Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- jao_situacije
#4001 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zamutili se izvori.
- Dozer
#4002 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jesu to javili? 
Ma nisu... Javili su ovo: http://www.klix.ba/vijesti/bih/ukinute- ... /151015038
Naravno, kako i rekoh, bitan dio je:
Ma nisu... Javili su ovo: http://www.klix.ba/vijesti/bih/ukinute- ... /151015038
Naravno, kako i rekoh, bitan dio je:
"Pod smanjenim pritiskom" = nema nikako.Tokom noćnih sati, od 24.00 do 05.00 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić-Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Hrasnica, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno Brdo"
- insaneinthebrain
#4003 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mamicu im smanjim lopovsku 
- tututuuuu
#4004 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma ljudi cisto i bez imalo obraza lazu. Samo ne znam koga lazu. Bila jednom ona njihova (nesto) dala interviju kako nije istina da su redukcije u nocnima satima, vec da je samo "smanjen pritisak".Dozer wrote:Jesu to javili?
Naravno, kako i rekoh, bitan dio je:"Pod smanjenim pritiskom" = nema nikako.Tokom noćnih sati, od 24.00 do 05.00 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić-Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Hrasnica, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno Brdo"
Ja im niisam platio racun i ne pamtim, i kako stvari stoje i necu jos koju godinu.
- Dozer
#4005 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
I ja cu i ovaj preskociti, kao i prethodna 2 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4006 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Organizaciona jedinica: Dispecerski centar
Obracun plate - radnik: Neto sa minulim stazom: cca 1.150,00 KM + topli obrok 340,00 KM
Ovo za kartanje naplacuju
Koliko bi dobili da nesto bas rade?
Obracun plate - radnik: Neto sa minulim stazom: cca 1.150,00 KM + topli obrok 340,00 KM
Ovo za kartanje naplacuju
Koliko bi dobili da nesto bas rade?
-
Kondenzator
#4007 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Supruga i ja smo do u zadnje vrijeme dobijali racune oko 11 KM. Posljednja dva mjeseca dobijamo po 30 KM kad su pocele i ove dnevne redukcije. U blizini smo bolnice Jagomir.
Jasno vam je i sto dobijamo ovakve racune. Na satu je sve uredno, ali problem je sto nema sanse da mi potrosimo toliko. U biti placamo zrak koji vrti vodomjer kao lud.
Zvat cu ih u ponedjeljak. Ne znam sta da radim...
Jasno vam je i sto dobijamo ovakve racune. Na satu je sve uredno, ali problem je sto nema sanse da mi potrosimo toliko. U biti placamo zrak koji vrti vodomjer kao lud.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4008 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
firma u gubitku a visak radnika i velike plate
pa ne moze tako matematicki
pa ne moze tako matematicki
- sinuhe
#4009 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Izaci ljudima u susret.
-
bull21
#4010 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisi jedini, baš sam danas gledao i komentarisao kako smo za manje od šest mjeseci skočili sa 22 km na 25, sa 25 na 28 i sada na 32 km. Očekujem da ćemo do kraja godine završiti na oko 35 km i to će vjerovatno biti trenutak kada ću preuzeti te iste račune i prestati ih plaćati jer voda je sra*e i navečer od 00:01 do ujutru do oko pola šest vode NEMA. Dižu cijene, kukaju kako su rezervoari prazni (prazni nakon onolike kiše? Prazni su bili i za Bajram kada se pustila voda bez problema?) i levate NAS. Neću više da slušam priču, neću je ni plaćati - sve dok onaj sa autopraonicom plaća 1 km a ja sa tročlanom porodicom plaćam 30 km - NEĆU! Inače ne volim da kunem i proklinjem ali im od srca, baš kao i Grasu, želim da PROPADNU i da SVI vide kako je kad i ono malo jada što imaš, neko ti svjesno KRADE. LOPOVI!Kondenzator wrote:Supruga i ja smo do u zadnje vrijeme dobijali racune oko 11 KM. Posljednja dva mjeseca dobijamo po 30 KM kad su pocele i ove dnevne redukcije. U blizini smo bolnice Jagomir.
Hajde da da je smanjen protok, možda bih i shvatio ali... nje uopšte NEMA pa kad se poserem u pola dva navečer, onako k'o foka - moram da bacam vodu iz kante. I onda se moram tuširati, a NE MOGU.
- drug_profi
#4011 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
OVako javno da im jebem mater kroz mater, redom.
Pliva sve, blato posvuda a majmuni tvrde da nema vode u izvoristima...
Jos tvrde da nema redukcije, pa gdje mi je onda voda majmuni jedni vec trecu noc kako "nema redukcije". Drugi sprat, kurcina iz pipe moze prije izaci nego kap vode.
Jebo te glavni grad, selendra obicna. Smradovi jedni. Da vas hoce ko naguzit dobro, ali ono bas dobro... dabogda...
Pliva sve, blato posvuda a majmuni tvrde da nema vode u izvoristima...
Jos tvrde da nema redukcije, pa gdje mi je onda voda majmuni jedni vec trecu noc kako "nema redukcije". Drugi sprat, kurcina iz pipe moze prije izaci nego kap vode.
Jebo te glavni grad, selendra obicna. Smradovi jedni. Da vas hoce ko naguzit dobro, ali ono bas dobro... dabogda...
- jao_situacije
#4012 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jučer u ulici pored ganićeve kuće popravljaju dvojica kopaju buše ubiše se a pada ona kiša al rade oni, vidim ja curi neka voda slijeva se niz ulicu garant im cijev pukla
zato u nekim ulicama pola godine ne krenu kopati kad pukne cijev a jučer se radi pa makar snijeg počeo padati, i to još ne zabušavaju rade dvojica ko na baterije
zato u nekim ulicama pola godine ne krenu kopati kad pukne cijev a jučer se radi pa makar snijeg počeo padati, i to još ne zabušavaju rade dvojica ko na baterije
- supercali
#4013 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zadnjih par dana cini mi se da mi ne nestaje vode nego samo utanji mlaz
- O'zone
- Globalni moderator
#4014 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
U Hrasnici je sinoć nije bilo. Nestalo u 00:15supercali wrote:Zadnjih par dana cini mi se da mi ne nestaje vode nego samo utanji mlaz
-
misaoni
#4015 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Područje Koševskog cijelo poslijepodne slabiji pritisak.
- drug_profi
#4016 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Otoka, svaku noc vec mjesecima nestaje oko ponoci ili malo iza, a dolazi iza 5 ujutro. I nije smanjen pritisak nego nestane skroz, a drugi je sprat.
Ranijih godina bivalo je preko noci sa slabijim mlazom koji otezava tusiranje npr. a sad to nije slucaj.
Lazu pizduni. Lazu jer hoce vece cijene. Euro kubik, da ne bi morali svoje plate dirati.
Ranijih godina bivalo je preko noci sa slabijim mlazom koji otezava tusiranje npr. a sad to nije slucaj.
Lazu pizduni. Lazu jer hoce vece cijene. Euro kubik, da ne bi morali svoje plate dirati.
- tututuuuu
#4017 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
oni sve ranije i ranije zavrcu vodu. To je prvo bilo oko 1 a sad evo u 00.15 gotovo. Ostale mi ruke fino u marinadi od mesa. 
- Thorgerson
#4018 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Za nepovjerovati. Kisa pada evo vec koliko dana, saljeva iz oblaka...dodjes navecer u 1h nemas vode ili je pritisak takav da je bolje da ga nema.

- O'zone
- Globalni moderator
#4019 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Haj barem se sinoć nije pucalo.....
- Filter
#4020 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
syebace nam natalitetO'zone wrote:Haj barem se sinoć nije pucalo.....
- O'zone
- Globalni moderator
#4021 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisam mislio na to "pucanje"Filter wrote:syebace nam natalitetO'zone wrote:Haj barem se sinoć nije pucalo.....![]()
![]()
Ali svejedno promjeni termin tog "pucanja" u neku dnevnu ili jutarnju verziju
- Filter
#4022 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
O'zone wrote:Nisam mislio na to "pucanje"Filter wrote:syebace nam natalitetO'zone wrote:Haj barem se sinoć nije pucalo.....![]()
![]()
![]()
Ali svejedno promjeni termin tog "pucanja" u neku dnevnu ili jutarnju verziju
btw kod mene nema redukcija
- O'zone
- Globalni moderator
#4023 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nema ni kod mene ali se solidarišem sa ovima kod kojih imaFilter wrote:
btw kod mene nema redukcija
-
hizo ramidovic
#4024 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
morese voda stedit nakolko hos nacina kadbi gradzani stjeli alnece adahoce mozda nebibilo redukacia i sucur panamje vaki direktor vika saburli atoe cojk koi zna svoj poso paimamo vode ikako pitatelse kakoe crncima po africi
- Dozer
#4025 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Bejz', ba, Hizo...ne provociraj
Naci ce oni 1001 nacin da gradjane natjeraju da stede, samo da se oni ne pomaknu s mjesta i ne rade nista na prosirenju kapaciteta izvorista. TO kosta, a sve sto kosta = manje love za SDA budzetlije...
Naci ce oni 1001 nacin da gradjane natjeraju da stede, samo da se oni ne pomaknu s mjesta i ne rade nista na prosirenju kapaciteta izvorista. TO kosta, a sve sto kosta = manje love za SDA budzetlije...