Subota navece, i ono ne odustaje, ko biva dijelilo bi nesto. Idi bolan sta, da si ovoliko energije ulozio u privatni business koliko da dokazes da treba "da se mirno razdruizimo", do sada bi 250 ljudi zaposljavao
Jaro, podjele nema i kapak.
seljenje nije strasno. ja sam zvio u 5 zemalja i vecina mojih prijatelja. zapravo ne znam nikoga ko je ostao pocaljen tamo gdje je rodjen cijeli zivot. strasno je kad nemas opciju da selis.Skijaš wrote:Dakle, preseljavanje par stotina hiljada ljudi je opcija koju sasvim trijezan i budan nudiš kao prihvatljivu ?djonko brajs wrote:pa slusaj. imali bi izbor. evo ja kao npr hipoteticki srbin iz federacije, vise volim da nisam konstitutivan u federaciji, jer tu sam svakako manjina, a da rs postoji, nego da se rs ukine i onda nemam nikakav izborSkijaš wrote:
Kako fino, objasni taj dupli standard. Ako je OK da Hrvati žive u bošnjačkoj nacionalnoj državi, zašto ne transformisati FBiH u bošnjačku državu ?
Ja ipak mislim da se iza svega krije Vatikandjonko brajs wrote:nije urađeno jer amerikanci uvijek i iznova huškaju i hrane bošnjačke nacionalističke ambicije za 100% bih.Skijaš wrote:I zašto to još nije urađeno ?Mister Yes wrote:
Da, jako me interesuje tvoj odgovor, imaš ispred sebe Hrvate Viteza, Busovače, Novog Travnika, Kiseljaka, Kreševa itd i predlažeš im podjelu po kojoj bi oni završili u okviru bošnjačke nacionalne države. Šta misliš kako bi reagovali ?
Polaziš od pogrešne postavke. Ispred mene neće sjediti oni već predstavnici svih Hrvata. I sa njima ću se dogovoriti i potpisati sporazum o podjeli.
djonko brajs wrote:nije urađeno jer amerikanci uvijek i iznova huškaju i hrane bošnjačke nacionalističke ambicije za 100% bih. samo naravno ne služeći se nacionalističkim riječnikom nego lažnim riječnikom tobže građanske bih.Skijaš wrote:I zašto to još nije urađeno ?Mister Yes wrote:
Polaziš od pogrešne postavke. Ispred mene neće sjediti oni već predstavnici svih Hrvata. I sa njima ću se dogovoriti i potpisati sporazum o podjeli.
a amerikanci to rade jer im nije u interesu stabilna evropa koja moze da im konkurise a posebno ne evropska valute euro koja bi mogla da zamjeni dollar kao rezervna valuta kine, rusije, indije i drugih zemalja jer tako oni finansiraju svoj deficit.
iako je bosna mala i nebitna zemljica, sasvim je ok da je se koristi u ove svrhe jer im investicija u tu bosansko nestabilnost nije velika. dovoljno je da naprave veliku ambasadu i posalju nekog desetorazrednig diplomatu u ambasadu da obeca lazne reforme ili obeshrabri svaki dogovor. i ti kao papagaj ponavljas ono sto su oni skontali iako i sam znas da to nema nikakvog smisla.
Ne znam gdje mi je matica. Djedovi i nane kombinacija Hercegovine, Podrinja i Sanđaka. Žena mi 100% Hercegovina. Haj mu ga znadniItakoto wrote:bla bla bla...u matice pa tamo cerupajte koliko hocete. Kako jedni tako i drugi!
djonko brajs wrote:seljenje nije strasno.Skijaš wrote:Dakle, preseljavanje par stotina hiljada ljudi je opcija koju sasvim trijezan i budan nudiš kao prihvatljivu ?djonko brajs wrote:
pa slusaj. imali bi izbor. evo ja kao npr hipoteticki srbin iz federacije, vise volim da nisam konstitutivan u federaciji, jer tu sam svakako manjina, a da rs postoji, nego da se rs ukine i onda nemam nikakav izbor
Svi treba da stremimo brisanju granica među ljudima a ne crtanju novih.Mister Yes wrote:Jašta je neg komedija. Čitava planeta postala globalno selo a mi pričamo o hebenom KreševuSvi ćemo svakako završiti u EU ovako ili onako i nema granica.
Prvo ce mo da ih iscrtamo pa cemo onda da ih brisemoSkijaš wrote:Svi treba da stremimo brisanju granica među ljudima a ne crtanju novih.Mister Yes wrote:Jašta je neg komedija. Čitava planeta postala globalno selo a mi pričamo o hebenom KreševuSvi ćemo svakako završiti u EU ovako ili onako i nema granica.
Da te utješim reći ću ti da ipak nisi najgori. Ti se bar sekiraš za Kreševo koje je ipak kakvo takvo mjesto. Na hrvatskim forumima ima jedan pacijent kome je fiks ideja izvjesno selo imena Šćepan Krst koje se nalazi sjeverno od Stoca a završilo je u RS-u iako je prije rata imalo hrvatsku većinu. Ukupno je u tom mjestu živjelo 167 Hrvata i 24 Srbina. Znači bez sekiracije. Nisi najgoriSkijaš wrote:
Ja ipak mislim da se iza svega krije Vatikan
Znači nisi pazio na času. Sjedi jedan.detroit-mercy wrote:Jasta je neg globalno selo, eno drzave se sve utrkuju ko ce vise separatistima dati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti bi znaci globalno selo pravio samo preko ledja Bosne, dje si ba kozmoplito, ne prepoznah te
Nije to samo Kreševo, govorim o polovini bosanskohercegovačkih Hrvata koje bi Čović zavalio. Dakle Vitez, Kiseljak, Busovaču, Jajce, Novi Travnik itd itdMister Yes wrote:Da te utješim reći ću ti da ipak nisi najgori. Ti se bar sekiraš za Kreševo koje je ipak kakvo takvo mjesto. Na hrvatskim forumima ima jedan pacijent kome je fiks ideja izvjesno selo imena Šćepan Krst koje se nalazi sjeverno od Stoca a završilo je u RS-u iako je prije rata imalo hrvatsku većinu. Ukupno je u tom mjestu živjelo 167 Hrvata i 24 Srbina. Znači bez sekiracije. Nisi najgoriSkijaš wrote:
Ja ipak mislim da se iza svega krije Vatikan
Bolje polovina nego svi. Već danas se može izabrati vlada Federacije bez predstavnika Hrvata. A bogami to nije ni Komšić. Ako već smatraš da je za Hrvate tragedija da budu pod vlašću Bošnjaka (a smatraš) zašto onda ne težiš da bar spasiš pola od te, po tvom mišljenju, životno ugrožene populacije? Spasi bar pola od gaženja druže Skijaš!Skijaš wrote:
Nije to samo Kreševo, govorim o polovini bosanskohercegovačkih Hrvata koje bi Čović zavalio. Dakle Vitez, Kiseljak, Busovaču, Jajce, Novi Travnik itd itd
Da li to vazi za sve drzave ili samo BiH?Mister Yes wrote:Znači nisi pazio na času. Sjedi jedan.detroit-mercy wrote:Jasta je neg globalno selo, eno drzave se sve utrkuju ko ce vise separatistima dati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti bi znaci globalno selo pravio samo preko ledja Bosne, dje si ba kozmoplito, ne prepoznah te
Ja fino pisah o tome da bi svim narodima koji to žele trebalo dopustiti da se odcjepe od države u kojoj ne žele biti. I još dodah da sileđijama koji upravljaju međunarodnom politikom to ne odgovara jer su onomad osvajali te narode. tc tc tc
Ako je toliko lose biti manjina, zasto to zelis Bosnjacima koji ce pripasti hrvatskoj drzavi/entitetu ?Mister Yes wrote:Bolje polovina nego svi. Već danas se može izabrati vlada Federacije bez predstavnika Hrvata. A bogami to nije ni Komšić. Ako već smatraš da je za Hrvate tragedija da budu pod vlašću Bošnjaka (a smatraš) zašto onda ne težiš da bar spasiš pola od te, po tvom mišljenju, životno ugrožene populacije? Spasi bar pola od gaženja druže Skijaš!Skijaš wrote:
Nije to samo Kreševo, govorim o polovini bosanskohercegovačkih Hrvata koje bi Čović zavalio. Dakle Vitez, Kiseljak, Busovaču, Jajce, Novi Travnik itd itd
Ja ne vidim poentu u žrtvovanju stotine jednih da bi stotina drugih bila sretna. Da se radi samo o mom životu, lako bi, ali ovdje govorimo o životima stotina hiljada ljudi i trebali bi imati više obzira. Ako ne znaš kako pomoći svima, nemoj nikog ni zavaljivati.Mister Yes wrote:Bolje polovina nego svi. Već danas se može izabrati vlada Federacije bez predstavnika Hrvata. A bogami to nije ni Komšić. Ako već smatraš da je za Hrvate tragedija da budu pod vlašću Bošnjaka (a smatraš) zašto onda ne težiš da bar spasiš pola od te, po tvom mišljenju, životno ugrožene populacije? Spasi bar pola od gaženja druže Skijaš!Skijaš wrote:
Važi za sve države.zlajaBHF wrote:
Da li to vazi za sve drzave ili samo BiH?
I kad kazes da narod ima pravo da se odcijepi, sta ako su odredjena podrucja izmijesana?
Sta ako drugi narod koji tu zivi ne zeli da bude manjina u toj buducoj drzavi, entitetu?
Zasto bi Srbi i Hrvati imali pravo da kazu ne zivotu u drzavi gdje su manjina, a Bosnjaci nemaju pravo na to?
Hajmo reci da Stolac pripadne Hrvatskoj drzavi, da li onda grad Stolac ima pravo da se odcijepi od te drzave, ako su tu vecina Bosnjaci. Moze to biti i neko selo.....Da li bi neko selo imalo pravo da se odcijepi, ako taj narod to zeli?
To Skijaš kaže da je loše. Ne ja. Što se mene tiče BiH je mogla ostati u Jugoslaviji zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom. Meni ne bi smetalo. Znaš, za razlilku od Skijaša, ja zaista volim suživot. A ne samo u situacijama kada sam većina.zlajaBHF wrote:Ako je toliko lose biti manjina, zasto to zelis Bosnjacima koji ce pripasti hrvatskoj drzavi/entitetu ?Mister Yes wrote:Bolje polovina nego svi. Već danas se može izabrati vlada Federacije bez predstavnika Hrvata. A bogami to nije ni Komšić. Ako već smatraš da je za Hrvate tragedija da budu pod vlašću Bošnjaka (a smatraš) zašto onda ne težiš da bar spasiš pola od te, po tvom mišljenju, životno ugrožene populacije? Spasi bar pola od gaženja druže Skijaš!Skijaš wrote: