Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40001 Re: Utakmice.

Post by JoseMujica »

nema sistema, nema igre...ono sinoć je odron...isto ko da je kaka pekara skupila raju s ulice za bajramski turnir :-)
rocco_siffredi

#40002 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Karikaturist wrote: 21/07/2023 00:44
rocco_siffredi wrote: 21/07/2023 00:42 Pitanje je smije li mu Mirvić dati otkaz od ljudi koji ga reketare. Znači kriv je i Mirvić.
Jesmo to (p)ostali Wild West?
Mirvić, a samim tim i klub, je postao taoc podzemlja.
omega369

#40003 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ma.po cemu je postao talac podzemlja?! Sta, ne daju mu smrk ili hurem da smjene mirzu?! Gluposti
Frajer je jednostavo debil koji ne zna i vuce pogresne poteze
Last edited by omega369 on 21/07/2023 18:00, edited 1 time in total.
Son1

#40004 Re: Utakmice.

Post by Son1 »

Ma Sarajvo sampion
GandalfSivi

#40005 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Jedina pozitivna stvar od sinoc je da se isplatilo godinu dana cekati Anicica. Izgleda da ce lik biti pravo pojacanje…
svi u napad

#40006 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Znaci moramo istini pogledati u oci. Klubu je potreban remont/reset i par godina mira kako bi se vratio na stare staze. Fudbal u BiH je otisao u ofsajd i to sto mi nemamo trenere. Za 28 godina mi smo izbacili samo Jakirevica. Ko su nasi treneri? Bivsi poluigraci koji dobivaju diplome kao i svi drugi preko veza i onda mahalska rukovodstva u kafani uz janjetinu i pivu odluce da im treba dati sansu jer su to djeca klubova i "legende". Ospem se kad novinari koje kakve spodobe nazivaju legendama (npr u nasem klubu stavljaju Obucu u ravan sa rah. Musemicem itd da ne nabrajam). Ljudi u biznisu nema milosti . Braco je u Bajernu bio legenda i imao par godina dobre rezultate ali jarane zajebase on i Kan jednu sezonu i uprava samo kaze dovidjenja. Hajde da vidimo gdje su se nasi treneri usabrsavali i ko im je bio mentor? Niko ne zna osim da je bio "legenda" kluba. Gosp. Mamic je u vise navrata govorio o problemu bivsih zvijezda kluba koji hoce da se pitaju al niko ne podmece ledja (nesto kao nasi intelektualci u politici sve znaju a niko ne vodi stranku). Pogledaj Torpedo. Doveo trenera iz Skotske. Platili ga iako imaju manji budzet od Zelje. Ali tamo igraci imaju manje love i tamo nema talova sa igracima oko plata. Kod nas na papiru se daje igracima 20-30 000 a on dobije pola a pola uzima mafija sebi. Dakle prvo sto treba uraditi je novi trener.
Sabrina je bila Emerik Blum za ovu stuhu Ajlu. Dodje zenska preko neke stvari u klub i jos ti prizna da je navijala za Zelju i ti je ostavis sa ogromnom platom. Istovremeno dijete koje je navijalo za Zelju a kod nas trenirao otjeramo ko cuku (cudni neki kriteriji). Predsjednice za lovu koju joj dajes mozes imati puno boljih treba. Nadji brate nekog ko je radio u nekom menadzmentu neke jace firme da poslozi to u organima kluba kako treba.
Sto se tice igraca ima ih puno i vecina je kupljena bez potrebe i bez konsultacija. Bekovski par nikakav. Ljudi spori (posebno Durakovic) i poziciono jako slabi. Kapiten moze izdrzati max 60 minuta i gotovo. Covjek uspori svaku nasu kontru i zadrzi loptu par sekundi u svakom napadu. Trebao se roditi puno ranije i igrati fudbal 70-ih godina. Ovdje neki hvale Dala i mora se priznati da se trudi no bilo bi lijepo da pogledate ove 2 tekme protiv Torpeda pa ce te vidjeti sebicnost, slab prijem lopte i pogresna dodavanja. On treba biti na klupi i ulaziti u drugom poluvremenu. Od pravih igraca mi imamo Baltu i centarfora Olivieru. Balta daje od sebe svaku tekmu i ima taj voljni elemenat. Dobri su jos Vrancic koji zna lopte ali se cuva, Zeljkovic veliki borac i Anicic od kojeg na zalost nemamo neke velike koristi zbog povreda.
uh izvinite na ovolikom komentaru. Raspisao se da me prodje huja jebem im sve zivo. Zivjeli.
omega369

#40007 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

GandalfSivi wrote: 21/07/2023 14:36 Jedina pozitivna stvar od sinoc je da se isplatilo godinu dana cekati Anicica. Izgleda da ce lik biti pravo pojacanje…
Slazem se. Ali i to je dzaba dok je zalizani trener
caros

#40008 Re: Utakmice.

Post by caros »

Prestanite više s tim amnestiranjem Sabrine i ponavljanjem floskula. Ona je bila u to doba alfa i omega kluba, sve je išlo preko nje i za sve se pitala, tu funkciju danas ima Mirvić, nebrojeno dokaza je za to, a najsvježiji je kad se hvalio kako je doveo Viverosa. Ajla ne radi ni dobro ni loše, imala je ogromnih kikseva, poput onog sa sezonskim, no to je ispravljeno. Nema je više ni u javnosti i nikada je nije trebalo ni biti. Zašto se toliko insistira na njoj, a ne piše ni slovo o Mirviću mi je apsolutna misterija. On joj je nadređeni, ona radi ono što joj on kaže, takozvani lanac komande je jasan. Na sportskom planu rade katastrofalno i trebaju odgovarati oboje. Tu dolazi do kvake da je ovaj biznismen vlasnik i da ćemo teško uraditi bilo šta po tom pitanju.

Za dovođenje Mirze i držanje istog na klupi, ali pogotovo za dovođenje, ih oboje treba nabiti nogom. S druge strane, racionalnije, ipak još uvijek nije kasno da se nešto promijeni.

O navijačima ne želim trošiti riječi, u iskrenu dobru namjeru glavnih ne sumnjam, ali trebaju i oni da se pogledaju u oči i priznaju sebi koliko je raznih kikseva odrađeno u godinama iza nas.

Starih staza nema, u kurcu smo godinama, nijednu sezonu u zadnjih 20 godina nismo odradili u rahatluku, doslovno nijednu. Treba graditi nove staze i uključiti mozak za promjenu, vođenje emocijama je put ka propasti.
omega369

#40009 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Sabrina je makar imala rezultate. Ovi pokemoni nemaju nista. A niko je ne amnestira
GandalfSivi

#40010 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Ni jedna ni druga nemaju niti su imali veze sa sportskim sektorom. To Mirvic sam sve odlucuje. Ako je Ajla napravila finansijsku konstrukciju da nam je isplativo dovoditi jace igrace, ako joj je posao da se pozabavi akademijom i marketingom, da su porezi placeni, da su plate na vrijeme, taj posao ne radi lose. Mislim da i nakon Sabrininih egzibicija sa transferima, Mirvic vise ne vjeruje nikome da to radi. I Mirza je definitivno Mirvicev problem, niciji drugi. Sto se i reketa tice, sumnjam da ima toga od kako je kupio udio u zastitarskoj agenciji. Lik sve dobro uradi i onda pada na glupostima…
GandalfSivi

#40011 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

I jos jedna stvar sto se jucerasnje tekme tice. Sinoc smo imali dva cilja, proci levate i prodati kapitena Turcima. Nisam siguran koji je prioritet bio veci. Samo pogledati koliko je nelogicnih pasova islo njemu, bas se lik forsirao do kraja, a realno smo opasniji s desne strane bili, dok je Oliveira u sredini zapostavljen totalno…
omega369

#40012 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

GandalfSivi wrote: 21/07/2023 16:09 Ni jedna ni druga nemaju niti su imali veze sa sportskim sektorom. To Mirvic sam sve odlucuje. Ako je Ajla napravila finansijsku konstrukciju da nam je isplativo dovoditi jace igrace, ako joj je posao da se pozabavi akademijom i marketingom, da su porezi placeni, da su plate na vrijeme, taj posao ne radi lose. Mislim da i nakon Sabrininih egzibicija sa transferima, Mirvic vise ne vjeruje nikome da to radi. I Mirza je definitivno Mirvicev problem, niciji drugi. Sto se i reketa tice, sumnjam da ima toga od kako je kupio udio u zastitarskoj agenciji. Lik sve dobro uradi i onda pada na glupostima…
Ma cekaj brate, sabrina igrala fudbal, ova stuha se buba steroidima zbog tegova, ne mozes to dvoje porediti nikako. Sabrina je dolazila iz sporta i da, bavila se aktivno i sportskim dijelom kluba i jedna je definitivno od najzasluznijih za rezultate iz tog perioda. Na stranu sto nije znala pricati, sto je fuksa, ako je mozda imala talova...ona je to radila i imala je rezultate! Svake godine evropa, 2 titule, 2 kupa
Na kraju, ona je i nasla ismira, tako da.. ofajla sa njom ne moze u istu recenicu nikako
Logovan

#40013 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ma ispade mi vazda nečiji taoci, eto sad je Mirvić, nekad trener, nekad igrači ili više njih. Uvijek neko smeta.
Ali_G

#40014 Re: Utakmice.

Post by Ali_G »

Logovan wrote: 21/07/2023 16:56 Ma ispade mi vazda nečiji taoci, eto sad je Mirvić, nekad trener, nekad igrači ili više njih. Uvijek neko smeta.
Zadnjih 25 godina mi vodimo ratove protiv uprave, trenera, bojkota igraca.
GandalfSivi

#40015 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Logovan wrote: 21/07/2023 16:56 Ma ispade mi vazda nečiji taoci, eto sad je Mirvić, nekad trener, nekad igrači ili više njih. Uvijek neko smeta.
Nismo ba taoci, nego se na glupostima pada… Prioriteti su lose pomjesani. Po meni Mirvic radi 85% dobrih stvari, ali neka se umije lik i skonta sto ga tih 15% jebe. Ako hoce da bude sportski direktor, neka onda to odradi kako treba…
omega369

#40016 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Problem je sto mu je mahala u kafani uletila i uvukla se. E sad, mozda je kontao da ce ipak to nekim cudom izdobriti i da ce mirza znati nesto da napravi pa ce se to nekako pokriti. Valjda je idiot skontao da se zeznuo i da ovaj nece nista napraviti. Valjda.

Ali prodje 24h a jos nema otkaza, tako da...sve sam blizi tome da on nije nista skontao
Grean

#40017 Re: Utakmice.

Post by Grean »

omega369 wrote: 21/07/2023 16:42
GandalfSivi wrote: 21/07/2023 16:09 Ni jedna ni druga nemaju niti su imali veze sa sportskim sektorom. To Mirvic sam sve odlucuje. Ako je Ajla napravila finansijsku konstrukciju da nam je isplativo dovoditi jace igrace, ako joj je posao da se pozabavi akademijom i marketingom, da su porezi placeni, da su plate na vrijeme, taj posao ne radi lose. Mislim da i nakon Sabrininih egzibicija sa transferima, Mirvic vise ne vjeruje nikome da to radi. I Mirza je definitivno Mirvicev problem, niciji drugi. Sto se i reketa tice, sumnjam da ima toga od kako je kupio udio u zastitarskoj agenciji. Lik sve dobro uradi i onda pada na glupostima…
Ma cekaj brate, sabrina igrala fudbal, ova stuha se buba steroidima zbog tegova, ne mozes to dvoje porediti nikako. Sabrina je dolazila iz sporta i da, bavila se aktivno i sportskim dijelom kluba i jedna je definitivno od najzasluznijih za rezultate iz tog perioda. Na stranu sto nije znala pricati, sto je fuksa, ako je mozda imala talova...ona je to radila i imala je rezultate! Svake godine evropa, 2 titule, 2 kupa
Na kraju, ona je i nasla ismira, tako da.. ofajla sa njom ne moze u istu recenicu nikako
Jedna od vecih fula je tjeranje Sabrine i svaljivanje kiksa u toj sezoni na njenu adresu.

Povlacenjem Vijetnamaca klub je ekonomski disao na skrge na suhom.
last mohicans

#40018 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Evo gledam snimak mozda dobijemo :mrgreen: Čovječe, ubili su nas prvi desetak min, do našeg gola, dvije stopostone šanse kad je Šahinović odbranio i iz prekida kad je njihov direktno šutao u golmana, identična situacija kad smo gol popili, iz prekida, sa strane kao skraćeni korner.
Piaty

#40019 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

last mohicans wrote: 21/07/2023 21:29 Evo gledam snimak mozda dobijemo :mrgreen: Čovječe, ubili su nas prvi desetak min, do našeg gola, dvije stopostone šanse kad je Šahinović odbranio i iz prekida kad je njihov direktno šutao u golmana, identična situacija kad smo gol popili, iz prekida, sa strane kao skraćeni korner.
jeftina ekipa, kurci, palci, a onaj arabidze igrac utakmice.

nakav gruzijac na fejsu od fk sarajeva govori kao "ma nije taj arabidze nista posebno u odnosu na to kakav je bio igrac prije nego sto se tesko povrijedio"...

jbt zivot
Maharadza

#40020 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Šta kaže Prandeli: "Ispali smo, bože moj..."

KREPAJ DUŠMANE! KRETENU! KERU ODVRATNI! :skoljka:
Dinostula

#40021 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Mene neka tuga uhvatila kad sam vidio kako se krecu nasi bekovi ko da su stoperi od 195cm tuga i zalost a sta da ocekujes od igraca koji ti dolazi ko pojacanje iz Igmana daj nam Mirva kakvog iz Stupcanice ili Bratstva.

PS Peneranda se psihicki priprema za nove pobjede 8-)

Image
Adobeg

#40022 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Ima ona poslovica koja kaze sto volim ovaj rezim plata ide a ja lezim. :-)
jalijas74

#40023 Re: Utakmice.

Post by jalijas74 »

Na Twitweru kazu :
Insajderi javljaju da su i Mirza i Ajla bivši...

Cekamo nastavak :evil:
PS
Ko su insajderi jos nismo saznali :evil:
jalijas74

#40024 Re: Utakmice.

Post by jalijas74 »

Pratimo dalje:
Čekaju potvrdu
Imao je sastanke u hotelu sa oboje.
Pokušao se dogovoriti
Oboma otkaz.
Vidjećemo je li tačno