Nema niti jednog razloga zbog kojeg bi Hrvati Bosne i Hercegovine trebali platiti nepravdu učinjenu Srbima Hrvatske.djonko brajs wrote:btw. hrvati bih su zavaljeni, kako volis reci, kada se hrvatska odcijepila od jugoslavije. da bi hrvati dobili cijelu hrvatsku moralo se odustati od bosne. i to tebi nema veze, jelde. druga drzava, druga nafaka. haha... licemjeran si do bola kresevljak.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Skijaš
#40126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Mister Yes
#40127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Obojica u ovom trenutku vise nad provalijom. A možeš spasiti jednog.Skijaš wrote:
Ja bih da spasim sve a to da se mora izabrati između Hrvata Kiseljaka i Hrvata Posušja je vještački izbor, nikog se ne mora zavaliti.
-
155_mm
#40128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@mister yes a sto tebi toliko gori pod nogama da se bosna sto prije podijeli po vec po tebi pravednim dejtonskim razgranicenjem?
mislim sto zuriti toliko, za podijelu nikad nije kasno.
- Skijaš
#40129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Važno je i jedno i drugo, ako nije važno neka se prestane sa nametanjem identiteta samo jednog naroda.djonko brajs wrote:ili ces ziviti u bizarnom svijetu skijaša kome je vaznije da grb nekog grada nema etnicki predznak nego kako ljudi zive.
-
zlajaBHF
#40130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mister Yes, i ti imas sinrom zvani, svi nas mrze i svi su protiv nas.Mister Yes wrote:
99% ljudi nisu za suživot. Ja jesam. 99% ljudi u BiH su protiv homoseksualaca. Ja nisam. I šta sada? Nisu u pravu što ne vole suživot ali tako je kako je. Ovdje secesionisti imaju instrumente da blokiraju državu i kada se to desi to je šah mat. Ili bi bar trebao biti. Ali kod nas je specifična situacija jer nam sa zapada stalno šapuću u uho da će se situacija promjeniti i da će napraviti funkcionalnu državu. A u stvari nas samo zavlače kako bi nas što više uništili.
Nismo mi toliko bitni zapadu da bi nas oni htjeli unistiti. Oni nam zele isto kao i sotalim u ovoj regiji.
Ljudima u BiH se zivot nebi poboljsao u slucaju podjele, to je sigurno, i zato ne vidim razloga zasto bi se trebala prihvatiti ista od strane Bosnjaka. Znaci nista ne dobijas, a mnogo gubis.
-
155_mm
#40131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mister Yes wrote:Podjela na 3 entiteta bi pomogla ali vrlo malo. Puno bi više pomoglo odcjepljenje RS-a.zlajaBHF wrote: Ti zelis podjelu na 3 entiteta, da bi drzava bolje funkcionisala, jel tako?
pa sta se ceka?
- djonko brajs
#40132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
meni nije vazno. ja potpisujem da grad u kojem zivim ima etnicki karakter nacije kojoj ne pripadam ali da je drzava stabilna.Skijaš wrote:Važno je i jedno i drugo, ako nije važno neka se prestane sa nametanjem identiteta samo jednog naroda.djonko brajs wrote:ili ces ziviti u bizarnom svijetu skijaša kome je vaznije da grb nekog grada nema etnicki predznak nego kako ljudi zive.
- Mister Yes
#40133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko zna šta bi bilo da se krenulo tim putem. Najvjerovatni opcija je da bi Jugoslavija sa Hrvatskom razmjenila teritorije. Knin i taj dio bi pripao BiH, istočna Slavonija Srbiji a zapadna Hercegovina Hrvatskoj. Ili tako nešto. Suživot bi bio između Srba, Bošnjaka i Crnogoraca koji bi svi živjeli u Jugoslaviji. Grand ParadaSkijaš wrote:
Što znači da bi sa tadašnjom Herceg Bosnom i HDZ-om, BiH prestala da postoji. Kakav je to suživot ?
-
zlajaBHF
#40134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A zasto bi to ljudi bolje zivjeli u slucaju podjele?djonko brajs wrote:
ili ces ziviti u bizarnom svijetu skijaša kome je vaznije da grb nekog grada nema etnicki predznak nego kako ljudi zive.
-
155_mm
#40135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa po tome mister yes ispade srbin. a nije, cojek sam kaze da je bosnjo sa dna kace.zlajaBHF wrote:Mister Yes, i ti imas sinrom zvani, svi nas mrze i svi su protiv nas
- Mister Yes
#40136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Star sam i onemoćao. A nisam tip koji voli da ostavlja probleme potomcima ako ih možemo mi sami riješiti.155_mm wrote:@mister yes a sto tebi toliko gori pod nogama da se bosna sto prije podijeli po vec po tebi pravednim dejtonskim razgranicenjem?
- djonko brajs
#40137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne mrze nas, ali imaju svoj interes a to nije stabilnost i funkcionalnost bih. i sta znaci da im nismo toliko bitni? da, nismo im bitni da investiraju znacajna sredstva da se bave nama ali je vrlo jednostavno baviti se nama putem jednog desetorazrednog diplomate u ambasadi i par NGO placenika da prosipaju suplju. toliko smo sigurno bitni.zlajaBHF wrote:Mister Yes, i ti imas sinrom zvani, svi nas mrze i svi su protiv nas.Mister Yes wrote:
99% ljudi nisu za suživot. Ja jesam. 99% ljudi u BiH su protiv homoseksualaca. Ja nisam. I šta sada? Nisu u pravu što ne vole suživot ali tako je kako je. Ovdje secesionisti imaju instrumente da blokiraju državu i kada se to desi to je šah mat. Ili bi bar trebao biti. Ali kod nas je specifična situacija jer nam sa zapada stalno šapuću u uho da će se situacija promjeniti i da će napraviti funkcionalnu državu. A u stvari nas samo zavlače kako bi nas što više uništili.
Nismo mi toliko bitni zapadu da bi nas oni htjeli unistiti. Oni nam zele isto kao i sotalim u ovoj regiji.
Ljudima u BiH se zivot nebi poboljsao u slucaju podjele, to je sigurno, i zato ne vidim razloga zasto bi se trebala prihvatiti ista od strane Bosnjaka. Znaci nista ne dobijas, a mnogo gubis.
- djonko brajs
#40138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa jel ti citas sta ja pisem? u istom postu odakle si ovo kopirao to sam rekao, jel treba da crtam?zlajaBHF wrote:A zasto bi to ljudi bolje zivjeli u slucaju podjele?djonko brajs wrote:
ili ces ziviti u bizarnom svijetu skijaša kome je vaznije da grb nekog grada nema etnicki predznak nego kako ljudi zive.
- Mister Yes
#40139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?zlajaBHF wrote:A zasto bi to ljudi bolje zivjeli u slucaju podjele?djonko brajs wrote:
-
zlajaBHF
#40140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali mi cemo svakako uci u EU i NATO.Mister Yes wrote:Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?zlajaBHF wrote:A zasto bi to ljudi bolje zivjeli u slucaju podjele?djonko brajs wrote:
Bilo kako bilo, mi u EU necemo uci ubrzo. Proce dosta vremena, a iskreno nama se ne zuri, jer smo mi daleko od spremnih za ulazak, i zato nam je bolje da sacekamo. Da kojim slucajem danas udjemo, pola stanovnistva bi odselilo....
Sto se tice NATO-a. Mi cemo uci, kada oni to budu zeljeli, a ne kada RS popusti !
-
palermo
#40141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čuj ko, pa Hrvati......Mister Yes wrote:
Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?
jebo te, zar još ovdje ova priča traje......ja mislio vi već odavno o nečem drugom drvite, valjda narodu dosadno, pa daj pta daš za ćakulu
-
155_mm
#40142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
djonko brajs wrote: ne mrze nas, ali imaju svoj interes a to nije stabilnost i funkcionalnost bih. i sta znaci da im nismo toliko bitni? da, nismo im bitni da investiraju znacajna sredstva da se bave nama ali je vrlo jednostavno baviti se nama putem jednog desetorazrednog diplomate u ambasadi i par NGO placenika da prosipaju suplju. toliko smo sigurno bitni.
a djeneralstab u beogradu sa isturenom komandom u banjaluci muku muci kako da stabilizira BiH. a atranci uvijek sve sruse. i tako u krug vec godinama.
stvarno ovolika briga za sa stabilizacijom BiH njenom podijelom i to sto prije postaje malo cudna. neko izgleda postaje pravo nervozan.
-
zlajaBHF
#40143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali mi cemo svakako uci u EU i NATO.Mister Yes wrote: Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?
Bilo kako bilo, mi u EU necemo uci ubrzo. Proce dosta vremena, a iskreno nama se ne zuri, jer smo mi daleko od spremnih za ulazak, i zato nam je bolje da sacekamo. Da kojim slucajem danas udjemo, pola stanovnistva bi odselilo....
Mi se trebamo skoncentrisait na uredjivanje drzave, tamo gdje mozemo.
Sto se tice NATO-a. Mi cemo uci, kada oni to budu zeljeli, a ne kada RS popusti !
- djonko brajs
#40144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to, a i ne samo to. ako se rs otcjepi svi ovi likovi koji su na sceni zbog rs-a tipa bakir, zlaja, zejlko, fahro, haris itd. bi nestali sa scene. kada propadne elektroprivreda ili toplana ili se krade na cestama, nebi vise kriva bila rs nego taj i taj tip na vlasti.Mister Yes wrote:Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?zlajaBHF wrote:A zasto bi to ljudi bolje zivjeli u slucaju podjele?djonko brajs wrote:
ne bi nam predsjednik drzave bio lik cija je jedina kvalifikacija da udara po prstima jer to vise ne bi privlacilo glasove. predsjednik bi bio neko ko mozda zna da dovede nekog investitora, a investitor bi dosao lakse jer stabilnost zemlje vise nije u pitanju, itd. itd....
- Skijaš
#40145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mister Yes wrote: Suživot bi bio između Srba, Bošnjaka i Crnogoraca koji bi svi živjeli u Jugoslaviji. Grand Parada
-
155_mm
#40146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja vjerujem da je ovo razlog toj nervozi i potrebi za sto precem odCepljenju RS. poslije ovih dogadjanja u ukrajini svima je jasno da ce NATO da promijeni svoju politiku i doktrinu. ulazak BiH u NATO je do sada mogao da se oteze u nedogled poslije ukrajine to vise nije tako. a ulaskom BiH u NATO prica o odCepljenju postaje utopija iz mnogo razloga.Mister Yes wrote: Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?
- djonko brajs
#40147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dzaba. opet ne bi valjalo. potrebna je socijalna kohezija da bi drzava osmisljavala i implementirala relevantne razvojne strategije. a to je moguce u bosni samo ako se podijelimo.155_mm wrote:ja vjerujem da je ovo razlog toj nervozi i potrebi za sto precem odCepljenju RS. poslije ovih dogadjanja u ukrajini svima je jasno da ce NATO da promijeni svoju politiku i doktrinu. ulazak BiH u NATO je do sada mogao da se oteze u nedogled poslije ukrajine to vise nije tako. a ulaskom BiH u NATO prica o odCepljenju postaje utopija iz mnogo razloga.Mister Yes wrote: Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?
-
dert
#40148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
djonko brajs wrote:dzaba. opet ne bi valjalo. potrebna je socijalna kohezija da bi drzava osmisljavala i implementirala relevantne razvojne strategije. a to je moguce u bosni samo ako se podijelimo.155_mm wrote:ja vjerujem da je ovo razlog toj nervozi i potrebi za sto precem odCepljenju RS. poslije ovih dogadjanja u ukrajini svima je jasno da ce NATO da promijeni svoju politiku i doktrinu. ulazak BiH u NATO je do sada mogao da se oteze u nedogled poslije ukrajine to vise nije tako. a ulaskom BiH u NATO prica o odCepljenju postaje utopija iz mnogo razloga.Mister Yes wrote: Evo recimo RS se odcjepi. Ko bi onda nas blokirao da uđemo u EU i NATO? Ako se RS odcjepi nema više problema Sejdić-Finci (jer nema više ni tročlanog predsjedništva a za Federaciju se predsjednik bira indirektno) a nema ni problema vojne i državne imovine. Sve riješeno i ulazimo u EU i NATO. A valjda se slažeš da bi bolje živjeli ako uđemo u EU i NATO? RS će svakako za nama u EU tako da neće biti ni granica. Ljepota zar ne?
Hajde ti jaro isprobaj to sa svojom familijom.Izdijelite, podijelite, tarabe izmedju vas postavite i onda nam napisi kako to fercera.Ako sve bude ok pa da i mi probamo
P.S. kako vam ne dojadi toliko pishanje uz vjetar,usmrditi cete se .
-
miki.ba
#40149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj Mister Yes je izrastao u pravog trola salonca. 
-
Basvod
#40150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nista. Red je onda da Bosnjaci druga dva naroda privole na suzivot sa njima.zlajaBHF wrote:Znaci dogovora do sad nije bilo. Da ga je bilo, nebi o ovome sada diskutovali.djonko brajs wrote:dogovora je bilo, ali se svaki put upetljala amerika sa skijaševom pričom i nasankala i bošnjake i ostale.zlajaBHF wrote: Pa vidis, mi smo u situaciji da nema dogovora. Zasto onda insistiras na ovoj raspravi.
Mislim, ako ti nakon onakvog rata nije jasno da dogovor nije moguc, onda stvarno ne znam sta jos treba da se desi, da bi to skontao.
Ne znam da li si Bosnjak kao sto se predstavljas, ali ja ne poznajem niti jednog jedinog Bosnjaka koji je za podjelu.
Cak mislim da kao narod nikad nebi preko toga presli.
To sto ti tvrdis je samo rekla kazala.
Znaci Bosnjacki narod je do sad glasao za stranke koje ne zele podjelu BiH.
Znaci Bosnjaci nece podjelu. Neki drugo to zele.
Sta cemo sad?
Bosnjaci, sad ce, 20 godina na tom planu nista nisu radili vec su gledali u pravcu MZ i smisljali sto gore nazive i smicalice za druga dva naroda.
Kakav je to plan zajednickog zivota meni nije jasno. Vrijeme je da Bosnjaci malo sjednu sami sa sobom i da vide kako su to zamislili da zive i grade svoju buducnost sa Srbima i Hrvatima.