Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
spreca

#4001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Smail Aga Cengic

#4002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Smail Aga Cengic »

Ovaj troll koji koristi dva nicka za trollovanje uooste ne reaguje na cinjenice.

Kad dobije po usima, nestane s teme da se popravi i onda se vrati s nekim umnim odgovorom tipa "nece on pijanicu Komsica".
balks

#4003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

Na više od pola teritorije manjeg entiteta nije bilo sukoba HVO i VRS.
Zašto ljudi nisu ostali?
Ko ih je protjerao?
Zašto se nisu vratili?[/quote]

Nisam nigdje napisao da Hrvati nisu protjerani iz RS. Povratak je bio nikakav i to je točno.
Ne znam otkuda tolika briga za Hrvate u RS u, kod pojedinaca?
Pitao sam gdje se vratilo 50 % Hrvata u mjestima gdje je bio sukob HVO i Armije, a ti mi odgovaraš sa RS. Pa svatko zna što je bilo tamo i zašto se ljudi ne vraćaju
pemanapemani

#4004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

balks wrote:Na više od pola teritorije manjeg entiteta nije bilo sukoba HVO i VRS.
Zašto ljudi nisu ostali?
Ko ih je protjerao?
Zašto se nisu vratili?

Nisam nigdje napisao da Hrvati nisu protjerani iz RS. Povratak je bio nikakav i to je točno.
Pitao sam gdje se vratilo 50 % Hrvata u mjestima gdje je bio sukob HVO i Armije, a ti mi odgovaraš sa RS. Pa svatko zna što je bilo tamo i zašto se ljudi ne vraćaju[/quote]

Lažeš, pitao si gdje se to vratilo 50% Hrvata na područja gdje su Bošnjaci većina.

Ako je BiH jedna država, ako su po Ustavu svi ravnopravni na čitavoj teritoriji BiH, ako se HDZ busa u prsa kao stožerna hrvatska stranka, valjda se onda treba podjednako brinuti i za Hrvate iz manjeg entiteta.
Iz toga proizilazi da je daleko veći prioritet briga za Hrvate u manjem entitetu, naravno, ako ti je uopće stalo do Hrvata.

Na kraju, da parafraziram fra Petra Jeleča kada je čuo izjavu nekog člana HDZ upućenu nekom iz vlasti manjeg entiteta po pitanju povratka Hrvata:
Mi vam ih nećemo slati, a vi im nemojte dati da se vrate.
Drvosjeca iz Dejcica

#4005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Smail Aga Cengic wrote:Ovaj troll koji koristi dva nicka za trollovanje uooste ne reaguje na cinjenice.

Kad dobije po usima, nestane s teme da se popravi i onda se vrati s nekim umnim odgovorom tipa "nece on pijanicu Komsica".
Taj je kod mene na ignore listi, ne vrijedi na takve trošiti uzalud vrijeme.
Hafis

#4006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Meni je dobra i ona Andrićeva priča o tamnovanju fra Petra u Istambulu....Prokleta avlija, samo da napomene ovim prašinarima, pošto je sad Andrić postao djikan
Hafis

#4007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Smail Aga Cengic wrote:Ovaj troll koji koristi dva nicka za trollovanje uooste ne reaguje na cinjenice.

Miruj Aga stara trolino, proš'o je turski vakat :D
ABH017

#4008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
ABH017 wrote: A nad Ilidžom vel'ki mjesec i zvijezda, na svakoj banderi i kući turske i saudijske zastave se vijore. Stanovnici izgovaraju turske i arapske riječi miješajući ih sa svojim vlastitim jezikom, koji čitav život pričaju. Potpuno razumijem tvoj strah od nepoznatog i nametnutog.
Pa mogu ti reći, jeza me prođe ako ćemo baš iskreno.
Ali, svak' ima svoje i treba poštovati različitosti koliko god nam bile čudne.
Zato ćemo napraviti izborni zakon da valja i tako otkloniti sve moguće nesuglasice u međusobnom suživotu, ali i njegovati svoje zasebnosti kao dokaz multikulturalnosti ovog društva..
I Ante je (bilo) strah Bošnjaka. I Ante je mislio da izgledaju skroz drugačije. Do 17 godine (čini mi se) nije otišao na objekat po kojem je njegov grad poznat u svijetu, jer ga je podsjećao na muslimane-Turke. Čudo je strah.
Poenta mog posta, koji si citirao, I JESTE BILA IRONIČNO BAČENA NA ZAPADNI MOSTAR I NJEGOVE ŽITELJE. :lol:
Al' ti to znaš. :oops:
balks

#4009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

pemanapemani wrote:
balks wrote:Na više od pola teritorije manjeg entiteta nije bilo sukoba HVO i VRS.
Zašto ljudi nisu ostali?
Ko ih je protjerao?
Zašto se nisu vratili?

Pitao sam gdje se vratilo 50 % Hrvata u mjestima gdje je bio sukob HVO i Armije, a ti mi odgovaraš sa RS. Pa svatko zna što je bilo tamo i zašto se ljudi ne vraćaju

Lažeš, pitao si gdje se to vratilo 50% Hrvata na područja gdje su Bošnjaci većina.

Ako je BiH jedna država, ako su po Ustavu svi ravnopravni na čitavoj teritoriji BiH, ako se HDZ busa u prsa kao stožerna hrvatska stranka, valjda se onda treba podjednako brinuti i za Hrvate iz manjeg entiteta.
Iz toga proizilazi da je daleko veći prioritet briga za Hrvate u manjem entitetu, naravno, ako ti je uopće stalo do Hrvata.

Na kraju, da parafraziram fra Petra Jeleča kada je čuo izjavu nekog člana HDZ upućenu nekom iz vlasti manjeg entiteta po pitanju povratka Hrvata:
Mi vam ih nećemo slati, a vi im nemojte dati da se vrate.[/quote]

Opet u krug.
Svi znamo što se dešavalo u RS u i kako su sustavno protjerivani svi nesrbi.
Za mene je svaki Hrvat jednako vrijedan i onaj protjeran iz Broda i onaj iz Konjica.
tandmand

#4010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Kolinda wrote:
Hafis wrote:Sve će to korektni i fer izbori riješiti.
Prvo da se oslobodimo ovog odviše prisnog zagrljaja i te doista respektabilne brige za naš izbor predstavnika, a onda se u miru bacimo na djelovanje na terenu, uključujući svakako skrb o povratnicima :bih:
Zanimljiva je ta briga za nekih cca.13% Hrvata koji ostaju van izborne jedinice ( kojim bi ja naravno dao mogućnost da izaberu Hrvate sa svog prostora u DN u omjeru sa zadnjeg popisa ) sa Hrvatskom većinom od istih onih koji pozivaju Komšića,Gojera i sl.da ponovno prevare 100% Hrvatskog pučanstva...
Više je to briga za Bošnjake koji bi bili u toj H izbornoj jedinici. Pošto zemljovid od strane HNS nije objavljen, u reakciji se ide odmah na maksimalističke pretpostavke u kojima bi svi Bošnjaci bili u jednoj izbornoj jedinici - unitarnoj, multietničkoj. Naravno, mi Bošnjaci kako jesmo multi-kulti, odmah se zabrinemo za Hrvate koji bi ostali u toj unitarnoj jedinici a kojima bi HDZ osakatio pravo glasa. Eto, to je ta bošnjačka briga "za nekih cca.13% Hrvata koji ostaju van izborne jedinice" .. sad, to ne bi bio taj procenat, nego znatno veći.
BHCluster

#4011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

spreca wrote:.https://postimg.org/image/4bd69x8wp/ u gornjem uglu levo :lol:
Mislish ovo?
Image
mO k3

#4012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

BHCluster wrote:
Mislish ovo?
Image
:lol:
Juzne srbe :mrgreen:
Kolinda

#4013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Zar kod vas nema nastave petkom pa niste u školi.... Sve pubertetlija do pubertetlije na ovoj temi ....
spreca

#4014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

BHCluster wrote:
Mislish ovo?
Image
To hvala
Alfons Kauders

#4015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

tandmand wrote:
Kolinda wrote:
Hafis wrote:Sve će to korektni i fer izbori riješiti.
Prvo da se oslobodimo ovog odviše prisnog zagrljaja i te doista respektabilne brige za naš izbor predstavnika, a onda se u miru bacimo na djelovanje na terenu, uključujući svakako skrb o povratnicima :bih:
Zanimljiva je ta briga za nekih cca.13% Hrvata koji ostaju van izborne jedinice ( kojim bi ja naravno dao mogućnost da izaberu Hrvate sa svog prostora u DN u omjeru sa zadnjeg popisa ) sa Hrvatskom većinom od istih onih koji pozivaju Komšića,Gojera i sl.da ponovno prevare 100% Hrvatskog pučanstva...
Više je to briga za Bošnjake koji bi bili u toj H izbornoj jedinici. Pošto zemljovid od strane HNS nije objavljen, u reakciji se ide odmah na maksimalističke pretpostavke u kojima bi svi Bošnjaci bili u jednoj izbornoj jedinici - unitarnoj, multietničkoj. Naravno, mi Bošnjaci kako jesmo multi-kulti, odmah se zabrinemo za Hrvate koji bi ostali u toj unitarnoj jedinici a kojima bi HDZ osakatio pravo glasa. Eto, to je ta bošnjačka briga "za nekih cca.13% Hrvata koji ostaju van izborne jedinice" .. sad, to ne bi bio taj procenat, nego znatno veći.
Dakle oko 70,000 Hrvata bi ostalo van te "jedinice"...

Po zadnjem popisu, u RS je oko 30,000 Hrvata. U Brcko Distriktu oko 10,000, dakle 40,000 vec otpada na RS i BD...

Hajmo dalje juzno, TK 25,000, KS 10,000... I to je to.

Dakle u sastav "treceg" koji bi obuhvatio 87% svih Hrvata u BiH, a prostirao bi se na teritoriju FBiH bez zadiranja u RS i BD, bi trebali uci svi kantoni osim TK i KS, i u njemu bi zivjelo dva puta vise Bosnjaka no Hrvata.

Genijalno.
Alfons Kauders

#4017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

U toj zgradi su smještene: Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija obdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Podsjetimo, u nekoliko navrata u posljednje vrijeme dio ovih institucija našao se na meti lopova, a frapantan je podatak da unutar objekta nema videonadzora, kao ni fizičke zaštite.
9 uhljeb institucija u madžorizirajom stolnom?

Jadni oni, mi u Tuzli nemamo nijednu...
Kolinda

#4018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ovako dragi matematičaru.
U fBiH živi cca.480 000 Hrvata .
U pet od mene nabrojanih županija živi cca.420 000 istih
Znači vanka bi ostalo Max.15% ,isti bi dali zajednički 15% mandata u dom naroda iz reda Hrvata a tada Bošnjacima nebi imalo smisla gurati neke svoje Hrvate jer je to pre mali broj za uspostavu vlade i narušavanje odnosa .
U drugoj izbornoj hrvatskoj jedinici Bošnjaci bi također u omjeru u kojem jesu popunjavali dom naroda Bošnjaka a Hrvati ne bi imali interes miješati se u izbor jer također nemogu promjeniti stvari u istom domu....
Onda bi ovo bila zemlja sretnih građana i naroda ....
Kejn

#4019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Kolinda wrote:Ovako dragi matematičaru.
U fBiH živi cca.480 000 Hrvata
HAHAH Dragi Matematičaru u ovoj godini Hrvata više nema ni 400 000
Kolinda

#4020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Kejn wrote:
Popis kaže 480 000 pa ti licitiraj sa 100 000 ja ti ne branim.
BHCluster

#4021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:
U toj zgradi su smještene: Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija obdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Podsjetimo, u nekoliko navrata u posljednje vrijeme dio ovih institucija našao se na meti lopova, a frapantan je podatak da unutar objekta nema videonadzora, kao ni fizičke zaštite.
9 uhljeb institucija u madžorizirajom stolnom?

Jadni oni, mi u Tuzli nemamo nijednu...
Samo keche a i ovo sta imaju ne znaju cuvati, i onda opet Bosnjaci im krivi.
Image
Hafis

#4022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Kejn wrote:
Popis kaže 480 000 pa ti licitiraj sa 100 000 ja ti ne branim.
Kolega Kolinda, ovakovo ponašanje se u znanstvenim krugovima zove sindrom ''U mog babe najduža belegija''.
Hoću reći, kada neki parametri idu nekome u korist, onda se oni povećavaju: broj ''svojih'' žrtava narasta i na preko 300 000. Međutim kada parametri ne odgovaraju, onda se umanjuju, tako da imamo 5% Hrvata iliti nekih ukupno 200 000 cca.
Prašinarska posla :zzzz:
ultima_palabra

#4023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

U fBiH živi cca.480 000 Hrvata .
U pet od mene nabrojanih županija živi cca.420 000 istih
Znači vanka bi ostalo Max.15% ,isti bi dali zajednički 15% mandata u dom naroda iz reda Hrvata a tada Bošnjacima nebi imalo smisla gurati neke svoje Hrvate jer je to pre mali broj za uspostavu vlade i narušavanje odnosa .
U drugoj izbornoj hrvatskoj jedinici Bošnjaci bi također u omjeru u kojem jesu popunjavali dom naroda Bošnjaka a Hrvati ne bi imali interes miješati se u izbor jer također nemogu promjeniti stvari u istom domu....
Onda bi ovo bila zemlja sretnih građana i naroda ....
Kakvih bolan 5 kantona? SBK sa 38% Hrvata i HNK sa 53% (i to su napuhani brojevi, dobar dio ne živi tu) su hrvatska izborna jedinica? U kojem filmu?
Hafis

#4025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

ABH017 wrote:
Hafis wrote:
ABH017 wrote: A nad Ilidžom vel'ki mjesec i zvijezda, na svakoj banderi i kući turske i saudijske zastave se vijore. Stanovnici izgovaraju turske i arapske riječi miješajući ih sa svojim vlastitim jezikom, koji čitav život pričaju. Potpuno razumijem tvoj strah od nepoznatog i nametnutog.
Pa mogu ti reći, jeza me prođe ako ćemo baš iskreno.
Ali, svak' ima svoje i treba poštovati različitosti koliko god nam bile čudne.
Zato ćemo napraviti izborni zakon da valja i tako otkloniti sve moguće nesuglasice u međusobnom suživotu, ali i njegovati svoje zasebnosti kao dokaz multikulturalnosti ovog društva..
I Ante je (bilo) strah Bošnjaka. I Ante je mislio da izgledaju skroz drugačije. Do 17 godine (čini mi se) nije otišao na objekat po kojem je njegov grad poznat u svijetu, jer ga je podsjećao na muslimane-Turke. Čudo je strah.
Poenta mog posta, koji si citirao, I JESTE BILA IRONIČNO BAČENA NA ZAPADNI MOSTAR I NJEGOVE ŽITELJE. :lol:
Al' ti to znaš. :oops:
Ne znam ja na šta si ti mislio i na koje žitelje, ja sam se samo osvrnuo na tvoj stih ''A nad Ilidžom vel'ki mjesec i zvijezda, na svakoj banderi i kući turske i saudijske zastave se vijore''. Htio sam samo naglsasiti da je upravo ta šarolikost običaja i kulture jedno od bogatstava naše Bosne.
I šta me briga za malog Antu, ja sam odrastao nizvodno od starog mosta nekih 150-200 m.
Post Reply