sarajevoxxxx wrote:
Nego šta kaže Homeini? Jesi li još nekoga priupitao?

Može li se ženiti sa djevojčicom ispod 9 godina
Dao sam ti prijevod na engleski, s indexom, pa provjeri. Sta kaze Buharija i Muslim, moze li? Kako ono - hz Aisa imala 6 godina kada se udala za Poslanika s.a.v.s., a 9 kada je pocela konzumirati brak. Malo sam istrazivao po onom pitanju i mogu ti reci da je sve krenulo sa istog izvora, kao islamska antipropaganda. Evo sta sam nasao pored navodne "fetve":
Ishaq:311 “The Apostle saw Ummu’l when she was a baby crawling before his feet and said, ‘If she grows up, I will marry her.’ But he died before he was able to do so.”
Muhammad saw Um Habiba the daughter of Abbas while she was fatim (age of nursing) and he said, "If she grows up while I am still alive, I will marry her." (Musnad Ahmad, Number 25636)
"Musnad Ahmad," Hadith number: 16245, Volume Title: "The Sayings of the Syrians," Chapter Title: "Hadith of Mu?awiya Ibn Abu Sufyan,"
Narrated by Hisham Ibn Kasim, narrated by Huraiz, narrated by Abdul Rahman Ibn Abu Awf Al Jarashy, and narrated by Mua?wiya who said,
"I saw the prophet ?Epbuh ?Esucking on the tongue or the lips of Al-Hassan son of Ali , may the prayers of Allah be upon him . For no tongue or lips that the prophet sucked on will be tormented (by hell fire) .
Eh, ovi su prvi poceli s plasiranjem "Homeinijevih fetvi". Zdrav razum to ne moze prihvatiti. A ja, cim budem u prilici, pitat cu sejh Eydija u vezi navodne "fetve" i javit ti sta on veli. Na netu sve vodi na isti "izvor", a jedini prijevod na engleski je onaj koji sam postavio i u njemu to neces naci.