Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4001 Re: Gledali ste ne preporucujete
meni bi bio bolji da je nezavisna fransiza
- Tito_i_Partija
#4002 Re: Gledali ste ne preporucujete
I ja ga gled'o neki dan, i kontam bas isto. Nista narocito, a sa ovom postavom je moralo puno bolje.nema me tamo wrote:Evo reko i ja da ne preporucim nešto gdje ima dosta dobrih glumaca
http://www.imdb.com/title/tt4158096/?ref_=nm_knf_i1
Moglo je bolje 10 puta
-
nightvision
#4003 Re: Gledali ste ne preporucujete
Sto su napravili triler od necega sto se reklamira kao scifi. Pa su u to sve udrobili i virusnu epidemiju i genetski inzenjering genetskog inzenjeringa. Originalna zivotinjka dobila je prakticno sporednu ulogu a film se (ponavljam) prodaje kao nastavak jedne od najboljih franchiza horor scifija. Pa cak je i treci dio aliena filmsko remek djelo za ovaj na silu snimljen promasaj. Mozda bih i imao razumijevanja da je film stand alone, ali ovako jok.Tomahawk11 wrote:Transformerse nisam gledao i vjerovatno necu.
Moze li kakvo pojasnjenje sto je Covenant smece?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4004 Re: Gledali ste ne preporucujete
Razumijem te, vezujes za prvobitnu fransizu Aliena. Ipak, ovo je nastavak Prometeja i ako je porediti s njim, ima pomaka na bolje.nightvision wrote:Sto su napravili triler od necega sto se reklamira kao scifi. Pa su u to sve udrobili i virusnu epidemiju i genetski inzenjering genetskog inzenjeringa. Originalna zivotinjka dobila je prakticno sporednu ulogu a film se (ponavljam) prodaje kao nastavak jedne od najboljih franchiza horor scifija. Pa cak je i treci dio aliena filmsko remek djelo za ovaj na silu snimljen promasaj. Mozda bih i imao razumijevanja da je film stand alone, ali ovako jok.Tomahawk11 wrote:Transformerse nisam gledao i vjerovatno necu.
Moze li kakvo pojasnjenje sto je Covenant smece?
Ima negdje i citav sinopsis od pocetka Aliena, u principu ovo je radnja smjestena prije onih Aliena.
Sta znam, mislim da se Ridley trudio da nesto izvuce iz ovog nakon Prometeja, vidjecemo sta ce biti s nastavkom.
Ipak, u vremenu kad i nemamo bas nekih kvalitetnih ostvarenja s ovom tematikom, nije ovo toliko lose. Naravno, moras malo zazmiriti na odredjene glupave situacije, mozda nije ni glumacka postava najsretnije odabrana, Fassbender definitivno izvlaci film.
-
nightvision
#4005 Re: Gledali ste ne preporucujete
Probao sam, ali sam puno vise ocekivao poslije prometeja. Cak mi ovaj nastavak pomalo lici na prezvakanu verziju istog. Upala mi je u oci vec scena na samom pocetku gdje "android" koraca bez prirodnih pokreta ruku koje prate tu najnormalniju radnju. To je karakteristika jeftinih filmova s jeftinim trikovima. Neosiguran teret u bilo kakvom nekakvom svemirskom brodu isto. Ono nesto nanizano na vjesalice kao polutke mesa u hladnjaci sto se klati tamo-vamo jednostavno ne mogu oprostiti. Sad vjerovatno idem u krajnost ali ipak, film je cisto zloupotrebljavanje imena franchize. I bas zato sto nema kvalitetnih filmova sa ovakvom tematikom jos sam vise razocaran. Eto toliko, necu vise.Tomahawk11 wrote: Naravno, moras malo zazmiriti na odredjene glupave situacije, mozda nije ni glumacka postava najsretnije odabrana, Fassbender definitivno izvlaci film.
- irac300
#4006 Re: Gledali ste ne preporucujete
Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4007 Re: Gledali ste ne preporucujete
To je prica koju bi trebao imati u sebi nastavakirac300 wrote:Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
-
nema me tamo
#4008 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nisu nas kreirali oni što su pobijeni...
Kao što rece trebao bi biti nastavak samo nema ko da glumi u njemu..
Kao što rece trebao bi biti nastavak samo nema ko da glumi u njemu..
- irac300
#4009 Re: Gledali ste ne preporucujete
E jbg, ja sam kont'o da sa ovim filmom zaokruzuju pricu o alienu.Tomahawk11 wrote:To je prica koju bi trebao imati u sebi nastavakirac300 wrote:Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4010 Re: Gledali ste ne preporucujete
Cika Ridley je haman zagrijan za jos jedan dioirac300 wrote:E jbg, ja sam kont'o da sa ovim filmom zaokruzuju pricu o alienu.Tomahawk11 wrote:To je prica koju bi trebao imati u sebi nastavakirac300 wrote:Meni nije toliko los, ali mi je ostao nedorecen. Npr. u Prometeju se spominjalo da vanzemaljska rasa zeli unistiti covjecanstvo, a u Covenantu to nisu ni pomenuli. Mene je bas to zanimalo. I sama scena otkrivanja srusenog broda iz Prometeja nekako blago protece.
-
LSD
#4011 Re: Gledali ste ne preporucujete

Ee kakvo smeće od filma...nakon što je razyebo Sherlocka, Guy Ritchie se prešalto na Kralja Arthura i njemu dohak'o.
Ne trošite dva sata na ovo sranje.
- Tito_i_Partija
#4012 Re: Gledali ste ne preporucujete
Sta fali Sherlocku?
Meni oba bila zabavna od pocetka do kraja, sto je vjerujem bila i svrha tih filmova.
Meni oba bila zabavna od pocetka do kraja, sto je vjerujem bila i svrha tih filmova.
-
nema me tamo
#4013 Re: Gledali ste ne preporucujete
Al' baš dobri...Tito_i_Partija wrote:Sta fali Sherlocku?![]()
A Arthura moram pogledati zbog Charlia
-
LSD
#4014 Re: Gledali ste ne preporucujete
Prvi i nekako, drugi je bio za rigoleta. Golemo smeće od filma.Tito_i_Partija wrote:Sta fali Sherlocku?![]()
Al inace, šta se Ritchie prihvaća tema koje ne zna režirati
Neka se drži Locka, Snatcha i slicih engleskih zayebancija, neka ne upada u pogrešne teritorije
-
nema me tamo
#4015 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne moje Engleskije od Sherlocka.. 
- Tito_i_Partija
#4016 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa nije ni u tim engleskim zajebancijama bio skroz uspjesan. Lock i Snatch su bili uspjesi, medjutim Revolver i RockNRolla su propali.LSD wrote:Prvi i nekako, drugi je bio za rigoleta. Golemo smeće od filma.Tito_i_Partija wrote:Sta fali Sherlocku?![]()
Al inace, šta se Ritchie prihvaća tema koje ne zna režiratiuvijek se nasuće kao kit na suho.
Neka se drži Locka, Snatcha i slicih engleskih zayebancija, neka ne upada u pogrešne teritorije
Jako nedosljedan reziser i scenarista.
-
nema me tamo
#4017 Re: Gledali ste ne preporucujete
Samo što su Revolver i RocknRolla dobri filmovi
- Tito_i_Partija
#4018 Re: Gledali ste ne preporucujete
Kako kome. Mislim da je njihov (ne)uspjeh najbolji pokazatelj.
-
nema me tamo
#4019 Re: Gledali ste ne preporucujete
Imaš milijardu vrh filmova što su doživjelu neuspjeh, to što je nekome mrsko otic u kino je druga stvar...
- Tito_i_Partija
#4020 Re: Gledali ste ne preporucujete
Jah, eto mrsko im bilo ustat' sa guzice, platit' kartu i trosit' skupocjeno vrijeme gledajuci karinu.
Ako film totalno flopira i u kinima i sa kritikama, onda je velika vjerovatnoca da je nazalost dobar samo u tvojoj glavi.
Ako film totalno flopira i u kinima i sa kritikama, onda je velika vjerovatnoca da je nazalost dobar samo u tvojoj glavi.
-
nema me tamo
#4021 Re: Gledali ste ne preporucujete
Slušaj pod broj 1 film je vrh milionima to pod broj 1, pod broj dva shvati da ako film flopira u kinu da to ništa ne znaci osim da ga nisu nahajpovali do vrhunca.. pazi sad ovo http://www.imdb.com/title/tt2334871/?ref_=nm_flmg_act_4
Ovaj, ovaj film ti je do prije sedmicu 2 ne znam ni ja bio među top 5 s najviše uzetih para.
A što se tice kritičara te likove treba nogom napenalit samo reda radi zbog cega uzimaju pare..
Na kraju dana sve je do toga ko šta voli i reci cu ti da sam preporucio shawshank redemption 2 razlicite osobe i bilo im je mehh onako ne bi ga opet gledao.
Ovaj, ovaj film ti je do prije sedmicu 2 ne znam ni ja bio među top 5 s najviše uzetih para.
A što se tice kritičara te likove treba nogom napenalit samo reda radi zbog cega uzimaju pare..
Na kraju dana sve je do toga ko šta voli i reci cu ti da sam preporucio shawshank redemption 2 razlicite osobe i bilo im je mehh onako ne bi ga opet gledao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4022 Re: Gledali ste ne preporucujete
King Arthur: Legend of the Sword meni nije bio los. Dobro, scena sa Beckhamom je fakat nepotrebna 
-
nema me tamo
#4023 Re: Gledali ste ne preporucujete
Joj scena s Beckhamom je toliko loša da kad ja bosanac gledam spustim glavu od sramote..Tomahawk11 wrote:King Arthur: Legend of the Sword meni nije bio los. Dobro, scena sa Beckhamom je fakat nepotrebna
Mogu mislit kako je njima sto pricaju isti jezik.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4024 Re: Gledali ste ne preporucujete
Tacno se vidi da je preko stele upaonema me tamo wrote:Joj scena s Beckhamom je toliko loša da kad ja bosanac gledam spustim glavu od sramote..Tomahawk11 wrote:King Arthur: Legend of the Sword meni nije bio los. Dobro, scena sa Beckhamom je fakat nepotrebna
Mogu mislit kako je njima sto pricaju isti jezik.
-
nema me tamo
#4025 Re: Gledali ste ne preporucujete
Samo nisam jos gledao film znaš da ja bila svuda scena s Beckhamom toliko je dobar drug s Ričijem da ga je ovaj ostavio u filmu