Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#4001 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

ima, ali cak i kad je to slucaj, neminovno je da mama uvijek potegne malo vise. ili, ako nista - ima uvijek potrebu da kaze da ipak ona potegne malo vise :D
DaffyDuck

#4002 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

LieToMe wrote:
DaffyDuck wrote:Garant ih vecina nije ostala sama s djecom vise od sat:D
:shock: e jebi ga sad moram i da lajem :lol: ima oceva koji stvarno kupaju svoju djecu, vode ih u setnje, pokrivaju nocu, igraju se s njima, nahrane... :roll:
Ama znam, i moj je suprug takav. Ali budimo realni u nasem okruzenju ima svega :-)
LieToMe

#4003 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by LieToMe »

pa potegne se manje-vise :lol: meni je najbolje kad ih ostavim same i vratim se, isto da je cuvao u najmanju ruku 4-5 djece i kao da je uragan prosao kroz kucu :lol: naravno uz konstataciju: joj ti ovom djetetu nista ne das, vidi kako slusa kad je ja cuvam :mrgreen: :lol:

ne volim da komentarisem ponasanja drugih muzeva/oceva svakom svacije :wink: jedino eto malo me pogodi kad se kaze sve su zene iste ili svi su muskarci isti :roll: ili ono po default-u svi su isti, svi su ovakvi, onakvi... :-)
DaffyDuck

#4004 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

Magarece_godine wrote:
Moja supruga treba samo dojiti dijete (jer to ne mogu ja :D) ... sve ostalo radim ja ... doduse kupanje i pranje guze obavljamo skupa ...
:thumbup:
Vidjet ces dok malo naraste, bit ce tata me rodio :mrgreen:
Mis mekinjas

#4005 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

sposa0408 wrote:Kad su poceli nicati zubici kod vase bebe? Moja beba je stara 2 mj i 3 sedmice, strasno bali, kenjka i ne vadi ruku iz usta. (ne palac vec ruku citavu). Kako joj pomoci da to lakse podnese?
Kupila sam Calgel, ali prema upustvu ne smije se davati djeci mladjoj od 3 mj. Kakva su vasa iskustva?
Hvala.
Ja skuzila prije mjesec, znaci bio je 3,5 mjeseci star, slini i uhvati dijete moju bradu i struze desni. U petak doktorica kaze ma desni ga svrbe. Kaze zena kupi neki gel ili kako su nase mame malo pokvasi prst vinom. Samo da ga ohladi. :lol:
I ne mazem nicim. Pustim ga da mene glodje i prst umocim malo u bijelo vino pa mu masiram desni. Hvala mojoj mami, tako je i nama radila sa bijelim ohladjenim vinom. On lizne vino ali glodje, li glodje prste moje. :D
I super nam.
Alhemicarkaa

#4006 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:mozemo mi nastaviti na temu ukljucenja muza/oca u porodicna prava i obaveze? :D
garant bi se zene razvezale :lol:
Imala bih i tu šta pisati :lol: , ali me fakat stid. Čuvao je dok sam ja pisala magistarski, kako tako, ali čuvao je, pa ću na tu temu da šutim, ali svrbi me tastatura opasno :D
bizet

#4007 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by bizet »

moja misica spava u svom kreveticu, cini mi se oduvijek, ali u spavacoj sobi, samnom...muz je odvojen od nas od starta....iz vise razloga, glavni je jer se mora naspavati...dobro je otherside rekla, veci je problem razdvojenost roditelja...posto sam i trudnocu prelezala sama u spavacoj navikli smo se na ovakvu situaciju previse...u par razgovora kada bi pomenuli njegovo ponovno useljenje oboje entuzijasticno prihvatamo i za pola sata zaboravimo receno
mislim da nam je oboma sad tesko priviknuti se na samu ideju da spavamo zajedno...uvijek su tu neki razlozi, a i ja se ne bunim :(
zzena potegne vise...svako valjda doprinosi na svoj nacin...istina da ja nakon 9 mjeseci gubim snagu, a mislila sam da ce.....ima ona pjesma "mislio sam svaki dan" ili mozda nema ?...dok posao, dok, kuca, dok beba....ne da me nema nigdje, stapam se sa zidovima...no moj najveci problem je sto mi fali taj osjecaj zajednice, da napokon osjetim da smo sada porodica....muz ponavlja stalno kad ti treba odmor zovni zenu, zovni mamu, idi radi sta te bolja....a ja bi na ove njegove rijeci samo zaplakala....sita sam pomagaca sa strane, fali mi odmor tipa da se zajedno probudimo, zajedmo kafica uz nasu dobru djevojcicu....nije sustina u tome da se naspavam...nego da se druzimo nas troje i da to druzenje bude dio svakodnevnice i nekakve rutine
mozda se ovo veze za prvo recenp, ne znam, nisam expert za veze i odnose...sve je valjda pocelo kao prolazna faza, najbolje moguce rjesenje u tom trenutku, zrtvovali smo se oboje, u to nema sumnje....no ovo je otislo dalje nego sto smo mogli zamisliti oboje i sad je tesko uspostaviti novi odnos, jer smo se izgleda previse navikli na to prolazno stanje
CherryLips

#4008 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Nas bebac od pocetka spava iskljucivo u svom krevetu. Naravno da je bilo faza kad sam ga po sat,dva stavljala uz sebe zbog cestih budjenja pa mi lakse. A opet kad je uz mene ja ne spavam,u trenu se okrene i ode,sve me strah bilo da ne tresne s kreveta. Sobu svoju ima koja mu sad sluzi kao igraona,sve igracke tamo i bas se navikao. A buduci da se blizi krecenje i rintanje po kuci,kontam i da njemu fino prenesem krevet i komodu i dobijem spavacu sobu nazad :D
@Bizet,ne znam ali ja ne bih mogla podnijeti to nespavanje u bracnom krevetu...i ja sam imala problematicnu trudnocu, tezak porod,umor u punom obimu kao i svaka majka ali nikad se nismo odvajali. Ovo sto si napisala da zelis, reci muzu...trebali bi probati naci neki izlaz iz te situacije
kadinica

#4009 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kadinica »

Prije rođenja djece imala sam tri teorije o odgoju.

Sada imam troje djece i nemam nijednu teoriju...

Tako i u ovom slučaju - svako dijete je priča za sebe.
safran

#4010 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

kadinica wrote:Prije rođenja djece imala sam tri teorije o odgoju.

Sada imam troje djece i nemam nijednu teoriju...

Tako i u ovom slučaju - svako dijete je priča za sebe.
:thumbup:
affidavit

#4011 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by affidavit »

Kada ste prvi put šišali bebe?
Moja curica se rodila sa puuuuno kose, koja je u međuvremenu opadala, ali nikada nije opala cijela, beba nikada nije bila ćela :D , sada ima jako duge šiške koje joj smetaju, a pozadi ima sasvim malo kose. Šiške se uvijaju u neke čudne lokne, tako da sve zajedno izgelda presmiješno i nadasve joj smeta. Eh, kako da je ošišam, kojem frizeru da odvedem, jel' postoji neka unikatna "frizura" za sve bebe ili se svi šišaju kratko? Trenutno joj stavljam trakicu, ali ona često spada usljed valjanja po podu. Tako, ako imate prijedlog za frizera bila bih vam zahvalna, jer ja od studija imam frizera, to je jedan momak kome su frizure umjetnost, ne znam baš da li bi šišao bebe, jednom je spomenuo da dovedem i nju ali mi je trenutno daleko do njega, a i nemam baš fin parking tamo (aka- ne znam parkirati baš najbolje :-D ).
Ma.Le.Na

#4012 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

bizet wrote:moja misica spava u svom kreveticu, cini mi se oduvijek, ali u spavacoj sobi, samnom...muz je odvojen od nas od starta....iz vise razloga, glavni je jer se mora naspavati...dobro je otherside rekla, veci je problem razdvojenost roditelja...posto sam i trudnocu prelezala sama u spavacoj navikli smo se na ovakvu situaciju previse...u par razgovora kada bi pomenuli njegovo ponovno useljenje oboje entuzijasticno prihvatamo i za pola sata zaboravimo receno
mislim da nam je oboma sad tesko priviknuti se na samu ideju da spavamo zajedno...uvijek su tu neki razlozi, a i ja se ne bunim :(
zzena potegne vise...svako valjda doprinosi na svoj nacin...istina da ja nakon 9 mjeseci gubim snagu, a mislila sam da ce.....ima ona pjesma "mislio sam svaki dan" ili mozda nema ?...dok posao, dok, kuca, dok beba....ne da me nema nigdje, stapam se sa zidovima...no moj najveci problem je sto mi fali taj osjecaj zajednice, da napokon osjetim da smo sada porodica....muz ponavlja stalno kad ti treba odmor zovni zenu, zovni mamu, idi radi sta te bolja....a ja bi na ove njegove rijeci samo zaplakala....sita sam pomagaca sa strane, fali mi odmor tipa da se zajedno probudimo, zajedmo kafica uz nasu dobru djevojcicu....nije sustina u tome da se naspavam...nego da se druzimo nas troje i da to druzenje bude dio svakodnevnice i nekakve rutine
mozda se ovo veze za prvo recenp, ne znam, nisam expert za veze i odnose...sve je valjda pocelo kao prolazna faza, najbolje moguce rjesenje u tom trenutku, zrtvovali smo se oboje, u to nema sumnje....no ovo je otislo dalje nego sto smo mogli zamisliti oboje i sad je tesko uspostaviti novi odnos, jer smo se izgleda previse navikli na to prolazno stanje

popricaj sa muzem :(
DaffyDuck

#4013 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

affidavit wrote:Kada ste prvi put šišali bebe?
Moja curica se rodila sa puuuuno kose, koja je u međuvremenu opadala, ali nikada nije opala cijela, beba nikada nije bila ćela :D , sada ima jako duge šiške koje joj smetaju, a pozadi ima sasvim malo kose. Šiške se uvijaju u neke čudne lokne, tako da sve zajedno izgelda presmiješno i nadasve joj smeta. Eh, kako da je ošišam, kojem frizeru da odvedem, jel' postoji neka unikatna "frizura" za sve bebe ili se svi šišaju kratko? Trenutno joj stavljam trakicu, ali ona često spada usljed valjanja po podu. Tako, ako imate prijedlog za frizera bila bih vam zahvalna, jer ja od studija imam frizera, to je jedan momak kome su frizure umjetnost, ne znam baš da li bi šišao bebe, jednom je spomenuo da dovedem i nju ali mi je trenutno daleko do njega, a i nemam baš fin parking tamo (aka- ne znam parkirati baš najbolje :-D ).
Ja sam promijenila frizera kad mi je rekao da oni ne sisaju djecu.
E reko, neces sad ni mene :evil:
affidavit

#4014 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by affidavit »

DaffyDuck wrote:
affidavit wrote:Kada ste prvi put šišali bebe?
Ja sam promijenila frizera kad mi je rekao da oni ne sisaju djecu.
E reko, neces sad ni mene :evil:
Neeee nije to meni rekao ovaj frizer, čak se i ponudio da je dovedem nekad davno kad sam se tek porodila, nego mi je malo podaleko otici do njega.
CherryLips

#4015 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Ja mog malog šišam,nije se žalio na frizuru :D
Magarece_godine

#4016 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

CherryLips wrote:Ja mog malog šišam,nije se žalio na frizuru :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Šerpu na glavu i udaraj :D
mp3problem

#4017 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by mp3problem »

Samo da kažem da ja imam traume iz djetinjstva kada je u pitanju šišanje :D
Mama me stavi u kadu i ožeži, a ja vrištim, plačem, Bože moj, kada vidim slike pitam se je li me uopće željela :lol:
JanuaryJones

#4018 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Preporuka za putni krevetić? Bitno mi je da ima dobar madrac/podlogu, da ima povišen nivo (da nije dijete skroz na podu) i da se ima kupit kod nas.

Sent from my iPad using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#4019 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

LieToMe wrote:
:shock: e jebi ga sad moram i da lajem :lol: ima oceva koji stvarno kupaju svoju djecu, vode ih u setnje, pokrivaju nocu, igraju se s njima, nahrane... :roll:

zar to ne bi trebala biti normalna pojava,ja i hranim i pokušavam presvući i pomažem pri kupanju,još uvijek se ne usuđujem sam to raditi
CherryLips

#4020 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

JanuaryJones wrote:Preporuka za putni krevetić? Bitno mi je da ima dobar madrac/podlogu, da ima povišen nivo (da nije dijete skroz na podu) i da se ima kupit kod nas.

moji roditelji su za bebaca kupili putni krevetic Brevi sa madracem,prilicno je dobar,dijete nije prenisko. Mada je meni opet nisko u odnosu na ovaj njegov pravi krevetic kuci..
JanuaryJones

#4021 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:
JanuaryJones wrote:Preporuka za putni krevetić? Bitno mi je da ima dobar madrac/podlogu, da ima povišen nivo (da nije dijete skroz na podu) i da se ima kupit kod nas.

moji roditelji su za bebaca kupili putni krevetic Brevi sa madracem,prilicno je dobar,dijete nije prenisko. Mada je meni opet nisko u odnosu na ovaj njegov pravi krevetic kuci..
Model?

CherryLips

#4022 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Cini mi se da je travel b,malo pregledah slike po netu i mislim da je taj
DaffyDuck

#4023 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

@JanuaryJones
Mi smo uzelii u BabyCentru u BBI Camov, sa dva nivoa, ovim djelom za presvlacenje i mrezicom za komarce ljeti. Tada je bio 250 ili 350KM (ne sjecam se tacno).
Image
vanad

#4024 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

posto cesto putujemo, moja djeca (tj. ovo mladje) i po tri mjeseca provedu u tim putnim krevecima.
E sad imamo dva, sve ti je to u pet deka. Ako hoces da ti dijete fino spava u njemu radje kupi jos neki tanji dodatni madrac. Oni sto dodju uz krevet po meni imaju nula poena jer je to neka plastika na koju ti ne mozes nista ni navuci jer se vecinom cickom lijepe da dobro drze a kad stavis nesto unutra (deku i sl.) vazda se ispod djeteta izguzva. Mi tako imamo te dodatne madrace koji zauzimaju dodatni prostor ali posto moja djeca dugo vremena provedu u tim krevecima, nisam se nikad pokajala.
Mis mekinjas

#4025 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Ima li igdje u Sarajevu kupiti Hipp ili Humana baby voda? :-?
Post Reply