Brate imas korpu da ti donesu. Trebas bit gospodin u zivotu.
Najbolja pizza u SA?
- auspuhc
#4001 Re: Najbolja pizza u SA?
-
zigson
#4002 Re: Najbolja pizza u SA?
-
intro
#4003 Re: Najbolja pizza u SA?
Najbolja pizza u SA koju sam jeo je ova koju sam napravim koristeći FF podloge.. Kvalitetni sastojci i 10min posla, neprocjenjivo 
-
Zoooka
#4004 Re: Najbolja pizza u SA?
Cuj ovog za 5.8 KM napravi Pizzu. Pa mozes kad stavljas najjeftinije sastojke i onda pojedeš smeće
-
McGradySA
#4005 Re: Najbolja pizza u SA?
Na žalost pizza iz La Perle se pokvarila. Mislio sam da je samo riječ o varijacijama koje su normalne u ugostiteljstvu ali i treći put je pizza stigla sa onim odvratnim biljnim "sirom" i bez nekih sastojaka koji su trebali biti. Čak je i tijesto nedovoljno pečeno.
- xoklix
-
Zoooka
- nivla
#4008 Re: Najbolja pizza u SA?
u sosse vise puta gledao kako razblaze taj mutti s vodom, ne ide to brate, bila je pizza bolja dok su se drzali 3.5-6km za malu u odnosu na ovo sto sad nude, vise puta potrefio smece da je i ne kupujem, jer za svoje pare necu da me neko pravi budalom
sto se npr pizze sa tunom tice to kod njih varira od rio mare, dardanela do eve koja je u rangu malo iznad trend tune( tajland)
pojam konstantnosti kao sto neko napisa “ko mcdonalds”
podrazumijeva:
-nerazblazen mutti jer se odoka to ne moze razblaziti a tako rade
- ako je tuna uvijek treba ista tuna a ne ona koja je na akciji
- uvijek isti sir sto sigurno nije slucaj jer kad salta tunjevinu salta se i na jeftiniji sir
- isto je vjerovatno i sa sunkom/ salamom koju trpaju na pizzu, ovdje se drvlje i kamenje po bajri ko proizvodjacu, a ona pizza sa sudzukom u sosse je bajrina, i da ima jeftinija pikantna bila bi ta jeftinija
- da je pizza ista a ne da opet uz svo doziranje aparatom bude razlicita u zavisnosti od toga jel radi stara ili nova radnica
sto se npr pizze sa tunom tice to kod njih varira od rio mare, dardanela do eve koja je u rangu malo iznad trend tune( tajland)
pojam konstantnosti kao sto neko napisa “ko mcdonalds”
podrazumijeva:
-nerazblazen mutti jer se odoka to ne moze razblaziti a tako rade
- ako je tuna uvijek treba ista tuna a ne ona koja je na akciji
- uvijek isti sir sto sigurno nije slucaj jer kad salta tunjevinu salta se i na jeftiniji sir
- isto je vjerovatno i sa sunkom/ salamom koju trpaju na pizzu, ovdje se drvlje i kamenje po bajri ko proizvodjacu, a ona pizza sa sudzukom u sosse je bajrina, i da ima jeftinija pikantna bila bi ta jeftinija
- da je pizza ista a ne da opet uz svo doziranje aparatom bude razlicita u zavisnosti od toga jel radi stara ili nova radnica
- xoklix
#4009 Re: Najbolja pizza u SA?
Mora ti čovjek nacrtati.
Tilzit sir(Livada) je 50% skuplji od gaude koju koristi Sosse.
Drugo , ja koristim nerazmuceni Mutti sos iz staklenke i smiksam sa Barillinom napoletanom koja je papreno skupa.
Suho meso(preciznije zarebnica od Šišića -50 KM/kg) je barem 4x skuplja(i 400x ukusnija) od šunke iz sosseta.
Gljive su Bio šampinjon iz Tešnja, najbolje široko dostupne gljive na našem tržištu.
Zaboravih spomenuti i 2-3 cherry paradajza pa na 5.80 KM dodaj još 30-40pf na cijenu.
A u Sossetu , u2 i sličnim piljarama za pizzu ne jedem.
Ili je pravim sebi ili sjednem u Cordobu/Spazio.
-
McGradySA
- mc-twin
#4011 Re: Najbolja pizza u SA?
Vi ste gori sto se s njima dvojicom ubjedjujete i raspravljate. 
- Jack Be Nimble
#4012 Re: Najbolja pizza u SA?
Moze se kod kuce napraviti dobra i u pola cijene. Ne samo pica, nego bilo sto.
Duplo se placa da se ne koristi svoj trud, sto ici u prodavnicu kupiti to sve, pa praviti i cistiti na kraju.
Duplo se placa da se ne koristi svoj trud, sto ici u prodavnicu kupiti to sve, pa praviti i cistiti na kraju.
- Pennywho
#4013 Re: Najbolja pizza u SA?
To je citava poenta ovih restorana i pizzeria i svih stvari. One su tu za ljude koje ne zele da koriste svoj trud ili nisu u mogucnosti napraviti sebi nesto takvo da jedu (jer su na poslu ili slicno). Raja to izgleda ne kontaju..Jack Be Nimble wrote: ↑26/12/2023 22:24 Moze se kod kuce napraviti dobra i u pola cijene. Ne samo pica, nego bilo sto.
- nivla
#4014 Re: Najbolja pizza u SA?
ama nije sosse sto je bio ni jeftin ni kvalitetan, i ranije si morao potrefiti stariju radnicu u smjeni da potrefis bolju pizzu jer su je znali prepeci ili ti kaze kad zovnes telefonom da ce biti za 20 minuta pa ti dodjes za 15 a pizza se ohladila, i slicne gluposti
vidio svojim ocima kako iz one 5kg (mozda je i 3kg a mozda i 10kg) mutti presipaju sos i dosipaju vodu da bude razblazen, tunjevinu vidio kroz vrata koju koriste(svaki put koja je najjeftinija, nisam jedino vidio one komadice to ne treba dusu grijesiti), bukvalno sta bude na akciji, tako isto rade i sireve i sve
pizza precijenjena za ono sto dobijes, mozda je neko navikao da ga varaju za njegove pare al ono ne vrijedi onih para i to je to
nekad se i nafaka hvalila da je dobra, medjutim otkako sam narucio pizzu i dobio onu biljnu splacinu ne pada mi napamet da kupujem, inace skoro sve picerije u sarajevu u nekom omjeru ili mijesaju onu biljnu splacinu od sira, ili kupuju one pola palmino ulje pola sir gotov proizvod
ima i dalje solidnih picerija u gradu ali to sosse nije, problem vecine koja hvali pizze je sto ih dodatno zaliju nekim ljutim sosom ili onom smjesom sa bijelim lukom origanom i maslinovim uljem pa nemaju pojma sta jedu jer samo taj ukus preovladava
la perla je kako kad, ali vise losa nego dobra
maslina zna biti top a zna da nista ne valja
havana se valjda opet otvorila ali ako je isti gazda ne znam jel napokon uklonio onaj peksinluk sto mu je prije zatvaranja bio u objektu
picolo mondo je haris hvalio al eno ispade da je bolja pizza iz samoposluge od one iz picolo mondo
ona picerija u wisi na stupu nije losa,mozda najbolji odnos sta dobijes za pare ako gledas da jedes u piceriji
mama mia na ilidzi je mislim medju prvim izmislila onu biljnu splacinu da se mijesa sa obicnim edamerom, postojala je prije u2 kakvim u2 danas znamo
montana bi mogla hladno spustit cijene svega sto prodaje ali je ono sto kod njih dobijes gotovo uvijek identicno
margarita na malti je dobra ali realno mnogo para za pizzu
picerija dvor a danas tratoria dvor, uvijek imala pizzu sa omjerom biljne splacine, nisam jeo otkako su postali tratoria ali cisto sumnjam da je bilo pomaka u izbacivanju biljnog sira
ona u sccu kod basha je solidna ali preskupa, barem je bila kad sam probao
od jeftinih pizza mozda su najbolje one koje se mogu kupiti u piceriji wisa kranjceviceva, cijene nisu digli unatoc svim poskupljenjima svega
mahirovu pizzu nisam jeo od 2000. ne bih znao kakva je danas
vidio svojim ocima kako iz one 5kg (mozda je i 3kg a mozda i 10kg) mutti presipaju sos i dosipaju vodu da bude razblazen, tunjevinu vidio kroz vrata koju koriste(svaki put koja je najjeftinija, nisam jedino vidio one komadice to ne treba dusu grijesiti), bukvalno sta bude na akciji, tako isto rade i sireve i sve
pizza precijenjena za ono sto dobijes, mozda je neko navikao da ga varaju za njegove pare al ono ne vrijedi onih para i to je to
nekad se i nafaka hvalila da je dobra, medjutim otkako sam narucio pizzu i dobio onu biljnu splacinu ne pada mi napamet da kupujem, inace skoro sve picerije u sarajevu u nekom omjeru ili mijesaju onu biljnu splacinu od sira, ili kupuju one pola palmino ulje pola sir gotov proizvod
ima i dalje solidnih picerija u gradu ali to sosse nije, problem vecine koja hvali pizze je sto ih dodatno zaliju nekim ljutim sosom ili onom smjesom sa bijelim lukom origanom i maslinovim uljem pa nemaju pojma sta jedu jer samo taj ukus preovladava
la perla je kako kad, ali vise losa nego dobra
maslina zna biti top a zna da nista ne valja
havana se valjda opet otvorila ali ako je isti gazda ne znam jel napokon uklonio onaj peksinluk sto mu je prije zatvaranja bio u objektu
picolo mondo je haris hvalio al eno ispade da je bolja pizza iz samoposluge od one iz picolo mondo
ona picerija u wisi na stupu nije losa,mozda najbolji odnos sta dobijes za pare ako gledas da jedes u piceriji
mama mia na ilidzi je mislim medju prvim izmislila onu biljnu splacinu da se mijesa sa obicnim edamerom, postojala je prije u2 kakvim u2 danas znamo
montana bi mogla hladno spustit cijene svega sto prodaje ali je ono sto kod njih dobijes gotovo uvijek identicno
margarita na malti je dobra ali realno mnogo para za pizzu
picerija dvor a danas tratoria dvor, uvijek imala pizzu sa omjerom biljne splacine, nisam jeo otkako su postali tratoria ali cisto sumnjam da je bilo pomaka u izbacivanju biljnog sira
ona u sccu kod basha je solidna ali preskupa, barem je bila kad sam probao
od jeftinih pizza mozda su najbolje one koje se mogu kupiti u piceriji wisa kranjceviceva, cijene nisu digli unatoc svim poskupljenjima svega
mahirovu pizzu nisam jeo od 2000. ne bih znao kakva je danas
- ZoomZoomKiwi
#4015 Re: Najbolja pizza u SA?
A Pizzeria Dino na Dobrinji?
Radi li to još?
Radi li to još?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- Digla_da_kreci
#4017 Re: Najbolja pizza u SA?
Ma sipak, par puta sam pokusala sama praviti kod kuce i dok sam sve pokupovala izaslo me duplo skuplje, a opet mi nije ispalo onako kao iz krusne peci.Jack Be Nimble wrote: ↑26/12/2023 22:24 Moze se kod kuce napraviti dobra i u pola cijene. Ne samo pica, nego bilo sto.
Tako sam shvatila da neka jela jedem iskljucivo u restoranu, jer kako god da ih mrljavim kod kuce ne ispadne dobro, i jos me naljuti jer sam potrosila i vrijeme i pare i naravila haos u kuhinji.
-
zigson
#4018 Re: Najbolja pizza u SA?
Nabijem ih na kurac jos jednom, narucio preko korpe VELIKU pizzu dosla mi pizza od 28cm. =14km. Nazvao ih kazu pa to je velika, ne moze veca da stane u torbu od korpe. Jadovi
- Jack Be Nimble
#4019 Re: Najbolja pizza u SA?
Sve to stoji. Ponekada treba napraviti 15 pica da jedna ispadne bas ono kako treba, a ni to na kraju nije isto sa profesionalnom rernom. Ja dok nisam naucio svoje tijesto praviti (bilo je lako kada sam skontao da je isto ko za lepinju) i nahajcati rernu na 300 stepeni sat vremena prije nego sto stavim picu unutra, tesko je dobiti onakvu picu kakvu ja volim. Takodjer ja pravim svoj sos, pa zamrzim.Digla_da_kreci wrote: ↑26/12/2023 23:40Ma sipak, par puta sam pokusala sama praviti kod kuce i dok sam sve pokupovala izaslo me duplo skuplje, a opet mi nije ispalo onako kao iz krusne peci.Jack Be Nimble wrote: ↑26/12/2023 22:24 Moze se kod kuce napraviti dobra i u pola cijene. Ne samo pica, nego bilo sto.![]()
Tako sam shvatila da neka jela jedem iskljucivo u restoranu, jer kako god da ih mrljavim kod kuce ne ispadne dobro, i jos me naljuti jer sam potrosila i vrijeme i pare i naravila haos u kuhinji.![]()

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4020 Re: Najbolja pizza u SA?
Sosse je kristijano ronaldo pizze za kordobu.
- Pennywho
#4021 Re: Najbolja pizza u SA?
- Pennywho
#4022 Re: Najbolja pizza u SA?
Ja sto te slaga da ne moze veca stati u torbu.. Zato ja volim narucivati vise od pizzeria gdje imaju vlastitu dostavu, pa narucim familijarnu a ne veliku..zigson wrote: ↑26/12/2023 23:55Nabijem ih na kurac jos jednom, narucio preko korpe VELIKU pizzu dosla mi pizza od 28cm. =14km. Nazvao ih kazu pa to je velika, ne moze veca da stane u torbu od korpe. Jadovi
-
snijeg_led
#4023 Re: Najbolja pizza u SA?
Gjde ces zamrzit bolan, pizza je zakonJack Be Nimble wrote: ↑26/12/2023 23:58Sve to stoji. Ponekada treba napraviti 15 pica da jedna ispadne bas ono kako treba, a ni to na kraju nije isto sa profesionalnom rernom. Ja dok nisam naucio svoje tijesto praviti (bilo je lako kada sam skontao da je isto ko za lepinju) i nahajcati rernu na 300 stepeni sat vremena prije nego sto stavim picu unutra, tesko je dobiti onakvu picu kakvu ja volim. Takodjer ja pravim svoj sos, pa zamrzim.Digla_da_kreci wrote: ↑26/12/2023 23:40Ma sipak, par puta sam pokusala sama praviti kod kuce i dok sam sve pokupovala izaslo me duplo skuplje, a opet mi nije ispalo onako kao iz krusne peci.Jack Be Nimble wrote: ↑26/12/2023 22:24 Moze se kod kuce napraviti dobra i u pola cijene. Ne samo pica, nego bilo sto.![]()
Tako sam shvatila da neka jela jedem iskljucivo u restoranu, jer kako god da ih mrljavim kod kuce ne ispadne dobro, i jos me naljuti jer sam potrosila i vrijeme i pare i naravila haos u kuhinji.![]()
![]()
- xoklix
#4024 Re: Najbolja pizza u SA?
- Ateista
#4025 Re: Najbolja pizza u SA?
Za dobru pizzu ko u piceriji je potrebna visoka temperatura, kuci moze ispasti dobra ali temperatura je ono sto pravi razliku. Na zalost, kucne rerne imaju uvijek te neke sigurnosne standarde pa vjerovatno ne smije ni jedna preko 300 stepeni da omoguci sa otvaranjem vrata. Ja sam kupio rernu sa pirolizom ali tada se rerna zakljucava, trazio sam po internetu moze li se softverski hakovati ali nisam uspio naci, ostaje mi jos da probam nekako mehanicki ukinuti to zakljucavanje i da onda ukljucim pirolizu i ispecem pizzu kako treba.