Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muz66 wrote:
vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.
lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsine Toliko...
ne, on nema PRAVO da "rezerviše" sebi mjesto na javnoj površini. ali ti imaš OBAVEZU da budeš POŠTEN i da budeš ČOVJEK pa da SHVATIŠ da se neko dobro NAMUČIO da bi oslobodio jedno parking mjesto, a ti sad hoćeš da mu se uvališ.
ponavljam ti, on nema pravo po oficijelnom zakonu, ali postoji nešto što se zove ZAKON LJUDSKOSTI koji bi trebao biti prioritetan.
to što si mu se uvalio i što si mu još patrolu zovnuo samo tebi na obraz može da ide. to je po meni, sramotno s tvoje strane. bez obzira na sve i bez obzira što se tebi drugi komšija uvalio (i za njega sve ovo važi, naravno). treba biti frajer, pa ispasti gospodin.
što nisi sebi oslobodio drugo mjesto? vidiš i sam kakva je situacija - haotična.
Ady88 wrote:
Ma kad ti padne mrak na oci ne razmisljas o posljedicama, zamisljam scenu auto do pola zakopano a levat iznad baca snijeg i led po autu jer sam mu eto uzeo mjesto koje je nekoliko sati otkopavao. Ne mogu da shvatim ove sto misle da je to ispravno, jasno mi je ako si ocistio ispred svoje kuce itd. ali ispred zgrade da mi auto zakopas pa zakopao bih te.
Zato se misli glavom pa nema mraka na ocima. Sve ja to razumijem javna povrsina, imas pravo tu da parkiras etc. ali ako je vec lopatao i ogradio sebi neka ga Bgti nek parkira tu, nadji sebi drugo mjesto ili otkopaj i ti sebi jedno. Nije parking mjesto vrijedno belaja ljudi dragi
Ady88 wrote:
Ma kad ti padne mrak na oci ne razmisljas o posljedicama, zamisljam scenu auto do pola zakopano a levat iznad baca snijeg i led po autu jer sam mu eto uzeo mjesto koje je nekoliko sati otkopavao. Ne mogu da shvatim ove sto misle da je to ispravno, jasno mi je ako si ocistio ispred svoje kuce itd. ali ispred zgrade da mi auto zakopas pa zakopao bih te.
Zato se misli glavom pa nema mraka na ocima. Sve ja to razumijem javna povrsina, imas pravo tu da parkiras etc. ali ako je vec lopatao i ogradio sebi neka ga Bgti nek parkira tu, nadji sebi drugo mjesto ili otkopaj i ti sebi jedno. Nije parking mjesto vrijedno belaja ljudi dragi
jok ba, on je lafac i on ce sacekati da neki cica oslobodi mjesto dok on foruma, pa ce otici, uvaliti se covjeku na njegov trudi i reci-kakav sam ja frajer alaaaaaam. tipicna papanska politika.
HaHaHa2 wrote:
lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsine Toliko...
Sve si ti po zakonu uradio ali si hrdja od covjeka kad se sve sabere.
HaHaHa2 wrote:
muz66 wrote:e miki, miki...jadne tvoje komsije sa šišarikama oko sebe.
a imam ja takvih šofera u okolini koji se svako malo pozivaju na pravo vrata kada parkiraju po ulici i kada se od njih ne može proći. nema tu pomoći bez pendreka. onog prijeratnog milicijskog.
nije problem u prijeratnom pendreku, vec u posljeratnim "sarajlijama".
muz66 wrote:
jok ba, on je lafac i on ce sacekati da neki cica oslobodi mjesto dok on foruma, pa ce otici, uvaliti se covjeku na njegov trudi i reci-kakav sam ja frajer alaaaaaam. tipicna papanska politika.
Tebe ne vrijedi ni citirati, procitali smo iznad ko si i sta si. Pa jeste li vi normalnI? Sta ja sad trebam nosati sa sobom lopatu i otkopavati novo parking mjesto kad god se vratim kuci jer cu tad biti gospodin i tako treba?
muz66 wrote:
Tebe ne vrijedi ni citirati, procitali smo iznad ko si i sta si. Pa jeste li vi normalnI? Sta ja sad trebam nosati sa sobom lopatu i otkopavati novo parking mjesto kad god se vratim kuci jer cu tad biti gospodin i tako treba?
ne. trebas otkopati jedno mjesto na koje ces parkirati, i svako normalan ce otkopati i stati na "svoje" mjesto. Najlakse je biti supak pa hop komsiji na parking.
kockica_kockica wrote:
Ako se to desilo u ovom periodu vanrednog stanja... I tvoj komsija sebi raskrcio mjesto od snijega za auto a ti se napravio hadzo koji ce se tu bas parkirati jer je to javna povrsina na koju komsija nema pravo rezervacije....
Ja bih ti lijepo vratila sav snijeg na ljubimca i cekala tvoju reakciju dok lopatom pokusavas doci do njega...
Pa da li je vama jasno da taj sto se parkirao nije cuvao auto u garazi nego ga je i on "iskopao" i napravio parking mjesto nekom drugom. Koga boli qrac sto si ti cistila SVOJE auto i mucila se pa kontas da je ispravno zagradivati to mjesto i zakopavati auto koje se tu parkira. Kakva je to logika? ccc
Joj svega mi kad bi nasao nekog da mi baca snijeg na auto ne smijem ni pomisliti sta bi mu s tom lopatom uradio
muz66 wrote:
ne. trebas otkopati jedno mjesto na koje ces parkirati, i svako normalan ce otkopati i stati na "svoje" mjesto. Najlakse je biti supak pa hop komsiji na parking.
Svasta, pa prijatelju da je bilo slobodno "moje" mjesto ne bih stao na "tude" , ja stvarno ne znam gdje vi zivite pa ste spremni zakopavati i unistavati vozila koja se parkiraju na "VASE" ocisceno mjesto. Kod mene ispred zgrade to jedno ocisceno mjesto promijeni dnevno sigurno 4-5 vozila i sta treba taj sto je prvi ocistio sva ta auta zakopati?
HaHaHa2 wrote:
Kad platiš mjesto onda ga i svojataj. Nema tog snijega koji može promijeniti pravila ponašanja... Ti si otkopao svoje auto i automatski i prostor ispod njega da bi izvukao svoje auto i koristio ga, a ne da bi sad tebi ostala prazna rupa kad se vratiš opet. Ako ima neka zgodna i očišćena površina fino parkiraš tu, a ako nema lopata i laganini... Il' plati mjesto il' garažu i onda nit' ćeš lopatati nit' će ti iko imati pravo da to mjesto zauzme. Eh da je nekima i pare u novčaniku i ugodnost rezervisanog mjesta...
HaHaHa2 wrote:
Dusa moja draga Vidis, dva mjesta ispred tog NJEGOVOG je bilo parkirano moje auto oko kojeg sam ja lopatao i kada sam ja izasao, na to se mjesto parkirao komsija iznad mene i ja apsolutno nemam pravo kao niko u komsiluku da svojata to mjesto ili bilo koje drugo bez obzira koliko neko lopatao ili ne ukljucujuci i mene.Zadnjom recenicom si rekla sve o sebe
edit: 200 km mu je kazna bila
Kako neko poput tebe ne naleti i uvali se na moje mjesto (da, moje, nisu potrebni nikakvi dokazi i zute trake, ni bilo kakva zakonska osnova), da vidim i dozivim taj ton i 101 pm...
Pametnjakovic i mangup na baterije. A damu ko zrno graska.
Necemo sad krav-maga fazone ovako preko foruma prosipati i kontati da smo nepobjedljivi
Sve mangup do mangupa sa prisvojenim parking mjestima
Ady88 wrote:
Necemo sad krav-maga fazone ovako preko foruma prosipati i kontati da smo nepobjedljivi
Sve mangup do mangupa sa prisvojenim parking mjestima
Ne kontam komentar.
Sto se tice mjesta, gospodin gleda sa prozora kako se radi i cisti (neki dan sam proveo 3-4 sata napolju, vecina komsija u toplini doma posmatra razvoj situacije, a ne moze izadji iz haustora), njegovo auto je na nekom javnom parkingu i libo ga za aktivnosti. OK, na to ima pravo, svaka cast. Ali, onda iskoristi priliku kad se ukaze slobodno mjesto i prebaci svoju vozilicu na isto i on pametan. Nece moci ove noci.
Pomijesao sam te onda sa slicnim nickom, i on konta da je zaheban, krav-maga, teretana i ti fazoni
Pa sta radis s autom? Otkopas sebi novo mjesto? Daj ba pises ovdje a auto vjerovatno nisi ni pomjerio vec sedmicu dana ili ti je negdje u garazi zakljucano!
madnessa wrote:Pa meni ovdje neki nisu nimalo jasni...
Kad platiš mjesto onda ga i svojataj. Nema tog snijega koji može promijeniti pravila ponašanja... Ti si otkopao svoje auto i automatski i prostor ispod njega da bi izvukao svoje auto i koristio ga, a ne da bi sad tebi ostala prazna rupa kad se vratiš opet. Ako ima neka zgodna i očišćena površina fino parkiraš tu, a ako nema lopata i laganini... Il' plati mjesto il' garažu i onda nit' ćeš lopatati nit' će ti iko imati pravo da to mjesto zauzme. Eh da je nekima i pare u novčaniku i ugodnost rezervisanog mjesta...
HaHaHa2 posmatra situaciju iz realnog ugla, i u zakonskom okviru.
PS: Mojih je 5 parking mjesta u ulici, sve ja otkopao.
Najlakse je biti supak koji ce se praviti vazan, prijetiti Zakonima i pravom ... Najlakse je biti necovjek zvati policiju da ti rijesi tvoj papanluk i bezobrazluk...
Sve se moze rijesiti pa tako i problem sa parkingom... Kad si covjek za svako auto se moze naci mjesto.. Ali je ipak lakse biti supak, sjediti u toplom dok neko drugi radi za tebe i onda se praviti vazan... S policijom iza ledja...
Ady88 wrote:Pa sta radis s autom? Otkopas sebi novo mjesto? Daj ba pises ovdje a auto vjerovatno nisi ni pomjerio vec sedmicu dana ili ti je negdje u garazi zakljucano!
nije mi auto nigdje zaključano, stoji na javnom parkingu. nisam ga ni pomjerio od kad je snijeg pao kada sam ga sebi prvi put iskopao - onu noć kad je zapadalo, a trebalo mi je auto itekako. poštujem apel nadležnih institucija i plaćao sam javni prijevoz ili taksi da bih došao tamo gdje sam trebao, u skladu sa uslovima na terenu.
ali, da sam pomaknuo auto, računao bih na to da moram napraviti sebi novo mjesto.
nikad ne bih mogao pomisliti da se nekome uvalim u "rupu" koju je taj tri sata kopao. ljudskost i poštenje na prvom mjestu, onako kako su me roditelji naučili od malih nogu.
Parking ispred zgrade, napadalo pravo. Svi idu autom na posao. Od 16-17h se svi vraćamo.
Dolazim prvi, na mom mjestu parkirano auto, parkiram na slijedeće slobodno mjesto. Komšija X dolazi nakon mene, ja mu zauzeo mjesto, ide dalje parkira na parking mjesto komšije Y. Komšija Y, dolazi zatiče drugo vozilo ide dalje... I tako sve dok ne dođe onaj zadnji i nema gdje da parkira Retroaktivno, komšija Z treba da ide redom da nađe komšiju koji je njemu parkirao na mjesto, pa ovaj da nađe slijedećeg i tako dok ne dođemo do onog prvog koji je "zasrao" sve
Parkiraj brate, gdje ima slobodno Ako već hoćeš biti čovjek, onda očisti jedno parking mjesto do tebe da ne bi bilo problema!
Parking ispred zgrade, napadalo pravo. Svi idu autom na posao. Od 16-17h se svi vraćamo.
Dolazim prvi, na mom mjestu parkirano auto, parkiram na slijedeće slobodno mjesto. Komšija X dolazi nakon mene, ja mu zauzeo mjesto, ide dalje parkira na parking mjesto komšije Y. Komšija Y, dolazi zatiče drugo vozilo ide dalje... I tako sve dok ne dođe onaj zadnji i nema gdje da parkira Retroaktivno, komšija Z treba da ide redom da nađe komšiju koji je njemu parkirao na mjesto, pa ovaj da nađe slijedećeg i tako dok ne dođemo do onog prvog koji je "zasrao" sve
Parkiraj brate, gdje ima slobodno Ako već hoćeš biti čovjek, onda očisti jedno parking mjesto do tebe da ne bi bilo problema!
pa o tome se radi. svi koji koriste automobil, kad bi ocistili JEDNO parking mjesto, ne bi bilo problema. ali jok! ono hoce da ne ocisti NIJEDNO mjesto, a da parkira....zato i dolazi do problema