Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da je cilj da se polupaju rafinerije i plinovodi na bliskom istoku tako da Amerika i Rusija profitiraju od visoke cijene nafte i plina. Kina da bude više ovisna od Rusije, a Evropa od Amerike. Da se od visoke cijene energenata Rusi dobro naoružaju i opreme vojsku i da zgaze Ukrajinu. Znači ide pljačka naroda u Evropi i Kini. Ako se poveća cijena energenata, povećat će se cijena i hrane i svega drugog. To bi značilo još veća inflacija i lošiji standard za obične ljude u Evropi i Kini. I svim drugim državama koje nemaju naftna polja i rafinerije. Još ako dodamo u računicu da mnoge ove desne stranke finansiraju Rusi u Evropi, eto fašista na vlast i porasta islamofobije. Uglavnom današnjim muslimanskim zemljama preostaje da se bore ili za zapad ili za istok. I da ginu za tuđe interese.
Ako se polupaju rafinerije i plinovodi u Iranu. To će najviše odgovarati Rusiji da oni prodaju svoje energente Kini i da Iran istisnu iz posla.
Osim navedenog ovim dešavanjem na bliskom istoku niko ne priča o Ukrajini, a Boga mi ni Gazi i Palestincima. Za Ukrajince ovo znači manje naoružanja i PVO/PRO, tako da će biti još više izloženi bombardovanjem i uništavanjem infrastrukture.
sime_cipol wrote: ↑15/06/2025 01:39
Jel ulazak Amerike u sukob znaci da Izrael ne moze sam protiv Irana?
Jeste naivni ljudi, pa Amerika je u ratu sa Iranom i Islamskim svijetom jos od Bush jr kad je govorio o Krstaskom ratu, i ne samo Amerika, Britanija, Njemacka, Francuska itd, duga lista.
sime_cipol wrote: ↑15/06/2025 01:39
Jel ulazak Amerike u sukob znaci da Izrael ne moze sam protiv Irana?
Jeste naivni ljudi, pa Amerika je u ratu sa Iranom i Islamskim svijetom jos od Bush jr kad je govorio o Krstaskom ratu, i ne samo Amerika, Britanija, Njemacka, Francuska itd, duga lista.
Mislite da je ovo izveo Izrael sam sada?
Baš tako Sanjarko.
Al lakše je napisati Izrael, jevreji. A Boga ti ko najviše profitira od ovoga svega? Šaka jevreja, IDF, Izrael ili možda ipak taj kršćanski svijet?
It seems the Iranians are operating with a new tactic, launching slower missiles to occupy the interceptors, and then, with a delay of several minutes, launching the faster ones that will arrive directly and hit the target.
Unfortunately, in Bat Yam, a woman of about 60 years old was pronounced dead.
Quoting Hallel Bitton Rosen (@BittonRosen)
Update on casualties as a result of the launches from Iran: Rehovot: 2 severely injured, 4 moderately injured, 1 lightly injured
Evo veliki broj USA kongresmena piše statuse o nekakvim iranskim i hamas spavacima u Americkim gradovima i kao da se svi trebaju paziti jer moze doci do napada na tlu USA...
Cionisti ce sigurno uraditi neko sranje u USA ako ne nagovore Teumpa da napadne Iran... Teren je pripremljen za to...
Kakvi su ovo lazovi i pokvarenjaci to je nevidjeno... USA narod je rob cionista...
moonco wrote: ↑15/06/2025 01:56
Mislim da je cilj da se polupaju rafinerije i plinovodi na bliskom istoku tako da Amerika i Rusija profitiraju od visoke cijene nafte i plina. Kina da bude više ovisna od Rusije, a Evropa od Amerike. Da se od visoke cijene energenata Rusi dobro naoružaju i opreme vojsku i da zgaze Ukrajinu. Znači ide pljačka naroda u Evropi i Kini. Ako se poveća cijena energenata, povećat će se cijena i hrane i svega drugog. To bi značilo još veća inflacija i lošiji standard za obične ljude u Evropi i Kini. I svim drugim državama koje nemaju naftna polja i rafinerije. Još ako dodamo u računicu da mnoge ove desne stranke finansiraju Rusi u Evropi, eto fašista na vlast i porasta islamofobije. Uglavnom današnjim muslimanskim zemljama preostaje da se bore ili za zapad ili za istok. I da ginu za tuđe interese.
Ako se polupaju rafinerije i plinovodi u Iranu. To će najviše odgovarati Rusiji da oni prodaju svoje energente Kini i da Iran istisnu iz posla.
Osim navedenog ovim dešavanjem na bliskom istoku niko ne priča o Ukrajini, a Boga mi ni Gazi i Palestincima. Za Ukrajince ovo znači manje naoružanja i PVO/PRO, tako da će biti još više izloženi bombardovanjem i uništavanjem infrastrukture.
Kako da se poveca cijena nafte iz rusije kada im je cijena ogranicena na 60€/barel i cak se ide na smanjenje te cijene.
Ja po Telegramu vidio da je Iran obarao dronove i rakete jucer i to sa dosta uspjeha, a sad mi izleti na TT video eksplozije u Izraelu koja je vala velika
last mohicans wrote: ↑14/06/2025 23:01
Pogledajte pažljivo i zumajte ruku satanjahua, pa i drugih. Garant nije u izraelu, ovo mi kao AI djeluje.
Cionisti su poznati po tome da vole zivot ovaj smrad je prije 3 dana odletio iz Izraela.
Dobro jutro svima osim Ciosendvičarima.
Odletio je Satanjahu još prvo jutro prema Grčkoj.
Ovo bi mogao biti AI, ne uklapa se nikakvo njegova silueta i lik u ovu pozadinu.