Bosna - Like
Hercegovina - share
BiH - Like + share
cadburry wrote:http://sdp.ba/novost/19350/Obiljezena-g ... koj-Kapijiplain vanilla wrote:akcid wrote: Za razliku od drugih političara koji ovaj dan obilježavaju u Londonu ili sade turske i hrvatske trave po Poljinama i Barama, Željko Komšić je odao počast žrtvama monstruoznog zločina na tuzlanskoj Kapiji
http://tuzlalive.ba/video-komsic-na-tuz ... inu-40848/
http://sdp.ba/novost/19351/Tuzla-Predsj ... j-mladosti
Svaka čast Komšiću, ali nije jedini.

Istinskih socijaldemokrata poput tebe?Bosnolog wrote:Nadam se da ce ono sto valja istinskih socijademokrata BiH se okupiti oko Zeljka Komsica...
Hoces reci nikad od mene cetosocijaldemokrate,....cyprus wrote:Istinskih socijaldemokrata poput tebe?Bosnolog wrote:Nadam se da ce ono sto valja istinskih socijademokrata BiH se okupiti oko Zeljka Komsica...
Skijaš mislim da si ti dobrano upao u SDA kliše, po kom je za sve ovo krivi isključivo SDP pod palicom Zlatka Lagmidžije. Vrlo je mogu slobodno reči opasno je prešućivati i zanemariti ulogu SDA u propasti Platforme, koja je jednaka SDP-ovoj. Naravno slažem se da je SDP dobrano izigrao povjerenje biraća i da je sebi obezbjedio dugotrajno političko hiberniranje dok ne skine Lagumdžiju sa čela. Ali da je SDA u svemu ovom nevina je duboka zabluda, koja samo može primiti korjenje kod političkih neznalica. SDA od početka igra na kartu rušenja fiskalne stabilnosti BiH, kako bi profitirala na posljedičnoj nestabilnosti socijalnog sektora. Što je najbolj pokazala igra oko budžeta, pod izgovorom jačanja države. Što je SDA zamjenski naziv za formiranje tjela bez ikakve potrebe za upošljavanje stranačkog kadra. A SDP umjesto da spusti loptu i proguta knedlu što je uopšte koalirao sa SDA, SDA nabi s noga na nogu iz vlasti, znajuči da ista ima itekako mogućnost da kroz klub Bošnjaka blokira rekonstrukciju vlasti. Što je vrlo ciljano urađeno, da nišđta ne rade a za sve krive SDA. Koja da ima imalo morala pustila bi da nova parlamentarna većina pokaže šta zna i umije. A ne da blokira politički proces do novih izbora.Skijaš wrote: Nisam to rekao, konfrontacija sa HDZ-om ili SDA je podrazumjevajuca. Nije podrazumjevajuce i nije prihvatljivo da se Komsic lize sa SDP-om ili Radoncicem jer onda to nije Komsic borac protiv korupcije nego Komsic koji je tu da pomogne SDP-u da izbaci SDA. Sta drzava ima od zamjene jednog mafijaskog kruga drugim mafijaskim krugom ? Trebam li ja zaista zrtvovati svoje vrijeme, lovu i vrijeme kako bih podrzao Komsica da on pomogne Radoncicu preuzeti dio tala kojeg trenutno drzi SDA. Je li to cilj ? Znaci ako smo protiv korupcije, onda smo i protiv Fahrine korupcije. Ako Komsic nece tako, nece nikako. Bar sto se tice mene, a ti radi sta hoces.
Nemoj braniti SDP od mene, znam sve te price jer sam ih ja pricao. Nadji nekog drugog pa mu petljaj kako bi SDP uradio vise da ga ne koce hijene iz SDA. Lagumdzija se iskazao u svoj svojoj slavi tiranina koji ne postuje zakone ove zemlje, kojem su procedure teret i kojem propisi ne vrijede papira na kojem su napisani. I nisu mi se samo tako popisali po glavi, mislio sam da je imenovanje Niksicevog brata na poziciju anomalija, da bi nedugo zatim uslijedila i druga jednako bezobrazna imenovanja na pozicije u pravosudju, savjetnickim foteljama itd. I meni onako iznenadjenom, entitetski premijer izlazi pred oci i bez truna srama kaze : "To je kod nas normalno, imas prijatelja i on ti sredi neke stvar". Pa djecji mu krzamak, ne moze se za ovakvu katastrofu koju nam je SDP priredio, okriviti ni SDA ni vanzemaljce nego samo i jedino Lagumdziju i ljude oko njega koji su to sve gurali. E sad ko ih jebe, pljuvacu po njima s vecim zarom nego sto pljujem po HDZ-u ili SDA, jer ovi me nacionalisti nisu ovako prevarili. Od njih znas sta mozes ocekivati. SDP je trebao biti nesto drugo i zato sam na njih ljut do neba.
Ja još ne mogu vjerovat da smo ovaj lik i ja glasali za istu stranku na prošlim opštim izborimaBosnolog wrote:Hoces reci nikad od mene cetosocijaldemokrate,....cyprus wrote:Istinskih socijaldemokrata poput tebe?Bosnolog wrote:Nadam se da ce ono sto valja istinskih socijademokrata BiH se okupiti oko Zeljka Komsica...![]()
upravo o tome pricam. dajte covjeku sansu. isto tako, sta god ko mislio, dajte i fahri sansu. jer jedina alternativa njima je ono sto imamo vec 20 godina, a to je sda. i oni nas sad zele stvarno ubijediti da je jedino ispravno rjesenje opet sda. eto sdp je dobio sansu i prokockao je jer ih je sda shebala, ali su sami sebi krivi. opet, nije mi zao sto su dobili sansu, jer zasluzili su da je dobiju i da se pokazu. to sto to nisu iskoristili kako treba, to je njihov problem i sad idemo dalje, znaci sljedeci, pa nek sve isprobamo, ali nemojte da se vracamo na staro. ako zeljko i fahro propadnu, doci ce neko novi, nema veze, bitno je samo da idemo dalje, da gledamo naprijed, a ne unazad, a pogotovo ne da se vracamo unazad.nino90 wrote:ma ja ba, dajte mu sansu neka pokusa pa kad dobije i vidite sta je uradio ili nije uradio onda komentarisite
Al da bih ja znao šta Komšo stvarno misli, a šta mu se podmeće, ili šta mu je samo početnička greška u koracima, trebao bi i on da se prema nekim stvarima javno i jasno odredi. U suprotnom, počet ću da mislim da su ovi ovdje stvarno njegovi glasnogovorniciali ljudi, pa dajte covjeku sansu nek pokrene svoj politicki pokret i nek pokusa nesto uraditi. mozda se i hanka i neki drugi opamete. ali uglavnom bolje i da on pokusa nesto nego da ostane kako jest. pa nek na kraju ide i u koaliciju sa zlajom i fahrom, samo nek rijesi narod od sda hobotnice i njihovih poltrona. to je prva stepenica, a onda cemo vidjeti dalje kako sa drugima. samo dajte malo se probudite, nek se napokon pocne nesto promijeniti.
iz istog razloga ja ulazak u politiku od fahre uopste ne vidim negativno. mnogi se uopste nisu zanimali za politiki i svu su krali kako su htjeli, tek otkako je fahro prije tri godine dosao na scenu neke stvari su se pocele tresti i narod se napokon probudio
pa sta je tebi sad smijesno tu? gdje je problem? sta je alternativa? je li alternativa pustiti sda da dalje vlada, mozda jos 20 godina dok skontamo na cemu smo? ako tada budemo i postojali, ne bi me cudilo da nas vrh sda do tada proda dusmanima. ne govorim naravno o bazi koja zaista misli dobro bih, nego o govorim svim njihovim poltronima i njihovom vrhu, o onima koji iskoristavaju sistem i administraciju vec decenijama.palermo wrote:Pitam se, sasvim ozbiljno, da li su ovi forumski postovi koji podržavaju Komšića, neka vrsta zajedničke igranke određenih krugova da već u startu oduzmu bilo kakvu šansu Komši. Zamisli, molim te.....
Al da bih ja znao šta Komšo stvarno misli, a šta mu se podmeće, ili šta mu je samo početnička greška u koracima, trebao bi i on da se prema nekim stvarima javno i jasno odredi. U suprotnom, počet ću da mislim da su ovi ovdje stvarno njegovi glasnogovorniciali ljudi, pa dajte covjeku sansu nek pokrene svoj politicki pokret i nek pokusa nesto uraditi. mozda se i hanka i neki drugi opamete. ali uglavnom bolje i da on pokusa nesto nego da ostane kako jest. pa nek na kraju ide i u koaliciju sa zlajom i fahrom, samo nek rijesi narod od sda hobotnice i njihovih poltrona. to je prva stepenica, a onda cemo vidjeti dalje kako sa drugima. samo dajte malo se probudite, nek se napokon pocne nesto promijeniti.
iz istog razloga ja ulazak u politiku od fahre uopste ne vidim negativno. mnogi se uopste nisu zanimali za politiki i svu su krali kako su htjeli, tek otkako je fahro prije tri godine dosao na scenu neke stvari su se pocele tresti i narod se napokon probudio
A, slušaj, nemam ja ništa protiv tvoga stava. Legitiman je, drugačiji od moga, ali tvoj je. Što bi se reklo, ti ovo, ja ovo, i ok je.OmerD wrote:
pa sta je tebi sad smijesno tu? gdje je problem? sta je alternativa? je li alternativa pustiti sda da dalje vlada, mozda jos 20 godina dok skontamo na cemu smo? ako tada budemo i postojali, ne bi me cudilo da nas vrh sda do tada proda dusmanima. ne govorim naravno o bazi koja zaista misli dobro bih, nego o govorim svim njihovim poltronima i njihovom vrhu, o onima koji iskoristavaju sistem i administraciju vec decenijama.
treba novim pokretima dati sansu, isto tako sam htio i 2010. da mirnes napokon dobije sansu nesto da pokrene, ili NS i SDU, bilo ko samo da nisu ovi sto vladaju 20 godina kao kraljevi ili bolje receno diktatori. sta bi ti? da sve ostane kako je bilo? zasto zeljko komsic sad odjednom smeta nekim ljudima?
meni bi cak draze bilo i da mirad iz zenice dobije ozbiljnu sansu nego da nas princevi, susjedi, kaplancici itd vode.
dobro, razumijem ja to, tvoj stav, moj stav. nego ja pitam sta ti konkretno smeta u napisanom? to bi me zanimalo.palermo wrote:A, slušaj, nemam ja ništa protiv tvoga stava. Legitiman je, drugačiji od moga, ali tvoj je. Što bi se reklo, ti ovo, ja ovo, i ok je.OmerD wrote:
pa sta je tebi sad smijesno tu? gdje je problem? sta je alternativa? je li alternativa pustiti sda da dalje vlada, mozda jos 20 godina dok skontamo na cemu smo? ako tada budemo i postojali, ne bi me cudilo da nas vrh sda do tada proda dusmanima. ne govorim naravno o bazi koja zaista misli dobro bih, nego o govorim svim njihovim poltronima i njihovom vrhu, o onima koji iskoristavaju sistem i administraciju vec decenijama.
treba novim pokretima dati sansu, isto tako sam htio i 2010. da mirnes napokon dobije sansu nesto da pokrene, ili NS i SDU, bilo ko samo da nisu ovi sto vladaju 20 godina kao kraljevi ili bolje receno diktatori. sta bi ti? da sve ostane kako je bilo? zasto zeljko komsic sad odjednom smeta nekim ljudima?
meni bi cak draze bilo i da mirad iz zenice dobije ozbiljnu sansu nego da nas princevi, susjedi, kaplancici itd vode.
Al mene interesuje stav Komše, jer ako je on na tragu tvojih razmišljanja, onda ja nisam sa njim. Onda je on sa tobom. Što je opet ok, ali samo da znam.
u zadnje tri godine doslo je dosta novih, pocevsi od fahre (da, de facto taj covjek nije bio u politici prije toga, pa mislili vi sta hocete), a i ljudi oko zeljka nisu bas bili toliko na vlasti, plus bilo je na desetine ili stotinu lica koji su bili novi na politickoj sceni? i sta bi od njih? sda masinerija kroz svoje blacenje svih drugih, kupovanje izbora, kroz svoje minder marifetluke opet ostade na vlasti? znaci tri mogucnosti imamodidžej wrote:iste face se vrte 20 godina. pozicija i opozicija, sve isti tipovi.
unistili su bosnu i sad jedan od takvih treba da bude spasilac.
nema od toga nista dok god ne dodju neki potpuno novi ljudi.
Da ne bih bespotrebno zamarao i sebe i tebe, pročitaj što je Skijaš napisao, i znat ćeš na što ja mislim.OmerD wrote:
dobro, razumijem ja to, tvoj stav, moj stav. nego ja pitam sta ti konkretno smeta u napisanom? to bi me zanimalo.
ok, smeta ti to potencijalno lizanje sa zlajom ili fahrom.palermo wrote:Da ne bih bespotrebno zamarao i sebe i tebe, pročitaj što je Skijaš napisao, i znat ćeš na što ja mislim.OmerD wrote:
dobro, razumijem ja to, tvoj stav, moj stav. nego ja pitam sta ti konkretno smeta u napisanom? to bi me zanimalo.
A nemam ti šta govoriti što već nije rečeno. Ako su njemu prihvatljivi ovakav SDP i Fahro, onda ok. A priče o realnosti su , barem za mene, šuplje priče. Ti kao političar bi trebao jednostavno kazati što hoćeš, šta želiš, koji su tvoji standardi ,tvoje vrijednosti, minimumi ispod kojih ne ideš, i onda tako naoružan kreneš u boj. A ovako, dodvoravati se drugima, zbog toga što eto,kao nećeš moći bez njih u budućnosti je naprosto glupo.OmerD wrote:
ok, smeta ti to potencijalno lizanje sa zlajom ili fahrom.
ali evo samo nekoliko pitanja, pa razmisli. ne moras odgovoriti, nego nek samo potakne za razmisljanje:
- da li moze komsic dobiti apsolutnu vlast?
- ako ne moze, onda ce morati birati partnera. da li je njemu ideoloski blizi sdp (ne bitno sada ko je lider sdpa) ili sda?
- da li bi bilo logicnije koaliranje df sdp i sbb ili df sda? jer na to ce sve izaci, ne moramo se lagati. postoje znaci ili jedno ili drugo.
- STA AKO je Komsic u pravu? sta ako je fahro stvarno jedini posteni igrac oko ovih ostalih? jos gore: sta ako je i fahro u pravu sa onime sto uvijek govori i ponavlja?
- zar ne bi bilo dobro, da barem par godina vidimo nekoga drugog na vlasti od sda, pa nek to bude i df skupa sa sdp i sbb?
znaci na stranu nase zelje, i ja bih volio da komsic bude jedini predsjednik i da nam samo legende i eksperti sjede u vladama, ali to nije realno. realno je ici sa sda ili protiv sda i sta onda izabrati? pa ja da sam na mjestu zeljka komsica, i ja bih izabrao ranije svoje bivse kolege i novu sbb stranku na spram kriminalne hobotnice sda. pa bih barem tako nesto pokusao.
kasnije ako se zeljko afirmise ili jos bolje, ako uzme najveci dio kolaca i ostali budu samo junior partneri u vlasti, onda on mozda i moze nesto pokrenuti. a ako uzme sda za partnera, onda mu slijedi propast za par mjeseci, isto onako kako se desilo sa sdpom kada su odabrali sda umjesto sbb.
eh, naravno postoji i opcija opozicija,ali onda se gubi misao svega toga. u politiku se ulazi da se dobije vlast i da se nesto promijeni, a ne da se postane opozicija i samo ukazuje prstom. znaci prije ili kasnije ce ZK morati donijeti odluku.
eh, prihvatljiviji od bilo kakve suradnje bilo kakve stranke sa sda. u tome je fazon, jer nema ovdje muzickih zelja. eto ja sam za mirada i sta sad.palermo wrote:A nemam ti šta govoriti što već nije rečeno. Ako su njemu prihvatljivi ovakav SDP i Fahro, onda ok. A priče o realnosti su , barem za mene, šuplje priče. Ti kao političar bi trebao jednostavno kazati što hoćeš, šta želiš, koji su tvoji standardi ,tvoje vrijednosti, minimumi ispod kojih ne ideš, i onda tako naoružan kreneš u boj. A ovako, dodvoravati se drugima, zbog toga što eto,kao nećeš moći bez njih u budućnosti je naprosto glupo.OmerD wrote:
ok, smeta ti to potencijalno lizanje sa zlajom ili fahrom.
ali evo samo nekoliko pitanja, pa razmisli. ne moras odgovoriti, nego nek samo potakne za razmisljanje:
- ako ne moze, onda ce morati birati partnera. da li je njemu ideoloski blizi sdp (ne bitno sada ko je lider sdpa) ili sda?
- da li bi bilo logicnije koaliranje df sdp i sbb ili df sda? jer na to ce sve izaci, ne moramo se lagati. postoje znaci ili jedno ili drugo.
- STA AKO je Komsic u pravu? sta ako je fahro stvarno jedini posteni igrac oko ovih ostalih? jos gore: sta ako je i fahro u pravu sa onime sto uvijek govori i ponavlja?
- zar ne bi bilo dobro, da barem par godina vidimo nekoga drugog na vlasti od sda, pa nek to bude i df skupa sa sdp i sbb?
znaci na stranu nase zelje, i ja bih volio da komsic bude jedini predsjednik i da nam samo legende i eksperti sjede u vladama, ali to nije realno. realno je ici sa sda ili protiv sda i sta onda izabrati? pa ja da sam na mjestu zeljka komsica, i ja bih izabrao ranije svoje bivse kolege i novu sbb stranku na spram kriminalne hobotnice sda. pa bih barem tako nesto pokusao.
kasnije ako se zeljko afirmise ili jos bolje, ako uzme najveci dio kolaca i ostali budu samo junior partneri u vlasti, onda on mozda i moze nesto pokrenuti. a ako uzme sda za partnera, onda mu slijedi propast za par mjeseci, isto onako kako se desilo sa sdpom kada su odabrali sda umjesto sbb.
eh, naravno postoji i opcija opozicija,ali onda se gubi misao svega toga. u politiku se ulazi da se dobije vlast i da se nesto promijeni, a ne da se postane opozicija i samo ukazuje prstom. znaci prije ili kasnije ce ZK morati donijeti odluku.
Posebno sa stanovišta običnog glasača. Ili barem sa moga stanovišta
Ako bude vrsio agitaciju u korist drugih stranaka, nece dobiti nikakvu.OmerD wrote:ok, smeta ti to potencijalno lizanje sa zlajom ili fahrom.
SDP nema ideologiju, pa je i pitanje besmisleno. Radi se o klanu kojem je u cilju ovladavanje resursima.- ako ne moze, onda ce morati birati partnera. da li je njemu ideoloski blizi sdp (ne bitno sada ko je lider sdpa) ili sda?
SDP je toliko propao da su oba scenarija jednako losa. Kako izabrati ? Tako sto ce Komsic usloviti svoju saradnju odredjenim potezima koje bi njegovi koalicioni partneri morali ispuniti u roku od recimo mjesec dana nakon formiranja vlasti. Zeljko bi trebao reci glasackoj baci "Ovo je ono sto zelimo uraditi u prvih mjesec dana, ovo je ono sto zelimo uraditi u prvih sto dana a ako primjetimo sabotaze od strane koalicionog partnera, vlast cemo formirati sa drugim blokom.". Tako treba da nastupi vec sada, bez nekih velikih rijeci o Tihicu, Lagumdziji, Covicu ili Radoncicu, nego cisto poslovno. Podrsku DF-a ce imati ona stranka u parlamentu koja pristane na to da se u prvih sto dana uradi to, to i to. Ako ce Dodik pristati na to, i SNSD treba ukljuciti u federalnu vlast. Tako treba da nastupi DF a ne da vec sada djeluje kao marioneta u rukama Lagumdzije kako bi Radoncicevi preuzeli Telekom od Sulejmanovih.- da li bi bilo logicnije koaliranje df sdp i sbb ili df sda?
Moguce je i da sam ja reinkarnacija vjeverice, moguce je i da ti ovo sve samo sanjas, svasta je moguce.- STA AKO je Komsic u pravu? sta ako je fahro stvarno jedini posteni igrac oko ovih ostalih?
SDA je parazit, ali se ponasa kao da organizam BiH zeli odrzati u zivotu sto duze. Ne zato sto voli BiH, nego zato sto SDA-ovci bez upravnih odbora ne bi zivjeli kako zive. S druge strane, Lagumdzija i pogotovo Radoncic pokazuju sklonost ka klanju tog organizma a kako bi iz svega izvukli najbolje komade mesa. Spremni su na primjer ojacati utjecaj velikosrba na pravosudje samo zato sto bi tako i njima dvojici bilo lakse obracunati se sa SDA. I kada vise mrzis SDA nego sto volis BiH, nema neke koristi od tebe.- zar ne bi bilo dobro, da barem par godina vidimo nekoga drugog na vlasti od sda, pa nek to bude i df skupa sa sdp i sbb?
dosta si dobrih stvari naveo ali kod ove zadnje moram dodati da i sdp klan takodjer ovisi o BiH. A tek fahro kao privrednik, mislim da bi njega cak najvise i potrefilo, kao i svakog drugog privrednika, ako bi sta bilo sa BiH. ovi lopovi iz sda bi se vec nekako snasli, oni su kao kameleoni i paraziti, svugdje ce se oni smjestiti pa i u srbijanske upravne odbore, ali za ove ostale ne znam.Skijaš wrote:Ako bude vrsio agitaciju u korist drugih stranaka, nece dobiti nikakvu.OmerD wrote:ok, smeta ti to potencijalno lizanje sa zlajom ili fahrom.
SDP nema ideologiju, pa je i pitanje besmisleno. Radi se o klanu kojem je u cilju ovladavanje resursima.- ako ne moze, onda ce morati birati partnera. da li je njemu ideoloski blizi sdp (ne bitno sada ko je lider sdpa) ili sda?
SDP je toliko propao da su oba scenarija jednako losa. Kako izabrati ? Tako sto ce Komsic usloviti svoju saradnju odredjenim potezima koje bi njegovi koalicioni partneri morali ispuniti u roku od recimo mjesec dana nakon formiranja vlasti. Zeljko bi trebao reci glasackoj baci "Ovo je ono sto zelimo uraditi u prvih mjesec dana, ovo je ono sto zelimo uraditi u prvih sto dana a ako primjetimo sabotaze od strane koalicionog partnera, vlast cemo formirati sa drugim blokom.". Tako treba da nastupi vec sada, bez nekih velikih rijeci o Tihicu, Lagumdziji, Covicu ili Radoncicu, nego cisto poslovno. Podrsku DF-a ce imati ona stranka u parlamentu koja pristane na to da se u prvih sto dana uradi to, to i to. Ako ce Dodik pristati na to, i SNSD treba ukljuciti u federalnu vlast. Tako treba da nastupi DF a ne da vec sada djeluje kao marioneta u rukama Lagumdzije kako bi Radoncicevi preuzeli Telekom od Sulejmanovih.- da li bi bilo logicnije koaliranje df sdp i sbb ili df sda?
Moguce je i da sam ja reinkarnacija vjeverice, moguce je i da ti ovo sve samo sanjas, svasta je moguce.- STA AKO je Komsic u pravu? sta ako je fahro stvarno jedini posteni igrac oko ovih ostalih?
SDA je parazit, ali se ponasa kao da organizam BiH zeli odrzati u zivotu sto duze. Ne zato sto voli BiH, nego zato sto SDA-ovci bez upravnih odbora ne bi zivjeli kako zive. S druge strane, Lagumdzija i pogotovo Radoncic pokazuju sklonost ka klanju tog organizma a kako bi iz svega izvukli najbolje komade mesa. Spremni su na primjer ojacati utjecaj velikosrba na pravosudje samo zato sto bi tako i njima dvojici bilo lakse obracunati se sa SDA. I kada vise mrzis SDA nego sto volis BiH, nema neke koristi od tebe.- zar ne bi bilo dobro, da barem par godina vidimo nekoga drugog na vlasti od sda, pa nek to bude i df skupa sa sdp i sbb?