SDA-All about

JThomas

#40026 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

vidi, ja znam malo prcati vas što ste protiv sda od marta 2018. to ne znači da ne podržavam vladu, a uslovno, zasad, sa njom i kiflu bez obzira što mu lično i dalje ne vjerujem. problem jeste upravo u tome što su oni spremni otvoreno ponuditi fahrudu da hapsi, špijunira i prisluškuje (ono što on najviše voli i želi, da se igra ljudskim životima i sudbinama) za kanton. što oni sve vrijeme priče sa dodikom i čovićem o državi i federaciji misle samo na kanton. ja ne bi potcjenjivao taj problem. niti bih mislio da fahro recimo nema obezbjeđenja od zastupnika, bez obzira na njihov lični senzibilitet. previše je on pokvaren da ne bi imao.
Styling

#40027 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Zna li neko kakvo je ovo licitiranje sa imenom Bisere Turkovic za MVP? Zar nije trebao Zvizdic na tu poziciju? Je li na pomolu definitivni raskol/obracun u SDA?
Roccohljup

#40028 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Styling wrote:Zna li neko kakvo je ovo licitiranje sa imenom Bisere Turkovic za MVP? Zar nije trebao Zvizdic na tu poziciju? Je li na pomolu definitivni raskol/obracun u SDA?
Pvi put čujem da je spominju u tom kontextu. I ja sam čuo da će denara pizdić na čelo diplomatije (blago se nama :)). Čudno bi mi bilo da bake sad zakkuhava kad ima još do kongresa.....al ko će im ga znati kad je mafija u pitanju :D :D :D
JThomas

#40029 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

gačani su korleonezi a bakirovi umjerena struja iz palerma :mrgreen:
Banksy

#40030 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JThomas wrote:vidi, ja znam malo prcati vas što ste protiv sda od marta 2018. to ne znači da ne podržavam vladu, a uslovno, zasad, sa njom i kiflu bez obzira što mu lično i dalje ne vjerujem. problem jeste upravo u tome što su oni spremni otvoreno ponuditi fahrudu da hapsi, špijunira i prisluškuje (ono što on najviše voli i želi, da se igra ljudskim životima i sudbinama) za kanton. što oni sve vrijeme priče sa dodikom i čovićem o državi i federaciji misle samo na kanton. ja ne bi potcjenjivao taj problem. niti bih mislio da fahro recimo nema obezbjeđenja od zastupnika, bez obzira na njihov lični senzibilitet. previše je on pokvaren da ne bi imao.
Da, to.
Banksy

#40031 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JThomas wrote:gačani su korleonezi a bakirovi umjerena struja iz palerma :mrgreen:
Gačani pogrešno misle da uzimanjem medija uzimaju i stranku, kao da su u pitanju Opći izbori, pa da se pridobije javnost trabunjaju okolo. Za to vrijeme, Bakir podebljava već davno potčinjen svoj stranački teren, nanovo uvezujući sve silne profitere koji su s njim još od Alije i koje čvrsto drži decenijama. Protiv stare, okoštale SDA, Gačani nemaju ni mrvu šanse.
Roccohljup

#40032 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
JThomas wrote:gačani su korleonezi a bakirovi umjerena struja iz palerma :mrgreen:
Gačani pogrešno misle da uzimanjem medija uzimaju i stranku, kao da su u pitanju Opći izbori, pa da se pridobije javnost trabunjaju okolo. Za to vrijeme, Bakir podebljava već davno potčinjen svoj stranački teren, nanovo uvezujući sve silne profitere koji su s njim još od Alije i koje čvrsto drži decenijama. Protiv stare, okoštale SDA, Gačani nemaju ni mrvu šanse.
A sta ako gačani izgube pa se priklone fahrudinu.....zakopaju ratne sjekire i ispuše lulu mira u hladnju tornja :D
Banksy

#40033 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote:
A sta ako gačani izgube pa se priklone fahrudinu.....zakopaju ratne sjekire i ispuše lulu mira u hladnju tornja :D
To sam predvidjela prije par godina :D ali još ništa. Valjda.
Styling

#40034 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Roccohljup wrote:
Styling wrote:Zna li neko kakvo je ovo licitiranje sa imenom Bisere Turkovic za MVP? Zar nije trebao Zvizdic na tu poziciju? Je li na pomolu definitivni raskol/obracun u SDA?
Pvi put čujem da je spominju u tom kontextu. I ja sam čuo da će denara pizdić na čelo diplomatije (blago se nama :)). Čudno bi mi bilo da bake sad zakkuhava kad ima još do kongresa.....al ko će im ga znati kad je mafija u pitanju :D :D :D
Bakir rekao sinoc u intervju za Hayat. kaze da ona moze raditi taj posao bolje od nekih muskaraca.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40035 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Jel retorika ili prijetnja?
-prijetnja.
Imaju li gradjani razloga za brigu?
-imaju
Je li treba odgovoriti?
-treba
Postojil sansa da bude rato?
-postoji

Bakirovi odgovori na pitanja rezimskog medija klix.ba

Bakir i dodik dva jarana velika
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40036 Re: SDA-All about

Post by pici »

citam ovaj kirbin naruceni i zakupljeni intervjuet na kliksetu i zape mi ovo za oko
Hoće li DF u Vijeću ministara dobiti poziciju ministra ili zamjenika ministra?

Pa trebalo bi da dobiju poziciju ministra. Optuživali su nas da sve stoji jer se SDA bori za neke fotelje. Dakle, nevažne su fotelje. Važno je napraviti front. Što je više ljudi koji vole ovu zemlju u zajedničkom frontu, to je za nas bitno.
fakin lopovski vec 25 godina trubi jednu te istu pricu ni rijeci o platama o autoputevima o zaposlenjima, ekonomiji, kriminalu, nepotizmu itd itd... ljudi koji vole ovu zemlju bjeze iz nje zbog takvih kao ti zbog lopova, uhljupa, hinja, lazova, dvolicnjaka... u novom zakonu o radu ste stavili da sva potrazivanja radnika zastare poslije tri godine... pa to je strasno, covjek radi u firmi dvajes godina polomi se u njoj i nesmije vise od sest mjeseci bolovanja jer onda automatski dobije otkaz... penzijoneri u qurcu pogotovo oni sa minimalnim penzijama eto nek on sa 300 i kusur maraka prezivi citav mjesec, kaze idiot cijene se nisu mjenjale poslije akciza... ides li do granapa i pijace pa da vidis kolko su skocile cijene hrane... prica o opasnostima o rezervnim sastavima ma jebo te to vise sutra nek pukne metak iz puske ja se kupim sa fHemilijom za sveCku da se borim i da mi čampare, one čavke u prvom saffu sjede po klupama i da mi seoske varalice ko fadilj odlucuju o sudbini e neste to vise docekat... MA MRRSSHHHHH stoko sdOvska... LOPOVCINE!!!
Roccohljup

#40037 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

ma hebo to sve.....važno je front formirati iprvu crtu bojišnice :D :D :D :D :D

mater li im bezobraznu...
baxus

#40038 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Ofanziva je krenula, izgleda da ce pokusat nesto u narednih 10 dana, prije Ramazana.
Zanima me samo kako ce taj vec sada evidentni ćorak medijski iznijeti, sakriti i relativizirati poslije.
izvrsni direktor

#40039 Re: SDA-All about

baxus wrote:Ofanziva je krenula, izgleda da ce pokusat nesto u narednih 10 dana, prije Ramazana.
Zanima me samo kako ce taj vec sada evidentni ćorak medijski iznijeti, sakriti i relativizirati poslije.
Ako ostane i bez tuzl.kantona ide na jos gore.
Bojim se da ce do ubistava povratnika doci :|
mrgreen

#40040 Re: SDA-All about

Post by mrgreen »

izvrsni direktor wrote:
baxus wrote:Ofanziva je krenula, izgleda da ce pokusat nesto u narednih 10 dana, prije Ramazana.
Da. Ovo sa rezervnim sastavom nije bas upalilo, pa ce morati skuhati nesto novo. Npr. U noci lejletul kadr krvolocni cetnici napali bosnjaka povratnika...
SDA patriotama ni novi rat ne bi bio mrzak samo da ostanu na vlasti.
addy_sa

#40041 Re: SDA-All about

Post by addy_sa »

evo kaze predsjednik da ce drzavna i federalna vlast u maju
(nije rekao kojem ovom ili ... )
izvrsni direktor

#40042 Re: SDA-All about

mrgreen wrote:
izvrsni direktor wrote:
Da. Ovo sa rezervnim sastavom nije bas upalilo, pa ce morati skuhati nesto novo. Npr. U noci lejletul kadr krvolocni cetnici napali bosnjaka povratnika...
Niti im je pojedinacni zivot bitan pored vlastitog intrresa podobnih (memic npr, 2 policajca..) niti im je rat mrzak radi vracanja vlasti.
Zavatoni

#40043 Re: SDA-All about

Post by Zavatoni »

a šta ako bi MVP bila Seka? :D
Styling

#40044 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Zavatoni wrote:a šta ako bi MVP bila Seka? :D
E onda smo definitivno u banani.
Banksy

#40045 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

mrgreen wrote:
izvrsni direktor wrote:
Da. Ovo sa rezervnim sastavom nije bas upalilo, pa ce morati skuhati nesto novo.
Sigurno.
Vidjećemo. Imaju sve medije i sve bivše "neovisne" novinare, DF/GS jastrebove da poguraju, sve, pa i najgore opcije su otvorene.
Kikibombona

#40046 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

SDA nema nikakve kriterije, mogu u vlast sa svima. Bakiru mozes jebati i oca i majku on ce zarad vlasti preci preko svega. Nevojerovatno.

https://avaz.ba/vijesti/bih/479124/baki ... -a-u-vlast

Ocajno zele preuzeti Sarajevo.
JThomas

#40047 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

i on zaista od početka iskreno govori da je tako. slomi se ponavljajući - kako stvarno jeste. to je ipak rijetko na našoj sceni :mrgreen:
Banksy

#40048 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:SDA nema nikakve kriterije, mogu u vlast sa svima. Bakiru mozes jebati i oca i majku on ce zarad vlasti preci preko svega. Nevojerovatno.

https://avaz.ba/vijesti/bih/479124/baki ... -a-u-vlast

Ocajno zele preuzeti Sarajevo.
I ne samo to. Očajno mu treba saveznik protiv Čampara.
kmirsad

#40049 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

I Tuzlu...
", Izetbegović je rekao da se prave razni pravci lijevo–desno, naprijed–nazad, umjesto da se napravila logična stvar, ili SDP sa SDA ili SDA sa PDA ili sve tri zajedno, naglasivši :
da je SDA nudila i kombinaciju SDA – PDA – SBB, ali da je to odbila PDA."
Citat se odnosi na TK
Banksy

#40050 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Vidim, niko ne spominje onih 10 milijardi investicija što je Bake najavio u istom intervjuu. Navikli valjda na njegove bombe i budalaštine...

I primjećujem, nikad SDA nije držala ovoliko medija, a nikad nije slabije stajala.
Uz njihove stare medije, tu su sad i Klix, FTV, Oslobođenje, Kantonalna TV, Bosna, D epo, Radio Sarajevo, S. Avdić, A. Avdić, Selimbegovićka, Pećanin, Kebo, svi i sve redom, i opet - nula.
I kako jače udaraju, sve su slabiji na terenu.
Ista stvar se desila SDP-u, jer sve ovo iznad je nekad držao Lagumdžija, u punom kapacitetu, i opet - propao k'o kauč.
Ima tu nešto...
Post Reply