Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:Ko swe ljuti.... boli mene moja kita za obadvojicu...ko što i njih dvojicu boli kita za nas...
Šta će bit s nama na TK... ko je odgovoran što nemamo ono što ima Sarajevo.
Odjebali nas svi, i sad će ovi šohari da nam piju krv na slamku.
Ne serite više o ovoj dvojici...Otvorite sebi temu, a ćmoljo da dođe da pomete off

nista prodadose kuko i scepo se za funkcije... bh blok je odlucio da ide na duze staze zahvaljujuci NS i vecim dijelom SDPa...
kluz franjo

#40052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

dr.gog wrote:
Ljute se zbog zbog hipovitaminoze D.
Doktore,
brine me epidemiološka intolerancija na histamin.
Kome da se obratim?
Šifra: Z(a)brinut za budućnost
Kikibombona

#40053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Evo ga, dr. Zlatko Lagumdzija za N1:

'Ovi sto govore da radim za Bakira Izetbegovica su smece i polusvijet'.

Smece - ustastvo i turbohrvatstvo
Polusvijet - ????

Lagum ispade ustasa. A ovo 'polusvijet' je mozda pokazatelj da se radi o cetniku. Ustaski cetnik, dr. Zlatko!???
Hakiz

#40054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Kada čitam postove ovdje, pada mi na pamet ona biblijska:

Neka prvi kamen baci onaj koji je bez grijeha.

Da je zatvoriti ovu temu na jedno mjesec. Da se usijane glave ohlade.
mrgreen

#40055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Kikibombona wrote:Evo ga, dr. Zlatko Lagumdzija za N1:

Jesu, kao što su i svi koji ne glasaju za SDA ustase, četnici i rušitelji države.
Ljiga odvratna. Nisam ničiji član pa imam pravo to da kažem :mrgreen:
Last edited by mrgreen on 14/02/2019 19:12, edited 1 time in total.
Banksy

#40056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:Evo ga, dr. Zlatko Lagumdzija za N1:

Smece - ustastvo i turbohrvatstvo
Polusvijet - ????

Lagum ispade ustasa. A ovo 'polusvijet' je mozda pokazatelj da se radi o cetniku. Ustaski cetnik, dr. Zlatko!???
Pitala sam isto već danas, niko ništa...
palermo

#40057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Hakiz wrote:Kada čitam postove ovdje, pada mi na pamet ona biblijska:

e, kad sam ja to Peđi predlagao i tvrdio da ova tema postaje štetna za NS.....
Kikibombona

#40058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

palermo wrote:

Usijane glave se nece ohladiti dok SDA ne izbaci NS iz vlasti.

Ako bi sutra NS izbacila SDA iz federalne i drzvne vlasti, tek bi onda vidjeli fasizam u punom sjaju.
Hakiz

#40059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nije mane ni nekima što na fašizam odgovaraju.

Ima ovdje kandidata za ozbiljne F brojeve.
bunk

#40060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Kikibombona wrote:
palermo wrote:

Usijane glave se nece ohladiti dok SDA ne izbaci NS iz vlasti.

Ako bi sutra NS izbacila SDA iz federalne i drzvne vlasti, tek bi onda vidjeli fasizam u punom sjaju.
Ako dobije potporu biraca iz BiH u dovoljnoj kolicini glasova niko rijec ne bi rekao.
Spinujes bezze..
Kikibombona

#40061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Hakiz wrote:Nije mane ni nekima što na fašizam odgovaraju.

Ima ovdje kandidata za ozbiljne F brojeve.
Tesko je u nenormlnoj sredini biti normalan.

Cuo sam od dosta ljudi koji su otisli: ovo je nezdrava sredina, ne zelim da mi djeca ovdje rastu.

Tesko je na fasizam reagovati kulturno. I tesko da ce dati ikakve rezultate.

...

NS se nasla na udaru kada je SDA-ovcima izbila dio kolaca. I to je to. Sada je SDA digla armiju uhljeba i dobili smo fasisticku histeriju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Potpuno si u pravu. Jako stetna tema za NS. Kad vidim ko ih i kojim "argumentom" "brani", SDA branioci su tolerantan i fin svijet spram ovog.
paleoconservative

#40063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

KatarinaKosaca wrote:

Potpuno si u pravu. Jako stetna tema za NS. Kad vidim ko ih i kojim "argumentom" "brani", SDA branioci su tolerantan i fin svijet spram ovog.
Nemoj zamjeriti, ovo nije nikakav sarkazam, nego me stvarno interesuje:

Po tebi, koja politicka opcija (domaca ili strana) predstavlja stvarni moderni lassez faire liberalizam? Ispravi ne me ako nisam upravu, al NS meni djeluje kao jedina bh. nada za napredak u korak sa svijetom. Pored svih unutrasnjih nesavrsenosti, mislim da je bas nefer tako otpisati ovu stranku, sto si ti uradila (opet me ispravi ako grijesim, nisam dugo na forumu), bez da je NS uzela bilo sta u svoje ruke.

Kada dobiju menadzersku funkciju u javnoj upravi (a dobili su ih), sudit cemo im po rezultatima. Dotad NS ima moju podrsku puno vise no ostale korumpirane ideoloski zatucane stranke...
KatarinaKosaca

#40064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

paleoconservative wrote:

Po tebi, koja politicka opcija (domaca ili strana) predstavlja stvarni moderni lassez faire liberalizam? Ispravi ne me ako nisam upravu, al NS meni djeluje kao jedina bh. nada za napredak u korak sa svijetom. Pored svih unutrasnjih nesavrsenosti, mislim da je bas nefer tako otpisati ovu stranku, sto si ti uradila (opet me ispravi ako grijesim, nisam dugo na forumu), bez da je NS uzela bilo sta u svoje ruke.

Kada dobiju menadzersku funkciju u javnoj upravi (a dobili su ih), sudit cemo im po rezultatima. Dotad NS ima moju podrsku puno vise no ostale korumpirane ideoloski zatucane stranke...
Gdje sam ja napisala da NS nije nada? Gdje sam napisala u postu neku kritiku NS? Upravo potvrdjujes ono sto sam napisala. Ova tema se pretvara u opasnu antipropagandu toj stranci jer samozvani branioci iste demoniziraju svaku super light kritiku, otkrivaju neprijatelje, tajne SDA glasace, dive se Niksicu i psovanju ili uvredama iz Zenice, favoriziraju Covica ili kao ti, procitaju sta zele, a ne sta je napisano. Fakat mi je glupo da jednostavno napisane dvije recenice moram obrazlagati i nekom se "pravdati". Upravo si potvrdio moj post. Potpuno
zippoo87

#40065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

JoseMujica wrote:ovi ko fol levati naguziše NS plaho izgleda

pitanje je dal če ova Kurtonalna Vlada doćekati lastavice
odakle je sada ovaj dosHo...haman pola foruma bilo u banovicima :D
zippoo87

#40066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

KatarinaKosaca wrote:

pa nemoj gledati Kato...vjerujem da mnogima neces nedostajati :lol:
KatarinaKosaca

#40067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote: pa nemoj gledati Kato...vjerujem da mnogima neces nedostajati :lol:
Eto.. jos jedan prilog tezi jednoumlja. :D Ne samo da je svatko ko sta napise neprijatelj, skriveni SDA ovac, "ne hebe nista", nego sad i preporucujes ko sta da cita na forumu. Vlazni snovi su vam.. S J E V E R N A K O R E J A. Jel ti sad jasno sta je Palermo napisao? Upsss... puno ocekujem ja, naravno da nije :D
Dr. Kuca

#40069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr. Kuca »

kmirsad wrote:
Dr. Kuca wrote:Sta je falilo Komsicevom govoru na faceu?
Odanost BH Bloku, recimo... zalaganje za ulazak u koaliciju sa SDA, ako vojnik Bijedić odradi Glavni odbor SDP-a... a o NS-u... ćuo si...pouzdan ko vrbov direk... govori jedno, misli drugo, radi treče... Mi smo veliko povjerenje uložili u partnere...a svi imali neke druge planove...Čovjeka držiš za rijeć a zna se koga za rogove... Nemoj sad počet priču... politika je to moj kmirso, nema časti, čestitosti, morala , proncipjelnosti u politici. NS je primjer da ima.
Pa fakat me iznenadjuje da si iznenadjen postupcima Komsica? Pa nema gorih ljudi od ovih pobjegulja iz matice. On je prodao sdp koji mu je dao karijeru, zivot, prodo ih da ne proda bh blok nakav.
pemanapemani

#40070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote:
paleoconservative wrote:

Gdje sam ja napisala da NS nije nada? Gdje sam napisala u postu neku kritiku NS? Upravo potvrdjujes ono sto sam napisala. Ova tema se pretvara u opasnu antipropagandu toj stranci jer samozvani branioci iste demoniziraju svaku super light kritiku, otkrivaju neprijatelje, tajne SDA glasace, dive se Niksicu i psovanju ili uvredama iz Zenice, favoriziraju Covica ili kao ti, procitaju sta zele, a ne sta je napisano. Fakat mi je glupo da jednostavno napisane dvije recenice moram obrazlagati i nekom se "pravdati". Upravo si potvrdio moj post. Potpuno
Izvini što upadam u diskusiju, ali me iskreno zanima ko je od simpatizera NS na temi favorizirao Čovića?
kmirsad

#40071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dr. Kuca wrote:
kmirsad wrote:
Odanost BH Bloku, recimo... zalaganje za ulazak u koaliciju sa SDA, ako vojnik Bijedić odradi Glavni odbor SDP-a... a o NS-u... ćuo si...pouzdan ko vrbov direk... govori jedno, misli drugo, radi treče... Mi smo veliko povjerenje uložili u partnere...a svi imali neke druge planove...Čovjeka držiš za rijeć a zna se koga za rogove... Nemoj sad počet priču... politika je to moj kmirso, nema časti, čestitosti, morala , proncipjelnosti u politici. NS je primjer da ima.
Pa fakat me iznenadjuje da si iznenadjen postupcima Komsica? Pa nema gorih ljudi od ovih pobjegulja iz matice. On je prodao sdp koji mu je dao karijeru, zivot, prodo ih da ne proda bh blok nakav.
Pa nisam rekao da sam iznenađen... Iznenađen bih bio kada bih Pedju, Sabinu, Haverića... ćuo da tako govore... Vjerovatno i večina drugih...
Ta principjelnost i dosljednost je već svima poznata... i priznata... konstanta.
Na sljedečim izboeima to bi moralo da da rezultate... ako nas banda do tada ne istrijebi...
palermo

#40072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Uspostavi se mantra i onda se na toj mantri plovi. Jedan od tih ,mantri je da Naša stranka vodi principjelnu politiku.
Peđa Kojović je bez ikakve sumnje osvježenje na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, donio je civilizirani dijalog, urbanost ( u onom pozitivnom smislu te riječi), unio neke nove fomre dijaloga sa potencijalnim glasačima ( ova tema je dobar dokaz tome), ali u ovom trenutku peđa ne vodi nikakvu principjelnu politiku nego vodi klasičnu stranačku real politiku. Ona je zasnovana na jasnom određenju svoje ciljne grupe (urbani dijelovi Sarajeva i još par gradova u BiH, aka Tuzla, Zenica), prevashodno zadovoljenju interesa svoje ciljen grupe (kako glasača, tako i stranačke baze), te procjeni realnih mogućnosti svoje stranke kako sada tako i u budućnosti.
Ova real politike će, barem kako ja vidim stvari, donijeti određene pomake, eventualno mandat -dva više u KS i možda mamndat-dva više u TK i njegova ciljna grupa će biti zadovoljna. I sve je to ok.

Određeni problem, opet sa moje tačke gledišta, je to što je to prevashodno politika koja je usmjerena samo ka interesima svoje ciljne grupe, ali po tome se NS ne razlikuje od drugih, pa joj se tu nema šta ni zamjeriti.

Samo, opet da ponovim, principjelnosti nema. Jer principijelnost između ostalog, po svojoj suštini, traži rizike, a Naša stranka ne rizikuje.
Dr. Kuca

#40073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr. Kuca »

Odanost BH Bloku, recimo... zalaganje za ulazak u koaliciju sa SDA, ako vojnik Bijedić odradi Glavni odbor SDP-a... a o NS-u... ćuo si...pouzdan ko vrbov direk... govori jedno, misli drugo, radi treče... Mi smo veliko povjerenje uložili u partnere...a svi imali neke druge planove...Čovjeka držiš za rijeć a zna se koga za rogove... Nemoj sad počet priču... politika je to moj kmirso, nema časti, čestitosti, morala , proncipjelnosti u politici. NS je primjer da ima.[/quote]

Pa fakat me iznenadjuje da si iznenadjen postupcima Komsica? Pa nema gorih ljudi od ovih pobjegulja iz matice. On je prodao sdp koji mu je dao karijeru, zivot, prodo ih da ne proda bh blok nakav.[/quote]

Pa nisam rekao da sam iznenađen... Iznenađen bih bio kada bih Pedju, Sabinu, Haverića... ćuo da tako govore... Vjerovatno i večina drugih...
Ta principjelnost i dosljednost je već svima poznata... i priznata... konstanta.
Na sljedečim izboeima to bi moralo da da rezultate... ako nas banda do tada ne istrijebi...[/quote]

Ovo je ipak politika, ne treba nikad slijepo voliti, braniti, slijediti. Ipak na kraju prevlada licni interes pojedinca.
paleoconservative

#40074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

palermo wrote:Uspostavi se mantra i onda se na toj mantri plovi. Jedan od tih ,mantri je da Naša stranka vodi principjelnu politiku.
Peđa Kojović je bez ikakve sumnje osvježenje na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, donio je civilizirani dijalog, urbanost ( u onom pozitivnom smislu te riječi), unio neke nove fomre dijaloga sa potencijalnim glasačima ( ova tema je dobar dokaz tome), ali u ovom trenutku peđa ne vodi nikakvu principjelnu politiku nego vodi klasičnu stranačku real politiku. Ona je zasnovana na jasnom određenju svoje ciljne grupe (urbani dijelovi Sarajeva i još par gradova u BiH, aka Tuzla, Zenica), prevashodno zadovoljenju interesa svoje ciljen grupe (kako glasača, tako i stranačke baze), te procjeni realnih mogućnosti svoje stranke kako sada tako i u budućnosti.
Ova real politike će, barem kako ja vidim stvari, donijeti određene pomake, eventualno mandat -dva više u KS i možda mamndat-dva više u TK i njegova ciljna grupa će biti zadovoljna. I sve je to ok.

Određeni problem, opet sa moje tačke gledišta, je to što je to prevashodno politika koja je usmjerena samo ka interesima svoje ciljne grupe, ali po tome se NS ne razlikuje od drugih, pa joj se tu nema šta ni zamjeriti.

Samo, opet da ponovim, principjelnosti nema. Jer principijelnost između ostalog, po svojoj suštini, traži rizike, a Naša stranka ne rizikuje.
Zanimljiv osvrt.

Ali, kako onda nisu poduzeli rizike kada su rekli "NE" etnonacionalnim banditima vise puta, i pored svih pritisaka? Da imaju averziju prema riziku, bh blok bi sada bio dio koalicije na drzavnom i federalnom nivou.

Umjesto toga, NS dozivljava najvecu kampanju omalovazovanja u modernijoj historiji bejha politike. Kad se zagledas malo u proslost, PBS, SzBiH, cak i SDP [edit:ne zaboravimo i SBB :D] ,svi su podlegli velikoj zelenoj cizmi, i sada mala, lokalna, marginalna i "od carsije do cvile" stranka dozivljava najveci politicki linc na domacoj politickoj sceni. Ako su tako mali, lokalni, neodrzivi i nebitni, zasto je citav bh. troglavi establishment ustao protiv njih, kao David protiv Golijata?

Reci NE i voditi se liberalnim principima u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Ako to nije riskiranje, onda sta je?
kmirsad

#40075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

palermo wrote:Uspostavi se mantra i onda se na toj mantri plovi. Jedan od tih ,mantri je da Naša stranka vodi principjelnu politiku.

Možeš li mi pojasnitio kakvim rizicima govoriš kada spominješ principjelnot, koja, po svojoj suštini, traži rizike...
I šta je problematično u ciljnoj grupi NS-a... multierničke , multivjerske, multisocijalne, starosne, obrazovne, rodne , ruralne i urbane grupacije stanovništva, a kojima je osnovna poveznica... građanska provinijencija i Bosanskohercegovački patriotizam, bez ugrožavanja oprjedeljenih etničkih, tj konstitivnih...
Locked