Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti si korisnik Logosofta koliko znam, brzina d/u ti je odlicna ali ping prema http://www.widevoip.com (sa speedtesta server/frankfurt) kao i kod mene na mojaTV je oko 50ms sto prije nije bio slucaj gdje je ping bio >40ms (30-40ms) i kod logosofta(xDSL) i bhtelecoma (adsl).. Ne znam sta se desilo u medjuvremenu da li je problem na medjunarodnom linku, nadprovajderima ili interni problem isp-a (sto ne vjerujem da je).. Cisto informativno pitam..
Hvala na speedtest rezultatu...
Da li moze neko odraditi speedtest prema frankfurtu - mojaTV (net/full/premi) korisnik ??
savez_napolje wrote:hoce biti kakvih novih kanala?!....mislim,nisu odavno....vakat je...
Trenutno nista, zakazali su skroz .. Nista od novih muzickih kanala, novih filmskih kanala, nista od HBO paketa i sl. kao sto je kod konkurencije.. slabo slabo..
Juce mi je bio lik iz telekoma, i kao dosao da konfigurise ZTE. Hajde sve mu objasnim preko tel, jer sam bio na poslu, dodjem kuci ista stvar. Samo je skinuo zastitu, tj. sad odmah prepozna mrezu bezicnu, ali nema sanse da otvorim nijednu stranicu. Trebam konektovati iphone, ali ne ide nikako. Oni su promjenili sifru za pristum tim modemima kako mi je objasnio jer je raja cackala previse po njima.
Nikako ne uspjevam da aktiviram wlan. Na kraju sam prikljucio svoj stari router lynksis na ovaj modem ZTE koji sam dobio od bht, opet ista stvar. Pokaze mi mrezu, konektujem se uredno, ali nece nijednu stranicu da mi ucita. Ima li neko neku ideju?
Juce mi je bio lik iz telekoma, i kao dosao da konfigurise ZTE. Hajde sve mu objasnim preko tel, jer sam bio na poslu, dodjem kuci ista stvar. Samo je skinuo zastitu, tj. sad odmah prepozna mrezu bezicnu, ali nema sanse da otvorim nijednu stranicu. Trebam konektovati iphone, ali ne ide nikako. Oni su promjenili sifru za pristum tim modemima kako mi je objasnio jer je raja cackala previse po njima.
Nikako ne uspjevam da aktiviram wlan. Na kraju sam prikljucio svoj stari router lynksis na ovaj modem ZTE koji sam dobio od bht, opet ista stvar. Pokaze mi mrezu, konektujem se uredno, ali nece nijednu stranicu da mi ucita. Ima li neko neku ideju?
mene sad zvali da ce doci za sat vremena da me prikljuce. ako uspijem od montera iscupati passove ... bice i za raju
pass je naka gomila brojeva/slova gluhobilocoravoizakloni nema sanse pohvatati kmu
Ma super, jedva čekam da čujem spotove pažljivo odabranih pjevača, a u međuvremenu ću još jednu sezonu streamat Premiership jer nema ništa od SK paketa!
pozdrav svima...imam jedno pitanje...hm..u slucaju da mi nekad dodju da prikljuce mojatv u cisto vise sumnjam zanima me sljedece..posto sam se prijavio za mojatv net paket...dal je moguce da koristim taj jedan paket na dva tv-a..zanima me dal cijena ostaje ista ili ce mi pak naplatiti dodatno taj jos jedan resiver ili neka treca opcija postoji..hvala puno
voodoo child wrote:pozdrav svima...imam jedno pitanje...hm..u slucaju da mi nekad dodju da prikljuce mojatv u cisto vise sumnjam zanima me sljedece..posto sam se prijavio za mojatv net paket...dal je moguce da koristim taj jedan paket na dva tv-a..zanima me dal cijena ostaje ista ili ce mi pak naplatiti dodatno taj jos jedan resiver ili neka treca opcija postoji..hvala puno
za drugi tv- doplata 8,00 KM svaki mjesec dok ti traje ugovor
voodoo child wrote:pozdrav svima...imam jedno pitanje...hm..u slucaju da mi nekad dodju da prikljuce mojatv u cisto vise sumnjam zanima me sljedece..posto sam se prijavio za mojatv net paket...dal je moguce da koristim taj jedan paket na dva tv-a..zanima me dal cijena ostaje ista ili ce mi pak naplatiti dodatno taj jos jedan resiver ili neka treca opcija postoji..hvala puno
ako imas broj naloga s kojim si podnio zahtjev zovi 1444 i provjeri status svog prikljucka.. ja sam prvi put cekala 5 dana od kojih su 2 dana bila vikend, da mi dodju priklkuciti. drugi put sam cekala 10-tak dana, jer je bilo prikljucenje u sred ljeta sto je razumljivo jer su i u bhtelecomu ljudi na odmoru.
ako imas broj naloga s kojim si podnio zahtjev zovi 1444 i provjeri status svog prikljucka.. ja sam prvi put cekala 5 dana od kojih su 2 dana bila vikend, da mi dodju priklkuciti. drugi put sam cekala 10-tak dana, jer je bilo prikljucenje u sred ljeta sto je razumljivo jer su i u bhtelecomu ljudi na odmoru.
04.03.2011. je dan kad sam podnio zahtjev...a mislim da su me ti sto rade i koji se javljaju na 1444 sigurno i upoznali.
p.s. hvala svima na odg.
internet radi preko utp, al bežično ne. zvao telecom da ih zamolim da to konfigurišu preko mreže, kaže momak s druge strane da bežični internet nije dio moja tv usluge, pa da oni to ne rade, ali da je moguće uraditi. hajde de.
imam help fajlove ali zaštekam već na prvoj stepenici, kad unesem adresu 192.168.1.1 koja treba da mi otvori nešto za konfiguraciju rutera, dobijem "page cannot...".
već sam gladao na internetu, i kao i u helpu za ruter, sva uputstva počinju sa ovim prvim korakom koji kod mene ne radi
da li ima nešto što pogrešno radim/ne radim u startu? hvala
jyqan wrote:imam tp link wireless ruter, usluga moja tv
internet radi preko utp, al bežično ne. zvao telecom da ih zamolim da to konfigurišu preko mreže, kaže momak s druge strane da bežični internet nije dio moja tv usluge, pa da oni to ne rade, ali da je moguće uraditi. hajde de.
imam help fajlove ali zaštekam već na prvoj stepenici, kad unesem adresu 192.168.1.1 koja treba da mi otvori nešto za konfiguraciju rutera, dobijem "page cannot...".
već sam gladao na internetu, i kao i u helpu za ruter, sva uputstva počinju sa ovim prvim korakom koji kod mene ne radi
da li ima nešto što pogrešno radim/ne radim u startu? hvala
Pokusaj konfigurisati mreznu karticu prvog racunara skojim si spojen na modem/ruter mreznim kablom ..
TCP/IP (control panel -> network connections -> local area connection -> tcp/ip):
ip adress:192.168.1.2
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1
pokusaj ovako prvo pa tek onda kucaj u browser 192.168.1.1 (user:admin pass:admin) i vjerovatno ce moci..
Bubalo1 wrote:Je li jos nekome dolazi na bihnetovom mail opomene za neplacene racune unazad 2 mjeseca .. ne bih ja to ni vidio da nisam nekad ono registrovao da mi dolazi i na mob pa tako skontam sta je xD A prilicno sam siguran da sam platio taj racun
Mislim da se radi o nekom problemu sa njihovim softwerima. Jer je jucer masovno dolazilo raji upozorenje za BH Line račune. Nekim su i isključivani ali se i to obustavilo i vratilo ljudima u normalu kad je prokuzeno da je do njih
Cuj wairlles nije u skopu njihove usluge pa sto daju onda ove rutere. Ja ih zvao kazu nemaju upustva za bijele rutere nego samo za plave i da moram montere nazvati kako bi mi osposobili. blage oni nemaju o zivotu u bh telecomu.