Prevaranti na PIK-u
- Kofer
#4026 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba otvoriti temu Bh online prodavaonice,i tu se raspravljat ovo je prešlo u off topic.
- propalismo
#4027 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
A jest vala nema veze sa temom.Ovaj Blackswan udavi sa ovim romanima.Preporucujem mu da otvori temu"Ah ti divni i cudesni romani na Piku"
Stvarno prica van svake pameti i nema veze sa temom...
Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
- friskyoreo
#4028 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni lik neki dan "nudi" 130 km za artikal koji sam stavio cijenu 210 (koja je i vise nego realna i povoljna btw)..Skeptic604 wrote:Ja ovo govorim iz svog iskustva,sa normalnim i pametnim ljudima mozes bukvalno sve zavrsiti na ovom svijetu bez apsolutno ikakvih problema..
Meni se desi da mi se javi "kupac",na nacin da spusta cijenu do mile volje,kao da sam ja to dobio djabe,a ne kupio radi preprodaje,nemaju obzira..
I ja trazim da mi se spusti cijena,ali tek kad kupim dva artikla ili vise,i ako mi spusti za 1 KM,ja zadovoljan.Imas ljudi koji ocekuju da im na jednom artiklu koji kosta 2 KM,spustis cijenu za 350 KM,ne znam kako ali tako je![]()
I jos me pozdravlja sa "postovanje" i izjavljuje da je ozbiljan kupac... Pa da covjek ikako moze proci kroz ekran i udavit ga, eto..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4029 Re: Prevaranti na PIK-u
to je elementarno nepoštovanje
ps.
još me stid što sam neki dan pitao za zamjenu lika za jednu knjigu od 4 marke
a 2012 je od mene pazario 150 za rijetke polaris knjige koje nikom ne vrijede osim samo meni
također me nervira kad prođe nekoliko dana a ljud odgovore na poruku
ps.
još me stid što sam neki dan pitao za zamjenu lika za jednu knjigu od 4 marke
a 2012 je od mene pazario 150 za rijetke polaris knjige koje nikom ne vrijede osim samo meni
također me nervira kad prođe nekoliko dana a ljud odgovore na poruku
- kurty
#4030 Re: Prevaranti na PIK-u
vec nekoliko puta u zadnjih par dana pitaju me ljudi za neke artikle... onako, osrednja cijena, meni apsolutno nepotrebni...
i hajde iako ima napisana cijena, ljudi pitaju "koliko para"...
odgovorim sa:
"Hajde napisite koliko vam nije mnogo, pa da se dogovaramo oko posiljke i tog..."
i nijedan se vise nije javio...

i hajde iako ima napisana cijena, ljudi pitaju "koliko para"...
odgovorim sa:
"Hajde napisite koliko vam nije mnogo, pa da se dogovaramo oko posiljke i tog..."
i nijedan se vise nije javio...
-
Lopov-eliminator
#4031 Re: Prevaranti na PIK-u
Kofer wrote:Treba otvoriti temu Bh online prodavaonice,i tu se raspravljat ovo je prešlo u off topic.
propalismo wrote:A jest vala nema veze sa temom.Ovaj Blackswan udavi sa ovim romanima.Preporucujem mu da otvori temu"Ah ti divni i cudesni romani na Piku"
Pogotovo što većina ovih off-topičara inače nisu ničim doprinijeli temi.
- Truba
#4032 Re: Prevaranti na PIK-u
fala nebesima da nemam takva iskustva
bolan da te ne vrijeđam što te neko uspio prevariti
zbog mene ti je tema na vrhu uvijek
a koga zanima uvijek može pogledati prvi post
bolan da te ne vrijeđam što te neko uspio prevariti
zbog mene ti je tema na vrhu uvijek
a koga zanima uvijek može pogledati prvi post
- Skeptic604
#4033 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa to ti govorimfriskyoreo wrote:Meni lik neki dan "nudi" 130 km za artikal koji sam stavio cijenu 210 (koja je i vise nego realna i povoljna btw)..Skeptic604 wrote:Ja ovo govorim iz svog iskustva,sa normalnim i pametnim ljudima mozes bukvalno sve zavrsiti na ovom svijetu bez apsolutno ikakvih problema..
Meni se desi da mi se javi "kupac",na nacin da spusta cijenu do mile volje,kao da sam ja to dobio djabe,a ne kupio radi preprodaje,nemaju obzira..
I ja trazim da mi se spusti cijena,ali tek kad kupim dva artikla ili vise,i ako mi spusti za 1 KM,ja zadovoljan.Imas ljudi koji ocekuju da im na jednom artiklu koji kosta 2 KM,spustis cijenu za 350 KM,ne znam kako ali tako je![]()
I jos me pozdravlja sa "postovanje" i izjavljuje da je ozbiljan kupac... Pa da covjek ikako moze proci kroz ekran i udavit ga, eto..![]()
![]()
![]()
Evo moj doprinos,jer vidim neki se vec zale na mene
Doticni je gospodin sto se tice mene prevarant,artikal sam mu poslao,novac nije uplatio,dakle lopov..
http://www.pik.ba/profil/roba1/
- seoBIH
#4034 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim vas kad optuzujete nekoga, to i potkrijepite dokazima, jer onda svako moze staviti bilo koji profil.
Nije platio aritkal, kako ga je preuzeo, nije preuzeo ti platio postarinu? Daj dokaze, poruke i sta vec ne.
PS: prijavi ga i administraciji, samo ne preko prijavi korsinika vec dole ono kontakt..ovo prvo nep ije vodu
Nije platio aritkal, kako ga je preuzeo, nije preuzeo ti platio postarinu? Daj dokaze, poruke i sta vec ne.
PS: prijavi ga i administraciji, samo ne preko prijavi korsinika vec dole ono kontakt..ovo prvo nep ije vodu
- Truba
#4035 Re: Prevaranti na PIK-u
evo šta uraditi
poslo ja poslo on
meni došlo njemu nije
a molio sam da bude preporučeno
on kaže nema potrebe
poslo ja poslo on
meni došlo njemu nije
a molio sam da bude preporučeno
on kaže nema potrebe
- seoBIH
#4036 Re: Prevaranti na PIK-u
Ako si mu nudio preporuceno, a on nije htio do tebe nije. Reci mu nek se zali posti ili neka krivi sebe. Ti mu ni feninga nisi duzan.
- Truba
#4037 Re: Prevaranti na PIK-u
on im 1800 pozitivnih a ja samo 90
naravno svi će njemu vjerovati a knjige su u pitanju koje ne vrijede ni 5 maraka a on ih cijenio 16
sjećam se kad sam iz slovenije trebao dobti pošiljku sa 13 CDa sa raritetnim naslovima 2003. to je bilo wow
i nema i nema... ja popizdio
kad ono moji vidjeli i stavili u džep i tako stajalo nekoliko dana

naravno svi će njemu vjerovati a knjige su u pitanju koje ne vrijede ni 5 maraka a on ih cijenio 16
sjećam se kad sam iz slovenije trebao dobti pošiljku sa 13 CDa sa raritetnim naslovima 2003. to je bilo wow
i nema i nema... ja popizdio
kad ono moji vidjeli i stavili u džep i tako stajalo nekoliko dana
- Skeptic604
#4038 Re: Prevaranti na PIK-u
Kao prvo ja ne lazem..123456789 wrote:Molim vas kad optuzujete nekoga, to i potkrijepite dokazima, jer onda svako moze staviti bilo koji profil.
Kao drugo sto se mene tice on je lopov...
Kao trece dao sam mu negativan dojam..
Kao cetvrto,pogledaj pod prvo
Kao peto,pogledaj pod cetvrto...
Meni je draze sto sam mu dao negativan dojam nego li ne znam ti sta,sukno sam mu dobro
- seoBIH
#4039 Re: Prevaranti na PIK-u
Daj mi link tvog profila da te navedem kao prevaranta na ovoj temi, bez dokaza. Zasto ? Zato sto mi se moze!
Sta ces ti? procitaj sta sam gore napisao.
Sta ces ti? procitaj sta sam gore napisao.
- Skeptic604
- Impavidus
#4041 Re: Prevaranti na PIK-u
Krenuh da otvorim novu temu, ali se sjetih ove teme da sam je vidio jednom, pa ću ovdje napisati nedavno iskustvo.
Već duže vremena sam bio u potrazi za biciklom (mada sa ovim vremenom bolje da sam čamac tražio
). I prošli vikend uđem na PIK, kad vidim objavljen artikal sat prije nego sam ja ušao, znači svježe baš, cijena nemoguća za tako dobar artikal, barem 3-4 puta manja nego što vrijedi (a radi se o hiljadama KM). Ispod sve specifikacije, do samih detalja, u galeriji 15-ak slika ispred kuće, kontam ili je neki lovator što mu se je*e za pare, ili je nekome baš prigustilo, ili je neka varalica da zajebaje ljude. Najprije ovo zadnje naravno...
Ispod kontakt telefon, reko hajd da nazovem, dok se ne nazove ne može se ni znati. Uglavnom čovjek je iz Bosanske Krupe, ispitivah ga o artiklu, vidim razumije se, reko kako bi mi mogao poslati, kaže ma ima brza pošta, nije velika poštarina desetak KM. Reko nisam stvarno nikad slao, možeš li mi objasniti kako ide, objasni on meni sve fino - on odnese biciklo do njih, da im moju adresu i kontakt telefon, oni me nazovu da se dogovorimo oko preuzimanja, pogledam pošiljku, ako mi se ne sviđa ne platim i to je to. Kontam u sebi pošteno hajd ti meni spakuj to i šalji.
On reće da će odmah otići da pošalje, i da će me kontaktirati za nekih sat-dva. Nakon sat vremena kažem drugu da nazove isti taj broj da s ekao raspituje, da vidimo odgovor. Kaže mu čovjek prodano je biciklo, poslano je već.
U 13h zove me čovjek neki kaže iz brze pošte BH EXPRESS (prvobitno razumih DH EXPRESS, jer znam za DHL da su provjerena firma), kao dobio je pošiljku biciklo, da li mi odgovara na toj i toj adresi u 20h, reko odgovara. I pitam ja njega da li plaćam prilikom preuzimanja, kaže on "Ne gospodine, potrebno je da u narednih sat vremena izvršite uplatu na ime direktora naše firme, vrsta transakcije WESTERN UNION, i da mi pošaljete 10 cifreni broj da znamo da ste uplatili".
- U prevodu klasično slanje para nekome, nikakvih tu brzih pošti nema!
Meni šuhveli, gdje ću ti slati pare, a ni vidio artikla nisam, kaže on ma naša firma radi već 20 godina provjereni, nikad ništa loše bla bla. Ukucam na netu ime direktora - ne postoji čovjek. Pa da je direktor voćnjaka nekog bilo bi rezultata, a kamo li neke firme. Ukucam BH express kad izbaci mi priču sa nekog foruma isto tako se predstavljao neki iz Bosanske Krupe, on će kao slati brzom poštom itd. Skontam ja o čemu se radi, eh reko sad ja malo tebe da zajeb.
Nakon 10 minuta opet fini i umiljati glasić zove da pita da li sam uplatio, reko evo idem upravo prema pošti nazovite za 10 min. Prođe 10 minuta opet zvoni telefon, reko u pošti sam uplaćujem.
13:55 zvoni telefon, kao njemu kombi kreće u 14h, potrebno je da zna da li sam uplatio, reko ma nisam uspio naći dovoljno para, odustajem. kaže on, pa da vratim pošiljku, ma reko vratite. A reko vi ste oni prevaranti sa pik-a, bh express? Kaže on ne gospodine, mi smo firma koja radi već 20 godina, imate našu web stranicu da provjerite. Reko zar vam je ono web stranica, na besplatnoj domeni neko sklepao za sat vremena i samo mi spusti slušalicu.
http://www.bhtuning.com/threads/bh-expr ... ale.91841/ - Forum na kojem sam pronašao informacije o prijašnjim prevarama.
http://bh-express.freshcreator.com/ - šatro web stranica poznate firme
http://pokit.org/get/?5f1d44b92ae671b3f ... 27b2da.jpg - Prijavljen artikal odmah i sankcionisan.
Nadam se da će ovaj post poslužiti drugima ukoliko vide da se situacija odvija na ovaj način, a ako ništa da se to ime BH express pojavi i na ovom forumu kao pomoć drugima.
E, pa nećeš razbojniče mater ti je*em!
Već duže vremena sam bio u potrazi za biciklom (mada sa ovim vremenom bolje da sam čamac tražio
Ispod kontakt telefon, reko hajd da nazovem, dok se ne nazove ne može se ni znati. Uglavnom čovjek je iz Bosanske Krupe, ispitivah ga o artiklu, vidim razumije se, reko kako bi mi mogao poslati, kaže ma ima brza pošta, nije velika poštarina desetak KM. Reko nisam stvarno nikad slao, možeš li mi objasniti kako ide, objasni on meni sve fino - on odnese biciklo do njih, da im moju adresu i kontakt telefon, oni me nazovu da se dogovorimo oko preuzimanja, pogledam pošiljku, ako mi se ne sviđa ne platim i to je to. Kontam u sebi pošteno hajd ti meni spakuj to i šalji.
On reće da će odmah otići da pošalje, i da će me kontaktirati za nekih sat-dva. Nakon sat vremena kažem drugu da nazove isti taj broj da s ekao raspituje, da vidimo odgovor. Kaže mu čovjek prodano je biciklo, poslano je već.
U 13h zove me čovjek neki kaže iz brze pošte BH EXPRESS (prvobitno razumih DH EXPRESS, jer znam za DHL da su provjerena firma), kao dobio je pošiljku biciklo, da li mi odgovara na toj i toj adresi u 20h, reko odgovara. I pitam ja njega da li plaćam prilikom preuzimanja, kaže on "Ne gospodine, potrebno je da u narednih sat vremena izvršite uplatu na ime direktora naše firme, vrsta transakcije WESTERN UNION, i da mi pošaljete 10 cifreni broj da znamo da ste uplatili".
Meni šuhveli, gdje ću ti slati pare, a ni vidio artikla nisam, kaže on ma naša firma radi već 20 godina provjereni, nikad ništa loše bla bla. Ukucam na netu ime direktora - ne postoji čovjek. Pa da je direktor voćnjaka nekog bilo bi rezultata, a kamo li neke firme. Ukucam BH express kad izbaci mi priču sa nekog foruma isto tako se predstavljao neki iz Bosanske Krupe, on će kao slati brzom poštom itd. Skontam ja o čemu se radi, eh reko sad ja malo tebe da zajeb.
Nakon 10 minuta opet fini i umiljati glasić zove da pita da li sam uplatio, reko evo idem upravo prema pošti nazovite za 10 min. Prođe 10 minuta opet zvoni telefon, reko u pošti sam uplaćujem.
13:55 zvoni telefon, kao njemu kombi kreće u 14h, potrebno je da zna da li sam uplatio, reko ma nisam uspio naći dovoljno para, odustajem. kaže on, pa da vratim pošiljku, ma reko vratite. A reko vi ste oni prevaranti sa pik-a, bh express? Kaže on ne gospodine, mi smo firma koja radi već 20 godina, imate našu web stranicu da provjerite. Reko zar vam je ono web stranica, na besplatnoj domeni neko sklepao za sat vremena i samo mi spusti slušalicu.
http://www.bhtuning.com/threads/bh-expr ... ale.91841/ - Forum na kojem sam pronašao informacije o prijašnjim prevarama.
http://bh-express.freshcreator.com/ - šatro web stranica poznate firme
http://pokit.org/get/?5f1d44b92ae671b3f ... 27b2da.jpg - Prijavljen artikal odmah i sankcionisan.
Nadam se da će ovaj post poslužiti drugima ukoliko vide da se situacija odvija na ovaj način, a ako ništa da se to ime BH express pojavi i na ovom forumu kao pomoć drugima.
- insomnia78
#4042 Re: Prevaranti na PIK-u
Stvarno jesiSkeptic604 wrote:Kao prvo ja ne lazem..123456789 wrote:Molim vas kad optuzujete nekoga, to i potkrijepite dokazima, jer onda svako moze staviti bilo koji profil.
Kao drugo sto se mene tice on je lopov...
Kao trece dao sam mu negativan dojam..
Kao cetvrto,pogledaj pod prvo
Kao peto,pogledaj pod cetvrto...
Meni je draze sto sam mu dao negativan dojam nego li ne znam ti sta,sukno sam mu dobro![]()
![]()
Ne znam kako ce se oporaviti uopste
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Skeptic604
#4043 Re: Prevaranti na PIK-u
Ocito se tesko oporavlja cim mu je ukupni dojam 98%

-
Lopov-eliminator
#4044 Re: Prevaranti na PIK-u
Koji mu je sada profil na Piku? Prije je bio ElvisMaltic koji je suspendovan odavno.Impavidus wrote:Krenuh da otvorim novu temu, ali se sjetih ove teme da sam je vidio jednom, pa ću ovdje napisati nedavno iskustvo.
Već duže vremena sam bio u potrazi za biciklom (mada sa ovim vremenom bolje da sam čamac tražio). I prošli vikend uđem na PIK, kad vidim objavljen artikal sat prije nego sam ja ušao, znači svježe baš, cijena nemoguća za tako dobar artikal, barem 3-4 puta manja nego što vrijedi (a radi se o hiljadama KM). Ispod sve specifikacije, do samih detalja, u galeriji 15-ak slika ispred kuće, kontam ili je neki lovator što mu se je*e za pare, ili je nekome baš prigustilo, ili je neka varalica da zajebaje ljude. Najprije ovo zadnje naravno...
On reće da će odmah otići da pošalje, i da će me kontaktirati za nekih sat-dva. Nakon sat vremena kažem drugu da nazove isti taj broj da s ekao raspituje, da vidimo odgovor. Kaže mu čovjek prodano je biciklo, poslano je već.![]()
U 13h zove me čovjek neki kaže iz brze pošte BH EXPRESS (prvobitno razumih DH EXPRESS, jer znam za DHL da su provjerena firma), kao dobio je pošiljku biciklo, da li mi odgovara na toj i toj adresi u 20h, reko odgovara. I pitam ja njega da li plaćam prilikom preuzimanja, kaže on "Ne gospodine, potrebno je da u narednih sat vremena izvršite uplatu na ime direktora naše firme, vrsta transakcije WESTERN UNION, i da mi pošaljete 10 cifreni broj da znamo da ste uplatili".- U prevodu klasično slanje para nekome, nikakvih tu brzih pošti nema!
Nakon 10 minuta opet fini i umiljati glasić zove da pita da li sam uplatio, reko evo idem upravo prema pošti nazovite za 10 min. Prođe 10 minuta opet zvoni telefon, reko u pošti sam uplaćujem.![]()
13:55 zvoni telefon, kao njemu kombi kreće u 14h, potrebno je da zna da li sam uplatio, reko ma nisam uspio naći dovoljno para, odustajem. kaže on, pa da vratim pošiljku, ma reko vratite. A reko vi ste oni prevaranti sa pik-a, bh express? Kaže on ne gospodine, mi smo firma koja radi već 20 godina, imate našu web stranicu da provjerite. Reko zar vam je ono web stranica, na besplatnoj domeni neko sklepao za sat vremena i samo mi spusti slušalicu.![]()
![]()
http://bh-express.freshcreator.com/ - šatro web stranica poznate firme![]()
______________________________________________________________________________________________________
Lista svih sa Pika koji su spomenuti u kontekstu prevara na ovoj temi od njenog početka http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
- fortaleza
#4045 Re: Prevaranti na PIK-u
Sve čovjek fino objasnio samo zaboravio postaviti ime pik profila.
- Truba
#4046 Re: Prevaranti na PIK-u
nije bitno ime nego metoda 
- chengaba
#4047 Re: Prevaranti na PIK-u
E pazite se sada kupovine auta na piku sa mirisom mema... 
- Impavidus
#4048 Re: Prevaranti na PIK-u
Black swan wrote:nije bitno ime nego metoda
Uopšte se ne radi o profilu korisnika (već mu je suspendovano nekoliko accounta prije ovog sigurno kao taj Elvis Matić).
U ovom slučaju mu je bio nick: "Svijet1" ako nekome šta znači, mada muke napraviti novi profil...
Naglasak je na brzoj pošti "BH express" i njihovim metodama. Zato ko već mora slati brzom poštom nek se drži neke od ovih provjerenih (in-time, euroexpress i sl.).
- xamp
#4049 Re: Prevaranti na PIK-u
BH Express ima odlican site 
-
Drogo_rooq
#4050 Re: Prevaranti na PIK-u
Impavidus wrote:Krenuh da otvorim novu temu, ali se sjetih ove teme da sam je vidio jednom, pa ću ovdje napisati nedavno iskustvo.
Već duže vremena sam bio u potrazi za biciklom (mada sa ovim vremenom bolje da sam čamac tražio). I prošli vikend uđem na PIK, kad vidim objavljen artikal sat prije nego sam ja ušao, znači svježe baš, cijena nemoguća za tako dobar artikal, barem 3-4 puta manja nego što vrijedi (a radi se o hiljadama KM). Ispod sve specifikacije, do samih detalja, u galeriji 15-ak slika ispred kuće, kontam ili je neki lovator što mu se je*e za pare, ili je nekome baš prigustilo, ili je neka varalica da zajebaje ljude. Najprije ovo zadnje naravno...
On reće da će odmah otići da pošalje, i da će me kontaktirati za nekih sat-dva. Nakon sat vremena kažem drugu da nazove isti taj broj da s ekao raspituje, da vidimo odgovor. Kaže mu čovjek prodano je biciklo, poslano je već.![]()
U 13h zove me čovjek neki kaže iz brze pošte BH EXPRESS (prvobitno razumih DH EXPRESS, jer znam za DHL da su provjerena firma), kao dobio je pošiljku biciklo, da li mi odgovara na toj i toj adresi u 20h, reko odgovara. I pitam ja njega da li plaćam prilikom preuzimanja, kaže on "Ne gospodine, potrebno je da u narednih sat vremena izvršite uplatu na ime direktora naše firme, vrsta transakcije WESTERN UNION, i da mi pošaljete 10 cifreni broj da znamo da ste uplatili".- U prevodu klasično slanje para nekome, nikakvih tu brzih pošti nema!
Nakon 10 minuta opet fini i umiljati glasić zove da pita da li sam uplatio, reko evo idem upravo prema pošti nazovite za 10 min. Prođe 10 minuta opet zvoni telefon, reko u pošti sam uplaćujem.![]()
13:55 zvoni telefon, kao njemu kombi kreće u 14h, potrebno je da zna da li sam uplatio, reko ma nisam uspio naći dovoljno para, odustajem. kaže on, pa da vratim pošiljku, ma reko vratite. A reko vi ste oni prevaranti sa pik-a, bh express? Kaže on ne gospodine, mi smo firma koja radi već 20 godina, imate našu web stranicu da provjerite. Reko zar vam je ono web stranica, na besplatnoj domeni neko sklepao za sat vremena i samo mi spusti slušalicu.![]()
![]()
http://bh-express.freshcreator.com/ - šatro web stranica poznate firme![]()
Identicna situacija ljetos kod prijatelja za tv. Neka uber mega giga plazma dosta ispod cijene.
Sve sa urednim fotkama, navodno se selio pa hoce da se "otarasi" toga.
Na istom profilu je bio neki bike (mislim specalized) upravo identican opis i cijena + neki gamerski racunar znatno ispod prosjecne cijene.