SDP

ultima_palabra

#40001 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Kako šta, pa postavio je Bičakčića, Brankovića, Čengiće, Šaju, Tihića... oni su svojim djelima pokazali kako se moralno ponašati.
seln

#40002 Re: SDP

Post by seln »

The BEN10 wrote:
-LIBERO- wrote:
The BEN10 wrote:
A kmečite protiv vjeronauke!? :roll:
Nikada vise vjeronauke, religijskih nacela, bildanja te price...od obdanista do viseg nivoa, a isto tako, nikad vise nemorala, lopovluka, bluda. Zakljuci sam, ja ti crtati necu. :thumbup:
Pitanje je gdje bi bili da je uopšte nema. ;-)
Onda bi droca bila droca, ne bi se prodavala kao svetica.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#40003 Re: SDP

Post by sabina1 »

The BEN10 wrote:
-LIBERO- wrote:
The BEN10 wrote: A kmečite protiv vjeronauke!? :roll:
Nikada vise vjeronauke, religijskih nacela, bildanja te price...od obdanista do viseg nivoa, a isto tako, nikad vise nemorala, lopovluka, bluda. Zakljuci sam, ja ti crtati necu. :thumbup:
Tamo gdje smo bili kada je nije bilo.
U vladavini prava, siti, obrazovani i punih dzepova...
privremeni

#40004 Re: SDP

Post by privremeni »

tvsabina wrote:
The BEN10 wrote: Pitanje je gdje bi bili da je uopšte nema. ;-)
Ispravka krivog navoda
bila je, ali tamo gdje joj je mjesto, nije se nosila kao Dzekin dres.... ;-)
Banksy

#40005 Re: SDP

Post by Banksy »

tvsabina wrote:
The BEN10 wrote:
-LIBERO- wrote: Nikada vise vjeronauke, religijskih nacela, bildanja te price...od obdanista do viseg nivoa, a isto tako, nikad vise nemorala, lopovluka, bluda. Zakljuci sam, ja ti crtati necu. :thumbup:
:thumbup:

o temi, na temi, listamo stare spomenare ... :D

VRH SDA KOLEKTIVNO BOJKOTIRAO, A VRH SDP-A KOLEKTIVNO POHODIO BAJRAMSKI PRIJEM REISA CERIĆA

Definitivno je srušen političko-vjerski monolit uspostavljen u predvečerje prvih demokratskih izbora 1990. godine između čelnika Islamske zajednice BiH i stranačkog vrha SDA.
Nakon skoro dvije decenije međusobne suradnje, potpomaganja i uvažavanja, odnosi između čelnika IZ-a i vrha SDA pali su na najnižu tačku.

Šef SDA Sulejman Tihić ponovo je izbjegao tradicionalni bajramski prijem reisa Cerića, ali ovoga puta, za razliku od ranijih godina, na bajramski prijem nije otišao niko iz vrha SDA, uključujući i Bakira Izetbegovića, koji je svih ranijih godina bio neizostavan gost.

Kolektivni bojkot stranačkih dužnosnika SDA bajramskog prijema reisa Cerića donekle je zasjenjen masovnim odzivom stranačkih dužnosnika SDP-a predvođenih Zlatkom Lagumdžijom.

Donedavno se tvrdilo da je SDA postala desno krilo SDP-a, no ta je teza u međuvremenu modificirana: SDP je izgleda postao desno krilo SDA!
skupljac_zeljeza

#40006 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

-LIBERO- wrote:
The BEN10 wrote:
-LIBERO- wrote:Sta je (Alija I.) uradio za zivota na uspostabi moralnih vrjednosti?

A kmečite protiv vjeronauke!? :roll:
Većina ovih sada u vlasti niti je išlo na Vjernauku, a dosta njih kada bi se danas upisivalo ne bi išlo. Zamišljam Suljagića, Komšića ili Imamovića na času Vjeronauke. :mrgreen:

A nemorala i lopovluka je bilo i onda samo što sada je vidljiviji zbog interneta i društvenih mreža i njihovog jakog utjecaja. Svako danas nosi kameru, fotoaparat i diktafon u džepu i bilježi svaku negativnost kao zanimljivost. Prije tri decenije nije smio ni reporter tih nekoliko tv kuća svašta snimati inače bi završavalo u bunkeru, a ko je to cenzurisao nego vlast.
Banksy

#40007 Re: SDP

Post by Banksy »

...
The BEN10

#40008 Re: SDP

Post by The BEN10 »

tvsabina wrote: Tamo gdje smo bili kada je nije bilo.
Htjela si reći Golog otoka, političkih progona i slično?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#40009 Re: SDP

Post by sabina1 »

The BEN10 wrote:
Nedovoljno....
The BEN10

#40010 Re: SDP

Post by The BEN10 »

tvsabina wrote:
The BEN10 wrote:
Nedovoljno....
Halali sestro onda.
VjecitiStudent

#40011 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Debatiraju jadni kandidati na TV1.
zapartiju

#40012 Re: SDP

Post by zapartiju »

Jao mu priče kod ovog Nikšića. Kaže da Zlatko Lagumdžija ima svoje mjesto u historiji SDP-a. Ima ali negativno, on i Damir Hadžić će biti na smetljištu historije u SDP. Niko i nikada nam nije nanio toliko zla kao njih dvojica. Zbog njih sve članove partije nazivaju "reketašima". Ej pa to je sramota! Sramota! Povucite se smjesta a ti Nikšiću ako nisi u stanju da se suprotstaviš Lagumdžiji reci to jasno i nemoj zavlačiti drugove. Čovječe budi svjestan da ćemo na lokalnim izborima proći gore nego na općim a znaš šta to znači. Pudariću budi malo direktniji.
zapartiju

#40013 Re: SDP

Post by zapartiju »

Miro Lazović me pozitivno iznenadio. Molim ga da bude svoj kao što je uvijek bio i nek ne popusti pritisku ukoliko dođe do drugog kruga glasanja. Svaka čast za ovo što kaže da partija (ma koliko je voljeli) ne smije biti iznad države. Država je jedna. Bravo Miro. Kad ljudi kao Miro i Jasmin budu nosioci partije mi ćemo biti prva stranka u BIH.
VjecitiStudent

#40014 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Voditeljica: "Kakav treba biti lider SDP-a?"
Pudarić: "Ovakav kao ja."
I onda ide duuuuuuugi opis ...
JThomas

#40015 Re: SDP

Post by JThomas »

VjecitiStudent wrote:Debatiraju jadni kandidati na TV1.
ubogi :mrgreen:
Ja_Ja

#40016 Re: SDP

Post by Ja_Ja »

Ma ovo je lose do jaja. Ako je jedan SDP pao na ovih pet fosila onda... 45 minuta prica a jos uvijek NULA konkretnih stvari. Pola vremena provedose na pricanju o Lagumdziji. Lose,lose, lose.
zapartiju

#40017 Re: SDP

Post by zapartiju »

Ne želim biti predsjednik koji vlada članstvom nego onaj koji služi članstvu. Bravo Jasmine.

Đikić dobro kaže da partiji treba organizator ali mislim da se on ne bi snašao u toj ulozi.

Predsjednik ne smije biti autokrata nego demokrata i ne smije se kriti iza članstva. Ovo je odlično objasnio Miro Lazović jer vidjeli smo šta se desilo kad je Zlatko prepustio partiju ljudima "od povjerenja". Imali smo samo afere i lopovluke.
VjecitiStudent

#40018 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:
VjecitiStudent wrote:Debatiraju jadni kandidati na TV1.
ubogi :mrgreen:
Milioner Nikšić je sve osim ubog.
zapartiju

#40019 Re: SDP

Post by zapartiju »

Ja_Ja wrote:Ma ovo je lose do jaja. Ako je jedan SDP pao na ovih pet fosila onda... 45 minuta prica a jos uvijek NULA konkretnih stvari. Pola vremena provedose na pricanju o Lagumdziji. Lose,lose, lose.
Nek pričaju i 45 dana ali ne samo na televiziji. Budući predsjednik mora osuditi i jasno se ograditi od onoga što su nam uradili Lagumdžija, Hadžić, Lipovača. Samo tako možemo iz početka.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#40020 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

zapartiju wrote:
Ja_Ja wrote:Ma ovo je lose do jaja. Ako je jedan SDP pao na ovih pet fosila onda... 45 minuta prica a jos uvijek NULA konkretnih stvari. Pola vremena provedose na pricanju o Lagumdziji. Lose,lose, lose.
Nek pričaju i 45 dana ali ne samo na televiziji. Budući predsjednik mora osuditi i jasno se ograditi od onoga što su nam uradili Lagumdžija, Hadžić, Lipovača. Samo tako možemo iz početka.

i svi članovi predsjedništva i glavnog odbora, jer oni su ti koji su sve znali, a nisu nikako reagovali jer su zbog lične koristi samo klimali glavama. najtužnije od svega je što će dosta tih članova i dalje biti u organima stranke, a nermin nikšić će biti predsjednik i nikakvog napretka neće biti
zapartiju

#40021 Re: SDP

Post by zapartiju »

Ja se također slažem da je Nikšić kao premijer bio dobar ali ostalih pitanje što se tiče on je previše pod uticajem Zlatka Lagumdžije. Ako želi dobro sebi mora se riješiti Zlatkove sjene.
Admir_1984

#40022 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

zapartiju wrote:Ja se također slažem da je Nikšić kao premijer bio dobar ali ostalih pitanje što se tiče on je previše pod uticajem Zlatka Lagumdžije. Ako želi dobro sebi mora se riješiti Zlatkove sjene.
meni su izbori mjerilo svega, sdp je u njegovom mandatu kao premijer izgubio 200 000 glasova. da ima morala u sebi nebi se ni kandidovao za predsjednika
zapartiju

#40023 Re: SDP

Post by zapartiju »

Admir_1984 wrote:
zapartiju wrote:

i svi članovi predsjedništva i glavnog odbora, jer oni su ti koji su sve znali, a nisu nikako reagovali jer su zbog lične koristi samo klimali glavama. najtužnije od svega je što će dosta tih članova i dalje biti u organima stranke, a nermin nikšić će biti predsjednik i nikakvog napretka neće biti
Tako je ali ipak su ovi prednjačili u divljanju. A Nikšić neće biti predsjednik jer članovi su ogorčeni ali ipak smatram da mu se treba ponuditi mjesto podpredsjednika ili generalnog sekretara ako uspije da rasčisti račune sa prošlosti.
skambrljo

#40024 Re: SDP

Post by skambrljo »

meni su izbori mjerilo svega, sdp je u njegovom mandatu kao premijer izgubio 200 000 glasova. da ima morala u sebi nebi se ni kandidovao za predsjednika
Shvatam da ti Nermin nije drag ali reći da je on odgovoran za gubitak 200 000 glasova je smiješno. Ako ćemo o ciframa onda će prije biti da je Željko odnio 100 000 a Slučajni prolaznik i Damir Hadžić Nole su prosuli još 100 000.
Admir_1984

#40025 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

skambrljo wrote:
Shvatam da ti Nermin nije drag ali reći da je on odgovoran za gubitak 200 000 glasova je smiješno. Ako ćemo o ciframa onda će prije biti da je Željko odnio 100 000 a Slučajni prolaznik i Damir Hadžić Nole su prosuli još 100 000.
ne kažem da je glavni krivac, ali za vrijeme loše politike sdp-a, tj politike koja je izgubila toliki broj glasova bio je na važnim stranačkim i državnim funkcijama i nijednog momenta se nije potrudio da vrati sdp na kakav takav put
Post Reply