SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#4026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

Muhamed Đakmić wrote:
leet wrote:Samo kerovi smetaju na Vilsu, ne mo'š se ni opustit' sa ženom. :mrgreen:
Ja pročitah opalit. Bože Bože.

:okac:

:D
Muhamed Đakmić

#4027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Znam da je za fejspalma :oops: :D
KPNCTNJAH

#4028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KPNCTNJAH »

Znam ovu djecurliju sto operisu po Vilsu i redovno se pohvale da su nekom nesto odradili, samo sto ne zavrsi sve u novinama.
gnjev

#4029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

limeni wrote:prvo treba shvatit da je nasa zemlja protektorat, stranci vladaju ovom zemljom.
mi smo jedan veliki eksperiment, istrazivaju kako bi se ljudi ponasali ako imaju previse slobode
i zive u polu-anarhiji.
hoce da kazes da smo zamorci ? :D
drugi_profil

#4030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Meni se vise svidjao onaj raniji eksperiment samopuravnog socijalzma
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Entropio »

ultima_palabra wrote:Pa jel treba policija dežurati na Vilsonovom, inače poznatom po okupljanju zloglasnih kriminalaca?
Pa bio je jedan period kad su redovno drotovi šetali Vilsom... Ono kad je Pećanac tek došao na funkciju. Međutim, izgleda da toga više nema.
shandrprcSA

#4032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Entropio wrote:
ultima_palabra wrote:Pa jel treba policija dežurati na Vilsonovom, inače poznatom po okupljanju zloglasnih kriminalaca?
Pa bio je jedan period kad su redovno drotovi šetali Vilsom... Ono kad je Pećanac tek došao na funkciju. Međutim, izgleda da toga više nema.
ima, sad su tamo biciklisti
O'zone
Globalni moderator

#4033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Entropio wrote:
Ima uvjek je tamo patrola na biciklima od 5 sati pa nadalje kad se počinje skupljati raja.

Ali očigledno je da nam trebaju podijeliti kevlar prsluke i elektro šokere pa kud koji mili moji.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno postiranje sadržaja PP-a”
» Religious Fantastic

mjesec

:-)
Cholina_Lokica

#4035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cholina_Lokica »

Sta ovo nema nigdje na portalima, na kruznom na Dobrinji kako rekose ovi sto stizu sa Dobrinje, bus udario biciklistu, a onda se u njega zabili jos jedan bus i trola :-) Ili tako nekako
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

daleko od sjedišta kliksa :D
vješalica

#4037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Cholina_Lokica wrote:Sta ovo nema nigdje na portalima, na kruznom na Dobrinji kako rekose ovi sto stizu sa Dobrinje, bus udario biciklistu, a onda se u njega zabili jos jedan bus i trola :-) Ili tako nekako
Prolazila sam jutros,ali nisam baš detalje vidjela,dakle NATO autobus je udario nekoga pa tačno na pješačkom na kružnom toku,i nije se niko zabio u njega nazad,već su samo bila tri trolejbusa koja su stala jer nisu mogla proći.
Barem se nije vidilo i nije bilo štete sa zadnje strane.
Dolazila je i vojna policija itd.
A što nisu objavili,to ne znam,možda jer su NATO.
r_faruk

#4039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by r_faruk »

policija na biciklima jako rijetko patrolira vilsom.............
u glavnom se namjeste na prosirenju kod elektroprivrede i zaustavljaju raju sa autima, sto je takodjer pohvalno, al koji ce ti djavo policajac na biciklu za tu svrhu. ne pamtim kada sam ih vidio da vozaju kroz vils ili darivu....... trebalo bi im ugraditi ciklokompjutere i odrediti neku min. kilometrazu koju moraju nakucati....

takodjer, zivio policijac na skuteru koji je zaganjao 4-5 klinaca sa skuterima po vilsu, al su se razbjezali........... ne znam je li ikoga uhvatio, bar nije nijemo posmatrao....
Muhamed Đakmić

#4040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

r_faruk wrote:policija na biciklima jako rijetko patrolira vilsom.............
u glavnom se namjeste na prosirenju kod elektroprivrede i zaustavljaju raju sa autima, sto je takodjer pohvalno, al koji ce ti djavo policajac na biciklu za tu svrhu. ne pamtim kada sam ih vidio da vozaju kroz vils ili darivu....... trebalo bi im ugraditi ciklokompjutere i odrediti neku min. kilometrazu koju moraju nakucati....

takodjer, zivio policijac na skuteru koji je zaganjao 4-5 klinaca sa skuterima po vilsu, al su se razbjezali........... ne znam je li ikoga uhvatio, bar nije nijemo posmatrao....
Vala, ja imam drugačija iskustva. Ne mogu mirno pivu popiti u Vilsu, da ne naiđu policajci :D
bull21

#4041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

Gledam mangupćića, babinog sina očito, vozi nekakvo auto sa haverom i muzikom do daske. I čovjek ispred njega staje na sekundu a on doslovno legao na trubu. Izađe nakon par sekundi i ono k'o veliki se dere "šta je, što si stao". :roll:
Normalno ispred njega, vozi neka cura. Ne bi on tako da je kakav grmalj u 100+ seriji... stoka jedna...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Pa što je stala?!

Na njegovoj strani apsolutno, te predrasude 'babin sin' ovo ono su tako bezveze.
_turpija_

#4043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _turpija_ »

ultima_palabra wrote:
Iker C wrote:
Naravno da ne, pametnije bi im bilo da idu u pratnji revizora tu su zloglasni kriminalci koji ne kupuju karte.
Na svaki poziv oni se moraju odazvati, pa i na GRAS-ov... nazovi i reci da komšija pravi buku i doći će patrola u roku od sat vremena.

Kad na vrbi zasvrbi, ja sam zvala zbog mnogo goreg problema nego da komsija pravi buku, pa nisu dosli, ponovo za sat zovem, kaze sto si dosadna doci ce nekad neko.... Sta mislis jel ikad iko dosao?? :roll:
bull21

#4044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

Prvo, ne bi balo od 18 vozio auto koje sigurno košta 20k maraka tako da bez serendanja.
Drugo, stala je jer je tu skretanje.
O'zone
Globalni moderator

#4045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

U sarajevskom naselju Lužani
Žestoka tuča na polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije

Na svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije u Lužanima na Ilidži danas oko 14 sati, došlo je do tuče između trojice mladića zbog transparenta koji je bio postavljen u blizini mjesta gdje će se graditi džamija.

Naime, na transparentu je nekolicina građana koji žive u Lužanima napisala "Haram vam bilo, djeca Lužana". Oni su to uradili u znak protesta jer se na lokaciji gdje će se graditi džamija nalazi trenutno jedino dječje igralište u Lužanima te kažu da se djeca nakon igradnje džamije više neće imati gdje igrati.

Tučnjava je upravo izbila kada su pristalice izgradnje džamije nasilno uklonili transparent, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između dvije suprotstavljene strane.

Policija je intervenirala te razdvojila učesnike obračuna.

Kako nam je kazao jedan od mještana, Fadil Softić, okupili su se kako bi vlastima pokazali da se ne slažu sa izgradnjom džamije u blizini njihovih kuća.

- Gradnjom ove džamije se uzima jedini zeleni dječiji prostor u Lužanima, a u isto vrijeme se, samo 150 metara dalje, gradi još jedna nova džamija. Također je tu i mesdžid koji je udaljen svega 50 metara od ovog igrališta - rekao nam je Softić.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić (SDA) obratio se nakon incidenta medijima i izjavio da je mjesto na kojem je predviđena gradnja džamije općinsko i da niko nema prava da Općini određuje gdje će graditi džamije.

- Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.

Ramiz Alajbegović, član glavnog odbora za izgradnju džamije, pozvao je sve građane dobre volje da doprinosu izgradnji džamije, na bilo koji način.
Više slika na http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/zes ... ju-dzamije
klaki

#4046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

Haram im bilo za ovo.
- Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.
Ne znam kakve crkve sad spominje seljačina planinska nevjernicka :oops: , totalno je fulio poentu.
drugi_profil

#4047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Nije tu bilo igraliste vec poluigraliste.
JThomas

#4048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

jedino ako se samo srpska nejač igra na tom igralištu... :D

cirkus.
uglavnomja

#4049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

znaci u 200 m 2 dzamije i mesdzid :zzzz:

a moze se jos neki islamski kulturni centar ubaciti izmedju.

hoce li to od ulaznica na vrelo bosne finansirati :-)
Bodkin

#4050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bodkin »

O'zone wrote:
U sarajevskom naselju Lužani
Žestoka tuča na polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije

Na svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije u Lužanima na Ilidži danas oko 14 sati, došlo je do tuče između trojice mladića zbog transparenta koji je bio postavljen u blizini mjesta gdje će se graditi džamija.

Naime, na transparentu je nekolicina građana koji žive u Lužanima napisala "Haram vam bilo, djeca Lužana". Oni su to uradili u znak protesta jer se na lokaciji gdje će se graditi džamija nalazi trenutno jedino dječje igralište u Lužanima te kažu da se djeca nakon igradnje džamije više neće imati gdje igrati.

Tučnjava je upravo izbila kada su pristalice izgradnje džamije nasilno uklonili transparent, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između dvije suprotstavljene strane.

Policija je intervenirala te razdvojila učesnike obračuna.

Kako nam je kazao jedan od mještana, Fadil Softić, okupili su se kako bi vlastima pokazali da se ne slažu sa izgradnjom džamije u blizini njihovih kuća.

- Gradnjom ove džamije se uzima jedini zeleni dječiji prostor u Lužanima, a u isto vrijeme se, samo 150 metara dalje, gradi još jedna nova džamija. Također je tu i mesdžid koji je udaljen svega 50 metara od ovog igrališta - rekao nam je Softić.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić (SDA) obratio se nakon incidenta medijima i izjavio da je mjesto na kojem je predviđena gradnja džamije općinsko i da niko nema prava da Općini određuje gdje će graditi džamije.

Ramiz Alajbegović, član glavnog odbora za izgradnju džamije, pozvao je sve građane dobre volje da doprinosu izgradnji džamije, na bilo koji način.
Više slika na http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/zes ... ju-dzamije
e cuj ti glupana, on crkvu spominje.ko je bolan o crkvi govorio. to je to, sva politika danasnjih politicara svedena u jednu recenicu. pravicemo i crkve i dzamije, nemojte se nista brinuti. sve im jebem
Locked