Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#40201 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Tri bobe se upisale. :thumbup: Super, idemo dalje, još jače, još bolje. Utakmicu po utakmicu rješavati.

Rožman :thumbup:
last mohicans wrote: 11/08/2023 23:15 Sve ovo je sjebalo i igrace, sam čovjek kaže. Isti su to igrači. Ovo s Durakovićem i Beganom je očiti grč, nemoguće da su tako loši. Sjetimo se Pidre, kad ga je analitika uzela na zub, poslije izraste u top beka. Nadam se da je nešto slično i sa ovom dvojicom.
Pravilno raditi sa njima pa možda i bude nešto, makar od jednog. Ako ih budemo otjerali nakon par utakmica, onda jebo ti tu politiku.
Dinostula

#40202 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 11/08/2023 23:21 Tri bobe se upisale. :thumbup: Super, idemo dalje, još jače, još bolje. Utakmicu po utakmicu rješavati.

Rožman :thumbup:
last mohicans wrote: 11/08/2023 23:15 Sve ovo je sjebalo i igrace, sam čovjek kaže. Isti su to igrači. Ovo s Durakovićem i Beganom je očiti grč, nemoguće da su tako loši. Sjetimo se Pidre, kad ga je analitika uzela na zub, poslije izraste u top beka. Nadam se da je nešto slično i sa ovom dvojicom.
Pravilno raditi sa njima pa možda i bude nešto, makar od jednog. Ako ih budemo otjerali nakon par utakmica, onda jebo ti tu politiku.
Desno vec imamo boljeg od Beganovica a ne bi ni Kapetanovica bilo lose probati da vidimo na cemu smo.
Logovan

#40203 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 11/08/2023 23:26 Desno vec imamo boljeg od Beganovica a ne bi ni Kapetanovica bilo lose probati da vidimo na cemu smo.
Pa eto moglo bi se reći, ali to je manje bitno. Obojica su vrijedni da se trpe.
Paradox76

#40204 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

Šahinović nesiguran, pogotovo kad mu je lopta u nogama, ne zna šta će s nje, nikakve ideje.Odbranio zicer, pa golman je, trenira, to mu je valjda posao.
Ekipa bez bekova, Musa i Mulalić su za 3 klase bolji igrači od Beganovića.
Durakovic apsolutno ništa, nikakva kretanja, ofanzivno grozan, defanzivno pogubljen.
Trako nije igrač za FK Sarajevo.
Balta borben, ali spor.Malo ozbiljniji napadači će sa lakoćom ga prolaziti, ako ih ne faulira.
Vrančić igra sa 70 %, tacno koliko je dozirao sebi.Moze puno više.
Buljubašić, talenat, dobro odigrao, mislim da ce biti u rangu Đokanovića.
Mustafić puno zuji , malo meda daje.
Keremih, najlošija utakmica u FK Sarajevo.
Oliveira, za godinu, dvije, igrat će u puno boljim ligama.
Ziljkic, dao dva gola a bio medju lošijim večeras.Samo maše rukama, driblinzi pročitani, teatralan, konstantno gestikulira i ulizuje se svima.
Od izmjena, niko ništa posebno.
Perananda bi mogao biti lucidna desetka.
Zaključak, vise sretno, nego spretno.
Nikakve igre, žara, borbe, htijenja.
Sve na neku silu.
Nadati se da ce Simon ovo posložiti, ima ovdje materijala za napredak.
Trenutno, svaka iole bolja ekipa bi nas glatko dobila.

IGRAJ BORDO BIJELI !!!
Last edited by Paradox76 on 11/08/2023 23:56, edited 1 time in total.
Samprotivsviju

#40205 Re: Utakmice.

Post by Samprotivsviju »

Ma iskreno mislim da Beganovic nije los koliko pokazuje, mislim jednostavno da mu treba samopouzdanja. Kad pogledas gdje sve igrao, mislim da je ovo daleko najveca publika pred kojom je igrao. Ne bi ga bez razloga stavljali u prvih 11, vjerovatno je dobar na treninzima...ali igra pod grcem u utakmicama...ne znam.
mirza_15

#40206 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Meni Beganović večeras uopšte nije bio loš. Pa eto i taj izboren penal koji je posljedica toga da je na vrijeme krenuo na loptu i stigao prije protivnika.
Anquilla

#40207 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

mirza_15 wrote: 11/08/2023 23:15 Meni je žao što Čataković nema više prostora, ali Oliveira je bolji. Kod Hamze ima dosta potencijala i mislim da on može odigrati jako kvalitetno.
U pravu si. Njih dvojica su dva različita tipa napadača.
Večeras Hamza bolji na krilu nego u Dudićev vakat :lol:

I za Besima super, da se polako vraća :)
omega369

#40208 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Sahinovic veceras ipak jako dobar. Pola lopti koje su mu vracene su bile skoro zavala tako da ne cude njegova losa ispucavanja. Spasio je cist gol i tako vjerovatno spasio i utakmicu. Mada, i dalje ne kontam sto ne brani rogic

Buljubasic veceras odlican, ako ne i najbolji. Milion bitnih prekrsaja je napravio, presjekao dosta lopti. Asistencija mu je za 10. Ziljkic, nesto manje los nego inace. Bekovi jako losi...renan klasa

Igra ne toliko dobra, ali je tempo bio jako dobar. Trener se trudi, vidi se da zna. Nadam se da ce sprovesti viziju. Rekao je jednu jako bitnu stvar a to je da konacno nismo primili gol i to je napredak. Ideno utakmicu po utakmicu pa cemo vidjeti. Moze ova ekipa puno bolje
jalijas74

#40209 Re: Utakmice.

Post by jalijas74 »

Sad se tek vidi koliko nas je zalizani unazadio oni ni formaciju nisu ustanju odraditi kako treba. Svi nesto isprepadani valjda im fali i Dal da mu dodaju. Slovenac je vecaras na tabletama usta se uvali jadan hahahaha :) . I ne hvalite golmana on treba da diriguje odbranom a to mozes samo kada si siguran u sebe a ovaj to ocito nije. Zate ono kad odbrana pogrijesi a golma odbrani i onda se izdere na njih barem to gledamo na TV-u.
I neka smo onaj prvi funjerski gol uvalili neka se kolo srece malo okrene dosta smo se mi naprimali ovakvih golova.

A ovi sto kude Hz oko penala i ranije bakljade da podsjetim na 98 i onu veliku Celinu bakljadu kada je Smjecani zategnuo sjever je vec gorio.

Sve u svemu ona stara igru brisi bodove pisi.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#40210 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Mi kad se na nesto natakarimo, kao npr na onu "nikakvo zalaganje, zelja, htjenje" ne popustamo, bez obzira kako je realno stanje.
Momci su veceras trcali, borili se, uklizavali. Imali vise prekrsaja od protivnika. Ne mogu trcati svih 90 min ko navijeni. Da mogu igrali bi Championship-u makar.
Puno grca, nesigurnosti, gresaka iz neke prevelike zelje da se nesto uradi po svaku cijenu.

Ja sam veceras vidio promjene u odnosu na igru s Mirzom ako nista u tom dijelu igre po izgubljenoj lopti.
Ostalo, taktika, uigranost itd., to se nece moci ocijeniti barem do oktobra.

Ono sto me raduje, je izraz nevjerovanja kod Rozmana na neke nase nebuloze. Covjek se fatao za glavu, dok je Mirza to posmatrao u fazonu sve js to OK.

Generalno Keremeh po meni, osim motorike nije nista pokazao. Masu pogresnih dodavanja, nerezonskih odluka.

Renan i Vrancic odskacu.
missko

#40211 Re: Utakmice.

Post by missko »

Paradox76 wrote: 11/08/2023 23:55 Šahinović nesiguran, pogotovo kad mu je lopta u nogama, ne zna šta će s nje, nikakve ideje.Odbranio zicer, pa golman je, trenira, to mu je valjda posao.
Ekipa bez bekova, Musa i Mulalić su za 3 klase bolji igrači od Beganovića.
Durakovic apsolutno ništa, nikakva kretanja, ofanzivno grozan, defanzivno pogubljen.
Trako nije igrač za FK Sarajevo.
Balta borben, ali spor.Malo ozbiljniji napadači će sa lakoćom ga prolaziti, ako ih ne faulira.
Vrančić igra sa 70 %, tacno koliko je dozirao sebi.Moze puno više.
Buljubašić, talenat, dobro odigrao, mislim da ce biti u rangu Đokanovića.
Mustafić puno zuji , malo meda daje.
Keremih, najlošija utakmica u FK Sarajevo.
Oliveira, za godinu, dvije, igrat će u puno boljim ligama.
Ziljkic, dao dva gola a bio medju lošijim večeras.Samo maše rukama, driblinzi pročitani, teatralan, konstantno gestikulira i ulizuje se svima.
Od izmjena, niko ništa posebno.
Perananda bi mogao biti lucidna desetka.
Zaključak, vise sretno, nego spretno.
Nikakve igre, žara, borbe, htijenja.
Sve na neku silu.
Nadati se da ce Simon ovo posložiti, ima ovdje materijala za napredak.
Trenutno, svaka iole bolja ekipa bi nas glatko dobila.

IGRAJ BORDO BIJELI !!!
E ukratko vam je to to kako je kolega napisao plus sto su nas i ovi orocitali da igramo samo kratke pasove i centarsuteve ono zadnjih 10 min je bilo ok a nesmijem ni pomisliti kako cemo proci protiv Zrinjskog pa i losijih od Zrinjskog ako ostane ovakva igra
svi u napad

#40212 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Za razliku od ranijih tekmi veceras se mora priznati zalaganje i borbenost. Vidilo se htijenje i mislim da ce Slovenac ovo posloziti ali za to treba vremena. O najslabijem nasem igracu Durakovicu necu nista pisati jer sam vec u prvoj tekmi napisao da on ni mene penzionera ne moze cuvati. Mali Buljubasic se trudi ali daleko je on od Djokanovica sto neka raja misli. Na svim ovim tekmama je imao masu pogresnih dodavanja a cini mi se da je i malo pretemperamntan. Treba mu davati minutazu jer je mlad. Mislim da je vrijeme i da se Ikic nadje u prvih 11 umjesto Keremeha koji je veceras bio slab. Ja bih jako volio da Catakovic igra uz Olivieru jer decko nije klasicni spic ali onaj drugi bi bio odlican. Ima dobar sut a nije ni los u igri glavom. Zeljkovic treba umjesto Mustafica jer je bolji u predaji lopte. Imamo dva odlicna igraca Olivieru i Vrancica te jako dobrog mog favorita Baltu koji ipak treba igrati zadnjeg veznog. Bez obzira na puno gresaka u dodavanju moramo biti zadovoljni igrom zbog velikog zalaganja. Slovenac treba kapitenu objasniti da se treba oslobadjati lopte puno prije i da je igra u odbrani vrlo vazna za ekipu. Toliko od mene. Cestitke igracima i treneru na pobjedi.
Samprotivsviju

#40213 Re: Utakmice.

Post by Samprotivsviju »

Ma fali svega u napadu, nece ovo preko noci otici...ima pune ruke posla slovenac. Mislim da ce ova ekipa biti bolja u gostima nego kuci...
rocco_siffredi

#40214 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Raduje me pobjeda. Nek se malo skine pritisak.
Samo da pitam portale, od klixa, avaza, sport1 pa do sportsport, jesmo li mi gledali istu utakmicu. Čitajući njihove naslove i članke kao da smo gledali dvije različite utakmice.
Užasni smo bili, ništa ni s čim. Ovom rezultatu ne više pridonijela sreća, Posušje, nego mi.
Ima posla da se svi useremo, od nas navijača, pa do trenera, igraća. Da ne govorim da su neki zalutali u Sarajevo. Valjda se dozovu
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#40215 Re: Utakmice.

Post by suad-sarajevo »

Neka nam neko pojasni kako smo uspjeli dobiti ovu. :D
ZonFon

#40216 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Od ove 4 zvanicne tekme, ovo je bila ona u kojoj smo najmanje zasluzili pobjedu a nekako smo to uspjeli i to uvjerljivo :lol:

Ne sviđa mi se sto Baltu moramo koristiti na stoperu. Buljubasic odigrao dobru tekmu. Ziljkic dosta ulazio u sredinu i izgledalo je ko da mu fali neko u vezi skim se razumije.

Bekovi ce nam zadavati glavobolju.

Nadam se da cemo se sto prije posloziti i uigrati ako nista da iskoristimo ovaj laksi raspored na startu.
il dottore

#40217 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Nije bilo teško za pretpostaviti da će Trako preuzeti Dalove pohvale stručnjaka na tribinama
mirza_15

#40218 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja sam već napisao da ovo mora puno bolje, ali ne treba ni pretjerivati sa stavovima tipa "ne znam kako smo pobijedili", "nisamo zaslužili" i sl. Sinoć smo bili bolji protivnik i zasluženo ostvarili pobjedu. Imali smo nekoliko prilika prije gola, kontrolisali utakmicu. Čitajući komentare ispadne da je sijevalo oko našeg gola, da su nam po bokovima probijali u svakom napadu jer su nam bekovi odron, a da smo ga mi nekako slučajno utrpali i odnijeli pobjedu. Istina je da nam nisu ozbiljno zaprijetili i pored, kako se konstatuje, odron bekova osim u dvije situacije za koje su kriva dva katastrofalna pasa (Mustafić i Ziljkić). Ok. Nije bila dominacija da pljušti sa svih strana i ni ja nisam zadovoljan kako je to izgledalo, samo odvadite malo.
Paradox76

#40219 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

Utakmica sinoć je pokazala koliko je prethodni trener i njegov nestručni stab unazadili i one pojedine igrace u našem timu koji su jako kvalitetni.
Da ne uporedjujem igu nekih evropskih timova, evo uzmimo na primjer našeg, nadam se, konkurenta, ekipu Zrinjskog.
Kada lopta krene od golmana Marića, oni imaju 2-3 pa čak i vise šablona.
Čim lopta krene do Barišića ili Jakovljevica to je signal organizatorima igre, da li je to Kiš, Čanađija Tičinović, Ćuže, da odmah se otvaraju i traže loptu, u istom trenutku, bekovi Ćorluka ili ko bude na lijevoj strani, aktivno učestvuju bez lopte, otvaraju se, odvlače igrače i stvaraju prostor organizatorima igre da iznesu loptu do krila ili Biblije.
Znaci svi aktivno učestvuju.
Kod nas je suprotno.
Kod nas, prvo, stoperi mole Boga da je Sahinovic ispuca dalje.
Ako slučajno lopta dodje do stopera, naši organizatori igre Vrančić, Mustafic, ili ko igra, se ne otvaraju, bukvalno izgleda kao da ne žele primiti loptu, koliko puta smo vidjeli Serbecica, Martinoviću, sad i Anicica, Soldu i Traku, da mole, rukama gestikuliraju da neko pridje.
Bekovi ne znaju da li bi krenuli gore ili u sredinu, potpuno pogubljeni.
Vise puta se vidjelo, ko iole poznaje fudbalsku igru, da Ziljkic i Oliveira dolaze duboko nazad po loptu.
Slazem se, ne može se uvijek igrati perfektno i po šablonima, ali majka mu stara, imamo li plan B, C, D????
To je zato sto nema nikakvog plana, zamjenskih šablona, uigranih kombinacija, prilagođavanju promjenama u toku utakmice, prilagođavanja protivniku, analizi protivnika.
Koliko puta smo vidjeli, čak je i cijeli stadion, ne moraš biti neki poznavalac igre, zviždali zbog nekontroliranog vraćanja lopte nazad, jer se nema ideja, u stvari nismo imali trenera koji bi napravio 3-4 šablona za razne situacije.
Mi zavisimo od toga ako uspije se Vrančić osloboditi igrača, jer su svi protivnici skontali igrati aktivnije na njega, odigra dobar pas naprijed, ili da se Oliveira izbori za neku situaciju, ponekad i na individualni kvalitet Ziljkica.
Meni je krivo sto su takvi profesionalci šutili, tipa Vrančić, Balta, Ziljkić jer su saucesnici u uništavanju ekipe od strane bivšeg trenera.
To je isto kao da rade u nekoj firmi, vide da kola idu nizbrdo, posla sve manje, znaju ko je kriv a ništa ne preduzimaju.
Bitno je da plata legne na vrijeme.
Još su se dičili harmonijom u svlačionici.
Simon ima materijala da napravi ovo puno bolje, sad je sve na njemu, ne bih mu bio u koži.
Logovan

#40220 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

il dottore wrote: 12/08/2023 11:10 Nije bilo teško za pretpostaviti da će Trako preuzeti Dalove pohvale stručnjaka na tribinama
Griješi, gubi se, ali Bože moj, davati mu podršku pa će biti bolje možda. Njemu je tek 19 godina. Jučer je imao odličan potez u drugom poluvremenu, izbio loptu u pravom trenutku ispred šesnaesterca. Šahinović nas spasio odličnom odbranom u drugom poluvremenu. :thumbup:
sencobih

#40221 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Samo malo strpljenja, vjerujem da ova ekipa može poremetiti planove lopinama iz saveza.
last mohicans

#40222 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Svi smo isto primjetili kod gestikulacija Simona na naše bravure i o čemu se tu radi. Izgleda da je lik baš temperamentan i da tako izgleda kraj linije i meni se sviđaju takvi treneri, a ne kad se navale na klupu ko Pape onomad. Zabrinjavaju rekacije nestručnog štaba i Mirze, kad smo imali ovakve utakmice a koje nisu dobro završile po nas. Tu je uvijek bila neka vadiona na teren, sudiju, nesreću ili nešto četvrto. Jednostavno ljudi nisu vidjeli šta nama fali, gdje griješimo i u čemu se trebamo popraviti. Ne mislim da je Simon tako postupao da bi se dodvorio publici, čovjek se baš ibretio našim postupcima i igri. Idemo polahko, korak po korak. Upratih podatak da je mali Buljubašić u jednom trenutku imao šest prekršaja, a da nije dobio žuti. Ali je zato majstor Ziljkić dobio žuti za glupost. Taj segment nam je izuzetno loš, malo prekršaja u pravom trenutku. Tako da, neka malca. Ima tu mladalačku agresivu koja nam fali.
Adobeg

#40223 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Covjeku treba dati sansu da nesto napravi od ove ekipe,a mi smo jos daleko od one igre prije 5 godina kada smo sve mjeli dosli do play offa itd. :D
Logovan

#40224 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Logovan

#40225 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Image
Post Reply