BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amoninan

#4001 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by amoninan »

Tkd wrote:
amoninan wrote:Ko im igra na desnom krilu, jel Höger? Afelay, gdje ga gura Stevens, desno ili lijevo?
Hoger zadnjeg veznog sa Neustaterom. Lijevo krilo im je Draxler , a desno Farfan. Ofanzivno Holbty i Barnetta. Zanimljivo , nema šta :D
Aha. Nisam ih gledao ove sezone nikako, 3-4 minute protiv Francuza u LP. Tu mi se učinilo da im je dvaneska (Hoger?) probvijala to desno krilo. Helem, imaće finu konkurenciju Bgm u slučaju da tamo završi.
zlajapravaraja

#4002 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Bice mu se jebeno odmah probiti u Schalkeu - za 3 ofanzivne pozicije na sredini imaju: Afellay, Farfan, Draxler, Holtby, Barnetta, Pukki, Obasi - sve vrsni igraci, osim ovog zadnjeg, kojeg i ne cijenim previse.

Höger, Neustädter i Jones su defanzivni vezni.

Moze li Stevanovic igrati i u sredini, iza spiceva?
Tkd

#4003 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

Može igrati , no nije to to. Ipak je on taj koji prodire po strani (desnoj) i nabacuje ili postiže golove. Kada sve sagledam možda je o Schalke loš izbor, jedino ako Affelaya ne zadrže. Farfanu je garantovano mjesto u ekipi. To je daleko njihov najbolji igrač, jedino ako njemu promjene poziciju u šta čisto sumnjam.
zlajapravaraja

#4004 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Tkd wrote:Može igrati , no nije to to. Ipak je on taj koji prodire po strani (desnoj) i nabacuje ili postiže golove. Kada sve sagledam možda je o Schalke loš izbor, jedino ako Affelaya ne zadrže. Farfanu je garantovano mjesto u ekipi. To je daleko njihov najbolji igrač, jedino ako njemu promjene poziciju u šta čisto sumnjam.
Desna strana je Farfanova, a tek je produzio ugovor. No, moze biti da je htio igrati jos jednu godinu u LP, a da ima klauzelu u ugovoru da moze ici narednog ljeta za xx miliona...

Afellay je vise planiran za lijevog krila ili sredine.
Tkd

#4005 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

Ja bi volio da ode u Njemačku ligu svakako. Idealno Hannover ili Gladbach :D

Bitno je da samo igra. Sigurno je jedno, a to je da neće ostati u slabašnoj Srpskoj ligi i Vojvodini . ;-)
zlajapravaraja

#4006 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Evo upravo vidim Kolasinac danas dao 2 gola za Schalkeove amatere u ligaskoj, a prekjucer vec je dao jedan za seniorsku ekipu u prijateljskoj tekmi.

Bezbeli sve glavom
Arteta

#4007 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

zlajapravaraja wrote:Evo upravo vidim Kolasinac danas dao 2 gola za Schalkeove amatere u ligaskoj, a prekjucer vec je dao jedan za seniorsku ekipu u prijateljskoj tekmi.

Bezbeli sve glavom
Odmah ga treba zvati u A Reprezentaciju.
Mada,imam neki osjecaj da ce Schalke prestati da ga forsira ako zaigra za nas, :x
zlajapravaraja

#4008 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Arteta wrote:
zlajapravaraja wrote:Evo upravo vidim Kolasinac danas dao 2 gola za Schalkeove amatere u ligaskoj, a prekjucer vec je dao jedan za seniorsku ekipu u prijateljskoj tekmi.

Bezbeli sve glavom
Odmah ga treba zvati u A Reprezentaciju.
Mada,imam neki osjecaj da ce Schalke prestati da ga forsira ako zaigra za nas, :x
Moguce - ne treba s njim nista navrat na nos kao s Besicem, jer smo tada malog sagorjeli komplimentima i prognozama, i pravo je se ufurao u Hamburgu nakon poziva u repku da mu je to na kraju dohakalo.

Svabe Kolasinca ionako nece zadugo zvati, a mi ga mozemo na miru pustiti da skuplja iskustvo, ali i laganini odrzavati kontakt da zna da se u BiH racuna na njega - zasluzio je to samo sa onom izjavom o "dolasku pjeske".

I kad i ako budemo blizu SP-a, onda povuci potez i to je to :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4009 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

zlajapravaraja wrote:Bice mu se jebeno odmah probiti u Schalkeu - za 3 ofanzivne pozicije na sredini imaju: Afellay, Farfan, Draxler, Holtby, Barnetta, Pukki, Obasi - sve vrsni igraci, osim ovog zadnjeg, kojeg i ne cijenim previse.

Höger, Neustädter i Jones su defanzivni vezni.

Moze li Stevanovic igrati i u sredini, iza spiceva?
pa i igra..ovi svi što si ih gore pog+brojao osim Draxlera i Barnette su ili polušpice ili čisti špicevi...Draxler je veznjak, dok je Barnetta krilo...Stevanović igra na Barnettionoj poziciji
Lex77

#4010 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Lex77 »

Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
Oba su rođena u BiH i to jedan 1984, a drugi 1987, znači otišli su van najranije u dobi od 5 i 8 godina pa bi trebali jako dobro pričati.
cvrčak_na_hedonizmu

#4011 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Inače sa 8 godina si vrstan govornik :-) Ljudi su provodili barem 80% vremena sa strancima, valjda je logično što ne pričaju naš kako treba. Njima je naš jezik strani. Potpuno logično. Druga je stvar da su otišli vani sa 14-15 godina. Ne znam šta ti nije jasno.
Edin H.

#4012 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

Lex77 wrote:Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
Oba su rođena u BiH i to jedan 1984, a drugi 1987, znači otišli su van najranije u dobi od 5 i 8 godina pa bi trebali jako dobro pričati.
Zbog Papeta! :D

Taman kad je Bega naucio par mahalskih fraza Pape ga cusno iz reprezentacije :oops:
kokuz_sa

#4013 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kokuz_sa »

Lex77 wrote:Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
joj pitanja :D

pa zar ti nije dovoljan primjer ove nase dijaspore..ode u njemacku austriju..bude 2 godine tamo..(jel na studiju ili poslovno ili eto ode da zivi tamo)
i onda dodju ovamo na praznike ljetovanje nakoh 2godine..i niko nas jezik ne prica..sve nesto zanose.ubacuju strane rijeci..
a sve to ima preko 30godina
sad ima onih i sto s eprave da su europejci :D
a ima i onih koji fakat malo smetnu..
tako da nije cudo za ovu dvojicu sto nas ne pricaju kad su otisli iz Bih ima 20godina
jeza u ledja

#4014 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

I nije samo to, ako ne ucis bosanski u skoli vec samo vako u krugu porodice i prijatelja - vrlo vjerovatno da ces zvucati ko djiber zadnji. (khm khm, Salihovic, a i mescini Medunjanin).

Inace Begovicev bosanski uopste nije los kakav bi covjek ocekivao. Otprilike na nivou Pjanica.

Medjutim, jedini pravi Zapadnjak je Misimovic, a on govori naski kao i svaki drugi Bosanac, i to cak ima i mali krajiski naglasak. Kako to? :D
hypko_nurko

#4015 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by hypko_nurko »

glupljeg pitanja odavno nisam cuo. :-)
Lex77

#4016 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Lex77 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Inače sa 8 godina si vrstan govornik :-) Ljudi su provodili barem 80% vremena sa strancima, valjda je logično što ne pričaju naš kako treba. Njima je naš jezik strani. Potpuno logično. Druga je stvar da su otišli vani sa 14-15 godina. Ne znam šta ti nije jasno.
Ja ne znam s koliko si ti godina progovorio, ali ja sam sa 8 godina išao u drugi razred i itekako smo svi u razredu savršeno znali jezik. Znam curu koja je s 10 godina došla iz novog Zelanda u Hrvatsku i savršeno je pričala hrvatski jer su joj roditelji Hrvati. Imam hrpu rodbine koja je iz Bosne otišla van (kao djeca) i svi savršeno pričaju bosanski, zato me to čudi.
Ali vjerojatno je stvar u tome da su puno vremena provodili sa strancima (iako su garant puno vremena provodili sa obitelji). Ima i slučaj Nine Morić koja je sa 18.g otišla u Italiju i skoro zaboravila hrvatski.
BHF_Manijak

#4017 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Sto se tice Steve u Schalkeu, ne vjerujem ni 5% u tu pricu. Prvo jer Schalke ima strasan kvalitet na tim krilnim pozicijama te bi dovodjenje Stevanovica bilo nagomilavanje igraca, a drugo cisto sumnjam da bi Schalke za nekog kome naredne godine istice ugovor platio 2mil eura za njega.
Arteta

#4018 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Begovic je cak i ozenjen strankinjom.
Logicno da ce mu biti jezik los kada ga ni kod kuce ne prica :-)
GeneralBHF

#4019 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

BHF_Manijak wrote:Sto se tice Steve u Schalkeu, ne vjerujem ni 5% u tu pricu. Prvo jer Schalke ima strasan kvalitet na tim krilnim pozicijama te bi dovodjenje Stevanovica bilo nagomilavanje igraca, a drugo cisto sumnjam da bi Schalke za nekog kome naredne godine istice ugovor platio 2mil eura za njega.
Mislim da se spremaju prodati Farfana na kraju sezone pa tako Stevanovic ima vremena da se prilagodi. Farfan ulazi u krizne godine, znaci sad se moze izvuci najvise za transfer. Za 2 godine kao krilni igrac nece vrijediti ni trecinu jer ce vec biti star i gubit ce na brzini. Dolaze mladja djeca koja ce biti mnogo brza.
Logovan

#4020 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

Arteta wrote:Begovic je cak i ozenjen strankinjom.
Logicno da ce mu biti jezik los kada ga ni kod kuce ne prica :-)
Možda mu žena zna pričati bosanski. :D Šta znaš, možda pričaju na našem.
jeza u ledja

#4021 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Mozda on njoj prica na nasem, i mozda ona to voli. :D
Eborg

#4022 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead." :mrgreen:

:lol:
burekodsira

#4023 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burekodsira »

Eborg wrote:Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead." :mrgreen:

prekino sam se :mrgreen: :lol: :dance: :thumbup: :bih:
Muhamed Đakmić

#4024 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Eborg wrote:Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead." :mrgreen:

I onda mu ona mlatne šamarčinu zbog ovog ''Phone battery is dead'' :D
Iago

#4025 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Iago »

:lol: :lol: :lol:
Post Reply