Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
palermo

#40101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:

Ovo konstatacija da mene nešto boli je jedna paušalna ocjena koju baš nisam očekivao od tebe.....al bogami se ja ne pravdao zbog svoga mišljenja...
Izvinjavam se.

Poenta je da nemožeš NS kriviti zato što ih je SDP poslušao.
Ali gdje sam ja okrivio NS za bilošta ? Ja sam samo konstatovao da Peđa vodi pragmatičnu, a ne neku principjelnu politiku, i bogami mi se čini da si i ti to potvrdio svojim postom.
daddy-kool

#40102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daddy-kool »

palermo wrote:

Ali gdje sam ja okrivio NS za bilošta ? Ja sam samo konstatovao da Peđa vodi pragmatičnu, a ne neku principjelnu politiku, i bogami mi se čini da si i ti to potvrdio svojim postom.
Pa i pragmatičnu i principijelnu (onako kako njihovi glasači to vide).
Zašto nije principijelna?
kluz franjo

#40103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote: Ja sam samo konstatovao da Peđa vodi pragmatičnu, a ne neku principjelnu politiku, i bogami mi se čini da si i ti to potvrdio svojim postom.
Kolega palermo...
podsjeti me ovo na onaj vic: "lijepe crte lica, ali nepravilno raspoređene"...

Meni je manje-više sve OK što si napisao, samo za zaključkom još nisam načisto.

Zašto suprostavljaš pragmatičnost i principijelnost? Zašto bi jedno isključivalo drugo?

(Mi smo na TI, zar ne?)
daddy-kool

#40104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Njihovi prinicpi su u osnovi isti, i uvijek su bili, samo ih je jedna struja SDP-a zaboravila. Sreća je što je NS bio tu da ih na njih podsjeti. Jer da nije, sad vidimo, raspao bi se SDP u komade, a jedan komad bi otišao ovima ispod. Ovako su im sačuvali i obraz i članstvo. Ruku da im ljube.

Image
Vrlo slični, a što se tiče zastupanja građanskog pricipa, multikulturalnosti i borbe protiv korupcije trebali bi biti isti. Međutim metode nisu iste, a nisu ni ista očekivanja glasačkog tijela svake od stranaka. SDP je puno veća i heterogenija stranka, a koliko sam upratio nije bilo sumnje unutar NS da ne žele ulaziti ni ukakve koalicije na nivou FBiH ili države.
palermo

#40105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:

Pa i pragmatičnu i principijelnu (onako kako njihovi glasači to vide).
Zašto nije principijelna?
Moguće da si si čak i u pravu ovdje. Sa stanovišta njihovih glasača možda i jeste principjelna. Ako prihvatimo da je osnovni princip zadovoljiti interese svoje glasačke/stranačke baze.

Sa stanovišta cjelokupnog društva nije principjelna, jer princip koji proklamiraš, ja sam drugačiji od drugih i neću sa onima koji su vaki ili naki kršiš ondje gdje tebi to odgovara
pemanapemani

#40106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:.

Tvoj je prijedlog da NS malo koriguje ciljeve i približi se narodu, odnosno, počne koristiti metode na koje je narod navikao u jednom od najdužih seksualnih zlostavljanja mozga u historiji (24 godine). To nije rizik, to je izdaja principa i ljudi koji su ti dali glas.
JOj, drug moj, znaš ti koliko ja tebe cijenim.....ali brate nemoj mi podmećati.

Nisam ja ovdje nikakav prijedlog dao, pogotovo ne taj koji navodiš, naprotiv ja mislim da je upravo principjelnost najteži ali i jedini mogući put kojim se dolazi do promjene. Ja samo kažem da NS nije pokazala tu principjelnost nego je pokazala politički pragmatizam.

Što je opet ok, ali nazovimo ga pravim imenom
Ne podmećem ti ništa, stvarno. Jednostavno, tako sam shvatio tvoje postove.

Ti si rekao da NS udovoljava onima koji su svakako uz njih, ali da treba širiti kritičnu masu i možda ulaziti u rizike. Kao rizik si naveo ulaženje u koaliciju sa nacionalnim strankama.
Moja malenkost je rekla da je to glupost, a ne rizik, jer 24 godine imamo, da izvineš, jebanje u mozak i nema naznaka da bi se to moglo promijeniti sa ovom garniturom ljudi. Pokušano je i još nije uspjelo.

NS bi pokazala politički pragmatizam da je ostala u opoziciji svugdje.
NS je preuzela rizik kolirajući sa NiP i NBL u Sarajevu. NS je preuzela rizik jer su imali ideju široke kolicije na federalnom nivou bez SDA i HDZ.
NS je zasad ostala principjelna, jer ne želi u vlast sa onima koji su nas doveli do ovog stanja. NS će sutra biti principjelna ako naprave odbore u svim dijelovima države.
Banksy

#40107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Njihovi prinicpi su u osnovi isti, i uvijek su bili, samo ih je jedna struja SDP-a zaboravila. Sreća je što je NS bio tu da ih na njih podsjeti. Jer da nije, sad vidimo, raspao bi se SDP u komade, a jedan komad bi otišao ovima ispod. Ovako su im sačuvali i obraz i članstvo. Ruku da im ljube.

Image
Vrlo slični, a što se tiče zastupanja građanskog pricipa, multikulturalnosti i borbe protiv korupcije trebali bi biti isti. Međutim metode nisu iste, a nisu ni ista očekivanja glasačkog tijela svake od stranaka. SDP je puno veća i heterogenija stranka, a koliko sam upratio nije bilo sumnje unutar NS da ne žele ulaziti ni ukakve koalicije na nivou FBiH ili države.
Koliko sam upratila, sumnje nije bilo ni u SDP-u. SDP predizborne poruke su bile vrlo jasne i izričite po pitanju koalicija s nacionalističkim strankama. U pitanju je tek igra šačice profitera, bivših i onih koji su se nadali da će to postati.
Leverage wrote:
PDA uopste nije opcija za Bijedica i njegov klan. On zeli samo sa SDA. Zasto?
SDA je sa Bijedićem dogovorila sve, Bijedić se intenzivno sastajao sa Gutićem i Softićem u januaru, potrebno je bilo samo da se prelomi na GO. Osim toga, Gutić je ubijedio Izetbegovića da tender-ruralcima u SDP-u isporuči kompletan elektroenergetski sektor i autoceste zajedno sa pripadajućim ministarstvima, zbog čega je Bijedić insistirao da se ide u vlast po vertikali. Pored svega Bijedić je odlučio da učestvuje u pokušaju uništavanja Kukića i obećan mu je također RMU Banovići, tj. tražio je i to.

Sad da se dogovara s Kukićem koji zna sve ovo mislim da je potpuno iluzorno. Dirn'o je u osinje gnijezdo, tj. RMU Banovići.
Kikibombona wrote:
SDA je porucila Bijedicu i njegovoj grupi da sa njima NECE praviti kantonalnu vlast ako ne bude vertikale od drzavnog nivoa do kantona. Zato je Bijedic insistirao da se ide sa SDA na svim nivoima.

Masic kaze, mi ne mozemo odredjivati KO TZ sa kime ce u vlast, to je njihova odluka, ali isto tako ne moze jedan KO natjerati cijeli SDP da ide u koaliciju sa nacionalnim strankama na svim nivoima. Bilo je glasanja i pokazala se volja vecine.

Dakle, stvar je potpuno jasna, Bijedic je SDA igrac koji nije ispunio zadatak. SDA ga sada nece, ne zele mrvice. Kakav epski poraz...
daddy-kool

#40108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
Moguće da si si čak i u pravu ovdje. Sa stanovišta njihovih glasača možda i jeste principjelna. Ako prihvatimo da je osnovni princip zadovoljiti interese svoje glasačke/stranačke baze.

Sa stanovišta cjelokupnog društva nije principjelna, jer princip koji proklamiraš, ja sam drugačiji od drugih i neću sa onima koji su vaki ili naki kršiš ondje gdje tebi to odgovara
Nijedna stranka ne vodi principijelnu politiku sa stanovišta cjelokupnog društva.
Takvo nešto ne postoji.
Čak ni SKJ nije vodila prinpijelnu politiku spram cijelog društva a nije imala konkurencije.
daddy-kool

#40109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Koliko sam upratila, sumnje nije bilo ni u SDP-u. SDP predizborne poruke su bile vrlo jasne i izričite po pitanju koalicija s nacionalističkim strankama. U pitanju je tek igra šačice profitera, bivših i onih koji su se nadali da će to postati.
Rezultat 61:31 nije šačica. Glasanje je došlo nakon što je rukovodstvo već donijelo odluku, a da je odluka rukovodstva bila suprotna ne sumnjam da bi i brojke bile obrnute. SDP je mnogo heterogenija stranka, sa mnogo iskusnih ajkula koje su namirisale plijen.
palermo

#40110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:

Nijedna stranka ne vodi principijelnu politiku sa stanovišta cjelokupnog društva.
Takvo nešto ne postoji.
Čak ni SKJ nije vodila prinpijelnu politiku spram cijelog društva a nije imala konkurencije.
a, dobro, ima i te......samo se bojim da je to segmentiranje društva na osnovu različitih partikularnih interesa prešlo neke normalne i prihvatljive granice...
quasar

#40111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by quasar »

Dozvolite da ja kažem nešto kao glasač NS.
NS je uradio tačno ono što sam ja i očekivao. Ušao je u koaliciju sa partnerima od kojih se može očekivati bitna i iskrena saglasnost oko nekih ciljeva stranke, tj. njenih glasača i simpatizera.
Nije ušao tamo gdje je očigledno da te saglasnosti nema.

Ne razumijem kako to nekome nije jasno?

U stvari razumijem.

E sad ako se procjena pokaze losa, to je rizik koji se mora preuzeti.
Ja bih svakako revidirao svoju podrsku da se pokazalo da NS ne zeli preuzeti odgovornost kada to moze i kada je realno moguce nesto napraviti.
Kao sto bih je revidirao da je pokazala da je i pored sasvim ocekivane propasti odlucila zgrabiti koje federalno ministartvo.

Po meni su ispostovani i principi i ocekivanja glasaca.
wewa

#40112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

quasar wrote:Dozvolite da ja kažem nešto kao glasač NS.
NS je uradio tačno ono što sam ja i očekivao. Ušao je u koaliciju sa partnerima od kojih se može očekivati bitna i iskrena saglasnost oko nekih ciljeva stranke, tj. njenih glasača i simpatizera.
Nije ušao tamo gdje je očigledno da te saglasnosti nema.

Ne razumijem kako to nekome nije jasno?

U stvari razumijem.

E sad ako se procjena pokaze losa, to je rizik koji se mora preuzeti.
Ja bih svakako revidirao svoju podrsku da se pokazalo da NS ne zeli preuzeti odgovornost kada to moze i kada je realno moguce nesto napraviti.
Kao sto bih je revidirao da je pokazala da je i pored sasvim ocekivane propasti odlucila zgrabiti koje federalno ministartvo.

Po meni su ispostovani i principi i ocekivanja glasaca.
:thumbup:
madner

#40113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Rezultat 61:31 nije šačica. Glasanje je došlo nakon što je rukovodstvo već donijelo odluku, a da je odluka rukovodstva bila suprotna ne sumnjam da bi i brojke bile obrnute. SDP je mnogo heterogenija stranka, sa mnogo iskusnih ajkula koje su namirisale plijen.
Budimo realni, ovo je bila izuzetno nemoralna ponuda. Takodje i pokusaj jednog djela SDPa da se vrati na pozicije.

I nakon propagandne pripreme od 3 mjeseca.
daddy-kool

#40114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daddy-kool »

madner wrote:

Budimo realni, ovo je bila izuzetno nemoralna ponuda. Takodje i pokusaj jednog djela SDPa da se vrati na pozicije.

I nakon propagandne pripreme od 3 mjeseca.
:D

Slažem se, napisao sam u nekoliko navrata da je ispravna odluka.
Propagandna priprema je potpuno zakazala, ko ni sebi, ni svom.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#40115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Kikibombona wrote:
Ako bi sutra NS izbacila SDA iz federalne i drzvne vlasti, tek bi onda vidjeli fasizam u punom sjaju.

Image

Polako sa to klevetjanje :D ....

Kao kad kučitji laju pod prozorče :D
dr.gog

#40116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

kluz franjo wrote:
dr.gog wrote:
Ljute se zbog zbog hipovitaminoze D.
Doktore,
brine me epidemiološka intolerancija na histamin.
Kome da se obratim?
Šifra: Z(a)brinut za budućnost
Osjetljivost je uzrokovana kliktubajt pranjem mozgića, i notornim metodama širenja straha od unutarnjeg&vanjszkog neprijatelja.

Preporučujem plaćeni članak na uglednom&najposjećenijem portalu, poput Božinog ili Haninog :D .
Preporučujem i kafu u zgradi BH Telecoma na prvom katu, u redakciji STAV-a. Odličan im je aparat, a realsocijalistički interijer daje poseban šmek.

Smirivanje simptoma slijedi ubrzo po prvim komentarima najpristojnije grupe komentatora na Balkanu (izuzevši Informer i nekdašnji Stuermer).

Sve najbolje.

p.s. Priželjkujem da Renićka ili Damir dobiju napad bezobrazluka opet. Čisto da vidim koliko dugo djeluju zeleno bijeli i plavi leksići.
pemanapemani

#40117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Ako bude još psovki, bojim se da će biti uzdrmani sami temelji našeg visoko moralnog puritanskog društva.

Brate mili, udri po tenderima, naklati se na leđa radnicima, kupuj trafike za frtalj miliona, postavi kamen temeljac za hidrocentralu, pa ga sutra "očisti", prodaji diplome, kradi pare od civilne zaštite..., ali čovječe, nemoj psovati i na najokrutniji način rušiti same temelje ovog društva.
kluz franjo

#40118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

dr.gog wrote: Sve najbolje.
Hvala doktore.
Ja sam i posumnjao da hidrokolon terapija mozgića koju je propisao dr. Genjac, ne daje prave rezultate.
dr.gog

#40119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

kluz franjo wrote:
dr.gog wrote: Sve najbolje.
Hvala doktore.
Ja sam i posumnjao da hidrokolon terapija mozgića koju je propisao dr. Genjac, ne daje prave rezultate.
Kolega Genjac, iz uvijek tmurne travničke kotline ponio je loš običaj dizanja obrva i začuđenog izraza lica.
Sasvim razumljivo ako se sabere suma novca koju je kolega Genjac, svepozakonu, pošteno naplatio kao narodni poslanik temeljne stranke u Bošnjaka. S tugom se sjećam njegova najvjernijeg stranačkkog drugara g.Salke Selmana , pobočnika armade Patković pukovnika Šerifa,te silnih predizbornih obećanja čitavoj generaciji nabildanih nargila-medenjačića što nalikuju na Fazlić Jasmina( A Jali je to posao, pa fura, a paramecijumi ne kontaju).

Nego, druže Kluz, što nam je činiti sa suradnicima iz Stranke zelene djeteline i plavoga neba?

Kako osaburati dečke u tijesnim košuljama i potkresanim bradama što žive na svježoj Kifli?

Kako objasniti subraći iz "pravne nasljednice SK BiH", da im je Damir Nikšić zapravo kemoterapija, jer boluju od političkog kancera odkako je prof.dr. Duraković (Gigant iz kafane Baza) napustio ovaj svijet?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
zippoo87 wrote: pa nemoj gledati Kato...vjerujem da mnogima neces nedostajati :lol:
Eto.. jos jedan prilog tezi jednoumlja. :D Ne samo da je svatko ko sta napise neprijatelj, skriveni SDA ovac, "ne hebe nista", nego sad i preporucujes ko sta da cita na forumu. Vlazni snovi su vam.. S J E V E R N A K O R E J A. Jel ti sad jasno sta je Palermo napisao? Upsss... puno ocekujem ja, naravno da nije :D
eto vidis tvoje reakcije na obicnu moju zahebanciju i sarkazam...
tvoje pisanje po forumu vise ne doprinosi nicemu osim sprdanciji
btw. meni ne smetas sekunde ali ono sto pises trenutno po forumu i nije cemu
A ti dijelis ocjene po forumu jer si autoritet :D Ubice vas FGR suplja prepotencija
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

ma mogu se FGRovci furat, pametovat i kurćit se kolko hoče a gistro banćo od Berane ih naguzi ko zadnje levate

jaća kupljena diploma likovnog umetnika od sve gracke pameti naše male kasabe. :skoljka:
madner

#40122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Odluka Bloka je ispravna bez obzira sta Fahro uradio.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

madner wrote:Odluka Bloka je ispravna bez obzira sta Fahro uradio.
nebitno potpuno

al ih je lik iskoristio samo da sebi nabije cijenu

ni naš Poslanik Esso a.s. ne bi bolje odigrao
kmirsad

#40124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nego , vlast se mora formirati a vanrednih izbora nema... hajmo pokušati smisliti kakav povratak BH bloka u TK u svijetlu ovih odluka SDP u centrali i Enkinih u kantonalnom SDPu... Centrala ne da sa SDA, a Enko neče sa PDA... nama fali SBB koji je otišao podkajlat PDA i SBiH koji je otišao podkajlat SDA...teško da stub SDA / SBiH mogu sa stubom PDA/ SBB... a i jedni i drugi otišli računajuči na vlast koju im je treba dati SDP Pat pozicija...Sbih sad na vjetrometini, ali se izgleda neče vratiti, a i đaba him bez SBB... SBB isto sad na vjetrometini...ali bi se, koliko je meni poznato, rado vratio ali sa PDA... a Enko neče PDA...
Ima rješenje
E sad Kuka odobri svoj dvojici svojoj dvojici da prelete SBB-u, iz ideoloških razloga...i jednog ministarstva, a onda SBBovih dvoje, ojačanih s tom dvojicom bivših Kukinih preletača se vrati u BH BLOk... eto čarobnih 19... BH plok moše progutati četvoro ruki SBB, neme PDA...pušiona SDA i SBiH,... BH blok ima skupštinsku večinu i Vladu... PDA ima dvojicu svojih preletača, nadzornih organa unutar... ostali njegovi vani i sa strane konstruktivno podržavaju sve što je dobrao za narod... ravanš... neče se praviti problem oko Termobloka 1 koji je po najvišim ekološkim standardima, RMU ostaju gdje je...PDA iako "okrnjen" za dvojicu preletača, bude konstruktivna opozicija i lagano do opčinskih mjenja percepciju birača na TK prema sebi, birači im to vrate na opčinskim... Vuk sit, ovce na broju... reče vuk... i pojde SDA i SBiH... a ni Enki nije lako...nije zaustavio formiranje vlasti na Tk...
Last edited by kmirsad on 15/02/2019 16:54, edited 1 time in total.
Hakiz

#40125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

JoseMujica wrote:ma mogu se FGRovci furat, pametovat i kurćit se kolko hoče a gistro banćo od Berane ih naguzi ko zadnje levate

jaća kupljena diploma likovnog umetnika od sve gracke pameti naše male kasabe. :skoljka:
Naravno, SDA partijski botovi rade i kroz ovakve postove svoj posao.

To je vječito pitanje.

Imati nekakav integritet i trpiti posljedice ili se prodati.

Nije nikakva pamet nemati kičmu i uraditi sve šta moraš za komad vlasti.

Nije to pitanje pameti, nego dostojanstva.

Mogao je i BH blok uraditi isto. Ali onda ne bi malo nikakvog smisla glasati protiv nacionalista.

Kukamo kako su nacionalne partije, SDA u ovom slučaju kriminalne, upropaštavaju nam živote pljačkom itd, a kada neko počne da radi drugačije, onda mu se smijemo da je glup.

Mi smo stvarno narod koji ne zaslužuje bolje.
Locked