Bloo wrote: - možeš, ali nisi
I hvala Bogu sto nisam, jer to vrijeme kad izgubis, nece nikad vise doc'.
Bloo wrote:- Carruth, koji i glumi u filmu

, je inžinjer i matematičar, tako da dijalozi nisu "stručni" ko fol, već ako se malo zainteresiraš za materiju, su realistični i pogodni za situaciju
Znaci umjesto da olaksa svojim gledaocima put kroz film sa malo laksom terminologijom i boljom ekspozicijom, on je ustvari otezava jerbo mora i dido iz alipasinog znat' da je on inzinjer i matematicar.
Bloo wrote:- za mene (kao nekoga sa određenim (dosadnim, tehničkim) znanjem astrofizike i teorija o putovanjima kroz bijele i crne rupe - I know, I am no fun at the parties), film je fascinatan upravo zbog manjka spec. efekata - time machine nije u fokusu priče, već sami likovi i sam koncept time travela i ljudska reakcija na isto
Nigdje ne vidim da sam trazio specijalne efekte. Trazio sam koherentnu pricu koja ne smara i koja potkrijepljena dobrom glumom i pacingom. Dobio sam suprotno.
Bloo wrote:- zar vas nije ponukao da malo istražujete time travel beyond fantazije
Ovaj film? Nimalo. Ponuk'o me je samo da zaspim bolje.
Bloo wrote:- finalno, da li želimo da kontriramo velikom Rogeru Ebertu: The movie never looks cheap, because every shot looks as it must look.
Mislis piscu scenarija Beyond the Valley of the Dolls? Uvijek.
Ne zaboravimo da je Ebert nekad davno dao vrlo losu ocjenu Blade Runneru, da bi par decenija kasnije uzeo kasiku pa ta sva govna fino popapao izvinjavajuci se i govoreci da je film klasik. Toliko o "velikom" Ebertu.
Bloo wrote:možda vam je bolje legao njegov Upstream color
Kako mislis? Bolje se spava nego uz Primer?