Aha. Nisam ih gledao ove sezone nikako, 3-4 minute protiv Francuza u LP. Tu mi se učinilo da im je dvaneska (Hoger?) probvijala to desno krilo. Helem, imaće finu konkurenciju Bgm u slučaju da tamo završi.Tkd wrote:Hoger zadnjeg veznog sa Neustaterom. Lijevo krilo im je Draxler , a desno Farfan. Ofanzivno Holbty i Barnetta. Zanimljivo , nema štaamoninan wrote:Ko im igra na desnom krilu, jel Höger? Afelay, gdje ga gura Stevens, desno ili lijevo?
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- amoninan
#4001 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
-
zlajapravaraja
#4002 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bice mu se jebeno odmah probiti u Schalkeu - za 3 ofanzivne pozicije na sredini imaju: Afellay, Farfan, Draxler, Holtby, Barnetta, Pukki, Obasi - sve vrsni igraci, osim ovog zadnjeg, kojeg i ne cijenim previse.
Höger, Neustädter i Jones su defanzivni vezni.
Moze li Stevanovic igrati i u sredini, iza spiceva?
- Tkd
#4003 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Može igrati , no nije to to. Ipak je on taj koji prodire po strani (desnoj) i nabacuje ili postiže golove. Kada sve sagledam možda je o Schalke loš izbor, jedino ako Affelaya ne zadrže. Farfanu je garantovano mjesto u ekipi. To je daleko njihov najbolji igrač, jedino ako njemu promjene poziciju u šta čisto sumnjam.
-
zlajapravaraja
#4004 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Desna strana je Farfanova, a tek je produzio ugovor. No, moze biti da je htio igrati jos jednu godinu u LP, a da ima klauzelu u ugovoru da moze ici narednog ljeta za xx miliona...Tkd wrote:Može igrati , no nije to to. Ipak je on taj koji prodire po strani (desnoj) i nabacuje ili postiže golove. Kada sve sagledam možda je o Schalke loš izbor, jedino ako Affelaya ne zadrže. Farfanu je garantovano mjesto u ekipi. To je daleko njihov najbolji igrač, jedino ako njemu promjene poziciju u šta čisto sumnjam.
Afellay je vise planiran za lijevog krila ili sredine.
- Tkd
#4005 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja bi volio da ode u Njemačku ligu svakako. Idealno Hannover ili Gladbach
Bitno je da samo igra. Sigurno je jedno, a to je da neće ostati u slabašnoj Srpskoj ligi i Vojvodini .
Bitno je da samo igra. Sigurno je jedno, a to je da neće ostati u slabašnoj Srpskoj ligi i Vojvodini .
-
zlajapravaraja
#4006 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Evo upravo vidim Kolasinac danas dao 2 gola za Schalkeove amatere u ligaskoj, a prekjucer vec je dao jedan za seniorsku ekipu u prijateljskoj tekmi.
Bezbeli sve glavom
Bezbeli sve glavom
- Arteta
#4007 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Odmah ga treba zvati u A Reprezentaciju.zlajapravaraja wrote:Evo upravo vidim Kolasinac danas dao 2 gola za Schalkeove amatere u ligaskoj, a prekjucer vec je dao jedan za seniorsku ekipu u prijateljskoj tekmi.
Bezbeli sve glavom
Mada,imam neki osjecaj da ce Schalke prestati da ga forsira ako zaigra za nas,
-
zlajapravaraja
#4008 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Moguce - ne treba s njim nista navrat na nos kao s Besicem, jer smo tada malog sagorjeli komplimentima i prognozama, i pravo je se ufurao u Hamburgu nakon poziva u repku da mu je to na kraju dohakalo.Arteta wrote:Odmah ga treba zvati u A Reprezentaciju.zlajapravaraja wrote:Evo upravo vidim Kolasinac danas dao 2 gola za Schalkeove amatere u ligaskoj, a prekjucer vec je dao jedan za seniorsku ekipu u prijateljskoj tekmi.
Bezbeli sve glavom
Mada,imam neki osjecaj da ce Schalke prestati da ga forsira ako zaigra za nas,
Svabe Kolasinca ionako nece zadugo zvati, a mi ga mozemo na miru pustiti da skuplja iskustvo, ali i laganini odrzavati kontakt da zna da se u BiH racuna na njega - zasluzio je to samo sa onom izjavom o "dolasku pjeske".
I kad i ako budemo blizu SP-a, onda povuci potez i to je to
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4009 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa i igra..ovi svi što si ih gore pog+brojao osim Draxlera i Barnette su ili polušpice ili čisti špicevi...Draxler je veznjak, dok je Barnetta krilo...Stevanović igra na Barnettionoj pozicijizlajapravaraja wrote:Bice mu se jebeno odmah probiti u Schalkeu - za 3 ofanzivne pozicije na sredini imaju: Afellay, Farfan, Draxler, Holtby, Barnetta, Pukki, Obasi - sve vrsni igraci, osim ovog zadnjeg, kojeg i ne cijenim previse.
-
Lex77
#4010 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
Oba su rođena u BiH i to jedan 1984, a drugi 1987, znači otišli su van najranije u dobi od 5 i 8 godina pa bi trebali jako dobro pričati.
Oba su rođena u BiH i to jedan 1984, a drugi 1987, znači otišli su van najranije u dobi od 5 i 8 godina pa bi trebali jako dobro pričati.
- cvrčak_na_hedonizmu
#4011 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Inače sa 8 godina si vrstan govornik
Ljudi su provodili barem 80% vremena sa strancima, valjda je logično što ne pričaju naš kako treba. Njima je naš jezik strani. Potpuno logično. Druga je stvar da su otišli vani sa 14-15 godina. Ne znam šta ti nije jasno.
- Edin H.
#4012 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zbog Papeta!Lex77 wrote:Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
Taman kad je Bega naucio par mahalskih fraza Pape ga cusno iz reprezentacije
- kokuz_sa
#4013 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
joj pitanjaLex77 wrote:Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
pa zar ti nije dovoljan primjer ove nase dijaspore..ode u njemacku austriju..bude 2 godine tamo..(jel na studiju ili poslovno ili eto ode da zivi tamo)
i onda dodju ovamo na praznike ljetovanje nakoh 2godine..i niko nas jezik ne prica..sve nesto zanose.ubacuju strane rijeci..
a sve to ima preko 30godina
sad ima onih i sto s eprave da su europejci
a ima i onih koji fakat malo smetnu..
tako da nije cudo za ovu dvojicu sto nas ne pricaju kad su otisli iz Bih ima 20godina
- jeza u ledja
#4014 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I nije samo to, ako ne ucis bosanski u skoli vec samo vako u krugu porodice i prijatelja - vrlo vjerovatno da ces zvucati ko djiber zadnji. (khm khm, Salihovic, a i mescini Medunjanin).
Inace Begovicev bosanski uopste nije los kakav bi covjek ocekivao. Otprilike na nivou Pjanica.
Medjutim, jedini pravi Zapadnjak je Misimovic, a on govori naski kao i svaki drugi Bosanac, i to cak ima i mali krajiski naglasak. Kako to?
Inace Begovicev bosanski uopste nije los kakav bi covjek ocekivao. Otprilike na nivou Pjanica.
Medjutim, jedini pravi Zapadnjak je Misimovic, a on govori naski kao i svaki drugi Bosanac, i to cak ima i mali krajiski naglasak. Kako to?
- hypko_nurko
#4015 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
glupljeg pitanja odavno nisam cuo.Lex77 wrote:Baš se pitam, zašto Begović i Salihović tako loše pričaju materinji jezik?
-
Lex77
#4016 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja ne znam s koliko si ti godina progovorio, ali ja sam sa 8 godina išao u drugi razred i itekako smo svi u razredu savršeno znali jezik. Znam curu koja je s 10 godina došla iz novog Zelanda u Hrvatsku i savršeno je pričala hrvatski jer su joj roditelji Hrvati. Imam hrpu rodbine koja je iz Bosne otišla van (kao djeca) i svi savršeno pričaju bosanski, zato me to čudi.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Inače sa 8 godina si vrstan govornikLjudi su provodili barem 80% vremena sa strancima, valjda je logično što ne pričaju naš kako treba. Njima je naš jezik strani. Potpuno logično. Druga je stvar da su otišli vani sa 14-15 godina. Ne znam šta ti nije jasno.
Ali vjerojatno je stvar u tome da su puno vremena provodili sa strancima (iako su garant puno vremena provodili sa obitelji). Ima i slučaj Nine Morić koja je sa 18.g otišla u Italiju i skoro zaboravila hrvatski.
- BHF_Manijak
#4017 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sto se tice Steve u Schalkeu, ne vjerujem ni 5% u tu pricu. Prvo jer Schalke ima strasan kvalitet na tim krilnim pozicijama te bi dovodjenje Stevanovica bilo nagomilavanje igraca, a drugo cisto sumnjam da bi Schalke za nekog kome naredne godine istice ugovor platio 2mil eura za njega.
- Arteta
#4018 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Begovic je cak i ozenjen strankinjom.
Logicno da ce mu biti jezik los kada ga ni kod kuce ne prica
- GeneralBHF
#4019 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mislim da se spremaju prodati Farfana na kraju sezone pa tako Stevanovic ima vremena da se prilagodi. Farfan ulazi u krizne godine, znaci sad se moze izvuci najvise za transfer. Za 2 godine kao krilni igrac nece vrijediti ni trecinu jer ce vec biti star i gubit ce na brzini. Dolaze mladja djeca koja ce biti mnogo brza.BHF_Manijak wrote:Sto se tice Steve u Schalkeu, ne vjerujem ni 5% u tu pricu. Prvo jer Schalke ima strasan kvalitet na tim krilnim pozicijama te bi dovodjenje Stevanovica bilo nagomilavanje igraca, a drugo cisto sumnjam da bi Schalke za nekog kome naredne godine istice ugovor platio 2mil eura za njega.
- Logovan
#4020 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Možda mu žena zna pričati bosanski.Arteta wrote:Begovic je cak i ozenjen strankinjom.
- jeza u ledja
#4021 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mozda on njoj prica na nasem, i mozda ona to voli. 
-
Eborg
#4022 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead."

- burekodsira
#4023 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eborg wrote:Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead."![]()
prekino sam se
- Muhamed Đakmić
#4024 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I onda mu ona mlatne šamarčinu zbog ovog ''Phone battery is dead''Eborg wrote:Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead."![]()
- Iago
#4025 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eborg wrote:Jah, kad vikne Nicole Begović: "Talk Bosnian to me baby, it really turns me on!" a on tamo: "Ćevapi, zeljanica, japrak, bosanski lonac, Spaha daj loptu, selektore bolestan sam, phone battery is dead."![]()