Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
snaga_znanja

#4001 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Mustang1 wrote:Nije ubicino ime nego ime brata ubijenog i 4 s .. Ubica nije u istoj zgradi nego u drugoj mozda 100 metara udaljenoj i maksuz je dosao tu sa namjerom da ubije jer je i prije prijetio osobi cije ime pise na zgradi .. Ubica je dosao sa namjerom da ubije brata ubijenog ali se on umijesao sto je logicno i nastradao
Od sad vise svojim "mahalskim" izvorima ne vjerujem. :lol:

I jos da dodam. Nesto imam sumnju s obzirom na ime i prezime ubijenog, da je njegov mladji brat bio ljubitelj ravnogorskog cetnickog pokreta, kao i ljubitelj srpske kraljevske dinastije. Vise mi lici da je malog neko "zajebavo", a u konacnici ovog psihopatu iritiralo pa se dao u ispravljanje "krive Drine"... :izet:
Mustang1

#4002 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma dobro nikad se nista nije desilo da se nije pojavilo vise verzija price :D
Ali ako je ovo za ubijanje sta je onda kad se sa nekim zakacis u pm :-)
snaga_znanja

#4003 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Mustang1 wrote:Ma dobro nikad se nista nije desilo da se nije pojavilo vise verzija price :D
Ali ako je ovo za ubijanje sta je onda kad se sa nekim zakacis u pm :-)
Kanta farbe je sve mogla rijesiti. Ali ocigledno ovaj sto je ubio nije o tome razmisljao.
Mustang1

#4004 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma ne moze se objasniti .. Najveci strucnjaci nek se skupe ne mogu objasniti ovo sto je uradio majmun .. Nikad nigdje izlazio nigdje .. Samo do prodavnice i hranio scene ispred zgrade i to je to .. Trebaju mu uzeti racunar i vidjeti historiju pretrazivanja .. Bas me zanima ima li ista i sta je njemu bilo u glavi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4005 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jbg de malo jasnije chatajte, ima nas glupih koji ne kontamo :mrgreen:

Koliko sam shvatio pricu motiv je crtanje 4s uz ime jednog od aktera nesretnog dogadjaja? Frajer vidio svoje ime/ime brata ubijenog uz 4s pa odlucio stoljazom rijesiti problem :?: :skoljka: :run:
snaga_znanja

#4006 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

_BataZiv_0809 wrote:Jbg de malo jasnije chatajte, ima nas glupih koji ne kontamo :mrgreen:

Koliko sam shvatio pricu motiv je crtanje 4s uz ime jednog od aktera nesretnog dogadjaja? Frajer vidio svoje ime/ime brata ubijenog uz 4s pa odlucio stoljazom rijesiti problem :?: :skoljka: :run:
Evo iz Avaza.
Norm

#4007 Re: Zeničani

Post by Norm »

...jah i priznanje krivice, dobije 5 god. odlezi 3 god. i eto njega ponovo u mahalu...a momka nema...
Ne dao dragi Bog da dodjem u ovo iskusenje, ali kao roditelj, koji bi izgubio sina, znam sta bi...Ionako moj zivot vise ne bi imao smisla...a svaka 'budala' bi drugi put malo vise razmislila...Oko za oko, zub za zub...
Mustang1

#4008 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ime brata ubijenog ne svoje ime .. Sve sto je njemu smetalo su ta 4s i odlucio je da ubije zbog toga :-)
snaga_znanja

#4009 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Da ne kopiram čitav član ali ovo šta je ovaj uradio komotno se može okarakterisati na sljedeći način...

KZ FBIH

Član 166.
Ubistvo
(2) Kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se:
c) ko drugog usmrti iz rasnih, narodnosnih ili vjerskih pobuda
Mustang1

#4010 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ulazi li u duzinu kazne i cinjenica da je dosao u kucu zrtve sa namjerom da ubije ?
Eborg

#4011 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Tužilaštvo da dokaže da su ovi Srbi? :mrgreen:

Šalu na stranu, teški kretenluk. Od ubice naravno, grafit je vjerovatno dječija zajebancija. Nije fino, ali bilo je i gorih. Sjećam se da je u mom bivšem haustoru neki ostavljeni momak išarao čitavo prizemlje sa "XY je kurva!" koja je tu živjela i bila sasvim normalna djevojka. Tu mu je mogao sljedovati kakav degenek, ali nikako šta više. Ovo je već teški idiotizam i pokazatelj na kakve se gluposti ljudi obračunavaju i potežu oružje. Ne d'o Bog da je bio fakat kakav Mihajlo ili Radomir, pa PC-ovci bi odmah održali 4 tribine, 6 protesta a Dodik bi pričao o otcjepljenju Babine rijeke kao stare srpske postojbine gdje je Kraljević Marko ljubavnicu imao i na rijeci konja napajao.

Kako je krenulo, čovjek više se neće ni na pijaci moći požaliti da je dobio maleričan paradajz ili nagnječenu breskvu, odmah će ga onaj pijačar sačmaricom zaštekati u glavu.
Eborg

#4012 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Mustang1 wrote:Ulazi li u duzinu kazne i cinjenica da je dosao u kucu zrtve sa namjerom da ubije ?
Hajde dokaži da je došao s tom namjerom. Koliko sam shvatio iz priče prvo je bila tuča a onda je ovaj povukao pištolj "u afektu". Isti je vjerovatno bio tu samo kao dio prijetnje.
phillie

#4013 Re: Zeničani

Post by phillie »

Dje ja zivim? u pm. obostrani debilizam....
Last edited by phillie on 13/05/2014 16:01, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#4014 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Mustang1 wrote:Ulazi li u duzinu kazne i cinjenica da je dosao u kucu zrtve sa namjerom da ubije ?
Ne mjenja puno cinjenicu. Gore bi mu bilo da ga je namamio u svoj stan pa ubio nego ovako. Ja koliko vidim ovdje je mladji brat bio ciljan da bude pretucen, medjutim stariji brat je stao u odbranu mladjeg, a ovaj ga ubio.

Kako god okrenes na njega se odnosi Član 166. stav 2., a za njega je propisana kazna minimalno od 10 godina zatvora. Ubistvo na mah nije moguce razmatrati jer se okrivljeni svojim cinjenjem doveo u situaciju da ubije covjeka.

Eventualno postoji jos jedan scenarij pri kojem je ovo moguca samoodbrana ali o tom po tom jer ovo lupam na pamet bez da znam cinjenicno stanje...

Kad se malo bolje sagleda tuzilastvo ce imati komplikovan posao u utvrdjivanju cinjenica i ako to ne odrade kako treba svasta je moguce.
snaga_znanja

#4015 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Eborg wrote:
Hajde dokaži da je došao s tom namjerom. Koliko sam shvatio iz priče prvo je bila tuča a onda je ovaj povukao pištolj "u afektu". Isti je vjerovatno bio tu samo kao dio prijetnje.
Dovoljno sto je imao pistolj sa sobom. Ne treba mu vise. Isao si u tucu i nosis vatreno oruzije. Znaci da si u svojoj glavi negdje izvrtio da bi ti moglo zatrebati ako krene naopako po tebe.
Eborg

#4016 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Kao što rekoh - hajde dokaži. Padale su i jače optužnice na sudu. Čovjek stalno nosa pištolj sa sobom, vraćao se iz streljane, išao ga ponovo registrovati i milion priča za malu djecu.
Kralj Tvrtko I.

#4017 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

http://www.zenicablog.com/zenica/crna-h ... A1tvo.html

smrdi sad, nadam se licno, 30 godina u prdekani
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4018 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne d'o Bog da je bio fakat kakav Mihajlo ili Radomir, pa PC-ovci bi odmah održali 4 tribine, 6 protesta a Dodik bi pričao o otcjepljenju Babine rijeke kao stare srpske postojbine gdje je Kraljević Marko ljubavnicu imao i na rijeci konja napajao.

Kako je krenulo, čovjek više se neće ni na pijaci moći požaliti da je dobio maleričan paradajz ili nagnječenu breskvu, odmah će ga onaj pijačar sačmaricom zaštekati u glavu.
@Eborg kume :thumbup: :thumbup:

Po mom misljenju ovdje se sudara nekoliko instituta krivicnog prava. Namjera je postojala da se nanese tjelesna povreda i tu ima direktni umisljaj. Sta se dogadjalo u kuci pitanje je. Ako ga je ovaj sjekirom zasteko, a ovaj potegao stoljpaz u namjeri da se odbrani onda je prekoracenje nuzne odbrane. Da li su vjerske ili narodonosne pobude tesko je reci, da sam tuzilac tesko bi se odlucio na takvu argumentaciju, mada nije skroz iskljuceno.

Sve u svemu strasno je ovo sto se dogodilo i novi podsjetnik da zivimo u jednoj dzungli gdje vlada zakon jacega :cry:
snaga_znanja

#4019 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Eborg wrote:Kao što rekoh - hajde dokaži. Padale su i jače optužnice na sudu. Čovjek stalno nosa pištolj sa sobom, vraćao se iz streljane, išao ga ponovo registrovati i milion priča za malu djecu.
Optužnice padaju iz raznih razloga. Mi ovdje pričamo o "mogućim" scenarijima. Svakako jedan od mogućih scenarija je i taj da pištolj nije njegov kad smo već kod toga. Itd. itd.

Ali ako je njegov pištolj, ako mu je tražio brata po komšiluku da ga prebije, pa ako mu je došao na vrata da mu prebije brata, pa ako mu je bio u kući i udarao brata i onda dok je ubijeni odbijao napad ubio ga 10 mu je minimalno, a biće i 15.
Puno je tu ako ako... Zato i ne sudimo mi već sudija.. :izet:

A tragično je to što je uz kantu farbe, 5 piva ili 5 sokova mogao riješiti taj problem, a usput vjerovatno i steći prijatelja među tim omladincima. Ovako je napravio šta je napravio...
N.N.

#4020 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovu budalu na 20 godina osuditi.

Ali, sta je vise sa ovom rajom, kakvo crtanje 4 s po zgradama :-)
Pa nikada ne znas kako je ko prosao u ratu, je li neko nekoga izgubio, popusio neki sindrom ili sta vec, pa da te doceka sa utokom. Svasta.
channel10

#4021 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ovdje moze biti svasta. Tesko da iko zna sta je tacno bilo. Za ubicu kazu da je bio miran i povucen momak, dok je ubijeni kazu bio problematican. Kad tome dodas da su ubicu provocirali nekoliko dana prije ovoga sto se desilo (ubijeni i jos par iz njegovog drustva), pa na to dodas da mu je pokojna majka bila srbijanka, a ovi crtali 4c, pa je necije ime bilo potpisano ispod 4c itd itd... Kazem opet ko zna sta je sve tu bilo, pa se ovako zavrsilo.
CoCoLoCo

#4022 Re: Zeničani

Post by CoCoLoCo »

Ma kolko god se mi sprdali sa njima, siptari su za ove stvari zakon, ohladis ti mog, ohladim ja tvog i cao, nebitno kolko je ko kriv, krv samo krv pere, zato se dole i ne desavaju cesto vake gluposti, kurac ces poletit na nekog kad znas da ti besa iznad glave visi, jbi ti to ;-)
zedo_m

#4023 Re: Zeničani

Post by zedo_m »

citam malo vase komentare i vratim se na ovaj tekst na zenicablogu o hapsenju, kad na kraju ima ono svjedočenje drugog momka u kojem on kaže „Onaj debil će ti pretući brata.“ Izgleda da je ipak ovo samo kako neko reče od vas kap koja je prelila času.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4024 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Majka od Jasmina Brige je srpkinja, možda se tu nešto našao isprovociranim zbog 4c i šta ja znam, šta god da je bilo nije vrijedno smrti jednog mladog čovjeka, po meni obe strane su tu ispale baš budalaste jer to nije ništa što se ne može razgovorom riješiti... moja stara je radila zajedno s Brigom, kaže za njega da je uvijek bio čudan i držao se po strani.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4025 Re: Zeničani

Post by Decerto »

sta sad,ovi sarali grafit na zgradi,pisali 4 s,neka je i iz zezancije,ali koje normalno dijete sara grafite pogotovo takve prirode.Iskreno receno,jebe mi se i za brigu,a i za tog sto je upucan.
Post Reply