BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#4001 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:^^

Evo test drugar:

Image

A i ping si spominjao, evo ti i taj rezultat...

Image
Ti si korisnik Logosofta koliko znam, brzina d/u ti je odlicna ali ping prema http://www.widevoip.com (sa speedtesta server/frankfurt) kao i kod mene na mojaTV je oko 50ms sto prije nije bio slucaj gdje je ping bio >40ms (30-40ms) i kod logosofta(xDSL) i bhtelecoma (adsl).. Ne znam sta se desilo u medjuvremenu da li je problem na medjunarodnom linku, nadprovajderima ili interni problem isp-a (sto ne vjerujem da je).. Cisto informativno pitam..
Hvala na speedtest rezultatu...

Da li moze neko odraditi speedtest prema frankfurtu - mojaTV (net/full/premi) korisnik ??
adnan_hz

#4002 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Image
zateznistub

#4003 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Evo lafcino gledaj ga

Code: Select all

http://www.speedtest.net/result/1443022601.png
lijan

#4004 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lijan »

Image
zilog

#4005 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

lijan wrote:Image
Image
Image Ali nije to ta tema...
savez_napolje

#4006 Re: MojaTV BHtelecom

Post by savez_napolje »

hoce biti kakvih novih kanala?!....mislim,nisu odavno....vakat je... :) :)
ala7

#4007 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

savez_napolje wrote:hoce biti kakvih novih kanala?!....mislim,nisu odavno....vakat je... :) :)
Trenutno nista, zakazali su skroz .. Nista od novih muzickih kanala, novih filmskih kanala, nista od HBO paketa i sl. kao sto je kod konkurencije.. slabo slabo..
Mustafapasa

#4008 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

ja sam ko nacuo da ce biti hbo i jos neki ali kao dodatni paket, pa vidjet cemo...
thEnd

#4009 Re: MojaTV BHtelecom

Post by thEnd »

thEnd wrote:Pozdrav,

Juce mi je bio lik iz telekoma, i kao dosao da konfigurise ZTE. Hajde sve mu objasnim preko tel, jer sam bio na poslu, dodjem kuci ista stvar. Samo je skinuo zastitu, tj. sad odmah prepozna mrezu bezicnu, ali nema sanse da otvorim nijednu stranicu. Trebam konektovati iphone, ali ne ide nikako. Oni su promjenili sifru za pristum tim modemima kako mi je objasnio jer je raja cackala previse po njima.
Nikako ne uspjevam da aktiviram wlan. Na kraju sam prikljucio svoj stari router lynksis na ovaj modem ZTE koji sam dobio od bht, opet ista stvar. Pokaze mi mrezu, konektujem se uredno, ali nece nijednu stranicu da mi ucita. Ima li neko neku ideju?
ala7

#4010 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

thEnd wrote:

Juce mi je bio lik iz telekoma, i kao dosao da konfigurise ZTE. Hajde sve mu objasnim preko tel, jer sam bio na poslu, dodjem kuci ista stvar. Samo je skinuo zastitu, tj. sad odmah prepozna mrezu bezicnu, ali nema sanse da otvorim nijednu stranicu. Trebam konektovati iphone, ali ne ide nikako. Oni su promjenili sifru za pristum tim modemima kako mi je objasnio jer je raja cackala previse po njima.
Nikako ne uspjevam da aktiviram wlan. Na kraju sam prikljucio svoj stari router lynksis na ovaj modem ZTE koji sam dobio od bht, opet ista stvar. Pokaze mi mrezu, konektujem se uredno, ali nece nijednu stranicu da mi ucita. Ima li neko neku ideju?
Ukucaj DNS adrese bhtelecoma.. pokusaj to..
ala7

#4011 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Izgleda da ce slijedeci novi kanal na mojaTV biti Hayat Music.. opet domaci !!

http://teve.ba/article/3775/pokrenut-hayat-music-tv
Filter

#4012 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Filter »

ala7 wrote:
thEnd wrote:

mene sad zvali da ce doci za sat vremena da me prikljuce. ako uspijem od montera iscupati passove ... bice i za raju

:( pass je naka gomila brojeva/slova gluhobilocoravoizakloni nema sanse pohvatati :( kmu
Muflon

#4013 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

ala7 wrote:Izgleda da ce slijedeci novi kanal na mojaTV biti Hayat Music.. opet domaci !!

http://teve.ba/article/3775/pokrenut-hayat-music-tv
Ma super, jedva čekam da čujem spotove pažljivo odabranih pjevača, a u međuvremenu ću još jednu sezonu streamat Premiership jer nema ništa od SK paketa!
voodoo child

#4014 Re: MojaTV BHtelecom

Post by voodoo child »

pozdrav svima...imam jedno pitanje...hm..u slucaju da mi nekad dodju da prikljuce mojatv u cisto vise sumnjam zanima me sljedece..posto sam se prijavio za mojatv net paket...dal je moguce da koristim taj jedan paket na dva tv-a..zanima me dal cijena ostaje ista ili ce mi pak naplatiti dodatno taj jos jedan resiver ili neka treca opcija postoji..hvala puno
Phobius

#4015 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Phobius »

pogledaj na www.mojatv.ba , sve ti tamo pise.
EUROBIH

#4016 Re: MojaTV BHtelecom

Post by EUROBIH »

voodoo child wrote:pozdrav svima...imam jedno pitanje...hm..u slucaju da mi nekad dodju da prikljuce mojatv u cisto vise sumnjam zanima me sljedece..posto sam se prijavio za mojatv net paket...dal je moguce da koristim taj jedan paket na dva tv-a..zanima me dal cijena ostaje ista ili ce mi pak naplatiti dodatno taj jos jedan resiver ili neka treca opcija postoji..hvala puno
za drugi tv- doplata 8,00 KM svaki mjesec dok ti traje ugovor
butterfly_01

#4017 Re: MojaTV BHtelecom

Post by butterfly_01 »

EUROBIH wrote:
voodoo child wrote:pozdrav svima...imam jedno pitanje...hm..u slucaju da mi nekad dodju da prikljuce mojatv u cisto vise sumnjam zanima me sljedece..posto sam se prijavio za mojatv net paket...dal je moguce da koristim taj jedan paket na dva tv-a..zanima me dal cijena ostaje ista ili ce mi pak naplatiti dodatno taj jos jedan resiver ili neka treca opcija postoji..hvala puno
ako imas broj naloga s kojim si podnio zahtjev zovi 1444 i provjeri status svog prikljucka.. ja sam prvi put cekala 5 dana od kojih su 2 dana bila vikend, da mi dodju priklkuciti. drugi put sam cekala 10-tak dana, jer je bilo prikljucenje u sred ljeta sto je razumljivo jer su i u bhtelecomu ljudi na odmoru.
voodoo child

#4018 Re: MojaTV BHtelecom

Post by voodoo child »

butterfly_01 wrote:
EUROBIH wrote:
ako imas broj naloga s kojim si podnio zahtjev zovi 1444 i provjeri status svog prikljucka.. ja sam prvi put cekala 5 dana od kojih su 2 dana bila vikend, da mi dodju priklkuciti. drugi put sam cekala 10-tak dana, jer je bilo prikljucenje u sred ljeta sto je razumljivo jer su i u bhtelecomu ljudi na odmoru.
04.03.2011. je dan kad sam podnio zahtjev...a mislim da su me ti sto rade i koji se javljaju na 1444 sigurno i upoznali.:)
p.s. hvala svima na odg.
jyqan

#4019 Re: MojaTV BHtelecom

Post by jyqan »

imam tp link wireless ruter, usluga moja tv

internet radi preko utp, al bežično ne. zvao telecom da ih zamolim da to konfigurišu preko mreže, kaže momak s druge strane da bežični internet nije dio moja tv usluge, pa da oni to ne rade, ali da je moguće uraditi. hajde de.

imam help fajlove ali zaštekam već na prvoj stepenici, kad unesem adresu 192.168.1.1 koja treba da mi otvori nešto za konfiguraciju rutera, dobijem "page cannot...".

već sam gladao na internetu, i kao i u helpu za ruter, sva uputstva počinju sa ovim prvim korakom koji kod mene ne radi

da li ima nešto što pogrešno radim/ne radim u startu? hvala
ala7

#4020 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

jyqan wrote:imam tp link wireless ruter, usluga moja tv

internet radi preko utp, al bežično ne. zvao telecom da ih zamolim da to konfigurišu preko mreže, kaže momak s druge strane da bežični internet nije dio moja tv usluge, pa da oni to ne rade, ali da je moguće uraditi. hajde de.

imam help fajlove ali zaštekam već na prvoj stepenici, kad unesem adresu 192.168.1.1 koja treba da mi otvori nešto za konfiguraciju rutera, dobijem "page cannot...".

već sam gladao na internetu, i kao i u helpu za ruter, sva uputstva počinju sa ovim prvim korakom koji kod mene ne radi

da li ima nešto što pogrešno radim/ne radim u startu? hvala
Pokusaj konfigurisati mreznu karticu prvog racunara skojim si spojen na modem/ruter mreznim kablom ..
TCP/IP (control panel -> network connections -> local area connection -> tcp/ip):
ip adress:192.168.1.2
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1

pokusaj ovako prvo pa tek onda kucaj u browser 192.168.1.1 (user:admin pass:admin) i vjerovatno ce moci..
german_sa

#4021 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by german_sa »

Bubalo1 wrote:Je li jos nekome dolazi na bihnetovom mail opomene za neplacene racune unazad 2 mjeseca .. ne bih ja to ni vidio da nisam nekad ono registrovao da mi dolazi i na mob pa tako skontam sta je xD A prilicno sam siguran da sam platio taj racun :D
Mislim da se radi o nekom problemu sa njihovim softwerima. Jer je jucer masovno dolazilo raji upozorenje za BH Line račune. Nekim su i isključivani ali se i to obustavilo i vratilo ljudima u normalu kad je prokuzeno da je do njih :D

Tako da ako znaš da si platio, sve je ok :D
torres_el_nino

#4022 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by torres_el_nino »

Pitarrr82 wrote:Zna li neko kako doci do wireless router-a i jel zamjena za trenutni besplatna?
besplatna, samo odneses stari i odma ti daju novi. tako sam i ja uradio.
adnan_hz

#4023 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Cuj wairlles nije u skopu njihove usluge pa sto daju onda ove rutere. Ja ih zvao kazu nemaju upustva za bijele rutere nego samo za plave i da moram montere nazvati kako bi mi osposobili. blage oni nemaju o zivotu u bh telecomu.
Pitarrr82

#4024 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Pitarrr82 »

torres_el_nino wrote:
Pitarrr82 wrote:Zna li neko kako doci do wireless router-a i jel zamjena za trenutni besplatna?

Jesam, hvala ali sam se napatio da ga konfigurisem :D a jos ne daju podrsku za wireless :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4025 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

Pitarrr82 wrote:
torres_el_nino wrote:

Jesam, hvala ali sam se napatio da ga konfigurisem :D a jos ne daju podrsku za wireless :D
A gdje odneseš stari i daju ti novi?
Locked