Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tito_i_Partija

#40101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Haman se ovde igra puno Ril Tajm Stretedži. :D
Tananarive

#40102 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

Tito_i_Partija wrote: 10/02/2022 16:59 Haman se ovde igra puno Ril Tajm Stretedži. :D
Evo jedan zagriženi!!! :thumbup:
Tito_i_Partija

#40105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 10/02/2022 23:40 Windbound free on Epic GS
https://www.epicgames.com/store/en-US/p/windbound
Gledam i djeluje mi interesantno. Liči mi na My Time at Portia, znači jedna dobra vaginalna preporuka za g. @Chmoljo. :D

Al' ocjene na Steamu zu užas, trenutno 57%. Mnogi se žale da je nedovršena igra, a nisam vidio da developeri planiraju ikakvu vrstu daljeg supporta (zadnja komunikacija je bila prije godinu dana).

Jesi li prob'o?
FunkyzeitGames

#40106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FunkyzeitGames »

Meni ovaj Windbound djeluje kao malo smotana implementacija upakovana neki "unikatni" papirus stil radi posebnosti. Takve igre su me do sada ili oduševile ili me odbile od kompletnih žanrova, tako da sam u nedoumici da li da je probam za vikend. Čekam utiske ovdje. :D

Edit: Vidim ustvari da ima normalan stil, onaj cinematic mi nesto bi predug i pomislih da je neki jednostavni gameplay. Moglo bi se probati.
Tito_i_Partija

#40107 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Haj probaj pa nam javi. :-D

Mislim, uzeću ga sa Epica u bilo kojem slučaju, al' et' samo 'nako...da znam. :D
1Dante1

#40108 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 1Dante1 »

Lost Ark ima solidne recenzije zasad.
Project Leona

#40109 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Leona »

Project Sejuani wrote: 10/02/2022 08:10
Riddle wrote: 09/02/2022 20:42
Zanima me je jer žanr koji sam igrao i svi kreću svježim startom, to je bio glavni razlog.

Ko vas jebe, ne morate, neću ništa ubuduće očekivati od vas. :mrgreen:
Ja sinoć zaspa odmah kad sam došo kući i nestavih da se downloaduje. Danas stavim definitivno.
Sinoc sam stavio na dowload i završilo je do jutros, eto samo da otpočne.

Kako ćemo se naći da se udružimo u taj guild? Ja sam jučer još jednog lika nagovorio da probamo. Tako da sam 1+. :)
Averus

#40110 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Riddle @Project Leona
Ako hoćete hajte na moj discord, pa ćemo se okupiti. Pošaljem vam invite na pp ako ste zainteresovani :bih:
Moguće da će biti još dva moja druga (jedan je bosanac, jedan srbijanac)

Koliki party može biti uopšte?

btw mislim da ću ja biti oko 20:00, malo poslije online :)
arnes_king

#40111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Averus wrote: 11/02/2022 08:13 @Riddle @Project Leona
Ako hoćete hajte na moj discord, pa ćemo se okupiti. Pošaljem vam invite na pp ako ste zainteresovani :bih:
Moguće da će biti još dva moja druga (jedan je bosanac, jedan srbijanac)

Koliki party može biti uopšte?

btw mislim da ću ja biti oko 20:00, malo poslije online :)
Jel discord za odredjene igre ili opcenito? Ja sam vise PS5 gejmer, ali poigram nesto i na PC, samo online MP ne igram skoro nikako ali se volim druzit :D
Riddle

#40112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja igru nisam igrao ni instalirao još. Išao bih na slijepo. Nisam siguran kakav im je sistem oko saveza i zajedničke igre. Ali pretpostavljam da to još nećeš moći svakako zbog toga što ćeš morati levelovati svoje heroje. Ovakve igre su pretežno solo do određene tačke. Prava igra zapravo počinje kad krene end game. :D

Discord link svakako pošalji u pp, pa ću se pridružiti kad budem spreman.
BijesniPuz

#40113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BijesniPuz »

Ja sam je instalirao i cekam kad ce se moci pokrenuti..

Ako mi bude zanimljiva.. Mogao bih igrati... ali uglavnom samo u vecernjim satima.. Preko dana na poslu..
Spiritbreaker

#40114 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Meni jos Atilla i Rome stoje na Steamu nikako da krenem igrat...
Averus

#40115 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

E ovako, imam jednog na steamu koji je igra

Kaže da je igra vrh, ali ima problem sa Queues, dugo treba da se uloguje. Kaže da će biti još gore sad kad krenu i free useri.
Kontam - možemo mi probati večeras, pa ako ne bude, možemo sačekati dok se smiri situacija za sedmicu-dvije, možda proguli :)

Ja sam nekad davno napravio discord za ovu temu, pa evo link:
https://discord.gg/yrcY7BkpMC

A evo i za moj discord, kad sam online - obično se tu vrtim :)
https://discord.gg/7TzM7fX
Spiritbreaker

#40116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Stari RTS gameri pomagajte.
Trazim igricu na bazi Blitzkriega, mislim da je cak i isti engine, radi se o kraju II svjetskog rata, gdje su saveznici sklopili pakt sa Njemačkom, protiv SSSR-a, mislim da je radnja smjestena u 1953. godinu, neko je ispalio i nuklearne tako da su na polju vidljiva narandzasta polja radijacije. U igrici mozete koristit od Tigrova do Šermana protiv naravno Sovjeta.
Hvala!
FunkyzeitGames

#40117 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FunkyzeitGames »

Probao Windbound, ne leži mi. Početak igre provedeš na minijaturnom ostrvu bez skoro ikakvih resursa i bitnije svrhe zašto si tu. Hajde, neki standardni survival uvod. Onda kao nađeš neko magično veslo i odeš na susjedno minijaturno ostrvno na kom opet ništa ne možeš da uradiš osim da dobiješ isključivo recepte za koje ti trebaju sastojci koji tu ne postoje. Stamina/energija padaju prebrzo i ne stižeš ništa da radiš ganjajući neke berries svakih 60 sekundi kako bi sačuvao 20% pokretljivosti. Combat i užasna kamera ne idu uvijek zajedno i malo je traljavo uvezano. Možda igra postane bolja nakon što probiješ led i pohvataš sve na tom noob dijelu, ali me fakat nije vuklo da nastavim dalje sa pretjeranim mazohizmom bez ijednog smislenog rewarda. Možda se nekom drugom svidi.
Tito_i_Partija

#40118 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Hvala na obavještenju. :thumbup:
Tananarive

#40119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

Spiritbreaker wrote: 11/02/2022 11:12 Stari RTS gameri pomagajte.
Trazim igricu na bazi Blitzkriega, mislim da je cak i isti engine, radi se o kraju II svjetskog rata, gdje su saveznici sklopili pakt sa Njemačkom, protiv SSSR-a, mislim da je radnja smjestena u 1953. godinu, neko je ispalio i nuklearne tako da su na polju vidljiva narandzasta polja radijacije. U igrici mozete koristit od Tigrova do Šermana protiv naravno Sovjeta.
Hvala!
Sudden Strike?
ili https://www.50gameslike.com/games-like/ ... rike-4/win
Spiritbreaker

#40120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Tananarive wrote: 11/02/2022 14:32
Spiritbreaker wrote: 11/02/2022 11:12 Stari RTS gameri pomagajte.
Hvala!
Sudden Strike?
ili https://www.50gameslike.com/games-like/ ... rike-4/win
Jok nasao sam, Cuban Missle Crisis-The Day after.
Tito_i_Partija

#40121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam Borderlands 2 sinoć.

Igra je malo reći zabavna. U suštini je FPS, al' je mnogo više od toga. Veliki dio gameplaya se okreće oko random loot mehanizma poput Diablo 2, tako da je BL2 poznat po osnivanju pod-žanra zvanog loot shooter, ili looter-shooter. Također postoji mnogo RPG elemenata koje u vrijeme izlaska igre (2012) uopšte nije postojalo u FPSovima, pa čak ni danas, npr. klase sa unikatnim skilovima, XP, leveli, skill trees, i modovi. Prvi put da igram FPS u kojem imaju razni buildovi (što je dosad bila karakteristika rezervisana samo za RPG žanr), a meni je to izuzetno godilo.

Igra je također unikatna po svom concept art stilu, koji je stvarno interesantan i nešto potpuno drugačije nego što sam dosad vidio. Stilistički je igra poput kaubojskog filma u svemiru: muzika, atmosfera, pejzaži, i divljina planete Pandore baš snažno vuku na neku vrstu kombinacije space-westerna i Mad Maxa, što je meni bio baš neki osvježavajući stil.

Al' najbolji dio igre je bilo pisanje, t.j. karakteri i priča. Ne znam koliko sam se puta na glas nasmij'o dok sam igr'o. Igra je puna šarenih i raznolikih karaktera koji ti prosto ne dopuštaju da ti ikad bude dosadno. Handsome Jack, Scooter i njegova sestra Ellie, Claptrap, Tina...the list goes on and on. Anthony Burch, koji je bio glavni pisac na BL2, je nevjerovatno razradio ove karaktere tako da su i danas ikonični u svijetu gaminga. Handsome Jack je meni lično najbolji negativac u svijetu gaminga, a navodno ga je Burch bazir'o na sopstvenoj ličnosti, u stilu "charismatic douche." :D

Igra mi je znala na momente bit' poteška, valjda jer sam navik'o od prošlih FPS igara da samo uletim u sred borbe i da pucam dok svi ne umru; međutim BL2 od tebe ponekad traži da pomalo taktiziraš, da se nekad sakriješ iza barijere da dođeš sebi prije nego što opet uletiš u žar borbe.

Imam malu zamjerku na quest design: igra te zna nekad poslat' na main quest u jedno područje, ti odeš i očistiš ga od neprijatelja, vratiš se u glavni hub i dobiješ nagradu. Al' onda ti daju par side questova gdje se moraš vratit' u isto područje gdje su neprijatelji već respawn-ovani pa ti onda valja područje opet čistit'. U suštini nije baš toliko loše jer dobijaš XP i levele, al' meni je nekad smetalo opet se vraćat' tamo odakle sam doš'o.

Uglavnom, igra je apsolutno fantastična i nije me dugo neka igra ovako pravo zabavila. Ovom prilikom bi volio i da se zahvalim drugarici @Bloo, koja mi je ovu igru prije par godina na ovoj temi preporučila. :)
ferratilis

#40122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Zanimljivo da ti je dobar stil pisanja, jer to je jedan od razloga sto sam je pustio niz vodu, cringe humor. Ali gameplay loop je dobar. :thumbup:
FunkyzeitGames

#40123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FunkyzeitGames »

Tito_i_Partija wrote: 11/02/2022 16:18 Završio sam Borderlands 2 sinoć.

Igra je malo reći zabavna. U suštini je FPS, al' je mnogo više od toga. Veliki dio gameplaya se okreće oko random loot mehanizma poput Diablo 2, tako da je BL2 poznat po osnivanju pod-žanra zvanog loot shooter, ili looter-shooter. Također postoji mnogo RPG elemenata koje u vrijeme izlaska igre (2012) uopšte nije postojalo u FPSovima, pa čak ni danas, npr. klase sa unikatnim skilovima, XP, leveli, skill trees, i modovi. Prvi put da igram FPS u kojem imaju razni buildovi (što je dosad bila karakteristika rezervisana samo za RPG žanr), a meni je to izuzetno godilo.

Igra je također unikatna po svom concept art stilu, koji je stvarno interesantan i nešto potpuno drugačije nego što sam dosad vidio. Stilistički je igra poput kaubojskog filma u svemiru: muzika, atmosfera, pejzaži, i divljina planete Pandore baš snažno vuku na neku vrstu kombinacije space-westerna i Mad Maxa, što je meni bio baš neki osvježavajući stil.

Al' najbolji dio igre je bilo pisanje, t.j. karakteri i priča. Ne znam koliko sam se puta na glas nasmij'o dok sam igr'o. Igra je puna šarenih i raznolikih karaktera koji ti prosto ne dopuštaju da ti ikad bude dosadno. Handsome Jack, Scooter i njegova sestra Ellie, Claptrap, Tina...the list goes on and on. Anthony Burch, koji je bio glavni pisac na BL2, je nevjerovatno razradio ove karaktere tako da su i danas ikonični u svijetu gaminga. Handsome Jack je meni lično najbolji negativac u svijetu gaminga, a navodno ga je Burch bazir'o na sopstvenoj ličnosti, u stilu "charismatic douche." :D

Igra mi je znala na momente bit' poteška, valjda jer sam navik'o od prošlih FPS igara da samo uletim u sred borbe i da pucam dok svi ne umru; međutim BL2 od tebe ponekad traži da pomalo taktiziraš, da se nekad sakriješ iza barijere da dođeš sebi prije nego što opet uletiš u žar borbe.

Imam malu zamjerku na quest design: igra te zna nekad poslat' na main quest u jedno područje, ti odeš i očistiš ga od neprijatelja, vratiš se u glavni hub i dobiješ nagradu. Al' onda ti daju par side questova gdje se moraš vratit' u isto područje gdje su neprijatelji već respawn-ovani pa ti onda valja područje opet čistit'. U suštini nije baš toliko loše jer dobijaš XP i levele, al' meni je nekad smetalo opet se vraćat' tamo odakle sam doš'o.

Uglavnom, igra je apsolutno fantastična i nije me dugo neka igra ovako pravo zabavila. Ovom prilikom bi volio i da se zahvalim drugarici @Bloo, koja mi je ovu igru prije par godina na ovoj temi preporučila. :)
Meni je dvica jedna od najdražih, a gotivio sam i Pre Sequel iako ljudima nije legao nešto. Toplo ti preporučujem i DLC kampanje za BL2, ako te je base game tako oduševio onda će te nešto poput Campaign of Carnage baciti u ekstazu.
Tito_i_Partija

#40124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nisam im'o DLCova, a uostalom već sam je uninstalir'o sinoć, i počeo Call of Juarez: Gunslinger. :)

@ferratilis e jebi ga sad cringe humor. :D Možda je na momente pomalo infantilan, al' je opet ima itekako svoj šarm i "dušu."

Bolje i to nego skroz bez humora, k'o onaj tvoj Doom. Biži jebote, ono je samo klanje bez mozga. :-) :D
Riddle

#40125 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Averus wrote: 11/02/2022 09:56 E ovako, imam jednog na steamu koji je igra

Kaže da je igra vrh, ali ima problem sa Queues, dugo treba da se uloguje. Kaže da će biti još gore sad kad krenu i free useri.
Kontam - možemo mi probati večeras, pa ako ne bude, možemo sačekati dok se smiri situacija za sedmicu-dvije, možda proguli :)

Ja sam nekad davno napravio discord za ovu temu, pa evo link:
https://discord.gg/yrcY7BkpMC

A evo i za moj discord, kad sam online - obično se tu vrtim :)
https://discord.gg/7TzM7fX
Server downtime :lol:

Loš znak. :D
Post Reply