Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#40076 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40077 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Sprema se klopka? Namamiće ih, a onda...
Hamas se ne bori protiv izraelskih snaga onoliko žestoko koliko bi mogao, smatra ugledni vojni analitičar Skaj njuza Majkl Klark.

On sugeriše da palestinska militantna grupa možda postavlja klopku u gradu Gaze ili koriste tunele za kretanje prema jugu, gde čekaju da izvedu napad. Klark je takođe izrazio sumnju u to da li su se izraelske snage zaista probile do središta grada.

"Još mi nije jasno da li se Hamas bori najjače što može", kaže Klark. Potom dodaje: "Imam osećaj da se samo neki od njih bore, a da je dosta njih otišlo na jug i samo čekaju razvoj događaja."

Hamas bi, navodi dalje Klark, mogao da pruži mnogo žešći otpor od onoga što su pružili do sada da su hteli. "Ali, iz nekog razloga, mislim da ne žele to ili pokušavaju da uvuku Izraelce u grad Gazu i dovedu ih tamo pre nego što stvarno pokažu što mogu da urade", navodi vojni analitičar.

Takođe misli da se, u ovom trenutku, Hamas "ne bori tako snažno kao što su Izraelci očekivali ili u tako velikom broju kako su očekivali".

On nije ubeđen da su se izraelske snage zaista probile do srca grada Gaze, kao što su u utorak rekli vođstvo Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i izraelski premijer Benjamin Netanjahu. On misli da se oni još uvek probijaju do tamo. Oni su, kako navodi, još uvek vrlo oprezni i zauzimaju određena područja oko grada radije nego da napadaju.

"Probiće se i tada ćemo videti da li je Hamas postavio klopke u gradu Gazi ili će Hamas koristiti tunele samo da se makne s puta", zaključio je Klark, a prenosi sarajevski portal N1.

Nekada ove analiticare treba podvrc alko i drogs testovima. Zaista nemam pojma sta ovaj je namlatio i o cemu vazi. Hamasovci su prkno od vojnika i to evo vec izraelci dokazuju. Izgraditi mrezu tunela i iskakati sa RPG-ovima kineske proizvodnje, protiv do zuba naoruzanih izraelaca sa najmodernijom opremom i tehnologijom to je ravno samoubistvu. Ako misle da ce milioni arapa ratovati za njih, grdno su se prevarili. Cionisti su vec okruzili Gazu i ptica bez njihovog znanja i odobrenja ne moze da proleti. Jeli to poBeda i veliki uspjeh za Palestinski narod koji ovi glupani uzrokuju sa svojim idiotskim potezima.
Bodkin

#40078 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

arman1 wrote: 10/11/2023 10:39
Bloo wrote: 09/11/2023 17:35
arman1 wrote: 09/11/2023 15:05 Što više vijesti stiže to više blijede argumenti da je Hamas t.o., a sve više država "civilizovanog svijeta" pokazuju svo licemjerje svoje demokratije i humanosti.
Kad se sjetim svih zločina koji su napravljeni od strane :
- Komunista u Yu: porodice saradnika, manjine po slavoniji, neistomišljenici i meni najbolnije muslimani (vjerski) u Bosni. I dan danas neki dižu Titu u nebesa, a iza njeg je ostao krvav trag.
- Belgija i njihov kralj Leopold II koji je sjekao šake i stopala kad mu robovi ne postignu normu. Tih udova su kompozicije odsječene.
- Ostale "civilizacije" ne bih ni spominjao.
Osmanlija?
I oni su svašta lošeg napravili. Idemo kao turisti po cijelom svijetu diveći se dostignućima "civilizacija", a niko ne vidi krvav trag iz njih. Pljačke, progoni, silovanja, ubistva/istrebljenja,nasilna promjena vjere, jezika itd.
Što više čitam o nekim stvarima sve manje imam potrebu da obilazim "znamenitosti" i sve više uživam u ono malo netaknute pririode.
Tako je kad gledas nesto sto se desilo prije 500 godina ocima nekoga ko zivi u 2023
swanfilter

#40079 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

pici wrote: 10/11/2023 11:13 Matematika je ovdje jasna.

Jedni su neorganizovani teroristi, koji svoj narod guraju u propast a drugi su organizovani nacisti koji stvaraju veliki izrael tj treci rajh. by pici.
Jel isto vrijedi za momke u Adidaskama iz 92?

Tada Karadzic izjavi da idemo u propast.

Tesko da je tebi matematika jasna i prosta ...
pici

#40080 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

swanfilter wrote: 10/11/2023 14:03

Jedni su neorganizovani teroristi, koji svoj narod guraju u propast a drugi su organizovani nacisti koji stvaraju veliki izrael tj treci rajh. by pici.

Porediti momke koji su branili BiH sa Hamasovim teroristima je bezobrazno i podlo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40081 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Image
Idemedosumom

#40082 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Idemedosumom »

canvra888 wrote: 10/11/2023 13:20 Kakvi videi? Igrani filmovi kroz koje se pokušava svijetu približiti stradanja Palestinaca?

A ti dođeš i postaviš video kojeg je objavio izraelski premijer sa behind the scenes kadrovima sa snimanja tog filma, koji pokušava to prodati kao da se stradanja u Gazi sceniraju. Ono, tako jadan i očajan pokušaj koji se raskrinka u roku od minute, ali je on pokušao, znajući da potencijalno gube medijski rat, pa se poseže i za takvim patetičnim pokušajima.

I onda ti očekuješ da te neko smatra kredibilnim, dijeljenjem takvih videa...
Znači u pitanju je behind the scenes uradak sa filma, kojeg niko ni ne pokušava podvaliti kao real-life footage?

Hvala :)
swanfilter

#40083 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

pici wrote: 10/11/2023 14:07

Porediti momke koji su branili BiH sa Hamasovim teroristima je bezobrazno i podlo.
I mi smo bili neorganizovani, fundamentslisti pred kojim je Karadzic branio Europu.

Isti diskurz o tami i svijetlosti iznosi se u ovom sukobu.

Nasi momci su nama sto su nekom tamo, njhovi momci.

A, ako imas za njih bolju opciju, da cujemo
pici

#40084 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

swanfilter wrote: 10/11/2023 14:24

I mi smo bili neorganizovani, fundamentslisti pred kojim je Karadzic branio Europu.

Opet podlo podmetanje i stavljanje u ravan Bosanski rat sa Bliskoistocnim slucajem. Cak nebi ni sdO poredio sa hamasom iako mi nisu dragi. Tako da opet podlo i bezobrazno poredjenje i uvreda za Bosanskohercegovacke branitelje.
anelsol

#40085 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

pici wrote: 10/11/2023 13:58
Sprema se klopka? Namamiće ih, a onda...
Hamas se ne bori protiv izraelskih snaga onoliko žestoko koliko bi mogao, smatra ugledni vojni analitičar Skaj njuza Majkl Klark.

On sugeriše da palestinska militantna grupa možda postavlja klopku u gradu Gaze ili koriste tunele za kretanje prema jugu, gde čekaju da izvedu napad. Klark je takođe izrazio sumnju u to da li su se izraelske snage zaista probile do središta grada.

"Još mi nije jasno da li se Hamas bori najjače što može", kaže Klark. Potom dodaje: "Imam osećaj da se samo neki od njih bore, a da je dosta njih otišlo na jug i samo čekaju razvoj događaja."

Hamas bi, navodi dalje Klark, mogao da pruži mnogo žešći otpor od onoga što su pružili do sada da su hteli. "Ali, iz nekog razloga, mislim da ne žele to ili pokušavaju da uvuku Izraelce u grad Gazu i dovedu ih tamo pre nego što stvarno pokažu što mogu da urade", navodi vojni analitičar.

Takođe misli da se, u ovom trenutku, Hamas "ne bori tako snažno kao što su Izraelci očekivali ili u tako velikom broju kako su očekivali".

On nije ubeđen da su se izraelske snage zaista probile do srca grada Gaze, kao što su u utorak rekli vođstvo Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i izraelski premijer Benjamin Netanjahu. On misli da se oni još uvek probijaju do tamo. Oni su, kako navodi, još uvek vrlo oprezni i zauzimaju određena područja oko grada radije nego da napadaju.

"Probiće se i tada ćemo videti da li je Hamas postavio klopke u gradu Gazi ili će Hamas koristiti tunele samo da se makne s puta", zaključio je Klark, a prenosi sarajevski portal N1.

Nekada ove analiticare treba podvrc alko i drogs testovima. Zaista nemam pojma sta ovaj je namlatio i o cemu vazi. Hamasovci su prkno od vojnika i to evo vec izraelci dokazuju. Izgraditi mrezu tunela i iskakati sa RPG-ovima kineske proizvodnje, protiv do zuba naoruzanih izraelaca sa najmodernijom opremom i tehnologijom to je ravno samoubistvu. Ako misle da ce milioni arapa ratovati za njih, grdno su se prevarili. Cionisti su vec okruzili Gazu i ptica bez njihovog znanja i odobrenja ne moze da proleti. Jeli to poBeda i veliki uspjeh za Palestinski narod koji ovi glupani uzrokuju sa svojim idiotskim potezima.
Hebo Hamas. Palestincima je ovo sada borba na život i smrt. IDF je moćna vojska, tehnološki opremljena, imaju sve, ali koliko vidim Palestinci nisu baš nešto raspoloženi za borbu. Umjesto da se mobilišu, i da idu Izraelcima na nož ako treba, oni se uzdaju u stranu pomoć od braće arapa koji nikako da dođu. Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
swanfilter

#40086 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

pici wrote: 10/11/2023 14:35

Opet podlo podmetanje i stavljanje u ravan Bosanski rat sa Bliskoistocnim slucajem. Cak nebi ni sdO poredio sa hamasom iako mi nisu dragi. Tako da opet podlo i bezobrazno poredjenje i uvreda za Bosanskohercegovacke branitelje.

Fatah, Hamas, one brigade, uopste nije bitno. Jer oni bolje nemaju. Jer im vise i bolje ne dozvoljavaju imati.

Eto, neka je Fatah bio glavni. Sta bi bilo drugacije? Znas sta, pokrili bi se usima i predali Izraelcima sve sto su htjeli. Kao sto su i uradili.

Da nema Libanon isto tako teroristickog Hezbolaha, Izrael bi danas bio znamo gdje.

U Europi je i danas prica o islamistima u srcu Europe.

I nemoj mi SDA spominjati. Sa njima nemam nikakve dodirne ...
Last edited by swanfilter on 10/11/2023 14:43, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#40087 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Kako odmiče sukob u Gazi sve sam uvjereniji da je sektaštvo među muslimanskim zemljama najveći neprijatelj njih samih.

Dovoljno je samo obratiti pažnju na reakcije Saudijske Arabije oko Gaze i zaključak se nameće sam.
Većina arapskih država se drži po strani upravo zbog činjenice da se Hamas priklonio Iranu, šiitskom šejtanu, što je možda i najveći jeres Palestinaca u Gazi, pa trenutno prolaze kroz deveta vrata pakla.

Ne bi mi čudilo da vodeće arapske zemlje Hamas ostave na cijedilu kako bi ga Izrael dokrajčio do kraja.

Opet, ako se Iran direktno umješa u sukob sa Izraelom, to bi bilo krajnje poniženje za Arape, jer im braću po krvi, od eksterminacije, brani najveća šiitska država. Kako god, Arapi mi u globalu postaju sve više antipatični, jer kada je trebalo klati i silovati Kurde, Jezide, sirijske kršćane i Kopte - tu su prvi.
swanfilter

#40088 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Škobo Habu wrote: 10/11/2023 14:42 Kako odmiče sukob u Gazi sve sam uvjereniji da je sektaštvo među muslimanskim zemljama najveći neprijatelj njih samih.

Dovoljno je samo obratiti pažnju na reakcije Saudijske Arabije oko Gaze i zaključak se nameće sam.
Većina arapskih država se drži po strani upravo zbog činjenice da se Hamas priklonio Iranu, šiitskom šejtanu, što je možda i najveći jeres Palestinaca u Gazi, pa trenutno prolaze kroz deveta vrata pakla.

Ne bih mni čudilo da vodeće arapske zemlje Hamas ostave na cijedilu kako bi ga Izrael dokrajčio do kraja.

Opet, ako se Iran direktno umješa u sukob sa Izraelom, to bi bilo krajnje poniženje za Arape, jer im braću po krvi, od eksterminacije, brani najveća šiitska država. Kako god, Arapi mi u globalu postaju sve više antipatični, jer kada je trebalo klati i silovati Kurde, Jezide, sirijske kršćane i Kopte - tu su prvi.
Zasto mislis da su Saudi zabranili svaki vid podrske Palestincima?

U strahu su da u narodu ne prokljuca i da narod od..ebe sve te sektaske podvale koje oni sire, a zbog jednog cilja.

Znaju oni da Iran nije taj, koji okolo sirotinji prodaje pricu o kjafirima. Ko je musliman, a ko ne.

To upravo vecinom Saudi rade i na taj racun zive i odrzavaju onu svoju kerovsku kliku od 17.000 clanova porodice.

Al, doci ce dan.
geoxx

#40089 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by geoxx »

Pa jel Armiju itko sluzbeno proglasio za teroristicku organizaciju? Barem Srbi i oni koji iza njih stoje. Ko su ti, koliko ih ima i koliko su objektivni u usporedbi sa onim koji su to uradili sa Hamasom?

Ako ces Hamas porediti sa Armijom, onda bukvalno mozes i sa svakom oruzanom formacijom koja se nekad u historiji protiv nekog protivnika branila, a okolnosti su takve da je taj protivnik objektivno gledajuci bad guy.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40090 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 10/11/2023 14:42 Kako odmiče sukob u Gazi sve sam uvjereniji da je sektaštvo među muslimanskim zemljama najveći neprijatelj njih samih.

Ne bi mi čudilo da vodeće arapske zemlje Hamas ostave na cijedilu kako bi ga Izrael dokrajčio do kraja.

da nije tako, danas uopšte ne bi bilo ove teme, jer bi se do sada riješila kada su Izraelci bili puno slabiji: i vojno i medijski i finansijski.

tu se ništa promijenilo nije. sektaška ilitiga plemenska svijest.
splinter

#40091 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

"DRŽAVNI SEKRETAR SAD-A
Antony Blinken direktno osudio Izrael: Previše je Palestinaca ubijeno u Gazi"

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/anto ... /231110089

Kakva predstava za javnost. Drugim riječima udrite još jače te palestinske životinje. Premalo ste ih ubili.
Sutra da ovi porokaju sve i jednog Palestinca, svijet se ne bi ni počešao. Svakako ih većina doživljava kao divljake i poistovjećuje sa Hamasom.
Al bukvalno je tako.
Ne znam ni šta spriječava cioniste da urade nešto tako i konačno riješe taj probelm.
Samo je pitanje onda ko je slijedeći na redu i od koga . . .
Haris.ba

#40092 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

anelsol wrote: 10/11/2023 14:35 Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
Nema toliko oruzja. Oruzje drzi samo Hamas. I ne vidim ni pokusaja da se pravi neka masovna vojna organizacija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40093 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

anelsol wrote: 10/11/2023 14:35 Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
ako ti je promakao rat u siriji libiji iraku kuvajtu itd

arapi ne vjeruju u opcu mobilizaciju (hamas ne smije svima dati oružje samo provjerenim ljudima isto kao i države okolo), izuzetno su fatalisticki nastrojeni (biće sta je dao Bog) i imaju gomilu zastava u svom podumu (ovo je pokazao rat u siriji i iraku) ko god da pobijedi oni vade zastavu (naravno osim izraelske) ali ocekuju da neko drugi riješi probelm zato pozivaju arape okolo iako je borba uzaludna

sinoc mi iskoci kako su 1973 izraelci sa 170 tenkova na golanu pobiejdili 1200 sirijskih tenkova t 55

pobijedili su zbog arapskog kako ćemo lako ćemo (inženjerija bila na zacelju kolone i kad su došli do tenkovskog rova tenkovi s dometom 2600 bili glineni golubovi za losije tenkove ali s dometom od 3600)

napali po danu a imaju infra red tenkove itd itd
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#40094 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

lajkujMe wrote: 10/11/2023 12:38
Bloo wrote: 10/11/2023 09:47
lajkujMe wrote: 09/11/2023 15:35
Spoiler
Show
Nego, sta mislis o ovom videu?
Cinjenica da postoje takvi videi navode na razmisljanje :) o tome sta je istina a sta nije
Poklopi se ušima
swanfilter

#40095 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

geoxx wrote: 10/11/2023 14:49

Pa jel Armiju itko sluzbeno proglasio za teroristicku organizaciju? Barem Srbi i oni koji iza njih stoje. Ko su ti, koliko ih ima i koliko su objektivni u usporedbi sa onim koji su to uradili sa Hamasom?

Ako ces Hamas porediti sa Armijom, onda bukvalno mozes i sa svakom oruzanom formacijom koja se nekad u historiji protiv nekog protivnika branila, a okolnosti su takve da je taj protivnik objektivno gledajuci bad guy.
Nikako nisam ja uporedio ARBiH sa Hamasom, nego neorganizovane momke u Adidaskama sa pocetka rata, a koji su se suprostavili sili koja je, neki navode, bila na braniku Europe pred islamskim fundamentalizmom. Armija je nastala kasnije. I, zanimljivo, bas kada postade Armija, pojavise se Hamas elementi. Mada nevazno ...

Nego, kada je Hamas vec pobijedio na izborima, a strani promatraci su izbore proglasili kao sasvim legitimne, i takvim Hamasom je trebalo sjesti za stol. Jer je taj Hamas, te 2006 bio volja naroda kao sto Fatah nikada nije.

Hamas su kao takav odbacili, nikada opcija razgovora nije postojala.

Mozda bi i takav Hamas malo razgovorom, malo pritiskom omeksao stavove. Il vremenom izgubio podrsku u narodu.

Ne, desilo se suprotno. I Hamas je ostao jedina opcija. I taj Hamas danas provodi politiku kakvu hoce.

Hamas su danas Palestinci u velikom broju, a zbog posljedica ignorisanja skoro 20 godina.

Nazalost, al tako je ...
skupljac_zeljeza

#40096 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

anelsol wrote: 10/11/2023 14:35

Hebo Hamas. Palestincima je ovo sada borba na život i smrt. IDF je moćna vojska, tehnološki opremljena, imaju sve, ali koliko vidim Palestinci nisu baš nešto raspoloženi za borbu. Umjesto da se mobilišu, i da idu Izraelcima na nož ako treba, oni se uzdaju u stranu pomoć od braće arapa koji nikako da dođu. Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
Širi se priča kako da nije bilo Hamasa sigurno ne bi bilo 11.000 pobijenih Palestinaca, ne bi sigurno bilo ovako sravnjena Gaza i to je 'logično opravdanje'. Ostaje ispod toga niz pitanja kao to da li je bila Nakba zbog Hamasa? Da ne vadimo statistiku uništavanja Palestinaca i otimanja teritorija u godinama i bez Hamasa. Šta ćemo sa svim onim crno - bijelim fotografijama i snimcima prije Hamasa? Ne daju Palestinci svoje zemlje evo svih ovih 75 godina.

Image

Image
canvra888

#40097 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Idemedosumom wrote: 10/11/2023 14:24
canvra888 wrote: 10/11/2023 13:20 Kakvi videi? Igrani filmovi kroz koje se pokušava svijetu približiti stradanja Palestinaca?

A ti dođeš i postaviš video kojeg je objavio izraelski premijer sa behind the scenes kadrovima sa snimanja tog filma, koji pokušava to prodati kao da se stradanja u Gazi sceniraju. Ono, tako jadan i očajan pokušaj koji se raskrinka u roku od minute, ali je on pokušao, znajući da potencijalno gube medijski rat, pa se poseže i za takvim patetičnim pokušajima.

I onda ti očekuješ da te neko smatra kredibilnim, dijeljenjem takvih videa...
Znači u pitanju je behind the scenes uradak sa filma, kojeg niko ni ne pokušava podvaliti kao real-life footage?

Hvala :)
Tako je.

Evo link tog libanskog kratkog filma: https://www.instagram.com/reel/Cy-7ogLM ... FlZA%3D%3D

I eto, tom Izraelcu je naumpalo da bts scene pokuša prodati kao da Palestinci sceniraju stradanja. :)
Hajvan

#40098 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

skupljac_zeljeza wrote: 10/11/2023 15:16
anelsol wrote: 10/11/2023 14:35

Širi se priča kako da nije bilo Hamasa sigurno ne bi bilo 11.000 pobijenih Palestinaca, ne bi sigurno bilo ovako sravnjena Gaza i to je 'logično opravdanje'. Ostaje ispod toga niz pitanja kao to da li je bila Nakba zbog Hamasa? Da ne vadimo statistiku uništavanja Palestinaca i otimanja teritorija u godinama i bez Hamasa. Šta ćemo sa svim onim crno - bijelim fotografijama i snimcima prije Hamasa? Ne daju Palestinci svoje zemlje evo svih ovih 75 godina.

Image

Image
Image
B6Redhell

#40099 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by B6Redhell »

Kako placenici ili pacenici kako god. Pokusavaju narativ hamasa svrstati kao teroristicku organizaciju. Slicnu pricu ima i bendzamin. Ili ursula van govno. Ili Onaj dementia starac i pola zapadnih politicara istog kova. Hamas je jedina prepreka cionistima da komplet ociste gazu. Isele na golansku visoravan ono sto nisu pobili. Hamas je za one koji imaju taj cilj. Teroristicka organizacija.
SanskiBiser

#40100 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 10/11/2023 12:38
Bloo wrote: 10/11/2023 09:47
lajkujMe wrote: 09/11/2023 15:35
Spoiler
Show
Nego, sta mislis o ovom videu?
Cinjenica da postoje takvi videi navode na razmisljanje :) o tome sta je istina a sta nije

Image
Locked