BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
made_in_sarajevo

#40151 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Znam da sa 5 na 10 ide,a ostalo ne znam pretpostavljam samo :mrgreen:
ala7

#40152 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Lupeto lupetare dok ne vidim povećanje brzine!

Prodaju maglu ovi insajderi. Lafo oktobar, novembar, januar, februar, ako nije februar e onda je mart, pa onda 1. april šalu napraviti i u krug ponovo. Zdravo,ćao!

Sve ti je jasno kad vidiš da je mikrovalna važnija investicija u BHTelecomu, da se reklamira, proda nego investicija koja bi poboljšala sadašnje usluge.FUCK YOU BHTELECOM!
AnonymousBIH

#40153 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Telecom na postojećoj infrastrukturi većini korisnika ne može da isporuči mizerije od trenutnih brzina, a kamoli da povećava. Radni kolega u predgrađu ne može da dobije netFlat 10, a on zagriženi SDA-ovac pa neće Telemach. I plaća on tako netFlat 10 i ostalo, a brzina interneta mu oko 7 mbps.
Android Knego

#40154 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

zippoo87 wrote:
neki wrote:Od nove godine u telekomu je haos...reorganizacija, neke se službe spajaju, nove formiraju, ljudi prebacuju, mjenjaju zaduženja...uglavnom, nikom nije jasno sta treba da radi i koje su mu odgovornosti...
Ne znam ko vas lozi tom pričom o povećanjima brzine i novim uslugama, ali u telekomu trenutno nema osobe koja bi mogla pokrenuti ni najosnovnije investicije kao sto je nabavka potrošne robe a kamoli unapređenje usluge...
ovo mi ima smisla jer sam prekucer trazio zamjenski daljinski za STB i gdje sam god otisao,kazu nemaju na stanju a ne znaju kada ce doci
vise od mjesec dana nemaju skoro nista...
istina. trazim mobitel da kupim i nema ga ni u jednoj poslovnici. bukvalno ni u jednoj. sto je jos gore, niko ne zna reci ni kad ce doci naredna tura.
a kad odes u neku poslovnicu tamo pusto ko granap pred zatvaranje...
ElRe

#40155 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Reorganizacija u Telecomu je zavrsena. Igrom slucaja isti "haos" vlada i u Telemach-HS-HKB i Logosoftu.

Nego,

Nastavak restrukturiranja HT-a uz nova otpuštanja

http://www.ictbusiness.info/telekomunik ... otpustanja

A isto najavljuju i u Vipu.

U BHTu i dalje nista ne poduzimaju da se dogovore sa viskom radnika. Projekcija je da godisnja usteda bila oko 20 miliona maraka kada bi se rijesili viska nepotrebne radne snage.
studiorum_tuzlaensis

#40156 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

ElRe wrote:Reorganizacija u Telecomu je zavrsena. Igrom slucaja isti "haos" vlada i u Telemach-HS-HKB i Logosoftu.

Nego,

Nastavak restrukturiranja HT-a uz nova otpuštanja

http://www.ictbusiness.info/telekomunik ... otpustanja

A isto najavljuju i u Vipu.

U BHTu i dalje nista ne poduzimaju da se dogovore sa viskom radnika. Projekcija je da godisnja usteda bila oko 20 miliona maraka kada bi se rijesili viska nepotrebne radne snage.
Samo u prethodnih 10 mjeseci, BH Telecom ima manje 150 radnika, prima nove samo uz saglasnost Nadzornog odbora i Vlade FBiH. A što se tiče prijevremenog odlaska, nekad firme više vole da ga puste radnika da radi do penzije da odradi nego da im se trenutno isplati otpremnina kao tehnološkom višku. Bolje u ratama otplaćivat nego po trenutnom Kolektivnom isplatiti im 30.000-40.000 hiljada maraka. Govorio je direktor Telecoma na nekom intervjuu da su primili 19 radnika u prosloj godini i to isključio šalterskih.

S obzirom na veliki prirodni odliv (dosta je tu starih radnika sa preko 60+ god), ako se nastavi ovaj trend.. Telecom će do kraja 2017 imati već manje od 3000 zaposlenih itd..
punosvega

#40157 Re: BHTelecom All About

Post by punosvega »

studiorum_tuzlaensis wrote:Govorio je direktor Telecoma na nekom intervjuu da su primili 19 radnika u prosloj godini i to isključio šalterskih.
Drugim rijecima receno, zaposleno je novih 19 uhljeba.
studiorum_tuzlaensis

#40158 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

punosvega wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Govorio je direktor Telecoma na nekom intervjuu da su primili 19 radnika u prosloj godini i to isključio šalterskih.
Bil volio i ti? :D :D
punosvega

#40159 Re: BHTelecom All About

Post by punosvega »

studiorum_tuzlaensis wrote:
punosvega wrote:
Volio bih se zaposliti bez stela i u redovnoj konkursnoj proceduri, ali ne moze od uhljeba. :wink:
pepeljara

#40160 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

i poslah ja mail na oficijelni mail telecoma za sve "vase upite"
nakon punih 8 dana dobijam odgovor.

Upit je bio, Kada ce opet biti u ponudi Samsung telefoni obzirom da ih nema sada vec vise od 2 mj.

Rekli su da ne mogu djeliti te podatke sa korisnicima :)
Da pratimo stranicu :D

ehet
farisxd

#40161 Re: BHTelecom All About

Post by farisxd »

Sa FB-a: https://www.facebook.com/IdemoPrvi/phot ... 32/?type=3

Akcija koja se ne propušta!
Korisnici fiksnog pristupa Internetu netFlat 5 paketa mogu za samo 0,50 KM mjesečno (odnosno 0,585 KM sa PDV-om) dokupiti dodatnih 5Mbps brzine, te preći na paket netFlat10 uz brzinu od 10Mbps.
Duplo veće brzine za ovaj paket možete ostvariti podnošenjem zahtjeva do 14. aprila!
Više informacija https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c41b03504b.html

Šta je sa MojaTV?
escobar__

#40162 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

To smo već vidjeli, ovdje si ugovorom vezan 24 mjeseca (da bi ostvario to povećanje).
howdy

#40163 Re: BHTelecom All About

Post by howdy »

farisxd wrote:Sa FB-a: https://www.facebook.com/IdemoPrvi/phot ... 32/?type=3

Korisnici fiksnog pristupa Internetu netFlat 5 paketa mogu za samo 0,50 KM mjesečno (odnosno 0,585 KM sa PDV-om) dokupiti dodatnih 5Mbps brzine, te preći na paket netFlat10 uz brzinu od 10Mbps.
Duplo veće brzine za ovaj paket možete ostvariti podnošenjem zahtjeva do 14. aprila!

Šta je sa MojaTV?

Dzaba kad ne daju :D
zateznistub

#40164 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

punosvega wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
Volio bih se zaposliti bez stela i u redovnoj konkursnoj proceduri, ali ne moze od uhljeba. :wink:
Mani se šuplje, i ti bi kao i svi volili uvaliti guz u BHT, samo šuplja bezveze...

Ja prvi bih, samo je raji muka to javno napisati...
punosvega

#40165 Re: BHTelecom All About

Post by punosvega »

zateznistub wrote:Ja prvi bih, samo je raji muka to javno napisati...
ne dam nama pa nek ide glava. a ti sta bi i kako bi ne znam.
zippoo87

#40166 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Šta je sa MojaTV?
i ja ovo procita ,i mene zanima
hoce li i cetvrtu godinu moja tv korisnici ostati kratkih rukava
Adi-g

#40167 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Ovdje po novoj akciji pushe ga oni koji imaju netflat15. Cijena je 43,29KM
Znaci ja moram preci na netflat25 koji kosta 70,20KM i placati ga mjesecno 49,14KM sa popustom. Realno meni ne treba vece od netflat 15. Ja kao korisnik koji sam godinama placao oko 50km samo internet sam po ovoj akciji donji.
Postoji li mogucnost da spustim brzinu na netflat 10 i da nakon par dana predjem na popust :)

Pozz
Casual's

#40168 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Kreteni mi danas iskljucise moju tv i telefon bez ikakve najave, upozorenja i bilo cega jer sam umjesto za 11. mjesec platio 12. Dakle, redovno izmirivanje obaveza (uz povlacenje jednog mjeseca što je po njima oke, ugovorom) oni mi zbog preskakanja slucajnog iskljucise, dakle BEZ IKAKVOG PRETHODNOG UPOZORENJA ! Odem u centar, platim taj racun, malo se porjeckam jer vide da se sve izmiruje, i jos mi kazu trebamo ti prikljucenje naplatit ?! :D :D :D :D Naravno, nisam bio pod ugovorom tako da su izgubili jednog korisnika. Nabijem i telekom i njihovih 5 mbps.

...konkurencija javlja 5 dana ranije ;)
ElRe

#40169 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

:thumbup:
BarbaDue

#40170 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

zippoo87 wrote:

Šta je sa MojaTV?
i ja ovo procita ,i mene zanima
hoce li i cetvrtu godinu moja tv korisnici ostati kratkih rukava
Svojom nezaiteresovanošću za klijente tjeraju na radikalne mjere, tačno ću razvaliti mojatv premi na 2-3 pojedinačna računa!!!
zippoo87

#40171 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

i ja sam tako prije neke 2 godine razbio paket
bila duplo veca brzina ako se uzme netflat 10 i moja tv i telefon odvojeno,nego je to sve bilo u istom paketu,plus je bilo nekih 6 KM jeftinije mjesecno

tako da sacekaj da vidis hoce li sta mijenjati do marta,ako ne bude,rasjeckaj usluge odvojeno
sencobih

#40172 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Casual's wrote:Kreteni mi danas iskljucise moju tv i telefon bez ikakve najave, upozorenja i bilo cega jer sam umjesto za 11. mjesec platio 12. Dakle, redovno izmirivanje obaveza (uz povlacenje jednog mjeseca što je po njima oke, ugovorom) oni mi zbog preskakanja slucajnog iskljucise, dakle BEZ IKAKVOG PRETHODNOG UPOZORENJA ! Odem u centar, platim taj racun, malo se porjeckam jer vide da se sve izmiruje, i jos mi kazu trebamo ti prikljucenje naplatit ?! :D :D :D :D Naravno, nisam bio pod ugovorom tako da su izgubili jednog korisnika. Nabijem i telekom i njihovih 5 mbps.

Skandalozno. Iskljuciti zbog neplaćanja računa za novembar prošle godine.
klej

#40173 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

pitanje za korisnike koji imaju dva stb-a, sto sam i ja nedavno uveo. da li kod vas postoji vremenska razlika u prijemu slike na prvom i drugom stb? kod mene je ta razlika neke 2 sekunde, pa mi malo cudno. povremeno, imam problem i sa "ledjenjem" slike na jednom stb (ovom sto ranije prima signal). to sam veceras prijavio na 1444, pa ce vjerovatno monter morati doci.
escobar__

#40174 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Kod mene nekad bude razlike, nekad ne, no nemam drugih problema poput smrzavanja i sl. pa mi i ne smeta (nije da gledam program na dva prijemnika istovremeno :D)
ing-ecc

#40175 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Casual's wrote:Kreteni mi danas iskljucise moju tv i telefon bez ikakve najave, upozorenja i bilo cega jer sam umjesto za 11. mjesec platio 12. Dakle, redovno izmirivanje obaveza (uz povlacenje jednog mjeseca što je po njima oke, ugovorom) oni mi zbog preskakanja slucajnog iskljucise, dakle BEZ IKAKVOG PRETHODNOG UPOZORENJA ! Odem u centar, platim taj racun, malo se porjeckam jer vide da se sve izmiruje, i jos mi kazu trebamo ti prikljucenje naplatit ?! :D :D :D :D Naravno, nisam bio pod ugovorom tako da su izgubili jednog korisnika. Nabijem i telekom i njihovih 5 mbps.

Jesi li DOBRO provjerio racune za 12/2015 (ovaj si platio) i 01/2016? :? Ili nisi nikako provjerio?
Locked