

Laz & propaganda.

Američki državni tajnik John Kerry ovo ne zna (ili ne želi znati) i svoje laži će ponavljati do dana kada se bude odlučivalo o agresiji na Siriju. Tko zna što ćemo još čuti od njega, Johna McCaina, Lindseya Grahama i njima sličnima, koji i dalje insistiraju kako Obama 'treba kazniti Assadov režim i promijeniti tijek sukoba u korist oporbe'; iste one 'oporbe' koju pored brojnih islamističlkih skupina i frakcija Al Qaede u cijelom svijetu vidi samo američka administracija i nitko drugi.

U XXI stoljeću, kada internetska tražilica na upit o korištenju kemijskog oružja od strane SAD-a u pola sekunde izbaci preko 300 000 000 rezultata, izjave Johna Kerrya u kojoj sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada uspoređuje s Hitlerom i Sadamom Husseinom su naprosto uvreda za zdrav razum i teško je za povjerovati kako će narod Sjedinjenih Američkih Država promijeniti svoj stav o mogućoj vojnoj kampanji protiv 'sirijskog režima'. Međutim, može li se isto reći i za Kongres, ostaje nam da pričekamo da se okupi i donese odluku. (Analiza: Kako je "propagandni model" pokleknuo i može li američki Kongres zaustaviti napad na Siriju?)

Humanist i filozof Bertrand Russell objašnjava 'kako treba suditi držeći se činjenica, a ne onoga što bi mi voljeli da jest ili što nam ide u prilog'. Činjenice govore kako se još ne zna da li je u predgrađu Damaska korišteno kemijsko oružje; a ako jest, o kakvom se oružju radilo? I na kraju, ako eksperti Ujedinjenih naroda i dokažu da je korišteno, ne može se utvrditi tko ga je koristio.

Prava "uvreda za razum" u ovom dijelu teksta nije to sto Kerry "ne zna ili nece da zna" nesto sto jednostavno nije cinjenicno dokazivo, vec sto je neko zaista sjeo i napisao ova tri paragrafa silovanje logike, citirajuci rezultate Google pretrage i Russela, koji nazalost nije ziv vec 40tak godina i ciji jebeni citat upravo sahranjuje sve silne teorije koje plasiraju kurcine od media poput advancea. Btw, Russel je bio pacifista koji se protivio naoruzavanju Britanije u kasnim tridesetim, jer mu ni Hitler nije bio ozbiljna prijetnja. :lol:

Bashar Al-Assad - "Sirijski diktator" koji je u deset godina preporodio zemlju i pokrenuo političke reforme

Tko je dakle sirijski predsjednik Bashar Al-Assad? O svim aspektima njegove vladavine smo dosada u više navrata opširno pisali, pa i o tome kako se u Siriji nije moglo govoriti o predstavničkoj parlamentarnoj demokraciji kakvu poznajemo na zapadu. Naprosto je riječ o zemlji i državi u kojoj bi ovakva vrsta 'demokracije' polučila jednake rezultate kao u Iraku, Libiji i umalo u Egiptu, koji se u posljednjem trenutku spasio od sigurne propasti. Zlatko Dizdarević, čovjek koji se trideset godina bavi Bliskim istokom, izjavio je: : 'Bashar Al-Assad nije cvijeće. On je diktator. Ali što mi, koji gravitiramo prema zapadnim medijima ujedinjenima protiv sirijske legalne vlasti, uopće znamo o represiji koju provodi nad svojim narodom?'.

Tko imalo poznaje povijest i prilike u tom dijelu svijeta, zna kako nije točno ono što se piše o Siriji, zemlji za koju Henry Kissinger smatra da je 'umjetna tvorevina u kojoj od 1920. živi nekoliko naroda i na desetke plemena, koji nikada nisu zaživjeli kao nacija i da bi je trebalo balkanizirati'. (Henry Kissinger: "Balkanizacija" Sirije kao najbolje rješenje za sirijsku krizu)

Vlada u Damasku i je po nalogu predsjednika pokrenula niz reformi u proteklih nekoliko godina i Sirija se nikako nije mogla uspoređivati s jednim Tunisom u kojem je Arapsko proljeće počelo samospaljivanjem očajnog Mohameda Bouazizija u gradu Sidi Bouzidu na jugu zemlje.

A zasto malo dublje ne udju u te reforme? Sta je to Asad Jr uradio? Koje reforme? Da nije slucajno, hm, liberalizacija socijalisticke, centralizirane sirijske privrede? Otvaranje vrata mrskom neoliberalnom kapitalu? Jap, jeste...

Sirija je upravo zahvaljujući 'diktatoru' Basharu Al Assadu imala besplatno školstvo, zdravstvo, itd. Imala je jaku srednju klasu, uglavnom trgovačku, bez koje se ne može govoriti o procesima demokratizacije i što je najbitnije, Sirija nije dugovala niti dolara Svjetskoj banci ili Međunarodnom monetarnom fondu. Na službenoj stranici MMF-a stoji kako 'Sirijska Arapska Republika nije imala transakcije s Fondom još od 1. siječnja 1984.' i svi ostali podaci glede potraživanja i dugovanja su 'tabula rasa'.

Jeste, bas je mali Asad izmislio besplatno skolstvo, zdravstvo... Nije to naslijedio od babe, on sam uveo... I sta je tu neobicno? Koja to toboze socijalisticka zemlja na planeti nema besplatno skolstvo i zdravstvo? Pa to je slucaj i u vecini kapitalistickih zemalja, dakle prvoklasna glupost, ne laz, vec glupost. Za MMF je tacno, Sirija nikad nije bila puno zaduzena, sto je istina za dosta zemalja u toj regiji.

Informacije kojima se svakodnevno 'bombardira' javnost na zapadu su po svom sadržaju uglavnom crno-bijele. Stoga nije nikakvo čudo što izjave poput one američkog državnog tajnika zauzimaju udarne termine ili naslovnice tiskanih medija.

Isitina je da je Bashar Al-Assad, 'brutalni diktator' koji je na vlast došao 2000, za 10 godina zahvaljujući gospodarskim reformama više nego utrostručio BDP Sirije.

1999. je sirijski BDP iznosio 18 milijardi dolara, 2010. 60 milijardi, a već 2011., kada je odlučeno da Siriju treba 'demokratizirati', 64 milijarde USD. Konstantni gospodarski rast se dakle bilježio cijelih deset godina.

Ponovo, odakle dolazi taj rast? Sta je Asad uradio da do njega dodje? I gleda se realna stopa rasta, a ona je bila ovakva:

Country 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
Syria 0 3.5 2 3.5 0.9 2.3 2.8 3.5 4.3 5.1 5 3.2 -2

Sirija je otprilike udvostrucila GDP per capita u zadnjih 10 i kusur godina. Gle cuda, isto se desilo i u susjednoj Turskoj... A kakvi su ono bili ekonomski odnosi Turske i Sirije prije nego sto je pukla tikva? Sta je ono Asad liberalizirao i kako je doslo do vise investicija i robne razmjene?

Javni dug u odnosu na BDP Sirije je pred izbijanje pobune tri godine zaredom (2008./2009./2010.) dosegao povijesni minimum od manje od 30% (26-29%).

Spomenimo još jedan interesantan podatak. 2000. je u Siriji internet koristilo 20 000 ljudi, a 2009. je na 22 milijuna stanovnika bilo 4,5 milijuna korisnika interneta i tako dalje unedogled.

Dug jeste pao, to je tacno. I ovo drugo je tacno. A pazi cuda, u BiH od 1993 do 2013 broj internet koristnika skocio s 0 na 2 miliona. Apsolutni idiotizam uzimati internet penetraciju kao mjerilo bilo cega, to je vise tehnoloski nego ekonomski fenomen.

BDP Sirije se za vrijeme vladavine Bashara Al-Assada više nego utrostručio i svi pokazatelji govore kako su gospodarske i političke reforme išle u dobrom smjeru. 1999. je Sirija imala BDP od 18 mlrd$; 2010. 60 mlrd$, a 2011. 64 mlrd$
Da li su od tog rasta najviše koristi imale političke, partijske i vojne elite? Moguće, ali prema provjerenim podacima je od tog rasta koristi imao i narod. Nezaposlenost, koja je 2000. iznosila 20%, za deset godina Assadove vladavine je pala na 8,3%, što je brojka o kojoj mi možemo samo sanjati.

Kako bi izbjegli da Bashara Al-Assada prikazujemo jednako kao i oni koji ga nazivaju 'Hitlerom ili Sadamom', ali samo u drugačijem svjetlu, te kako ne bi pravili hvalospjeve sirijskoj vlasati, dovoljno se upitati:
'Je li moguće da jedan narod koji je ušao u fazu ekonomskog rasta (za razliku od npr. Tunisa) dragovoljno odluči umrijeti u krvavom građanskom ratu u kojeg su se naknadno izravno uplele sve regionalne i svjetske sile?'.

Obično se narodi pobune protiv onih koji ga izgladnjuju, a ne protiv onoga koji nezaposlenost svede na prihvatljiv postotak i većem dijelu stanovništva osigura pristojan životni standard. To se vidjelo i na skupovima potpore diljem zemlje na kojima su bili isključivo građani Sirije, kao i na podršci koju vlast ima ove dvije i pol godine. Sam je sirijske predsjednik izjavio 'kako bi ga sam narod već svrgnuo da misli drugačije' i posve je u pravu. Ovdje je dakle potpuno jasno o kojem se scenariju radi. Uzmemo li ekonomsku neovisnost i porpsperitet, savezništvo s Iranom i partnerski odnos s Rusijom, političari i mediji u Sjedinjenim Državama, Europi, Izraelu i tiranskim zaljevskim petromonarhijama odjednom imaju idealne preduvjete da od Bashara Al-Assada stvore 'novog svjetskog diktatora koga bombama treba dozvati pameti'.
Za GDP sam vec govorio, ali nije nikakv problem da idemo jos malo dublje. Dakle - oporavak bivseg istocnog bloka s kojim je Sirija uvijek imala jake odnose, liberalizacija i otvaranje trzista mrskim kapitalistima, strasan rast Turske, Iraka u tom periodu - i prije svega, niska osnova. Kakav je rast BiH imala prvih nekoliko godina nakon rata? Sirija je na vrhuncu imala oko 60 milijardi, a mali Jordan i Liban imaju 37 i 38 milijardi, sa nekoliko puta manje stanovnistva. Sirijski GDP per capita je prije 15 godina bio samo $1000 dolara. Zato je i rastao tako brzo, jer su se poceli otvarati okolnim zemljama, a sve su bile bogatije od njih. Cak i jebeni Irak pod sankcijama. :lol:

Eto vam Advance jebo vas on. Kad ovakvi imbecili pisu za njih, pitam se koliko neko mora biti ogranicen, neobrazovan i naivan da to sranja cita... Zapravo ne pitam se, uzivam u vasim provalama svaki dan.

A sad nastavite. :D
Avetinho

#4029 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Alfons Kauders wrote:
kekec wrote:
advance.hr wrote: Javni dug u odnosu na BDP Sirije je pred izbijanje pobune tri godine zaredom (2008./2009./2010.) dosegao povijesni minimum od manje od 30% (26-29%).
Dug jeste pao, to je tacno.
Jeste pao, jer je majcica Rusija oprostila oko 80%, u zamjenu za malo guze.
Alfons Kauders

#4030 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote:
Alfons Kauders wrote: Dug jeste pao, to je tacno.
I to mi je palo u oci... Ali fini su Rusi, inace oni ljudima oprastaju 80% duga na lijepe oci. :D :D :D

Dug je svakako bio relativno mali, al nejse... Per capita je opet bio veci od duga vecine slicnih zemalja, npr. nas.
Revoltage

#4031 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Alfons Kauders wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
I to mi je palo u oci... Ali fini su Rusi, inace oni ljudima oprastaju 80% duga na lijepe oci. :D :D :D

Dug je svakako bio relativno mali, al nejse... Per capita je opet bio veci od duga vecine slicnih zemalja, npr. nas.
Nego Alfonse koliko brodova imamo sad tamo na istoku Mediterana?

50?
jon_jovi

#4032 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

Alfons Kauders wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Jes neko drugi u zamjenu za napuštanje Libana
Herr Flick

#4033 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Alfonsa za urednika CNN-a :mrgreen: :mrgreen:
Revoltage

#4034 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Herr Flick wrote:Alfonsa za urednika CNN-a :mrgreen: :mrgreen:
Al-Arabiya :D
Alfons Kauders

#4035 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

4 odgovora, 0 argumenata :D Ili nemate nista dodati na moj osvrt na "analizu" djecice s advancea? Tj slazete se s njom? :D
Avetinho

#4036 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Znaju bolan i sami da je advance pistaljka iz Irana.

Da nije bilo onih mladih ruskih dobrovoljaca od prije neki mjesec koji su se momacki isprovaljivali, ljudi bi se ovdje jos ponekad i upecali na njihove "analize".

A ovako dodje kao da ides u lov na lavove u zooloski vrt. Svi znaju da nije ni za qrc.
Alfons Kauders

#4037 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote:Znaju bolan i sami da je advance pistaljka iz Irana.

Da nije bilo onih mladih ruskih dobrovoljaca od prije neki mjesec koji su se momacki isprovaljivali, ljudi bi se ovdje jos ponekad i upecali na njihove "analize".

A ovako dodje kao da ides u lov na lavove u zooloski vrt. Svi znaju da nije ni za qrc.
bila je neki dan i ona "analiza" sirijskog odgovora na americki napad... kako ce potopiti brodove raketnim topovnjacama iz sjeverne koreje... jer eto, male su pa se mogu provuci ispod radara... radara brodova koji obaraju rakete na 150km...

ko da igraju kadije u picku materinu :lol: doci ce iz mraka, sakrit se iza simsira :D
Revoltage

#4038 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Alfons Kauders wrote:4 odgovora, 0 argumenata :D Ili nemate nista dodati na moj osvrt na "analizu" djecice s advancea? Tj slazete se s njom? :D
Kad sam ja spomenuo advance? Piotao sam te lijepo koliko sad brodova plovi na istoku mediterana. A ti tako.
Alfons Kauders

#4039 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Revoltage wrote:
Alfons Kauders wrote:4 odgovora, 0 argumenata :D Ili nemate nista dodati na moj osvrt na "analizu" djecice s advancea? Tj slazete se s njom? :D
Kad sam ja spomenuo advance? Piotao sam te lijepo koliko sad brodova plovi na istoku mediterana. A ti tako.
Kojih brodova? Cijih?
Avetinho

#4040 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Revoltage wrote:
Pise u advancetu :D
Revoltage

#4041 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Alfons Kauders wrote:
Revoltage wrote:
Kojih brodova? Cijih?
Ukupno svih borbenih. USA, Rusija i ostali koji bi evtl. ucestvovali.
Alfons Kauders

#4042 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Revoltage wrote: Ukupno svih borbenih. USA, Rusija i ostali koji bi evtl. ucestvovali.
Eventualno ucestvovali? U cemu?

Ti uistinu vjerujes da ce izbiti treci svjetski rat radi Asada? :lol:

A sto se tice ucestvovanja, to je manje vise jedino sto bi Rusi mogli uraditi, pod parolom "vazno je ucestvovati"... Mogli bi ih satrati Turci i Izraelci, bez Amera. :D
Revoltage

#4043 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Alfons Kauders wrote:
Revoltage wrote: Ukupno svih borbenih. USA, Rusija i ostali koji bi evtl. ucestvovali.

A sto se tice ucestvovanja, to je manje vise jedino sto bi Rusi mogli uraditi, pod parolom "vazno je ucestvovati"... Mogli bi ih satrati Turci i Izraelci, bez Amera. :D
Dobro, posto me ne kontas. Da budem precizniji. Samo za tebe cu i nacrtati ako bude trebalo. :D

Koliko se vojnih brodova nalazi na istoku Mediterana:

a) americkih
b) ruskih
c) ostalih drzava

Svaka budala zna da do nikakvog rata doci nece, osim ovog ko biva gradjanskog u Siriji.
Alfons Kauders

#4044 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Revoltage wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dobro, posto me ne kontas. Da budem precizniji. Samo za tebe cu i nacrtati ako bude trebalo. :D

Koliko se vojnih brodova nalazi na istoku Mediterana:

a) americkih
b) ruskih
c) ostalih drzava

Svaka budala zna da do nikakvog rata doci nece, osim ovog ko biva gradjanskog u Siriji.
a) to imas svuda na netu - 4-5 A.Burke razaraca, plus onaj amfibijski kurac za marinski korpus, plus dva nosaca s pratnjom u Crvenom Moru i negdje u Mediteranu. (najcesce u pratnji 1 Tico i 2-3 A.Burkea)

b) Rusi su poslali kroz Bosfor jedan obavjestajni brod i dvije amfibije, dakle ne kapitalne brodove. Ne znam dje im je ono malo crkavice iz Crnog Mora, a ko fol dolazi par brodova kroz Suez, iz pacificke flote.

c) fino pogledas sta Turska, Grcka, Egipat i Izrael imaju - sve je tu negdje.
Rob_Atl

#4045 Re: Sirija

Post by Rob_Atl »

Ovi rusi sto su parkirali brodove iza americkih, ja bi samo sad dovukao svih 11 nosaca aviona i parkiro se iza ruskih, nek se useru u gace :D
Alfons Kauders

#4046 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Rob_Atl wrote:Ovi rusi sto su parkirali brodove iza americkih, ja bi samo sad dovukao svih 11 nosaca aviona i parkiro se iza ruskih, nek se useru u gace :D
To bi bio overkill :D Bitan je kvalitet, a ne kvantitet - vecina brodova koje su Rusi kao poslali zapravo nema nikakvu borbenu ulogu. Mogla bi ih potopiti hrvatska mornarica, desantni brodovi, obavjestajni itd.
Avetinho

#4047 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Revoltage wrote: Svaka budala zna da do nikakvog rata doci nece, osim ovog ko biva gradjanskog u Siriji.
:shock: Samo da znas da si uvrijedio svakog pro-asadistu s ovom izjavom. Svi do jednoga se nadaju americkoj intervenciji e ne bi li Rusi jednom i zauvijek to raspiskali uz zvuke Hora Ruskaje Crvene Armije:

"Amerika i Engleska
Bice zemlja proleterska!"
jon_jovi

#4048 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

Nije Vladimir htio da šjene blizu Obame na sečiji na ovom nekom sumitu. Nije dobro. Ubo ga je negdje amaha
Rob_Atl

#4049 Re: Sirija

Post by Rob_Atl »

Obama je prije 2-3 sedmice odbio privatni miting sa Putinom zbog Sirije, tako da i nije cudo neko
dado86

#4050 Re: Sirija

Post by dado86 »

rusija je mlogo važna zemlja...mlogo važna :lol:
Locked