Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#4001 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Meni je ono baleino ulje za kosu predobro. Negdje sam pisala o njemu.
Kosa bude jako mekana, sjajna i bas se lijepo oporavlja. Topla preporuka za ofarbane glave :)
Cijena je oko 10KM, duplo jeftinje od schwarzkopf-ovog a uz to je i nepotrosivo. Ne sjećam se kad sam ga kupila a imam ga još pola. Koristim 5-6klikova po pranju kose.
Zavisno sta se želi postići, može i na suhu i na mokru kosu.
Ja stavljam na mokru jer mi daje mekocu,sjaj a i popunjava ispucale krajeve.
Na suhoj daje samo sjaj.
requiem for a dream

#4002 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by requiem for a dream »

Maska od "baby oil-a", Boze sacuvaj :roll:
saga

#4003 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by saga »

Ljudi, kosa mi plaho dosadila... i odluka je pala da se osisam na kratko.
Samo je pitanje gdje?
Do sada sam svoju glavu za kratke frizure davala u ruke samo Mustafi (ASM), ali davno bijase zadnji put kad se na kratko sisah, a on mjenja adrese non-stop. Zna l' ko gdje je sad?
Ili ako ima kakva preporuka za nekog drugog, ali da fino osisa, da ne moram non-stop praviti frizure neke da bi to na nesto licilo :-D
Imam osjecaj da cu pobudaliti ako se vrlo skoro ne osisam :mrgreen:
I da, kad kazem kratko... mislim kratko... do 5cm max
manekenka u penziji

#4004 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

joooj wrote:Imate li kakvih preporuka protiv opadanja kose!? Osisala sam vrhove, smatrajuci da nisam odavno i da zbog toga opada, medjutim nije jer i dalje u istoj (ogromnoj) kolicini opada. Hranim se poprilicno zdravo, uz puno voca i povrca, i pijem puno vode. Najvjerovatniji uzrok mislim da bi mogao biti stres, ali posto ga ne mogu umanjiti mogu mozda neki novi preparat poceti koristiti, sampon promijeniti ili sta vec znam :?
+1
Mis mekinjas

#4005 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mis mekinjas »

joooj wrote:Imate li kakvih preporuka protiv opadanja kose!? Osisala sam vrhove, smatrajuci da nisam odavno i da zbog toga opada, medjutim nije jer i dalje u istoj (ogromnoj) kolicini opada. Hranim se poprilicno zdravo, uz puno voca i povrca, i pijem puno vode. Najvjerovatniji uzrok mislim da bi mogao biti stres, ali posto ga ne mogu umanjiti mogu mozda neki novi preparat poceti koristiti, sampon promijeniti ili sta vec znam :?
Na svojoj kosi sam isprobala, prirodnu masku i 100% fercera.
2 zumanjka, moze i 1, ovisi koliko ti treba.
Za 1 zumanjak 5 kapi ricinusovog ulja. Izmutiti. Na korijen kose, cijela povrsina tu smjesu umasirati. Grijati plasticnom vrecicom, stavivsi je na glavu i rucnikom umotati. Poslije kosu oprati samo vodom, i isprati kamilicom ili vodom u kojoj se kuhao list oraha.
Ja sam ovo radila 1 sedmicno 3 mjeseca. I kosa mi je prestala opadati. Opada normalno. Par dlaka pri pranju.

A preparati Ducray sampon protiv opadanja, pa ambule i sprey koji se umasirava u tjeme. Isto provjereno, mama mi je to koristila.
BJB

#4006 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BJB »

SAmponi bez SLS-a, ili sa ove teme smuckani sampon za kosu..
Nemam vremena da listam dalje, ima jos jedan recept sa maslinovim uljem koji sam ja koristila i tu je negdje na temi i stvarno pomaze...
Od ovih sampona bez sodium laureth sulfate-a isprobala sam Organix (sa arganovim, sad trosim sa kokosovim uljem, najjeftiniji od svih bez SLSa i parabena), Vichy-ijev bez SLSa , Fushi herbal shampoo, i cetiri razlicita Pureology ( Strength, hydrate, volume, precious oil) jesu najskuplji ali su def. i najbolji, dugoo traju..
leki hz wrote: Ovo ti je recept za šampon koji napraviš i pereš kosu s njim:
1 litar šampona od koprive
1 bočica pantenol rastvora 100 ml
1 vitamin AD ulje 10 ml
1 kapi od koprive 30 ml
ricinusovo ulje
U 750 ml šampona dodaš ove sve sastojke, pošto kažeš da ti kosa nije suha onda dodaj sasvim malo ricinusovog ulja, oko 10 ml. I ne mora biti šampon od koprive, moja kolegica je stavila bebi šampon i kosa joj se super oporavila od ovog šampona.
Sretno :)
Angel_of...

#4008 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

Babylove plavi sampon je bez SLS-a?:)
BJB

#4009 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BJB »

Ne vjerujem da jest, oni samponi sto sam ih nabrojala gore su bez SLS-a.
A onaj domaci recept sto je neko kacio na forumu se mucka ili sa djecijim samponom ili sa onim od koprive, pisala sam na podforumu zdravlje da cu pokusati smiksati 1 od onih recepata sa nekim od ovih sampona bez SLS-a ali nema potrebe..Meni ovi samponi odgovaraju, ne iritiraju mi kozu glave, kosa mi ne opada, popravila se i bas zdravo izgleda.
manekenka u penziji

#4010 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Nemoj se farbati.
(Osim ako bas moraš)
Bit ćeš oduševljena bojom neko vrijeme i onda ćeš da zazalis i tražit ces farbu koja najviše lici tvojoj prirodnoj...
alkalna_baterija

#4011 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alkalna_baterija »

sigmabh wrote:Cure jel imao ko iskustva s ovim cudom od Loreala, posto se ja ne farbam..more bit da je vakat da makar ovo oprobam :D
Image
kakav je ovo fazon, što su drugačije od ostalih, nisam u toku :D

prva mi je mmmmmm :) životna želja :D
alkalna_baterija

#4012 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alkalna_baterija »

ma ja se više i ne sjećam svoje prirodne boje, i čini mi se da mi svaka ljepše stoji nego prirodna :D

a slabo je oov meni, meni treba nešto agresivno :D
pocetnik033

#4013 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by pocetnik033 »

joooj wrote:Misu i BJB hvala vam puno :kiss:
Pokusat cu ove recepte, jer vise volim prirodno pa ako ne pomogne onda cu traziti ove kupovne sampone :)
Probaj Marrakesh (arganovo ulje i ulje industrijske konoplje)
http://www.skegro.hr/marrakesh/

Ekupi radi te šampone
http://www.ekupi.ba/Samponi-g12675.aspx
Evo šta piše na stranici.
"Marrakesh proizvodi su vrhunska linija proizvoda za njegu kose. Marrakesh proizvodi sadrže arganovo ulje i ulje konoplje iz Maroka koja pružaju prirodnu zaštitu.
Marrakesh proizvodi su bez sulfata, ne sadrže parabene i umjetna bojila te nisu testirani na životinjama.Kao takve ih je odobrila People for the Ethical Treatment of Animals(PETA)."
[Emma]

#4014 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by [Emma] »

Djevojke gdje u Sarajevu kupiti peglu za kosu? S interneta ne bih naručivala, jer mi je budžet maksimum maksimuma 80 KM, pa bi neku remingtonku da me pristojno ispegla. Kosa mi je valovita, srednje gustine. Čitala sam da su hvaljene S6500 i S5500, samo Bog zna ima li to uopće kod nas.
leki hz

#4015 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

[Emma] wrote:Djevojke gdje u Sarajevu kupiti peglu za kosu? S interneta ne bih naručivala, jer mi je budžet maksimum maksimuma 80 KM, pa bi neku remingtonku da me pristojno ispegla. Kosa mi je valovita, srednje gustine. Čitala sam da su hvaljene S6500 i S5500, samo Bog zna ima li to uopće kod nas.
U 4Connect je bilo neko sniženje pegli za kosu, ne znam traje li još uvijek, bile su Braunove meni se čini snižene.
[Emma]

#4016 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by [Emma] »

leki hz wrote:
[Emma] wrote:Djevojke gdje u Sarajevu kupiti peglu za kosu? S interneta ne bih naručivala, jer mi je budžet maksimum maksimuma 80 KM, pa bi neku remingtonku da me pristojno ispegla. Kosa mi je valovita, srednje gustine. Čitala sam da su hvaljene S6500 i S5500, samo Bog zna ima li to uopće kod nas.
U 4Connect je bilo neko sniženje pegli za kosu, ne znam traje li još uvijek, bile su Braunove meni se čini snižene.
Traje evo našla sam na njihovoj web str imaju braunove snižene sad ću pruguglati modele, hvala ti puno. :thumbup: Ako još neka zna gdje kod nas ima remington osim cm-a nek javi :)
makaranka

#4017 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by makaranka »

drage forumasice, znam da sigurno ste sigurno sto puta "prezvakale " temu o minivalu, ja sam naisla samo na neke stare postove, al sad mi treba update di mogu napravit minival u sarajevu, ili prijelom kose (ima stari post od jedne forumasice), kakava su vasa iskustva koliko drze kovrce, cjena, i koliko treba proc od kaniranja da bi minival uspio.
hvala vam :-D
Michun

#4018 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

makaranka wrote:drage forumasice, znam da sigurno ste sigurno sto puta "prezvakale " temu o minivalu, ja sam naisla samo na neke stare postove, al sad mi treba update di mogu napravit minival u sarajevu, ili prijelom kose (ima stari post od jedne forumasice), kakava su vasa iskustva koliko drze kovrce, cjena, i koliko treba proc od kaniranja da bi minival uspio.
za knu ti ne znam...ali ovo ostalo znam
ja sam dala u aprilu i trajao mi je nekih 5 mjeseci. radila sam na one debele papilotne i bio je super, kao prirodne lokne. posto mi je kosa tanka, drzala mi kiselinu bukvalno 5 min. ni jedna dlaka mi nije izgorila. susila sam je sa onim nastavkom okruglim i bila mi je super. para se ne sjecam koliko je bilo. ako hoces broj, javi se na pp.
ema_

#4019 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ema_ »

makaranka wrote:drage forumasice, znam da sigurno ste sigurno sto puta "prezvakale " temu o minivalu, ja sam naisla samo na neke stare postove, al sad mi treba update di mogu napravit minival u sarajevu, ili prijelom kose (ima stari post od jedne forumasice), kakava su vasa iskustva koliko drze kovrce, cjena, i koliko treba proc od kaniranja da bi minival uspio.

Evo te forumašice, prelom traje skoro i dan-danas, godina i još malo jače :lol: . Farbala sam se u međuvremenu i kanu stavljala jednom, ma svašta, i još se nije skroz ispravila kosa. Nije mi ni izgorilo, držala je nekih sat vremena ja mislim.

:thumbup:
makaranka

#4020 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by makaranka »

ema_ wrote: Evo te forumašice, prelom traje skoro i dan-danas, godina i još malo jače :lol: . Farbala sam se u međuvremenu i kanu stavljala jednom, ma svašta, i još se nije skroz ispravila kosa. Nije mi ni izgorilo, držala je nekih sat vremena ja mislim.
:thumbup:
:kiss:

ajme ja bas tako ocu, pa ima li to negdi u sarajevu.
Nisrin

#4021 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

sigmabh wrote:Cure jel imao ko iskustva s ovim cudom od Loreala, posto se ja ne farbam..more bit da je vakat da makar ovo oprobam :D
Image

Htjela sam isprobati ali 17 KM- fkt previse...a vani je oko 5 eur!
makaranka

#4022 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by makaranka »

@ Michun :kiss: veeeeliko hvala
Michun

#4023 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

makaranka wrote:@ Michun :kiss: veeeeliko hvala
nema na cemu...cure samo da znate da nije droga u pitanju nego preporuka za mini val :D
wildflower

#4024 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by wildflower »

manekenka u penziji wrote:Nemoj se farbati.
(Osim ako bas moraš)
Bit ćeš oduševljena bojom neko vrijeme i onda ćeš da zazalis i tražit ces farbu koja najviše lici tvojoj prirodnoj...
Ne znam vala... ja u farbanju uzivam, nedavno zbog trudnoce kao vratila prirodnu boju da se rijedje farbam, pa se nikako nisam mogla naviknuti, i vratila se u crvenu... jedva docekala :D
Cherry-Cherry

#4025 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cherry-Cherry »

Je li uzimao neko silver šampone za ubijanje žutila u plavoj kosi?
Post Reply