Tako da možemo samo seruckati da li je nešto complex ili not
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Bloo
- Globalna šefica
#40076 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jbg ovo je lista (po necijem misljenju) the most complex movies, a ne najboljih 
- johnnykola
#40077 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Film je samo i jedino za zapaljenja moždane opne i ni za što drugo. Eto zašto.Bloo wrote:Ok, šta ne valja sa Primerom?Tito_i_Partija wrote:Koja god lista ima u sebi Primer, ta lista se komotno moze bacit' u smece. A da ne spominjem Predestination, bolje poznat kao "Covjek koji je jeb'o sam sebe".Bloo wrote:http://www.tasteofcinema.com/2017/the-1 ... -all-time/
Preporučamo sve sa liste, ne.
Osim 7. 7 sucks
Ovo pitam bez zajebancije
- Bloo
- Globalna šefica
#40078 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, ali da li zadovoljava preduslov naveden u naslovu, da je kompleksan?johnnykola wrote: Film je samo i jedino za zapaljenja moždane opne i ni za što drugo. Eto zašto.
Po meni, da.
Tako da možemo da uživamo u ovom veoma detaljnom diagramu

- johnnykola
#40079 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
*ebo to kad je rinaka i kad nakon petnaest minuta gledaš je li ti tetejac na natkasli da se rokneš.Bloo wrote:Da, ali da li zadovoljava preduslov naveden u naslovu, da je kompleksan?johnnykola wrote: Film je samo i jedino za zapaljenja moždane opne i ni za što drugo. Eto zašto.
Po meni, da.
Tako da možemo da uživamo u ovom veoma detaljnom diagramu
- Bloo
- Globalna šefica
#40080 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote: *ebo to kad je rinaka i kad nakon petnaest minuta gledaš je li ti tetejac na natkasli da se rokneš.![]()
![]()
Mogu li Vas ponuditi ovim filmovima od kojih ja živim

- johnnykola
#40081 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sel mi dis pjur rinaka muvi.:ppp
- Bloo
- Globalna šefica
#40082 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Interesantno je da niko da ponudi lijepo obrazložen razlog, zašto mu je Primer odron (što ne znači per se da nije). Nego - odron. 
Lična zapažanja, tipa nisam skontao, previše je komplicirano, loša gluma, loša priča, su također validne i prihvatljive.
Lična zapažanja, tipa nisam skontao, previše je komplicirano, loša gluma, loša priča, su također validne i prihvatljive.
- johnnykola
#40083 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa ako sam stijo da se samoubijem logično je da ga nisam skonto i da me smorio do daske - sublimirano: odronize that!

- Bloo
- Globalna šefica
#40084 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Pa ako sam stijo da se samoubijem logično je da ga nisam skonto i da me smorio do daske - sublimirano: odronize that!![]()
![]()
point taken

o, vi nemaštoviti odrasli ljudi
- johnnykola
#40085 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mnogo draže su mi drame ponekad trista puta konfuznije od ovog odrona.
Recimo Julien Donkey Boy.
- Bloo
- Globalna šefica
#40086 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
imam traume od Harmonyijajohnnykola wrote:Mnogo draže su mi drame ponekad trista puta konfuznije od ovog odrona.![]()
![]()
![]()
- johnnykola
#40087 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo wrote:imam traume od Harmonyijajohnnykola wrote:Mnogo draže su mi drame ponekad trista puta konfuznije od ovog odrona.![]()
![]()
![]()
- Tito_i_Partija
#40088 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Primer je film koji ja sa telefonom u garazi mogu da improviziram. Znaci film totalno operisan od koherentnog scenarija, scenografije, glume, rada kamere, pacinga, i umalo i zivih bica...jer ona glavna dvojica su k'o dva drveta sa ugradjenim telefonskim sekretaricama koji samo replay-aju svoje poruke jedan drugom. A dijalozi su napisano namjerno konfuzno i k'o fol "strucno" da Carruth svima pokaze kako je on jebeni genije sa svojim niskobudzetnim isprdkom koji samo uspijeva da smara svoje gledaoce. Preseravanje na kvadrat.Bloo wrote:Ok, šta ne valja sa Primerom?Tito_i_Partija wrote:Koja god lista ima u sebi Primer, ta lista se komotno moze bacit' u smece. A da ne spominjem Predestination, bolje poznat kao "Covjek koji je jeb'o sam sebe".Bloo wrote:http://www.tasteofcinema.com/2017/the-1 ... -all-time/
Preporučamo sve sa liste, ne.
Osim 7. 7 sucks
Ovo pitam bez zajebancije
- dale cooper
#40089 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, ovo primarno je meni zadalo glavobolje. Jebeš film u kojem ti je potreban dijagram i doktorat iz matematikeTito_i_Partija wrote:
Primer je film koji ja sa telefonom u garazi mogu da improviziram. Znaci film totalno operisan od koherentnog scenarija, scenografije, glume, rada kamere, pacinga, i umalo i zivih bica...jer ona glavna dvojica su k'o dva drveta sa ugradjenim telefonskim sekretaricama koji samo replay-aju svoje poruke jedan drugom. A dijalozi su napisano namjerno konfuzno i k'o fol "strucno" da Carruth svima pokaze kako je on jebeni genije sa svojim niskobudzetnim isprdkom koji samo uspijeva da smara svoje gledaoce. Preseravanje na kvadrat.
i fizike da sve razumiješ.
sve ostale falinke filma.
- Bloo
- Globalna šefica
#40090 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tito_i_Partija wrote: Primer je film koji ja sa telefonom u garazi mogu da improviziram. Znaci film totalno operisan od koherentnog scenarija, scenografije, glume, rada kamere, pacinga, i umalo i zivih bica...jer ona glavna dvojica su k'o dva drveta sa ugradjenim telefonskim sekretaricama koji samo replay-aju svoje poruke jedan drugom. A dijalozi su napisano namjerno konfuzno i k'o fol "strucno" da Carruth svima pokaze kako je on jebeni genije sa svojim niskobudzetnim isprdkom koji samo uspijeva da smara svoje gledaoce. Preseravanje na kvadrat.
- možeš, ali nisi
- Carruth, koji i glumi u filmu
- za mene (kao nekoga sa određenim (dosadnim, tehničkim) znanjem astrofizike i teorija o putovanjima kroz bijele i crne rupe - I know, I am no fun at the parties), film je fascinatan upravo zbog manjka spec. efekata - time machine nije u fokusu priče, već sami likovi i sam koncept time travela i ljudska reakcija na isto
- zar vas nije ponukao da malo istražujete time travel beyond fantazije
- finalno, da li želimo da kontriramo velikom Rogeru Ebertu: The movie never looks cheap, because every shot looks as it must look.
možda vam je bolje legao njegov Upstream color
- Tito_i_Partija
#40091 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Upravo.dale cooper wrote:Da, ovo primarno je meni zadalo glavobolje. Jebeš film u kojem ti je potreban dijagram i doktorat iz matematikeTito_i_Partija wrote:
Primer je film koji ja sa telefonom u garazi mogu da improviziram. Znaci film totalno operisan od koherentnog scenarija, scenografije, glume, rada kamere, pacinga, i umalo i zivih bica...jer ona glavna dvojica su k'o dva drveta sa ugradjenim telefonskim sekretaricama koji samo replay-aju svoje poruke jedan drugom. A dijalozi su napisano namjerno konfuzno i k'o fol "strucno" da Carruth svima pokaze kako je on jebeni genije sa svojim niskobudzetnim isprdkom koji samo uspijeva da smara svoje gledaoce. Preseravanje na kvadrat.
i fizike da sve razumiješ.A ovo ti treba jer je režiser, kao što si to dobro primjetio, naučnom potkovanošću pokušao zamaskirati
sve ostale falinke filma.
Il' k'o sto bi rek'o Niho: vaistinu.
- Bloo
- Globalna šefica
#40092 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
you guys are no fun
svaka vam je za batina 
mudo party
mudo party
- dale cooper
#40093 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Film jednostavno nije za mene, ali dopuštam da je nekom drugom, ko bolje razumije materiju, beton.
Sa čisto filmofilske tačke ne nudi mi baš mnogo.
Radije ću se držati Neil deGrasse Tysona i njegove beskonačne strpljivosti, ljubaznosti i toplote u
otkrivanju i razumijevanju tajni kosmosa za nas obične smrtnike.
Radije ću se držati Neil deGrasse Tysona i njegove beskonačne strpljivosti, ljubaznosti i toplote u
- Bloo
- Globalna šefica
#40094 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ok, sa filmofilske nije Looper, priznajem.dale cooper wrote:Film jednostavno nije za mene, ali dopuštam da je nekom drugom, ko bolje razumije materiju, beton.
O ukusima se ne raspravlja, meni je bio divan brain exercise.
I da wrap up ovo razilaženje u mišljenjima sa jednim njegovim citatom
“One thing in life is for certain, the more profoundly baffled you have been in your life, the more open your mind becomes to new ideas.”
— Neil deGrasse Tyson
-
omar little
#40095 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
molim vas nemojmo zaboraviti pradedu svega, carla sagana. kao ni richarda feynmena, ne nuzno kozmos tip, ali briljantno znanstveno drustvo, u bilo kojem obliku: pisanoj rijeci, dokumentarcu ili predavanju.
hvala.

hvala.
-
s@mson
#40096 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima li gdje nekog filma da se preporuci i pogleda?
Zadnje sto citamo na temi su prepucavanja nedozrelih, nadobudnih polutinejdzera o filmovima koje vjerovatno nisu gledali a to odstupa od teme i to poprilicno...
Znaci dajte preporuku za film i to je to...
Zadnje sto citamo na temi su prepucavanja nedozrelih, nadobudnih polutinejdzera o filmovima koje vjerovatno nisu gledali a to odstupa od teme i to poprilicno...
- Bloo
- Globalna šefica
#40097 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
iiiiiiiiiiiiiiomar little wrote:molim vas nemojmo zaboraviti pradedu svega, carla sagana. kao ni richarda feynmena, ne nuzno kozmos tip, ali briljantno znanstveno drustvo, u bilo kojem obliku: pisanoj rijeci, dokumentarcu ili predavanju.
hvala.![]()
Michio Kaku
-
omar little
#40098 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
moze. takodjer jos volim briana coxa i briana greenea.Bloo wrote:iiiiiiiiiiiiiiomar little wrote:molim vas nemojmo zaboraviti pradedu svega, carla sagana. kao ni richarda feynmena, ne nuzno kozmos tip, ali briljantno znanstveno drustvo, u bilo kojem obliku: pisanoj rijeci, dokumentarcu ili predavanju.
hvala.![]()
Michio Kaku
- Bloo
- Globalna šefica
#40099 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
zadaj ses@mson wrote:Ima li gdje nekog filma da se preporuci i pogleda?
http://www.imdb.com/title/tt0096928/

- dale cooper
#40100 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Apsolutno.omar little wrote:molim vas nemojmo zaboraviti pradedu svega, carla sagana. kao ni richarda feynmena, ne nuzno kozmos tip, ali briljantno znanstveno drustvo, u bilo kojem obliku: pisanoj rijeci, dokumentarcu ili predavanju.
hvala.![]()