Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4001 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

meni bi bio bolji da je nezavisna fransiza
Tito_i_Partija

#4002 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

nema me tamo wrote:Evo reko i ja da ne preporucim nešto gdje ima dosta dobrih glumaca

http://www.imdb.com/title/tt4158096/?ref_=nm_knf_i1

Moglo je bolje 10 puta
I ja ga gled'o neki dan, i kontam bas isto. Nista narocito, a sa ovom postavom je moralo puno bolje.
nightvision

#4003 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nightvision »

Tomahawk11 wrote:Transformerse nisam gledao i vjerovatno necu.
Moze li kakvo pojasnjenje sto je Covenant smece?
Sto su napravili triler od necega sto se reklamira kao scifi. Pa su u to sve udrobili i virusnu epidemiju i genetski inzenjering genetskog inzenjeringa. Originalna zivotinjka dobila je prakticno sporednu ulogu a film se (ponavljam) prodaje kao nastavak jedne od najboljih franchiza horor scifija. Pa cak je i treci dio aliena filmsko remek djelo za ovaj na silu snimljen promasaj. Mozda bih i imao razumijevanja da je film stand alone, ali ovako jok.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4004 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

nightvision wrote:
Tomahawk11 wrote:Transformerse nisam gledao i vjerovatno necu.
Moze li kakvo pojasnjenje sto je Covenant smece?
Sto su napravili triler od necega sto se reklamira kao scifi. Pa su u to sve udrobili i virusnu epidemiju i genetski inzenjering genetskog inzenjeringa. Originalna zivotinjka dobila je prakticno sporednu ulogu a film se (ponavljam) prodaje kao nastavak jedne od najboljih franchiza horor scifija. Pa cak je i treci dio aliena filmsko remek djelo za ovaj na silu snimljen promasaj. Mozda bih i imao razumijevanja da je film stand alone, ali ovako jok.
Razumijem te, vezujes za prvobitnu fransizu Aliena. Ipak, ovo je nastavak Prometeja i ako je porediti s njim, ima pomaka na bolje.
Ima negdje i citav sinopsis od pocetka Aliena, u principu ovo je radnja smjestena prije onih Aliena.
Sta znam, mislim da se Ridley trudio da nesto izvuce iz ovog nakon Prometeja, vidjecemo sta ce biti s nastavkom.
Ipak, u vremenu kad i nemamo bas nekih kvalitetnih ostvarenja s ovom tematikom, nije ovo toliko lose. Naravno, moras malo zazmiriti na odredjene glupave situacije, mozda nije ni glumacka postava najsretnije odabrana, Fassbender definitivno izvlaci film.
nightvision

#4005 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nightvision »

Tomahawk11 wrote: Naravno, moras malo zazmiriti na odredjene glupave situacije, mozda nije ni glumacka postava najsretnije odabrana, Fassbender definitivno izvlaci film.
Probao sam, ali sam puno vise ocekivao poslije prometeja. Cak mi ovaj nastavak pomalo lici na prezvakanu verziju istog. Upala mi je u oci vec scena na samom pocetku gdje "android" koraca bez prirodnih pokreta ruku koje prate tu najnormalniju radnju. To je karakteristika jeftinih filmova s jeftinim trikovima. Neosiguran teret u bilo kakvom nekakvom svemirskom brodu isto. Ono nesto nanizano na vjesalice kao polutke mesa u hladnjaci sto se klati tamo-vamo jednostavno ne mogu oprostiti. Sad vjerovatno idem u krajnost ali ipak, film je cisto zloupotrebljavanje imena franchize. I bas zato sto nema kvalitetnih filmova sa ovakvom tematikom jos sam vise razocaran. Eto toliko, necu vise. :lol:
irac300

#4006 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4007 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

irac300 wrote:Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
To je prica koju bi trebao imati u sebi nastavak :)
nema me tamo

#4008 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Nisu nas kreirali oni što su pobijeni...
Kao što rece trebao bi biti nastavak samo nema ko da glumi u njemu..
irac300

#4009 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

Tomahawk11 wrote:
irac300 wrote:Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
E jbg, ja sam kont'o da sa ovim filmom zaokruzuju pricu o alienu. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4010 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

irac300 wrote:
Tomahawk11 wrote:
E jbg, ja sam kont'o da sa ovim filmom zaokruzuju pricu o alienu. :D
Cika Ridley je haman zagrijan za jos jedan dio :-D
LSD

#4011 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by LSD »

Image

Ee kakvo smeće od filma...nakon što je razyebo Sherlocka, Guy Ritchie se prešalto na Kralja Arthura i njemu dohak'o.
Ne trošite dva sata na ovo sranje.
Tito_i_Partija

#4012 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Sta fali Sherlocku? :?

Meni oba bila zabavna od pocetka do kraja, sto je vjerujem bila i svrha tih filmova.
nema me tamo

#4013 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Tito_i_Partija wrote:Sta fali Sherlocku? :?

Meni oba bila zabavna od pocetka do kraja, sto je vjerujem bila i svrha tih filmova.
Al' baš dobri...

A Arthura moram pogledati zbog Charlia
LSD

#4014 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by LSD »

Prvi i nekako, drugi je bio za rigoleta. Golemo smeće od filma.

Al inace, šta se Ritchie prihvaća tema koje ne zna režirati :mrgreen: uvijek se nasuće kao kit na suho.
Neka se drži Locka, Snatcha i slicih engleskih zayebancija, neka ne upada u pogrešne teritorije :mrgreen:
nema me tamo

#4015 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Ne moje Engleskije od Sherlocka.. :D
Tito_i_Partija

#4016 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:

Prvi i nekako, drugi je bio za rigoleta. Golemo smeće od filma.

Al inace, šta se Ritchie prihvaća tema koje ne zna režirati :mrgreen: uvijek se nasuće kao kit na suho.
Neka se drži Locka, Snatcha i slicih engleskih zayebancija, neka ne upada u pogrešne teritorije :mrgreen:
Pa nije ni u tim engleskim zajebancijama bio skroz uspjesan. Lock i Snatch su bili uspjesi, medjutim Revolver i RockNRolla su propali.

Jako nedosljedan reziser i scenarista.
nema me tamo

#4017 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Samo što su Revolver i RocknRolla dobri filmovi
Tito_i_Partija

#4018 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Kako kome. Mislim da je njihov (ne)uspjeh najbolji pokazatelj.
nema me tamo

#4019 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Imaš milijardu vrh filmova što su doživjelu neuspjeh, to što je nekome mrsko otic u kino je druga stvar...
Tito_i_Partija

#4020 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Jah, eto mrsko im bilo ustat' sa guzice, platit' kartu i trosit' skupocjeno vrijeme gledajuci karinu. :lol:

Ako film totalno flopira i u kinima i sa kritikama, onda je velika vjerovatnoca da je nazalost dobar samo u tvojoj glavi. :wink:
nema me tamo

#4021 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Slušaj pod broj 1 film je vrh milionima to pod broj 1, pod broj dva shvati da ako film flopira u kinu da to ništa ne znaci osim da ga nisu nahajpovali do vrhunca.. pazi sad ovo http://www.imdb.com/title/tt2334871/?ref_=nm_flmg_act_4

Ovaj, ovaj film ti je do prije sedmicu 2 ne znam ni ja bio među top 5 s najviše uzetih para.

A što se tice kritičara te likove treba nogom napenalit samo reda radi zbog cega uzimaju pare..
Na kraju dana sve je do toga ko šta voli i reci cu ti da sam preporucio shawshank redemption 2 razlicite osobe i bilo im je mehh onako ne bi ga opet gledao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4022 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

King Arthur: Legend of the Sword meni nije bio los. Dobro, scena sa Beckhamom je fakat nepotrebna :mrgreen:
nema me tamo

#4023 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:King Arthur: Legend of the Sword meni nije bio los. Dobro, scena sa Beckhamom je fakat nepotrebna :mrgreen:
Joj scena s Beckhamom je toliko loša da kad ja bosanac gledam spustim glavu od sramote..
Mogu mislit kako je njima sto pricaju isti jezik. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4024 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Tomahawk11 wrote:King Arthur: Legend of the Sword meni nije bio los. Dobro, scena sa Beckhamom je fakat nepotrebna :mrgreen:
Joj scena s Beckhamom je toliko loša da kad ja bosanac gledam spustim glavu od sramote..
Mogu mislit kako je njima sto pricaju isti jezik. :D
Tacno se vidi da je preko stele upao :lol: :lol:
nema me tamo

#4025 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Samo nisam jos gledao film znaš da ja bila svuda scena s Beckhamom toliko je dobar drug s Ričijem da ga je ovaj ostavio u filmu :lol:
Post Reply