Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
123magija

#4001 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by 123magija »

Pitarrr82 wrote:
123magija wrote:Ja bih jedno 3kg dole, da utanjim noge :mrgreen:
Jedem jabuke kad god mi se nesto jede....a prestala sam pusiti prije par mjeseci, pa i preventivno da se ne udebljam...

Pa zar su 3kg problem? :mrgreen:
Meni jesu :mrgreen:
123magija

#4002 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by 123magija »

Nisu zadnje kile u pitanju, ja 65 imam zadnjih sto godina, nego eto zdrav zivot, tanke noge i tako to, zenske budalastinje.
Nisu lose ove jabuke, ako mi na nos ne izadju.
Pitarrr82

#4003 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

123magija wrote:Nisu zadnje kile u pitanju, ja 65 imam zadnjih sto godina, nego eto zdrav zivot, tanke noge i tako to, zenske budalastinje.
Nisu lose ove jabuke, ako mi na nos ne izadju.
A evo i finog vremena, setnja itd i odose 3kg :)
pirmin

#4004 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

madesa wrote:Najteze je slatko izbaciti pa sta vi uzimate da vam zamjeni :-D
https://www.google.at/search?q=cottage+ ... MQ_AUIBigB

A sto se tice slatka navukoh se na marmelade.
Tako da sam bare-bare sa kcal. :D
graue_maus

#4005 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by graue_maus »

BJB wrote:Ja sam trenutno na fast diet, nije brza vec posna dijeta..Ideja je da 2 dana sedmicno po vlastitom izboru postis, sto za zene znaci unos 500cal a za muskarce 600cal, s tim da 250ml kafe ima samo 2 cal, ionako je pijem bez secera, smijes piti caj, vodu koliko hoces..I ciini mi se da mi je sve komotnije, na odjecu mislim..Osim toga sam pocela voditi dnevnik unosa hrane i uvidjam da kad ne "postim", ne jedem puno ali unesem puno kalorija recimo kad maznem Ritter sport bijelu sa ljesnjacima za nekih pola sata, sto je skroz bezveze, a mogu pojesti jabuku i zavarati glad tako a unijeti samo 50-60cal
Iskreno, zelim smrsati zbog zdravlja najvise, ali mi ja najvazniciji cilj da kad smrsam zadrzim to nekakvo zdravo stanje do kraja zivota..
I prilagodila sam dijetu sebi i postim 3 dana sedmicno, ponedjeljkom, srijedom i subotom i za sad funkcionise..
Dane mimo posta pratim sta i koliko jedem i ne pokusavam nadoknaditi jer sutra to ne smijem jesti..
Image knjigu mozete naci na torrentima
kako prebrodis ove dane posta, je li te muci glad i imas li krize ......neki dan gledam na TV jedan prilog, ono 3 osobe prave 3 razlicite dijete 4 sedmice pod nazorom ljekara ....elem jedna od te 3 dijete je bila i ta posna, 6 dana normalno jesti + jedan dan posta ..... :mrgreen: ova hanuma sto je pravila tu posnu dijetu , raskukala se braco draga :? , te fali joj nesto ono navikla da jede redovno, te gladna je, te puna vode itd ........nakon 4 hefte izgubila 1 kg ........ :mrgreen: zato pitam kako ti podnosis .....
BJB

#4006 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by BJB »

Muci me glad, ali mi post prelazi u naviku..Jedva cekam sutra kad manje jedem.
Primjećujem da onim danima kad ne postim nemam vise naviku da uletim u kuhinju i nabrzaka čalabrcnem nešto..Subotom rintam najvise i nije toliko tesko. Navecer prošetam po sahatak...Kod mene je najveći problem sto sam poguzija i sto su mi oci najvise gladne..Ja sam sita nakon 2 fildzana hrane ali nastavim jesti dalje jer uživam u hrani. :D
Recimo ujutro, dosta mi jedno prženo jaje i kasika milerama..A k'o da vidim maznucu dva...Drugi problem mi je sto vampiram precesto pa me spopadne glad..Ako bas ne mogu izdurati, pojedem jabuku..A namjerno kupim najsitnije Golden delicious..
Izgubila sam vec 3kg.
Meni se najvise svidja kod ove dijete to, sto sutra smijem pojesti nesto sto volim a nije neophodno zdravo..Nije smak svijeta ako pojedem čokoladu ili puding, ne ako danas ne jedem puno nije da vise nikad ne smijem ni liznuti nesto slatko..
Danas sam pojela neke francuske cokoladice na ovaj fazon samo sitnije...Živjela tetka iz Francuske..
Last edited by BJB on 25/02/2017 00:35, edited 1 time in total.
pirmin

#4007 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Navukao se na Mozzarelu s paradajzom, onako s posla.
Kontam lagano je.

Kad ono 250kcal/100g!
Pa jeee... :shock: :shock:
Mega Man X

#4008 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mega Man X »

U nedelju prošlu (19.2.2017.) se vagao, ta i ta cifra (nek ostane anonimno :mrgreen: )
Danas 2 kile manje.

Samo voda, nikakvo slatko i hodanje. A od hljeba se ne odvajam kad su po pitanju jela. Naravno ne ide hljeb uz pite, tjestenine i sl. ali ovo ostalo.. sa hljebom ili nikako.
BJB

#4009 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by BJB »

Ja bih potpisala ugovor da do kraja zivota necu okusiti ni koricu hljeba, samo mi ne diraj nesto slatko..Puding, cokolada kad imam puno posla, slag na vocnoj salati, kolac s vremena na vrijeme.. Danas sam maznula puding..i jutros malo tahan halve s pistacijama od koje me zabolila glava..
MOSALJOZE

#4010 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MOSALJOZE »

Mega Man X wrote:U nedelju prošlu (19.2.2017.) se vagao, ta i ta cifra (nek ostane anonimno :mrgreen: )
Danas 2 kile manje.

Samo voda, nikakvo slatko i hodanje. A od hljeba se ne odvajam kad su po pitanju jela. Naravno ne ide hljeb uz pite, tjestenine i sl. ali ovo ostalo.. sa hljebom ili nikako.
Pokušaj barem prepoloviti,nemoj odlomiti pola kriške za zalogaj,eto samo tako barem pokušaj.Smršat ćeš ti i tako,ali to je korak naprijed,pola unazad itd..
Naslovnica

#4011 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Naslovnica »

Samo izbacite ugljikohidrate, tj do 40-50 grama dnevnog unosa max.
Rezultati neće izostati.
moonca

#4012 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

Izbaciti glutin ,secer, masnoce.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4013 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

Naslovnica wrote:Samo izbacite ugljikohidrate, tj do 40-50 grama dnevnog unosa max.
Rezultati neće izostati.

+ deficit :mrgreen:
Seyfo

#4014 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Seyfo »

Vrijeme mi je pokazalo da mogu sve osim smrsati.
123magija

#4015 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by 123magija »

moonca wrote:Izbaciti glutin ,secer, masnoce.
Masnoce su u stvari nepravedno ocrnjene...
Ja i dalje s jabukama, vagala se nisam...
Tax

#4016 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Tax »

Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
MikroBelaj

#4017 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MikroBelaj »

Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
2 kuhana jaja ujutro
2 kuhana jaja popodne
neka niskokaloricna kasa navecer(ako mozes izdrzat nemoj jesti kasu vec jabuku)
+3 puta dnevno zeleni caj,za 10 dana ti garantujem da ces skinuti tih 5 kg
mayab

#4018 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

5-7 dana cisti proteini, dakle samo jaja, meso, riba , u neogranicenim kolicinama, i puno vode!
Uz to zeleni čaj, od zacina kurkuma i čili!
condy

#4019 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by condy »

Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
Izbaci tjesteninu i brze ugljikohidrate iz prehrane ( hljeb, krompir, riža...), kao i slatko, sokove osim prirodnih cjeđenih, grickalice, sve je to kalorično. Ne jedi kasno. Smanji količnu hrane po obroku za 50%, i tri puta sedmično trči po 25 minuta. Ugljikohidrate složene ne smiješ izbaciti iz prehrane jer to nije zdravo, jedi ujutru zobne pahuljice, ili margarin sa medom ili dvije manje kašikice kikiriki putera. Pij više vode. Smanji kafu, ona je veoma kalorična.
123magija

#4020 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by 123magija »

Sto je tacno kafa kaloricna?
condy

#4021 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by condy »

Zavisi kako je pijes. Crna kafa nije kaloricna, ali ove instant iz vrecice 3 u 1 i sl. ko pije sa mlijekom i secerom ili slagom imaju dosta vise kalorija, ako pije vise kafe npr. tri cetri puta dnevno onda ima dosta vise kalorija u osnosu na crnu klasicnu pa treba smanjiti ko je u fazi mrsanja. Umjesto jedne kafe moze caj...
Dosadno mii

#4022 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Dosadno mii »

condy wrote:
Izbaci tjesteninu i brze ugljikohidrate iz prehrane ( hljeb, krompir, riža...), kao i slatko, sokove osim prirodnih cjeđenih, grickalice, sve je to kalorično. Ne jedi kasno. Smanji količnu hrane po obroku za 50%, i tri puta sedmično trči po 25 minuta. Ugljikohidrate složene ne smiješ izbaciti iz prehrane jer to nije zdravo, jedi ujutru zobne pahuljice, ili margarin sa medom ili dvije manje kašikice kikiriki putera. Pij više vode. Smanji kafu, ona je veoma kalorična.
Jok margarin ba.
Puter umjesto margarina.
vješalica

#4023 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vješalica »

condy wrote:margarin sa medom.
med se ne konzumira sa margarinom ni puterom
ako baš želi da iskoristi ljekovita svojstva meda
ako hoće da čalabrcne nešto slatko to je već nešto drugo
Naslovnica

#4024 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Naslovnica »

MARGARIN NI SLUČAJNO!
Ko iole brine o zdravlju ne smije ni pomišljati da ga konzumira.
:run:
dobar osjecaj

#4025 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dobar osjecaj »

Easy come, easy go...ovdje ce biti lako otisli, jos lakse ce se vratiti, ali to tebe ne zanima.
Smanji obroke. Dijabeticarski meni je najzdraviji i najucinkovitiji. Sokantno je koliko spoznas koliko mali obroci su nam zapravo potrebni a koliko zivimo u pogresnim navikama i ubjedjenjima o nekim punim tanjirima i zeljama za nekim neogranicenim kolicinama hrane.
Pomalo svega, najbolje svaka 2-3 sata neki manji obrok. Povrca i proteina najvise. Hljeb (ako moras) u mini kolicinama. Kofein meni licno ne odgovara jer podize razinu kortizola koji pojacava stres u tijelu i podstice debljanje. Jedino voda i zeleno povrce mogu u nekim vecim kolicinama. Sve ostalo po malo i umjereno. Puno kretanja. 5 kg je lako istopiti.
Post Reply