Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4001 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Mišo_Kovač wrote:
Tito_i_Partija wrote:Malo mi to sa Shae glupo ispalo. Dok su se "zabavljali" i dok niko nije znao za njih dvoje, bilo je prilicno jasno da je njoj stalo do njega. Jos se sjecam kako je pizdila posle prve bracne noci njega i Sanse, dok joj nije objasnjeno da se tu noc nije nista desilo.

Ne znam, nisam je nikad volio, ali nekako na silu od nje napravise negativca. Nadam se da je makar to u knjigama bolje objasnjeno.
Nije ona negativac... Ona je, jednostavno, kurva... i to je čitava poenta :D
kratko i jasno...

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4002 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

najjače u seriji, koji klinac je spašavao gamad koja ga je prezirala...
Tito_i_Partija

#4003 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Mišo_Kovač wrote: Nije ona negativac... Ona je, jednostavno, kurva... i to je čitava poenta :D
Ljubomorna kurva. :lol:

Prije bi rekao da je Tyrion jako uvrijedio sa onim sto joj je rekao kad je vidio da mu se nesto sprema i htjeo da je otjera na brod kako bi je spasio. Ali ona nije htjela pa je poceo vrijedjat' i govorio joj kako je kurva itd.

Vjerovatno je zato rekao "i'm sorry" kad je udavio, jer je znao da i on snosi dio krivice.
annoy

#4004 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

To sa Shae u seriji je malo glupo ispalo. Meni se čini da su oni htjeli od nje napravit pozitivku, pa su se kasnije predomislili, i onda je to sve sa izdajom jednostavno glupavo.
Shae iz knjiga je od početka jednostavno proračunata žena kojoj su najbitniji novci. Nema tu nimalo ljubavi, ili bilo kakvih emocija. Shae iz knjige bi uzela one novce što joj je Varys nudio i otputovala. Tyriona je samo koristila financijski, voljela je lijepe haljine i nakit više od svega, pa joj nije bilo ni teško izdat ga kasnije da dobije još više toga što želi.
U seriji ga izdaje (valjda) zbog ljubomore na Sansu, barem sam ja to tako shvatila...dakle ipak ga kao voli ali je ogorčena i nezadovoljna pa se odlučuje na izdaju.
AleksoMKD

#4005 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tako mi Starih Bogova, meni i u knjizi nije jasno sta je Shae na kraju.
Gandalf

#4006 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

AleksoMKD wrote:Tako mi Starih Bogova, meni i u knjizi nije jasno sta je Shae na kraju.
potrošna roba, kao i mnogi u knjizi, ja bih nju i njoj slične likove nazvao "martinkom"
Cyrax

#4007 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cyrax »

Image
annoy

#4008 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja sam valjda jedina kojoj je Kit sasvim dobar Jon Snow, ok, znala mu je gluma štekat ali ja to toliko ne primjetim, i fizički mi je baš pogođen.
Kraj jedne Emilije meni on sasvim dobro glumi, ali nitko neće za nju reć da je "bad casting" jer je eto žensko, i nije neugodna oku pa valjda ima prođu sve i ako glumi kao da čita s blesimetra

Inače mi je to presmiješno kad zvijezde čitaju zločeste tweetove :D
omar little

#4009 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

smijem li ovo kliknuti ili ce mi pokvariti i spojlati?

covjece, ja na ovoj temi k'o da sam u minskom polju, sve opipavam triput, ne citam i ne klikam nista bez da doobro razmislim. :D uzas.
annoy

#4010 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

omar little wrote:

covjece, ja na ovoj temi k'o da sam u minskom polju, sve opipavam triput, ne citam i ne klikam nista bez da doobro razmislim. :D uzas.
Ma imaš nekakav spojlerčić samo u odjeljku "Plot", i možda se casting može smatrati nekom vrstom spojlera...ostalo je priča o produkciji uglavnom

Nego, ja gledam taj casting, jednostavno fali hrpa likova :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4011 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

omar little wrote:

jesi li ti muško ili žensko :D ili postoje dvoje forumaša sa sličnim nikovima :D

mislim da ta stranica spojluje samo ono što je već emitirano na TVu
jedna druga stranica wikija spojlira knjigu
AleksoMKD

#4012 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

annoy wrote:Ja sam valjda jedina kojoj je Kit sasvim dobar Jon Snow, ok, znala mu je gluma štekat ali ja to toliko ne primjetim, i fizički mi je baš pogođen.
Kraj jedne Emilije meni on sasvim dobro glumi, ali nitko neće za nju reć da je "bad casting" jer je eto žensko, i nije neugodna oku pa valjda ima prođu sve i ako glumi kao da čita s blesimetra

Inače mi je to presmiješno kad zvijezde čitaju zločeste tweetove :D
Ma super je momak, bas je rodjen za ovu ulogu. Barem po meni.
omar little

#4013 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Black swan wrote:
omar little wrote:

jesi li ti muško ili žensko :D ili postoje dvoje forumaša sa sličnim nikovima :D

mislim da ta stranica spojluje samo ono što je već emitirano na TVu
jedna druga stranica wikija spojlira knjigu
zensko sam :D, samo mi je nik muski mitologijskih proporcija. :D

ajd dobro, kliknucu.
Tito_i_Partija

#4014 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:
Nego, ja gledam taj casting, jednostavno fali hrpa likova :(
Wiki nema, niti ce imati sve detalje iz sezone koja se jos nije pocela ni snimati.

A kao drugo, knjige su toliko velike da ionako nema sanse da vecina likova prezivi tranziciju u medijum televizije.

Kao sto neko vec rece, drago mi je sto serija ne prati knjige tako blizu, tako da i oni koji su ih citali mogu da se ponekad iznenade. :wink:
1Dante1

#4015 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

:shock: Nemojte 'ebava' ba
karanana

#4016 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Pa nekako nakon sta se sve izdesavalo tyrionova uloga je potrosena. Sta on sada moze? Karati po bravosu. To je ok. Ali vise ne vidim njegovu svrhu u ukupnom sklopu price. Tako da me ne bi iznenadilo to gore napisano.

a ona slika cata je bila fotomontaza. nije se desilo. bar ne jos.
karanana

#4018 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

jebo me svak, ja prije dvije epizode napisah ono ko fol: joj kako zaginu stari lanister, kontajuci da ce se taj lisac drzati jos dugo vremena u seriji. i ne prodjose ni dvije epizode eto ga kaputt. mada mi je tirion nekako prelako dosao iz zatvora do odaja starog. zar nema neke straze ili nesto?
znaci sta god da kazemo da ce neko zaginuti, manje-vise cemo spoilati jer all men must die. nesto tako i ivo andric kaze, kao svi smo mi mrtvi samo cekamo red za kopanje. je li ivo? ili mesa? negdje sam vidio taj citat.
racionalista

#4019 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

karanana wrote:jebo me svak, ja prije dvije epizode napisah ono ko fol: joj kako zaginu stari lanister, kontajuci da ce se taj lisac drzati jos dugo vremena u seriji. i ne prodjose ni dvije epizode eto ga kaputt. mada mi je tirion nekako prelako dosao iz zatvora do odaja starog. zar nema neke straze ili nesto?
znaci sta god da kazemo da ce neko zaginuti, manje-vise cemo spoilati jer all men must die. nesto tako i ivo andric kaze, kao svi smo mi mrtvi samo cekamo red za kopanje. je li ivo? ili mesa? negdje sam vidio taj citat.
"Namjesnikova" kula je isprepletana tajnim prolazima i u biti imaš dvorac unutar dvorca. Tirion je bio namjesnik prije Tivina tako da se vjerovatno dobro upoznao sa mrežom tajnih prolaza. U knjizi će biti spominjana ta "mreža" ali šta god više da napišem biće spoilanje.
annoy

#4020 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
Wiki nema, niti ce imati sve detalje iz sezone koja se jos nije pocela ni snimati.

A kao drugo, knjige su toliko velike da ionako nema sanse da vecina likova prezivi tranziciju u medijum televizije.

Kao sto neko vec rece, drago mi je sto serija ne prati knjige tako blizu, tako da i oni koji su ih citali mogu da se ponekad iznenade. :wink:
Ma ne očekujem ja da mi prikažu i svakog najmanjeg sporednog lika iz knjige, al jebemu ne možeš mi izbacit Željezne iz priče
No dobro, recimo da ne mora bit nužno točno ono što tamo piše

Nemam ja ništa ni protiv mijenjanja priča, ni ubacivanja novih likova nauštrb onih iz knjige, dok god je to na nekakvom nivou knjige...ali ne čini mi se da je baš tako.
Možda ja jednostavno previše očekujem
Juliuscezar

#4021 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Gdje je ona divljakusa sto je bila sa Branom, zaboravio sam gdje je ostala ?
racionalista

#4022 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

bhnapoleon1 wrote:Gdje je ona divljakusa sto je bila sa Branom, zaboravio sam gdje je ostala ?
Ona se uputila prema jednom od Starkovih vazala zajedno sa njegovim najmlađim sinom Rikonom
Jack Be Nimble

#4023 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

A sta je bilo sa onim momkom za kojeg je brko skontao da je dijete nekog kralja? Pravio maceve pa ga brko (onaj sto ima kurve i ubio Dzefrije) zajedno sa malom Starkom poslao na put. Ciji je on sin? Jel se on pojavio u ovoj sezoni, sta je njegova uloga?
brain bubbles

#4024 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Jack Be Nimble wrote:A sta je bilo sa onim momkom za kojeg je brko skontao da je dijete nekog kralja? Pravio maceve pa ga brko (onaj sto ima kurve i ubio Dzefrije) zajedno sa malom Starkom poslao na put. Ciji je on sin? Jel se on pojavio u ovoj sezoni, sta je njegova uloga?
brko nema veze s njim :D

Ned Stark je skontao da je momak (Gendry) kopile bivseg kralja Roberta. Nakon putovanja prema Zidu i mnostva nevolja koje su zadesile njega i Aryu, na kraju stize do Stannisa. Medjutim, crvenokosa ga je malo zeznula i uzela mu "kraljevsku krv" i izgovarajuci imena Robba, Joffreya i Balona ubacila u vatru. Nakon toga, odlucili su da ga zrtvuju, sto se nije dopalo Davosu, koji ga oslobadja iz zatvora i pusta da bjezi u čamcu, gdje se gubi njegov trag :P
Brkooo

#4025 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

brain bubbles wrote:
Jack Be Nimble wrote:A sta je bilo sa onim momkom za kojeg je brko skontao da je dijete nekog kralja? Pravio maceve pa ga brko (onaj sto ima kurve i ubio Dzefrije) zajedno sa malom Starkom poslao na put. Ciji je on sin? Jel se on pojavio u ovoj sezoni, sta je njegova uloga?
brko nema veze s njim :D
Halo ba... :roll:

:D
Post Reply