BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pismonosa

#4026 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:12, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4027 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:
hrasno38 wrote:
vryzas wrote:Musa konkretno na ovom turniru ima problem sa (ne)igranjem odbrane, tj. nema on problem, problem ima trener Pandza. Musa je u seniorskoj kosarci demonstrirao da moze odigrati solidnu odbranu, a na ovom turniru (bar u ovih 60-ak min. kosarke sto sam pogledao) nije ni blizu tog nivoa.
Za dobru odbranu pored fizickih predispozicija treba imati i jak voljni momenat. Cini mi se da mu nedostaje ovo drugo u nadmetanju sa anonimusima njegovog uzrasta... :oops:
Pazi vrlo tesko je igrati dobru odbranu i postici 38 poena. Nasa reprezentacija se bazira iskljucivo na Musinim poenima svih vrsta i Camparinim tricama. U masi slucajeva Musa uzima loptu ispod naseg kosa i ide do kraja. U tom kontekstu igranja kad nema ni priblizno takvog igraca Musa nema sanse da odigra kvalitetnu odbranu jer jednostavno to fizicki ne bi mogao da osovoji. Medjutim ima dosta skokova po utakmici i kad skupis sa poenima to su fantasticni ucinci. Meni licno jedino smeta kod njega ali prije kod trenera sto mu dozvoljava da se ponekad toliko opsuti da pocne da izuzetno siluje sut uz serije promasaja. Protiv Koreje je situacija bila drukcija i Pandza cim je vidio da ga je stalo isao je na kraci odmor na klupu tako da su on i Campara igrali 35 minuta a Cerkezovic 33. Isto tako mislim da su kao i na EP dobro tempirali formu a da li sam u pravu vidjet cemo veceras. Mislim da Australiju mozemo dobiti bez nekih velikih problema.
Nadam se da cemo dobiti i da si u pravu sto se tice tempirnja forme.
Oko Musine odbrane mozemo jos diskutovati ali mi se cini da igra "alibi" odbranu. Previse lako dopusta neke "pocetnicke" greske tipa backdoor nekoliko puta, a da pri tome nije bio u poziciji pritiska na prvi pas.
Dzaba jednostavno nema damfa za 35 minuta suterske igre i da igra dobru odbranu. Da je Njegos tu onda bi bila druga prica a ovako Musa je preuzieo i njegov dio skokova te je drugi skakac reprezentacije iza fantasticnog Cerkezovica koji svaku utakmicu vrijedno radi iz sjene. E sad kad bi ova reprezentacija imala jednog odbrambenog igraca specijalistu kao sto je bi Muki Mutapcic ja bih sad potpisao da igramo u finalu:)
vryzas

#4028 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
Da, to jeste, ne mogu svi prenositi loptu, samim tim se povecava i broj izgubljenih lopti. Jasno. Ja to pripisujem malo preizrazenoj individualnosti, imas Musu koji svakako voli da organizuje akciju ili prenese loptu, Camparu za kojeg necemo ni pricati, onda Cerkezovic koji je neka nasa varijanta Greena iz GSW, a i ostali se zaigraju :D
Naravno, to ne moze tako, jer to cesto izgleda haoticno.
Meni je drago sto Pandza nije tipicni ''hajmo u pm'' trener. Takvih je kod nas najvise. U fudbalu, kosarci, u svim sportovima. Ono, zajeban tip kojeg se djeca boje. Mislim da Pandza pokazuje da se autoritet moze graditi i na drugi nacin.

A novinarima bi za izvaljene gluposti oduzimao diplome i pravo na bavljenje poslom. Edukuj se, majstore, procitaj nesto, uprati, pa onda mozemo pricati sta i kako dalje. Pa ovo treba tuziti zbog plasiranja dezinformacija i tekstova od kojih fasujes alergiju :?

Stvarno nemam uvid u Pandzin rad...ostvario je neke fenomenalne rezultate, kako sa nasim mladim nadama, tako i sa ekipom koju vodi. Nadam se da ce izrasti u dobrog trenera, da je spreman da uci i da napreduje...pogotovo jer u BiH nam nedostaje kvalitetnih domacih kosarkaskih trenera vec decenijama.

Evo @hrasno38 napisa da vecerasnji protivnik ima par visokih dominantih igraca. Dobro gradjenje, "punjenje reketa" sa strane pomoci, defanzivni skok i dobar kontranapad bi trebao biti nase glavno oruzje. "Visoke petorke" se razbijaju trcanjem i agresivnom odbranom.
Valjda ce sve biti ok veceras...
Last edited by vryzas on 28/06/2016 14:52, edited 1 time in total.
vryzas

#4029 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

hrasno38 wrote:
Dzaba jednostavno nema damfa za 35 minuta suterske igre i da igra dobru odbranu. Da je Njegos tu onda bi bila druga prica a ovako Musa je preuzieo i njegov dio skokova te je drugi skakac reprezentacije iza fantasticnog Cerkezovica koji svaku utakmicu vrijedno radi iz sjene. E sad kad bi ova reprezentacija imala jednog odbrambenog igraca specijalistu kao sto je bi Muki Mutapcic ja bih sad potpisao da igramo u finalu:)
U odbrani nam treba jedan Giorgos Sigalas :D
hrasno38

#4030 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:
hrasno38 wrote:
U odbrani nam treba jedan Giorgos Sigalas :D
heheheheh ma jok treba nam jedan pravi metilj pod kosem kojem lopte same padaju u ruke...cini mi se da su takvi bili Sunara i Nakic:)e da zaboravio sam i Savica iz Jugoplastike hahaha:)
ILVIIR

#4031 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by ILVIIR »

SkyLimit wrote: Ti si momak zaluto ovdje izgleda
izgleda fakat jesam :D
vryzas

#4032 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Gdje se Sunare sjeti :lol: :lol: :thumbup:
Pismonosa

#4033 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:19, edited 1 time in total.
vryzas

#4034 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Pismonosa wrote:
Ne treba ići dalje od Lerića :D

Kad mu Sabe na time-u rece (EP je bilo cini mi se) "hajde Lera skoci malo jebo ga ti" :lol: :lol: :lol: :lol: ...to je cini mi se sve sto je rekao od kad su igraci sjeli na klupu pa do kraja timeout-a. :lol: :lol: :lol: :lol:
Pismonosa

#4035 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

Sabe motivator 8)

Image
Last edited by Pismonosa on 28/06/2016 15:20, edited 1 time in total.
hrasno38

#4036 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:Ne treba ići dalje od Lerića :D
Ma dobro i Leric u nasim nekim okvirima je takav igrac ali ovi gore su bili bas klase!
MOSALJOZE

#4037 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Dobar je Mutić u odbrani,pogotovo u skok igri.
Naprijed malo šteka,ali bice dobro.
vryzas

#4038 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Pismonosa wrote:Sabe motivator 8)

Image

:pisnuo: :pisnuo: :thumbup:
Pismonosa

#4039 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:04, edited 1 time in total.
hrasno38

#4040 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:
MOSALJOZE wrote:Dobar je Mutić u odbrani,pogotovo u skok igri.
Naprijed malo šteka,ali bice dobro.
Maloprije gledam onu njihovu akciju što je FIBA postavila, kako je Mutić elegantno zakuca na kraju. Baš nekako sa stilom :izet:
Pa dobro Lazar Mutic je kadet Reala i to je vise nego dovoljno reci ali isto tako Cerkezovic je za mene pravo otkrovenje i neopisivo koristan igrac. Takodje mali Jankovic iz Igokee je cudo od igraca i kod njega utakmica ide od ocaja do zvijezda sto se tice poteza a uz to isto tako je strasno metiljav i zna odlicno uzeti protivniku loptu i uvuci se pod kos ali kad pocne voditi loptu ili je primi izvan reketa te treba nekom da doda, mene znoj oblije. Nekim potezima vise nego vidljivo pokusava da kopira Tonija Kukoca i to je lijepo ako mu je taj igrac uzor.
Evo procitao sam negdje da za par nasih igraca iz U17 poslije SP-a sezona se odmah nastavlja u juniorskoj konkurenciji i nastupu na juniorskom evropskom prvenstvu:) a predpostavljam da je u igri trojka pa mozda i cetvorka Musa-Campara-Mutic-Cerkezovic. Ja vjerujem da ce biti predivno pratiti ovu generalciju nasih kosarkasa kako sazrijevaju i zobaju uspjehe.
SkyLimit

#4041 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

vryzas wrote:Musa konkretno na ovom turniru ima problem sa (ne)igranjem odbrane, tj. nema on problem, problem ima trener Pandza. Musa je u seniorskoj kosarci demonstrirao da moze odigrati solidnu odbranu, a na ovom turniru (bar u ovih 60-ak min. kosarke sto sam pogledao) nije ni blizu tog nivoa.
Za dobru odbranu pored fizickih predispozicija treba imati i jak voljni momenat. Cini mi se da mu nedostaje ovo drugo u nadmetanju sa anonimusima njegovog uzrasta... :oops:
Ti misliš da je on fizički u stanju postizati 30 - 35 poena u napadu dok trojica izlaze na njega i udaraju ga te da istovremeno igra odbranu krvavih koljena? On očekivano zabušava u odbrani i štedi energiju. Protiv Francuske nas i jeste napunio igrač kojeg je Musa trebao čuvati.

U Cedeviti je drugačija situacija, trudi se u odbrani jer svakako u napadu nema nikakvu ulogu, niko mu ne da lopte, zna proći nekoliko uzastopnih napada a da on uopće nije imao kontakt sa loptom.

Ako se Pandža slaže da on tako igra odbranu, ako Pandža odobrava Musine šuteve sa 40 metara, a očito je da se slaže i odobrava, onda to nije Musina krivica. Ako uopće i postoji nešto za kriviti nekoga u toj priči. Kad bi ga neko pitao o tome, Pandža bi vjerovatno dao racionalne odgovore.

Za igranje odbrane sam napisao, a što se tiče povremenog Musinog pretjerivanja sa nerezonskim šutevima, Pandža bi vjerovatno rekao da je on veliki talenat koji vuče ovu ekipu i da mu se može progledati kroz prste ako se povremeno zaigra, ipak mu je 17 godina. A i čini se da je to dopušteno samo Musi, recimo Alikadića je u jednoj utakmici ekspresno vratio na klupu jer je pri ulasku u igru odmah uzeo nepotreban šut.

Po nekima Musa ispade najveći problem ove bez njega krajnje limitirane ekipe, a istovremeno su stranci oduševljeni njime, evo npr. šta kaže čovjek koji je na licu mjesta i prati prvenstvo uživo:
There is no denying it, Musa is without a doubt the best player in the entire tournament.

http://www.ridiculousupside.com/2016/6/ ... f-fiba-u17

Svakako će na kraju iz ove ekipe samo Musa postati bitan igrač i u seniorskoj reprezentaciji, i takvu sudbinu neće promjeniti ni ako ispadnemo danas od Australije ni ako pobjedimo SAD u finalu. Tako da rezultat i nije toliko bitan.
hrasno38

#4042 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:
Ti misliš da je on fizički u stanju postizati 30 - 35 poena u napadu dok trojica izlaze na njega i udaraju ga te da istovremeno igra odbranu krvavih koljena? On očekivano zabušava u odbrani i štedi energiju. Protiv Francuske nas i jeste napunio igrač kojeg je Musa trebao čuvati.

U Cedeviti je drugačija situacija, trudi se u odbrani jer svakako u napadu nema nikakvu ulogu, niko mu ne da lopte, zna proći nekoliko uzastopnih napada a da on uopće nije imao kontakt sa loptom.

Ako se Pandža slaže da on tako igra odbranu, ako Pandža odobrava Musine šuteve sa 40 metara, a očito je da se slaže i odobrava, onda to nije Musina krivica. Ako uopće i postoji nešto za kriviti nekoga u toj priči. Kad bi ga neko pitao o tome, Pandža bi vjerovatno dao racionalne odgovore.

Za igranje odbrane sam napisao, a što se tiče povremenog Musinog pretjerivanja sa nerezonskim šutevima, Pandža bi vjerovatno rekao da je on veliki talenat koji vuče ovu ekipu i da mu se može progledati kroz prste ako se povremeno zaigra, ipak mu je 17 godina. A i čini se da je to dopušteno samo Musi, recimo Alikadića je u jednoj utakmici ekspresno vratio na klupu jer je pri ulasku u igru odmah uzeo nepotreban šut.

Po nekima Musa ispade najveći problem ove bez njega krajnje limitirane ekipe, a istovremeno su stranci oduševljeni njime, evo npr. šta kaže čovjek koji je na licu mjesta i prati prvenstvo uživo:
There is no denying it, Musa is without a doubt the best player in the entire tournament.

http://www.ridiculousupside.com/2016/6/ ... f-fiba-u17
Ma dobro onog francuza da budemo posteni tesko da ce iko moci cuvati nesto posebno jer izgleda kao da ima 20 minimalno a ne 17 godina i da ga Musa cuvao ispao bi iz igre za 10 minuta. U principu kad imas u ekipi samo jednog covjeka koji razvaljuje i za kojeg nemas odbrambeni odgovor posvetis se vise ostaloj cetvorici jer rijetke su utakmice gdje je jedan igrac uspio dobiti protivnicki tim. Jednostavno na tom igracu igras koliko moras cisto da ga umaras a ostale limitiras na minimum i dobijas utakmicu izuzev ako nije u pitanju Jordan:) Musa nije apsolutno problem ove ekipe nego suvo zlato ali ko prati kosarku duze vrijeme na ovim prostorima je bilo puno takvih igraca koji su se voljeli isutavati do beskonacnosti medjutim sve ima svoje granice i to je bilo vise nego korektno protiv Koreje. I nije problem ni isutavanje ako je rezonski ali sa 8m ili zabijati se medju tri igraca to je bas silovanje a to i Musa vec sasvim sigurno odlicno zna. Naravno on je vodja ekipe i ima drukcije tolerancije kod Pandze.
Mali_Vuk

#4043 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mali_Vuk »

Sretno danas momcovi :bih: :bih:

Sa Sikirašem i na Ameriku bi mogli ravnopravno, ovako nam dosta i srebro :D
Mali_Vuk

#4044 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mali_Vuk »

Samo mi nije jasno čemu se vi čudite. Pa ako izgube danas slučajno biće na Musinom fejsuk profilu stotinu duša da ga vrijeđaju i pišu povraćotine. Biće stotinu Bisa. To nam je u genima. Nemoš ti to promjeniti.

Mi uvijek mislimo da su nam sportisti nešto dužni, da nas nešto zakidaju :lol: A oni se samo trude da igraju koliko mogu i znaju. I onda dođe Bošnjo i pljuje :izet:

Sad smo sa Džeke natovarili na pleća ove djece obavezu da nam kompenziraju naše neuspjehe iz naših vlastitih života. Pa ako podbace, treba im zabraniti da dolaze u BiH :-)
hrasno38

#4045 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Mali_Vuk wrote:Samo mi nije jasno čemu se vi čudite. Pa ako izgube danas slučajno biće na Musinom fejsuk profilu stotinu duša da ga vrijeđaju i pišu povraćotine. Biće stotinu Bisa. To nam je u genima. Nemoš ti to promjeniti.

Mi uvijek mislimo da su nam sportisti nešto dužni, da nas nešto zakidaju :lol: A oni se samo trude da igraju koliko mogu i znaju. I onda dođe Bošnjo i pljuje :izet:

Sad smo sa Džeke natovarili na pleća ove djece obavezu da nam kompenziraju naše neuspjehe iz naših vlastitih života. Pa ako podbace, treba im zabraniti da dolaze u BiH :-)
Tako je :thumbup:
jethro

#4046 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by jethro »

Sretno momci :bih:
Itsoktobealone

#4047 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Itsoktobealone »

Ima li kakav stream?
Ajatolah_

#4048 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Ajatolah_ »

Itsoktobealone wrote:Ima li kakav stream?
https://www.youtube.com/watch?v=ojXbC395B2k
MOSALJOZE

#4049 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Jos ne pocinhe
:sabur:
Mali_Vuk

#4050 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mali_Vuk »

Da nije Bise uletio u teren :D
Post Reply